Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Breaking News SNS

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2017 00:45
    Dijselbloem schrok van de snelheid van de dalende koers door short selling. Op IEX en andere sites werden beleggers als gek verklaard nog in het aandeel te beleggen en geadviseerd in de short selling te gaan. Zoals ook veel grote fondsen op dat moment deden. Met andere woorden, er was geen houden aan en SNS zou ongeacht ze toch levensvatbaar was (Enkele bedrijven kochten onderdelen en Chinese bedrijven hadden wel interesse)te gronde gaan. Dijselbloem schrok en besprak in een onderonsje met toemalig voorzitter in Brussel dat hij de stekker uit SNS zou trekken. Koers werd stilgelegd, SNS werd hiermee gered. DWZ dat de overheid alle spaargelden tot 100.000 euro niet hoefde te vergoeden. Dit zou een giga bloedbad hebben aangericht. Dijselbloem was The Man.. (in slechte jaren werd short selling toch verboden, zoals in ING toen op 2 euro).

    Wetenschap:
    - SNS Reaal was nooit failliet gegaan;
    - SNS Reaal was slecht management;
    - SNS Reaal vriendjes politiek in vastgoed;
    - SNS Reaal Short selling alleen om makkelijk geld te verdienen;
    - SNS Reaal Stekker eruit getrokken, alleen om overheidsteun te voorkomen;
    - SNS Reaal momenteel zou vastgoed trending zijn en leeft SNS met prachtbedrijf;
    - SNS Reaal huidige koers zou gemakkelijk 10 euro halen.

  2. Atari 23 augustus 2017 22:33
    Sns had het makkelijk gered. Die laffe latenstein moet zn mond opentrekken. SNS had voldoende opties. Hun speelkaarten waren niet waardeloos. Koers zegt niet veel. Is de emotie van de dag. SNS had in 2012/ 2013 een reele waarde van 2,50 euro per aandeel. Het aandeel is kapot geshort. Maar SNS zowel DNB, KPMG, als AFM zijn mede verantwoordelijk. Ik mis hun bijdrage in het geheel. Het is te makkelijk om alles bij de aandeelhouders te leggen. SnS had het kunnen redden met meer steun en tijd! Overheid heeft te laat en slap ingegrepen bij eerste steunronde
  3. [verwijderd] 6 september 2017 22:55
    NOG 25 dagen !!!!!!
    Morgen alvast een nieuwe Maserati bij Milano bekijken :)

    SNS-rapport in oktober 2017

    Het onderzoek mag €1,9 mln kosten, gebaseerd op een schatting van de hoeveelheid werk en een uurloon voor de deskundigen van €400 en van medewerkers van €250. Het deskundigenrapport moet uiterlijk over ruim een jaar, op 1 oktober 2017, bij de Ondernemingskamer zijn ingeleverd.
  4. [verwijderd] 10 september 2017 11:24
    De Dijsselbloem-doctrine
    De Wet-Hillen. De Zalm-norm. De Melkert-banen. Maar ook de code-Tabaksblat of de 40 aanbevelingen van Peters. En wat dacht u van de 200 van Mertens?
    Het is een menselijke eigenschap om iets na te willen laten, bij voorkeur iets wat de tand des tijds doorstaat. De meesten laten het bij nageslacht. Sommigen bouwen een museum. Voor politici lijkt het hoogst haalbare de eigen naam aan een wet of een regel te koppelen.
    De zittende demissionair minister van Financiën heeft er nog geen. Maar de term Dijsselbloem-doctrine zou prima passen bij de aanpak die eerst op een aantal Cypriotische banken werd toegepast en vervolgens bij de nationalisatie van SNS Reaal. Kort en goed komt de doctrine erop neer dat bij banken in problemen niet de overheid te hulp schiet, maar aandeelhouders, obligatiehouders en vermogende spaarders worden aangeslagen.
    De Dijsselbloem-doctrine werd een regel voor Europese banken in nood. Bij de eerste test in Spanje ging het nog goed. Maar in Italië tornen ze alweer aan de methode. Obligatiehouders en vermogende spaarders worden ontzien bij de redding van Banca Popolare di Vincenza en Veneto Banca, net als de vermogende spaarders. Het is toch weer de overheid die inspringt. Het is bepaald niet in de geest van Dijsselbloem en het is de vraag wat het betekent voor zijn doctrine.
    Het was sowieso geen goede week voor de minister. In eigen land wordt er gerommeld met de Dijsselbloem-doctrine 2. Om de hebberigheid van bankiers - een belangrijke oorzaak van de crisis en de opkomst van het populisme - in te tomen heeft hij in 2015 hun variabele beloning gemaximeerd op 20% van het vaste salaris. Afhankelijk van uw ideologie loopt Nederland daarmee uit de pas met de rest van Europa of geeft het goede voorbeeld. Maar nu heeft een meerderheid van de Tweede Kamer de deur opengezet voor een volgend kabinet om deze bonusregel te versoepelen. Opdat we als land kunnen profiteren van een eventuele bankenexodus uit Londen na de brexit.
    Daarmee is de gifbeker nog niet leeg. Er zijn nog wat vervelende, lopende dossiers. Zo onderzoekt een commissie van deskundigen of de nul-eurocompensatie bij de onteigening van SNS Reaal terecht is. De geluiden uit hun studeerkamer lijken erop te wijzen dat de minister toch moet dokken. Dat wil zeggen zijn opvolger, want het rapport wordt niet voor het einde van het jaar verwacht.
    De man heeft zoveel energie gestoken in het disciplineren van Griekenland en het op orde brengen van het Nederlandse huishoudboekje. Hij zal straks toch niet worden herinnerd als de man die Zuid-Europa kwetste met de opmerking 'Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om vervolgens u om bijstand te vragen'? Dat verdient hij niet.
    Pieter Couwenbergh is redacteur bij het FD. Hij schrijft op deze plaats over ontwikkelingen in het bedrijfsleven.
  5. forum rang 9 objectief 16 september 2017 11:03
    quote:

