Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,020 24 apr 2024 17:35
  • +0,034 (+0,85%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 825.674 Gem. (3M) 1,4M

BAM SEPTEMBER 2017 Serieus en Informatief

1.799 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 90 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 26 september 2017 01:23
    quote:

    rationeel schreef op 25 september 2017 21:13:

    AMSTERDAM (Trivano.com) - Op 25 september 2017 hebben de analisten van NIBC Markets hun beleggingsadvies voor BAM Groep Koninklijke (BAMNB; ISIN: NL0000337319) herhaald. Het advies van NIBC Markets voor BAM Groep Koninklijke blijft "kopen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 8,00 EUR.
    Haha...hilarisch.
  2. [verwijderd] 26 september 2017 08:57
    Onze hoernaliste van de wakkere koerant is ook weer uit haar graf herrezen.

    Beton stort bouw in het nauw

    Yteke de Jong

    AMSTERDAM - De bouwsector krijgt te maken met extra kosten voor onderzoek en mogelijk reparaties door te lichte betonvloeren.

    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over BAM Groep Koninklijke

    Maandag werd bekend dat de parkeergarage bij Eindhoven Airport eind mei is ingestort vanwege te lichte betonvloeren, een project van ’s lands grootste aannemers BAM. De koers van het aandeel ging aanvankelijk met 10% onderuit naar aanleiding van de presentatie van het onderzoek. Het herstelde zich enigszins, maar sloot toch 4,6% lager.

    Het probleem ligt echter niet alleen bij BAM. De zogeheten bubbledeck vloeren zijn door meerdere aannemers gebouwd. Ze prijzen dit systeem aan omdat het op de bouwkosten bespaart. Nu moet blijken of goedkoop duurkoop is, nu de bouwsector van de overheid alle projecten moet controleren en eventuele fouten moet herstellen.

    Bubbledeck vloeren bestaan uit betonplaten uit de fabriek met daarop een tweede betonlaag die op de bouwplaats wordt gestort. Het risico bestaat dat de aansluiting tussen de twee lagen niet goed genoeg is. Aannemer BAM heeft 25 kantoren en parkeergarages gebouwd waarin deze vloeren liggen. „Er zijn er nog twee in aanbouw. ,,We hebben de werktekeningen van deze twee projecten beoordeeld. Daaruit is niet gebleken dat er een vergelijkbaar risico is als in Eindhoven”, zegt een woordvoerder van BAM.

    Op de kennissite BubbleDeck worden de twee torens van de Ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken als voorbeeld genoemd van een geslaagd project. Met de zelfdragende vloer kon zo’n 180 ton constructiestaal worden bespaard, zo is te lezen.

    „Het onderzoeksrapport heeft een veel bredere reikwijdte dan BAM en de parkeergarage. Er zijn meer gebouwen neergezet in Nederland met deze constructie. Die zullen onderzocht moeten worden en dat kost vooral veel tijd”, zegt analist Edwin de Jong van NIBC.

    Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt gemeenten te inventariseren of er op hun grondgebied gebouwen staan met dezelfde constructies als de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport. Ook moeten gemeenten alert zijn op risico's bij het verlenen van een bouwvergunning.

    „We weten nu niet hoe groot het risico is. Gemeenten doen het toezicht op de bouw en moeten vergunningen afgeven. Zij moeten nu hun bestanden doorzoeken, want kennelijk gaat het niet altijd helemaal goed. Het gaat om het voorkomen van toekomstige ongelukken”, zegt Frank Wassenaar van Binnenlandse Zaken.

    Volgens analist Edwin de Jong van NIBC zou de ingestorte parkeergarage weleens een juridisch mijnenveld kunnen worden. ,,Want wie is er verantwoordelijk voor deze fout. Een bouwer kun je in dit geval niet zo snel aansprakelijk stellen, want ze hebben gebouwd volgens de NEN-normen. Dat betekent dat Eindhoven Airport waarschijnlijk zelf verantwoordelijk is, want zij hebben het hoofdontwerp gedaan”, aldus De Jong.

    Eindhoven Airport is eigendom van Schiphol. „We hebben na een lange periode een grondig onderzoek afgerond. We zijn nog in gesprek met elkaar over de aansprakelijkheid”, zegt woordvoerder van BAM.

    „We zijn in kaart aan het brengen of dit type vloer ook door ons is toegepast”, zegt een woordvoerder van bouwconcern Heijmans. „Mochten we zo’n vloer tegenkomen dan zullen wij passende maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen.” Ook aannemer VolkerWessels is bezig met een intern onderzoek, meldt een woordvoerder.

