Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX-BUX: Wat zijn CFD's?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 De amateur 17 juli 2017 17:45
    Sorry Nick maar CFD's is simpelweg korte termijn gokken. Dit soort producten zouden per definitie niet aan particulieren verkocht mogen worden. Spelletje hoger lager waar de verkoper van CFD's op lange termijn altijd wint. Het wordt verkocht als beleggen maar dit heeft vrijwel niets met beleggen te maken.

    Dit hele IEX vs BUX vind ik gewoon ordinaire reclame. Van beleggers voor beleggers? Leg mij eens uit wat CFD's nou met beleggen te maken heeft?
  2. forum rang 6 De amateur 17 juli 2017 18:01
    Zoals ik het zie. Beleggen is als poker waar je je risico's kan beperken of incalculeren maar je houd altijd een onzekere factor, met goed spel kan je wel je kansen maximaliseren. CFD's zijn als het spelen van roulette waar het kwartje altijd beide kanten kan opvallen.(volgens mij heb je met roulette praktisch evenveel kans het huis te verslaan als met CFD's)
  3. Lionel50045254 17 juli 2017 21:45
    mooi stuk Nick! Ik ga er nooit aan beginnen, omdat ik het al nodeloos ingewikkeld blijf vinden. Ik handel liever in aandelen met toekomstige bewezen waarde. Ik moet nog 35 jaar werken en als ik die 35 jaar een prima rendement maak, dan is oke. Daarom je laatste zinsnede spreekt me aan, wees niet te hebberig, maar gun jezelf de tijd.
  4. forum rang 6 jonas 18 juli 2017 00:08

    Nick heb je de film de Big Short gezien en het boek daarover gelezen? Welnu er waren CDO's en dat waren mandjes op hypotheken op Amerikaanse huizen die dus altijd in prijs zouden stijgen.

    Iets wat kan stijgen kan ook dalen bedachten die Big Short jongens zeker nadat ze hadden gezien dat bijvoorbeeld zwervers werden aangezien met een probleemloos kredietverleden. Ja dat was natuurlijk niet vreemd, omdat ze al helemaal geen krediet konden krijgen.

    Enfin toen kwamen die CDF-en er om tegen die CDO's in te gaan de andere kant op. Volgens mij waren die niet eens voor particulieren verkrijgbaar en hadden die Big Shorters gewoon te maken met banken die enorm zaten te manipuleren om hun CDO business en bonussen niet in gevaar te laten komen.

    Op een gegeven moment rond 2008 was het niet meer de keren, omdat de huizenmarktgekte in de USA helemaal over de top was en waren banken zoals de Deutsche Bank al gaan zitten in CDO's en CFD's en kwam dus de enorme klap.

    Hele Amerikaanse wijken werden troosteloze spookwijken vanwege het graaigedrag van de banken en de domme politiek die vond dat iedereen een hypotheek moest krijgen.

    Waren die CDF-en en niet eerder geblokkeerd dan was de klap minder geweest. Op zich dus niets mis met CDF. Is er een markt dan moet je aan 2 kanten op kunnen inspringen.

    Groet, Jonas.

    PS Poster Ben die met de dag van alias verandert heeft goede kennis van dat soort zaken. Met jouw baas Pieter heb ik het er ook weleens over gehad. Ik Pieter: jullie hadden daar weleens meer bovenop mogen zitten. Reactie: tja Jonas wij zijn ook niet een soort Godenzonen en er speelde zoveel en ook in de duisternis van de darkrooms bij de banken e.d. Ben is nu Liber 8, maar mogelijk morgen weer anders.
  5. [verwijderd] 23 september 2017 23:51
    Ik vraag mij af of je überhaupt ooit winstgevend gaat zijn met beleggingsproducten als BUX. Het systeem draait eigenlijk meer op winst maken over de verliezen van klanten. Zelf ben ik ook begonnen met CFD's beleggen en heb hier kleine winsten op gemaakt. Ook in binaire opties belegd, waarbij dit toch echt meer naar gokken neigt dan beleggen.

    www.onlinebeleggen.nl/beleggen-in-cfd/
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links