    Toekomst schreef op 10 september 2017 20:26:

    Eerst maar eens het rapport (over 20 dagen). Dan de waarde van de aandelen bepalen en uitbetalen. Uiteindelijk zal er ook een schadevergoeding moeten komen. Ik denk dat in totaal zeker € 2,50 per aandeel betaald moet gaan worden. De tijd zal het leren of ik gelijk zal krijgen.
    Ik vrees dat je hoop op de toekomst te groot is...ik verwacht in elk geval geen uitkering op de aandelen dat zou me sterk verwonderen.
  6. forum rang 6 keffertje 16 september 2017 17:30
    quote:

    The Man schreef op 15 september 2017 21:26:

    Het is toch raar dat er nergens op een officiele plek bekend gemaakt staat wanneer de ondernemingskamer met een uitkomst komt.
    De ondernemingskamer heeft geen 'rol-register' zodat je dus niet kunt kijken wanneer er iets te gebeuren staat. Als je bij de procedure bent betrokken krijg je natuurlijk wel bericht en het komt in de publiciteit. Eerste stap is nu het rapport van de deskundigen (uiterlijk 1 oktober, tenzij er weer vertraging optreedt), waarna de OK bepaalt hoe er verder wordt geprocedeerd.
  7. The Man 24 september 2017 22:22
    quote:

    fred12345 schreef op 16 september 2017 11:03:

    [...]

    Ik vrees dat je hoop op de toekomst te groot is...ik verwacht in elk geval geen uitkering op de aandelen dat zou me sterk verwonderen.
    Het zou mij sterk verwonderen als er helemaal geen uitkering is. Op het moment dat de staat de aandelen weer gaat verkopen of anderzins winst uit de "redding" haalt, noemen we dit in het civiel recht gewoon heling.

    Ik verwacht ook geen groot bedrag, maar nul lijkt mij niet in lijn met de wet op onteigening.
    wetten.overheid.nl/BWBR0001842/2017-0...

    Waarschijnlijk zal de vergoeding neerkomen op de beurskoers als ik kijk vanaf artikel 40.

    Bij artikel 40b staat:
    De werkelijke waarde van de onteigende zaak, niet de denkbeeldige, die de zaak uitsluitend voor de persoon van de rechthebbende heeft, wordt vergoed.

    De vraag is dus, wat is denkbeeldig, wat werkelijk? Gaan we uit van de intrinsieke boekwaarde die nog erg hoog stond? Gaan we uit van de beurskoers? Of gaan we uit van een waarde van nul, waarin de minister van financieen 3,7 miljard heeft bijgelegd om dat waardeloze goedje te redden?
  8. forum rang 6 keffertje 24 september 2017 23:20
    quote:

    keffertje schreef op 16 september 2017 17:30:

    [...]
    De ondernemingskamer heeft geen 'rol-register' zodat je dus niet kunt kijken wanneer er iets te gebeuren staat. Als je bij de procedure bent betrokken krijg je natuurlijk wel bericht en het komt in de publiciteit. Eerste stap is nu het rapport van de deskundigen (uiterlijk 1 oktober, tenzij er weer vertraging optreedt), waarna de OK bepaalt hoe er verder wordt geprocedeerd.
    Tsja, de experts hebben 4-6 weken uitstel gevraagd (en gekregen), waarbij natuurlijk het budget weer is verhoogd. Nu meer dan € 3 miljoen!

    Dus geduld tot uiterlijk half november...
  9. Atari 25 september 2017 00:34
    De vergoeding is zeker de hoogte is te betwisten. Zelf vind ik de beurskoers ook te licht. Immers zowel de nederlandse corrupte bank als de staat hebben zaken over het hoofd gezien en hebben een aandeel gehad in de onrust. Ze haddel latenstein met garanties meer tijd kunnen geven. De koers zou daarop reageren een snel herstel naar 2,50 was dan niet uitgesloten. 6 maanden na overname door de staat begon de markt te herstellen en had de koers richting 4,50 euro kunnen gaan. Dan had sns een emissie kunnen overwegen. Met meer maatregelen was er meer vertrouwen en had die hele kostbare onteigening onnodig geweesr. Als de nederlandse bank scherper was geweest ipv foptoezicht had gehouden kwam het nooit zover. Erg makkelijk om te stellen dat aandeel houders daar dupe van moeten worden. Dat ze mee moeten betalen is duidelijk immers koers is van 16 euro naar 0,84 cent gegaan. Dus 0,84 cent is te mager
  10. [verwijderd] 25 september 2017 20:30
    quote:

    keffertje schreef op 24 september 2017 23:20:

    [...]

