Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 997 998 999 1000 1001 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ed Verbeek 7 september 2017 22:29
    quote:

    josti5 schreef op 6 september 2017 13:36:

    Zo vermaak ik mij óók met de jaloersen, en weet over hun rug mijn boodschap te herhalen, steeds wéér
    Haha, zijn hier dan jaloersen?
    Ik lees alleen maar geklaag van rechtse zakkenvullers die nog minder belasting willen betalen :)
  2. forum rang 10 voda 8 september 2017 19:40
    Is verhoging van de zorgpremie en eigen risico echt zo erg?

    STIJGENDE MEDISCHE KOSTENWe mopperen ons suf als blijkt dat de zorgpremie en het eigen risico stijgen. Maar we willen wel de beste zorg als we zelf oud of ziek worden. Dat schuurt. Zes ietwat ongemakkelijke vragen en antwoorden zetten alles weer in perspectief.

    Francine Wildenborg 07-09-17, 06:45 Laatste update: 07:23

    Een paar tientjes per maand extra, stellen we ons niet een beetje aan?
    Maar ook als het gaat om medische kosten hebben we het niet zo slecht. Na het eigen risico van 385 euro betaalt de verzekeraar alle kosten, ook voor geneesmiddelen. In andere landen zoals België en Groot-Brittannië betaalt de burger meer zelf aan medicatie, benadrukt Schrijvers. Voor de huisarts en verloskundige zorg zijn we bovendien helemaal niets kwijt.

    We betalen nu gemiddeld 1.290 euro per jaar aan premie voor de basisverzekering. Daar komen het eigen risico bij én eigen bijdragen aan langdurige zorg (hulpmiddelen/thuiszorg): opgeteld gemiddeld jaarlijks 400 euro per persoon, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Plus belastingen en premies die van je loon afgaan betalen we in totaal 5.000 euro per persoon.

    5.000 euro per verzekerde per jaar! Naar wie gaat al dat geld?
    Grotendeels naar ouderen. Zij maken niet alleen kosten in het ziekenhuis (gebroken heup, dementie, reuma), maar krijgen hulp aan huis én gaan op een gegeven moment het verpleeghuis in. Overigens betalen ze voor dat laatste - mits ze eigen inkomsten hebben - behoorlijk wat zelf, tot wel 2.000 per maand, benadrukt de Utrechtse emeritus-hoogleraar Schrijvers.

    De laatste loodjes zijn het duurst. Moeten we niet een jaartje eerder sterven?
    Eén jaar is niet genoeg in dat geval. De hoogste zorgkosten worden in de laatste levensjáren gemaakt, benadrukt Schrijvers. ,,Economen zeggen wel: de goedkoopste patiënt is een dode patiënt. Het is waar, maar absoluut niet humaan en die kant willen we helemaal niet op met z'n allen." We willen juist ouder worden en dat lukt ook aardig door betere behandelingen, de levensverwachting loopt enorm op.

    Zijn vrouwen duurder dan mannen?
    Ja. Ten eerste omdat ze ouder worden, stelt Lany Slobbe van het RIVM. Van de 95-plussers is 80 procent vrouw. Boven de 75 jaar kosten mensen al 10.000 euro per jaar, een 95-plusser komt op 50.000 (man) en 60.000 (vrouw) uit. Slobbe: ,,Omdat vrouwen langer leven, blijven ze vaak alleen achter en komen dan dus eerder in een verpleeghuis terecht."

    Welke ziekte kost ons het meest? Kanker zeker?
    Nee, de behandeling van kanker per patiënt is zeker duur, tot wel tonnen per jaar aan medicatie. Maar - zo benadrukken het RIVM en Schrijvers - er zijn relatief weinig patiënten die kanker krijgen. Van de 95 miljard aan totale zorgkosten gaat 21 miljard naar psychische stoornissen. Verstandelijke beperkingen als down kosten het meest, gevolgd door dementie. Beide aandoeningen hebben intensieve zorg nodig.

    Overigens verwacht het RIVM wel dat de kosten voor kanker steeds meer op zullen lopen door nieuwe behandelmethoden, in vier jaar tijd stegen ze al van 4,8 miljard naar 5,4 miljard in 2015 (voorlopige cijfers).