    Ingewijden melden een strop van €100 miljoen voor BAM vanwege de ingestorte parkeergarage. Bij de halfjaarcijfers trof BAM nog geen voorziening voor de ingestorte parkeergarage „Dit gaat veel geld kosten. Dit jaar geen dividend bij BAM”, zegt een aandeelhouder op voorwaarde van anonimiteit. In augustus presenteerde BAM nog een nettowinst van €40 miljoen.

    De 25 gebouwen van BAM die een lichte betonvloer hebben, hoeven niet per se onveilig te zijn. „Niet alle projecten zijn hetzelfde. De constructie kan deugdelijk zijn”, zegt de woordvoerder van BAM.
  3. forum rang 5 bartbas 26 september 2017 08:59
    quote:

    rationeel schreef op 25 september 2017 21:13:

    AMSTERDAM (Trivano.com) - Op 25 september 2017 hebben de analisten van NIBC Markets hun beleggingsadvies voor BAM Groep Koninklijke (BAMNB; ISIN: NL0000337319) herhaald. Het advies van NIBC Markets voor BAM Groep Koninklijke blijft "kopen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 8,00 EUR.
    Helaas ontbreekt de datum voor te te bereiken koersdoel. Zal wel jaren duren.
    Bartbas
  4. [verwijderd] 26 september 2017 09:05
    "Volgens analist Edwin de Jong van NIBC zou de ingestorte parkeergarage weleens een juridisch mijnenveld kunnen worden. ,,Want wie is er verantwoordelijk voor deze fout. Een bouwer kun je in dit geval niet zo snel aansprakelijk stellen, want ze hebben gebouwd volgens de NEN-normen. Dat betekent dat Eindhoven Airport waarschijnlijk zelf verantwoordelijk is, want zij hebben het hoofdontwerp gedaan”, aldus De Jong."

    Als Eindhoven Airport verantwoordelijk is voor het ontwerp en Bam gehandeld heeft voor het hoofdontwerp, dan is Eindhoven Airport ook verantwoordelijk voor de schade lijkt me.

    "Ingewijden melden een strop van €100 miljoen voor BAM vanwege de ingestorte parkeergarage. Bij de halfjaarcijfers trof BAM nog geen voorziening voor de ingestorte parkeergarage „Dit gaat veel geld kosten. Dit jaar geen dividend bij BAM”, zegt een aandeelhouder op voorwaarde van anonimiteit. In augustus presenteerde BAM nog een nettowinst van €40 miljoen."

    Hoezo een strop van € 100 miljoen? Waaraan dan?
  5. Minderheidsbelang 26 september 2017 09:09
    De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.
    De polis kent een aantal rubrieken:
    1. voor het werk zelf.
    2. het hulpmaterieel.
    3. bestaande eigendommen van de opdrachtgever
    4. transport en aansprakelijkheid.

    Er kan een keuze worden gemaakt om bepaalde rubrieken uit te sluiten of te beperken, afhankelijk van de wensen van de aanvrager of de acceptatiemogelijkheden van verzekeraars.

    Nagenoeg alle risico's, met uitzondering van catastrofe-achtige gebeurtenissen als oorlog en atoomkernreacties, zijn gedekt. Ook aansprakelijkheid voor schade door het werk kan primair gedekt zijn, inclusief eventuele onderaannemers.


    quote:

    bambricks schreef op 25 september 2017 21:51:

    CAR

    Als iets kapot gaat door een fout wat eerst heel was is het verzekerd.

    Alleen was het het eerst heel?? Als de aanhechting niet goed was dan is eht nooit goed geweest.
    Daarnaast is er ook nog PI verzekering een Professional Indemnity insurance die dekt grotere fouten in het ontwerp.
  6. brokkenpiloot 26 september 2017 09:19
    Een anonieme aandeelhouder roept iets van 100 miljoen en de wakkere krant neemt het klakkeloos over!!!! Verder nog een opdracht te melden:
    26 september 2017

    PATRIZIA en BAM Wonen starten verduurzaming 125 appartementen in Amsterdam
    Amsterdam, 25 september 2017 - In opdracht van PATRIZIA verduurzaamt BAM Wonen 125 appartementen aan de IJdoornlaan in Amsterdam. De huurwoningen dateren uit 1967 en zijn sinds 2015 in eigendom van PATRIZIA. BAM Wonen verzorgt een energetische verbetering van de appartementen in bewoonde staat. BAM Wonen verwacht het complex in het voorjaar van 2018 op te leveren.
  7. forum rang 7 innicksname 26 september 2017 09:23
    Bij de oplevering van een pand/gebouw/project vindt er toch een inspectie plaats? Met een bouwkundige erbij? Is dat niet de garantie dat iets 'oké' is? Mits er uiteraard volgens plan is gebouwd. Maar ik ga er vanuit dat dat in dit geval is gebeurd. En als er op meerdere plaatsen is gebouwd zoals bij de parkeergarage, dan kan ik me voorstellen dat deze manier van bouwen ooit als 'oke' is bestempeld.
  8. Minderheidsbelang 26 september 2017 09:32
    Heijmans maakt net als BAM en veel Nederlandse aannemers gebruik van de Bubble Deck vloer, zoals die is toegepast in de parkeergarage bij Eindhoven Airport...