    Tsja, de experts hebben 4-6 weken uitstel gevraagd (en gekregen), waarbij natuurlijk het budget weer is verhoogd. Nu meer dan € 3 miljoen!

    Dus geduld tot uiterlijk half november...
    Waar heb je deze informatie kunnen vinden?
  11. Masterkale 28 september 2017 22:17
    Klokkenluider SNS helpt gedupeerde aandeelhouders28-09-2017 Economie Redactie: Jan BornVerslag: Guido Vermeulen

     

     Embed video

    Klokkenluider Hetty van de Laar, die eerder succesvol aangifte deed wegens misstanden bij de SNS Bank, gaat aandeelhouders helpen bij hun claim tegen de Staat. In 2013 is de SNS Bank genationaliseerd en daarmee is de Staat nu eigenaar van de bank. Honderdduizenden aandeelhouders hebben hun vermogen daarmee verloren.

    Van de Laar stelt de bewijzen te hebben waarmee gedupeerde aandeelhouders aan kunnen tonen dat er door diverse betrokkenen wanbeleid is gevoerd. Hierdoor kan een eventuele claim hoger uitpakken. Van de Laar stelt de informatie, bestaande uit onder andere interne mails en interne rapporten beschikbaar aan de ruim 60 partijen die zich als benadeelde hebben gemeld."Ik merkte op een gegeven moment dat er vanalles aan de hand was. Er verdween geld op projecten. Op een gegeven moment was er een factuur van 6000 euro. Mijn leidinggevende zei toen: zet er maar een nul achter. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want dan was ik medeplichtig."

    twitter.com/Jan_Born/status/913418439...

    De managers wisten dat van de Laar niet omkoopbaar was en werd steeds verder geisoleerd. "Ik heb het voorval bij de hoogste baas gemeld, maar die zei dat wij ons niet bemoeien met individuele dossiers. In het belang van SNS Reaal. Ik heb ze gewaarschuwd en men wilde het niet weten. Dat is bewijs. Ik vind dat de aandeelhouders dat moeten weten."

    Gedupeerden

    Zien aandeelhouders van de voormalige SNS Bank ooit nog iets van hun geld terug? Een onderzoekscommissie moet daar dus binnenkort antwoord op geven. Catherine Keyl is een van de gedupeerden. Het verbaast haar dat in een land als Nederland dit kan gebeuren. "Het is toch te gek voor woorden. Je koopt in een democratisch land aandelen en als de bank omvalt door frauduleuze toestanden word je onteigend van je vermogen."

    Gedupeerden kunnen fluiten naar hun centen. En dat frustreert Keyl. "Ik vind het schandalig dat je als eenvoudige belegger geen enkele tegemoetkoming krijgt voor je investering. Het moet tot een proces komen."

    Wat ging er mis bij SNS?

    In 2006 koopt SNS Reaal Bouwfonds Property Finance (BPF) definitief van ABN Amro voor een bedrag van 810 miljoen euro. Hiermee heeft SNS een enorme kat in de zak gekocht. Door slecht beheer en mismanagement van interim-managers is deze miskoop daarna uitgegroeid tot een molensteen om de nek van SNS. Uiteindelijk heeft het geleid tot een overname van de Staat om zo SNS van de verdrinkingsdood te redden. Het volgende voorbeeld illustreert hoe het er bij SNS aan toe ging:

    Topmanagers bij SNS werden ingehuurd om puin te ruimen, maar in plaats daarvan draaiden ze hun werkgever een poot uit. Dat werkt als volgt: een topmanager huurt bijvoorbeeld drie externen in. Die krijgen goed betaald, zo’n 300 euro per uur. Maar daarvan sluizen ze dan weer 50 euro terug naar de topmanager. Op hun beurt mogen ze ook weer mensen inhuren: een criminele organisatie, oordeelde de rechter. In totaal is SNS getild voor ruim 2 miljoen euro.”

    Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem liet eerder aan de Tweede Kamer weten dat de SNS Bank nog zeker twee jaar nodig heeft om zichzelf klaar te maken voor een mogelijke privatisering. Dijsselbloem wil niet dat gedupeerde aandeelhouders geld krijgen voor hun onteigende aandelen. Ook heeft hij voorkomen dat er tot nu toe onderzoek is gedaan naar wanbeleid bij SNS. 

    Bent u gedupeerde aandeelhouder?

    Neem dan contact op met klokkenluider Hetty van de Laar. Zij heeft alle informatie over wanbeleid bij SNS. Mail voor meer info naar:klokkenluider.vs.fraude@gmail.com.

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0708 +0,05%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,82 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links