    Moeten mensen met een ongezonde levensstijl niet meer betalen?
    Ja, vindt Schrijvers, maar niet via de premie. ,,Accijnzen op ongezonde dingen als frisdrank zijn beter, omdat je zo ziekten kunt voorkomen. Frankrijk doet dat al."

    Overigens vallen de kosten van ongezond gedrag wel mee, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Hoewel er flinke bedragen omgaan in aandoeningen die door roken (longkanker, COPD) en overgewicht (diabetes, hart-en vaatziekten) worden veroorzaakt, gaat het slechts om enkele miljarden op de 95 miljard. Bovendien: het bevorderen van gezond leven zorgt op termijn voor méér zorgkosten. Wie ouder wordt, krijgt te maken met ouderdomsaandoeningen die relatief heel duur zijn zoals dementie, aldus Slobbe van het RIVM.

    www.ad.nl/politiek/is-verhoging-van-d...
  3. forum rang 10 voda 13 september 2017 16:28
    'Robotisering kost derde bankwezen zijn baan'

    Gepubliceerd op 13 sep 2017 om 09:26 | Views: 1.793

    SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - Bijna een op de drie werknemers in de bankensector zal zijn werk binnen vijf jaar overgenomen zien worden door robots. Vooral ondersteunende diensten zullen naar verwachting snel worden geautomatiseerd. Dat voorspelt voormalig Citigroup-baas Vikram Pandit.

    Volgens Pandit, die tot 2012 aan het roer stond bij de Amerikaanse bank, worden processen door robotisering vereenvoudigd. Dat zal zorgen voor het anders inrichten van werkprocessen, ook omdat computers zichzelf dingen kunnen aanleren.
    De stellingname van Pandit sluit aan bij een rapport van Citigroup vorig jaar.

    Destijds repte de bank over een tijdspanne van tien jaar. In Europa zou dat betekenen dat 1 miljoen mensen hun baan verliezen. In De VS zouden 770.000 bankmedewerkers hun baan kwijtraken.
  4. forum rang 10 voda 14 september 2017 16:13
    Beursblik: ECB bouwt QE langzamer af

    ABN AMRO ziet eindpunt nu in september 2018.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank gaat zijn opkoopprogramma van staatsleningen volgend jaar nog steeds afbouwen, maar trager dan eerder voorspeld, vanwege zorgen over de sterke euro, terwijl de inflatie laag blijft. Dat stelden economen van ABN AMRO donderdag in een rapport.

    ABN AMRO voorspelt dat de ECB vanaf begin volgend jaar het inkoopprogramma zal halveren tot 30 miljard euro per maand, van de huidige 60 miljard euro. In september 2018 zal de centrale bank helemaal stoppen met aandelen inkopen, denken de economen.

    Eerder werd nog verwacht dat de centrale bank zijn opkoopprogramma in zes maanden, dus rond juni 2018, zou hebben afgebouwd zou afbouwen, waarna een eerste rentestap zou volgen in september.

    Het doel van de ECB is nu om te communiceren dat de inkopen in september 2018 eindigen, maar dat renteverhogingen vervolgens nog een tijdje op zich zullen laten wachten. Het belangrijkste is om de monetaire stimulering af te bouwen zonder dat de financiële condities krapper worden, volgens ABN AMRO.

    Economische groei eurozone iets sterker

    Intussen stelde de bank zijn groeiramingen voor de eurozone opwaarts bij, van 2,1 naar 2,3 procent voor dit jaar en van 1,8 naar 2,2 procent voor 2018. Aantrekkende investeringen van bedrijven in vaste activa en een verder stijgende consumptie zullen zorgen voor meer binnenlandse vraag, voorspellen de economen.

    Daarbij komt dat ABN AMRO geen vertraging van de wereldeconomie meer voorziet in de komende kwartalen, waardoor de exportgroei beter op peil blijft.

    Deze factoren zouden moeten opwegen tegen de negatieve druk op de export van de recent duurder geworden euro-munt.