    Ik zou mij zorgen maken als ik een aandeel in Bubble Deck had, echter ik denk dat het risico voor BAM beperkt blijft, ook gezien mijn eerdere posting over de CAR verzekering.

    Groet,
    Minderheidsbelang

    quote:

    Concedo schreef op 26 september 2017 09:21:

    Ik ben bang voor BAM dat er t.z.t nog meer claims komen. Dat zal de koers geen goed doen.Ik laat mijn garage wel door Heijmans bouwen, staat weer 1 1/2 % in de +
  9. Fred107 26 september 2017 09:35
    Man Man Man wat een paniekvoetbal weer. Aannames en nog eens aannames.Het is allerminst zeker of het vingertje naar BAM gewezen wordt. Erg vervelend dat BAM dit nu overkomt maar het gaat duidelijk niet alleen BAM aan. Als de andere 25 gebouwen echt slecht gebouwd waren zouden ze intussen allang ingestort zijn!
    Alle bouwbedrijven werken met die vloeren. Ik denk dat er rustig gebruik van de situatie kan worden gemaakt en je nu goedkoop BAM aandelen kunt kopen.
    Zwaar overtrokken reactie weer.
  10. tenore 26 september 2017 09:39
    quote:

    Fred107 schreef op 26 september 2017 09:35:

    Man Man Man wat een paniekvoetbal weer. Aannames en nog eens aannames.Het is allerminst zeker of het vingertje naar BAM gewezen wordt. Erg vervelend dat BAM dit nu overkomt maar het gaat duidelijk niet alleen BAM aan. Als de andere 25 gebouwen echt slecht gebouwd waren zouden ze intussen allang ingestort zijn!
    Alle bouwbedrijven werken met die vloeren. Ik denk dat er rustig gebruik van de situatie kan worden gemaakt en je nu goedkoop BAM aandelen kunt kopen.
    Zwaar overtrokken reactie weer.
    Lijkt net of er inderdaad complete woonwijken en zijn ingestort.

    :-)

    Helemaal eens hoor.

  11. Fred107 26 september 2017 09:50
    quote:

    tenore schreef op 26 september 2017 09:39:

    [...]

    Lijkt net of er inderdaad complete woonwijken en zijn ingestort.

    :-)

    Helemaal eens hoor.

    Daar komt nog bij dat men van beide kanten echt niet gek is.
    Dit soort dingen komt in Nederland hoogst zelden voor.
    Er is gewoon volgens alle geldende normen gebouwd en zoals BAM op de eigen site schrijft heeft BAM er zelf alle belang bij om dit in de toekomst te voorkomen.
    De betrokken partijen zijn er niet mee bezig om te zwarte pieten maar om het voorgedane probleem breed te delen in de bouwsector.
    Ik denk zeker dat de verzekering deze schade dekt, onder andere omdat de weersomstandigheden tijdens de bouw (hoge temperaturen) mede aantoonbaar de oorzaak zijn van het deels instorten. Er is natuurlijk geen sprake van opzet.
  12. Fred107 26 september 2017 09:51
    quote:

    tenore schreef op 26 september 2017 09:39:

    [...]

    Lijkt net of er inderdaad complete woonwijken en zijn ingestort.

    :-)

    Helemaal eens hoor.

    Daar komt nog bij dat men van beide kanten echt niet gek is.
    Dit soort dingen komt in Nederland hoogst zelden voor.
    Er is gewoon volgens alle geldende normen gebouwd en zoals BAM op de eigen site schrijft heeft BAM er zelf alle belang bij om dit in de toekomst te voorkomen.
    De betrokken partijen zijn er niet mee bezig om te zwarte pieten maar om het voorgedane probleem breed te delen in de bouwsector.
    Ik denk zeker dat de verzekering deze schade dekt, onder andere omdat de weersomstandigheden tijdens de bouw (hoge temperaturen) mede aantoonbaar de oorzaak zijn van het deels instorten. Er is natuurlijk geen sprake van opzet.
1.799 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 90 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links