    Hoewel de werkloosheid blijft afnemen, verwacht ABN AMRO dat de inflatie laag blijft, op 1,3 procent in 2018, omdat het nog wel even zal duren voor de arbeidsmarkt krap genoeg is om de lonen te laten stijgen.

    Fed pas volgend jaar weer in actie

    ABN AMRO voorspelt verder dat de Fed zijn rente dit jaar niet meer verhoogt en pas in maart volgend jaar in actie komt. Ook in de VS blijft de inflatiedruk laag, denkt econoom Nick Kounis, die rekent op twee renteverhogingen met 25 basispunten door de Fed in 2018.

    De euro stijgt volgens ABN AMRO verder, tot 1,20 dollar eind dit jaar en zelfs 1,30 dollar per eind 2018, door het wegvallen van de monetaire stimulering door de ECB, voorspelt valutaspecialist Georgette Boele.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. [verwijderd] 21 september 2017 23:26
    www.zerohedge.com/news/2017-09-21/loo...

    A Look At How Nestle Makes Billions Selling You Groundwater In A Bottle

    As an example, even in the drought stricken state of California, Bloomberg notes that Nestle was able to strike a sweetheart 20-year supply agreement with the U.S. Forest Service to pay roughly $0.000001 for the water in each bottle that consumers blindly drop a couple bucks to purchase.
    -------------------------------
    Jarenlang dus lekker zakke vulle.

    Konden ze dus ook jarenlang lekkere bonussen van betalen:-)
  6. forum rang 10 voda 11 oktober 2017 20:41
    IMF somber over vooruitzichten Deutsche Bank, SocGen en Unicredit

    Laag rendement banken risico voor financiële stabiliteit.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Monetair Fonds is somber over de winstgevendheid van een aantal grote mondiale banken, waaronder Citigroup, Deutsche Bank, Société Générale en Unicredit, die een risico kan zijn voor de financiële stabiliteit. Dit staat in het rapport over dat thema dat het IMF woensdag publiceerde.

    "Ongeveer een derde van de banken, naar balanstotaal gemeten, kan moeite hebben om een duurzame winstgevendheid te realiseren, wat de aanhoudende uitdagingen en kwetsbaarheden op de middellange termijn onderstreept", schreef het IMF over de dertig belangrijkste financiële instellingen wereldwijd.

    Overigens gaat het volgens het Fonds de goede kant op met de winstgevendheid van de grootste banken, die als cruciaal voor het financiële systeem worden beschouwd. Tussen 2008 en 2011 was meer dan de helft van de balanstotalen van deze banken onvoldoende winstgevend. Tussen 2012 en 2016 was dat nog 39 procent en in 2019 zal dit zijn gedaald tot 29 procent, verwacht het IMF.

    Het IMF noemt banken doorgaans niet bij naam, maar doet dat nu toch, mogelijk juist omdat het economische klimaat nu goed is, wat een kans biedt om 'man en paard' te noemen, zonder onrust op de markt te veroorzaken.

    Het rapport stelt dat negen banken nog steeds ondermaatse winsten boeken. Naast de vier bovengenoemde namen zijn dat Barclays, Standard Chartered en de drie Japanse banken Sumitomo Mitsui, Mizuho en Mitsubishi UFJ.

    Bankenanalisten uit de private sector voorspellen voor die negen banken een rendement op eigen vermogen in 2019 van minder dan 8 procent. Dat is het rendement dat beleggers volgens het IMF verwachten op bankenaandelen. Als banken daarbij achterblijven, dan zouden ze niet structureel winstgevend zijn en moeilijk buffers kunnen opbouwen voor moeilijke tijden.

    "Dat kan een risico zijn voor de financiële stabiliteit", zei IMF-directeur Tobias Adrian woensdag tegen verslaggevers. Dat geldt ook voor de eurozone, waar diverse banken kampen met slechte leningen en verlieslatende bedrijfsmodellen. stelde het rapport.

    De uitspraken van het IMF zijn niet heel verrassend. Zo wordt het aandeel Deutsche Bank al geruime tijd verhandeld tegen slechts de helft van de boekwaarde. Daaruit blijkt dat beleggers niet geloven dat de bank op termijn genoeg rendeert om waarde te creëren.

    De enige Nederlandse bank in de groep, ING, zal naar verwachting van analisten in 2019 een rendement van meer dan 10 procent op het eigen vermogen halen, en zit daarmee aan de veilige kant.

    Volgens het IMF moeten toezichthouders banken aansporen om slechte leningen van de balans te halen en verlieslatende activiteiten af te stoten.

    Ministers van financiën en centrale bankiers uit 189 landen vergaderen deze week in Washington voor de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 oktober 2017 12:28
    Gedumpte vriendin dumpt Mercedes in zwembad
    2 min geleden in BUITENLAND

    Bahamas - Een makelaar op de Bahamas die tijdens een dinertje de relatie met zijn vriendin verbrak, vond als antwoord daarop zijn dure Mercedes S400 terug op de bodem van zijn zwembad.

    Kristina Kuchma heeft haar eigen manier om met afwijzing om te gaan.

    De 24-jarige Kristina Kuchma had er duidelijk moeite mee dat ze werd gedumpt door haar ex-vriendje Guy Gentile (41). De geboren Russische had hem tijdens een dinertje met een goede vriend laten weten zwanger te zijn. Toen Gentile daarop verklaarde het kind te zullen onderhouden, veranderde Kuchma van toon: „...zwanger van een idee!” De ondernemende jongedame had het idee opgevat een marketingbedrijfje op te starten en vroeg om een startkapitaal van zo’n 50.000 dollar, schrijft de New York Post.

    Dat was Gentile te veel, nadat hij haar eerder al voor haar verjaardag had voorzien van de nieuwste iPhone, Beats-oortjes en een dure handtas. Gentile beëindigde daarmee de relatie na anderhalf jaar. „Als je een man zoekt die je om niets van geld voorziet, dan heb je de verkeerde man.”

    Kuchma smeet Gentile daarop een kop thee in zijn gezicht, griste de autosleutels mee en vertrok. De Mercedes reed ze pardoes het zwembad in achter het huis van Gentile.
  8. forum rang 10 voda 25 oktober 2017 16:36
    Nieuwe onthullingen á la Panama Papers

    Gepubliceerd op 25 okt 2017 om 11:26 | Views: 2.128

    BERMUDA (AFN) - Internationale media lijken opnieuw met grote onthullingen te komen over het wegsluizen van geld door grote ondernemingen en rijke personen. Na de zogenoemde Panama Papers op basis van gegevens van een vermogensbeheerder in Panama zegt nu een trustkantoor in Bermuda door hetzelfde samenwerkingsverband van media te zijn benaderd.

    Bij de Panama Papers doken honderden internationale journalisten op miljoenen uitgelekte documenten van adviesbureau Mossack Fonseca & Co. Daaruit kwamen schimmige, maar niet per se illegale belastingconstructies naar voren. Het ging om een lange lijst betrokkenen, onder wie Lionel Messi, Clarence Seedorf, verschillende staatshoofden en grote internationale banken.

    Het kantoor Appleby in Bermuda zegt meerdere vragen te hebben gehad naar aanleiding van uitgelekte documenten. Er zouden echter geen strafbare feiten zijn vastgesteld, benadrukt Appleby na intern onderzoek. Het kantoor zegt graag mee te werken aan eventuele onderzoeken door de betrokken autoriteiten.

    Illegaal
    Appleby sneert ook naar de betrokken media die informatie gebruiken die mogelijk op illegale wijze is verkregen en wordt gebruikt om de privacy van betrokkenen te schenden. Het bedrijf gaat niet in op hoe de gegevens zijn uitgelekt, maar zegt wel zijn databeveiliging inmiddels te hebben aangescherpt.

    Bermuda is een overzees gebied van Groot-Brittannië. De eilandengroep ligt zo'n duizend kilometer van de Amerikaanse oostkust. Volgens de krant The Telegraph heeft Appleby zijn klanten geïnformeerd over het lek. Diverse bekende Britten zouden juridisch advies hebben ingewonnen en PR-bureaus hebben ingeschakeld.
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 997 998 999 1000 1001 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0711 +0,08%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,15 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links