Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.228 Posts
Pagina: «« 1 ... 500 501 502 503 504 ... 1262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 september 2017 14:53
    Wall Street koerst af op licht lagere opening

    Noord-Korea provoceert met nieuwe rakettest.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

    Het sentiment wordt vrijdag in de Verenigde Staten gedomineerd door het nieuws dat Noord-Korea voor de tweede keer in minder dan een maand een raket over Japan heeft afgevuurd, waarmee Pyongyang de internationale druk om zijn nucleaire programma te beëindigen, negeert. "Wereldwijd werd vrij rustig gereageerd op de proef", constateerde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Het is echter moeilijk om het gevoel te negeren dat dit schaduwboxen tussen Noord-Korea en de rest van de wereld zou kunnen eindigen in een serieuze misrekening aan de ene of andere kant", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de omzet van de Amerikaanse detailhandel in augustus op maandbasis is gedaald met 0,2 procent. Op jaarbasis was sprake van een toename van 3,2 procent.

    De bedrijvigheid in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New Yorks is in september redelijk blijven liggen, maar licht afgenomen ten opzichte van augustus. De index voor de huidige marktomstandigheden daalde van 25,2 in augustus naar 24,4 deze maand.

    Later op de dag volgen nog industriële productie-data over augustus, het consumentenvertrouwen in september zoals gemeten door de Universiteit van Michigan en de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in juli.

    Olie noteerde vrijdag hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 50,07 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent duurder werd op 55,71 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1971. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1921 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1919 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Oracle kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de softwaregigant donderdagavond over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde, met name dankzij een flinke stijging van de omzet uit clouddiensten. De outlook van het concern stelde echter teleur. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,9 procent lager.

    De luchtvaartsector kreeg een reeks advies- en koersdoelwijzigingen te verwerken kreeg van JP Morgan. Southwest Airlines steeg 1,0 procent, nadat JPMorgan advies verhoogde van Neutraal naar Overweight en ook het koersdoel opwaarts bijstelde van 60,00 dollar naar 66,00 dollar.

    American Airlines daalde daarentegen 2,5 procent, nadat de Amerikaanse bank het advies verlaagde van overwogen naar neutraal. Spirit Airlines verloor 1,8 procent, nadat JP Morgan het advies verlaagde van Overwogen naar Neutraal.

    Cruise-operator Carnival daalde 2,5 procent, na een adviesverlaging van Credit Suisse van Outperform naar Neutraal.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 15 september 2017 15:41
    Nucor rekent op minder winst

    Amerikaans staalbedrijf rekende eerder op stabiele winstontwikkeling.

    (ABM FN-Dow Jones) Nucor verwacht in het derde kwartaal van 2017 minder winst behalen dan in het tweede kwartaal en is daarmee negatiever dan een aantal maanden geleden. Dit maakte het Amerikaanse staalbedrijf vrijdag bekend.

    Het bedrijf uit de Amerikaanse stad Charlotte verwacht een winst per aandeel te behalen tussen 0,75 en 0,80 dollar. In het tweede kwartaal lag de winst per aandeel nog op 1,00 dollar en Nucor had verwacht dit niveau vast te kunnen houden. In het derde kwartaal van 2016 kwam de winst per aandeel uit op 0,84 dollar.

    Het bedrijf gaf als reden onder meer importdruk waardoor de prijzen geen gelijke tred houden met de oplopende grondstofkosten. Ook is de vraag naar bepaalde producten minder. Verder lag de productie bij de fabriek in Louisiana in het derde kwartaal een tijd stil en verwacht Nucor dat de productie hier begin oktober weer wordt opgestart.

    Het aandeel Nucor daalde vrijdag in de voorbeurshandel in Amerika 2,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 15 september 2017 15:41
    Productie Amerikaanse industrie omlaag

    Was lichte stijging verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) De productie in de Amerikaanse industrie lag in augustus onverwacht lager. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Federal Reserve.

    De productie daalde met 0,9 procent in augustus, na een toename van 0,4 procent in juli. Voor die maand was dat een lichte opwaartse bijstelling ten opzichte van een eerder gemelde 0,2 procent.

    Economen rekenden voor augustus op een stijging van 0,1 procent.

    De capaciteitsbenutting daalde van 76,9 procent, wat een lichte bijstelling was voor juli, naar 76,1 procent vorige maand.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 15 september 2017 22:08
    Wall Street sluit op recordniveaus

    Raketlancering Noord-Korea genegeerd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren vrijdag op recordniveaus gesloten. De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.500,21 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 22.268,34 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 6.448,47 punten. Dit zijn de hoogste standen ooit voor de drie hoofdindices.

    De hogere koersen laten zien dat een raketlancering door het regime van Noord-Korea werd genegeerd door de financiële markten. Het was de tweede keer in een maand tijd dat Pyongyang een raket afvuurde.

    "Over het algemeen, en de markten zijn hier achter gekomen, zijn geopolitieke gebeurtenissen van korte duur. Je moet voorzichtig met ze zijn en ze zullen tot stress momenten leiden in de financiële markten, wellicht correcties, maar ze duren meestal niet lang", Matthew Peron van Northern Trust Asset Management.

    De economische agenda was vrijdag goed gevuld. Zo werd bekend dat de detailhandelsverkopen in augustus zijn gedaald met 0,2 procent. De New York Fed meldde dat de bedrijvigheid in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York in september redelijk is blijven liggen maar wel licht afgenomen ten opzichte van augustus. De productie in de Amerikaanse industrie bleek in augustus te zijn gedaald met 0,9 procent.

    Amerikaanse consumenten bleken minder vertrouwen te hebben gekregen in september in de verwachtingen voor de Amerikaanse economie. De voorlopige index van de Universiteit van Michigan daalde vooral daarom van 96,8 eind augustus naar 95,3 halverwege deze maand. e deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam echter hoger uit.

    Bedrijfsvoorraden waren licht gedaald in juli.

    Olie noteerde vrijdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 49,91 dollar, terwijl een november-future Brent 0,1 procent opliep tot 55,53 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1951. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1971 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1919 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Nucor sprak de verwachting uit in het derde kwartaal van 2017 minder winst behalen dan in het tweede kwartaal en is daarmee negatiever dan een aantal maanden geleden. Het Amerikaanse staalbedrijf af als reden onder meer importdruk waardoor de prijzen geen gelijke tred houden met de oplopende grondstofkosten. Ook is de vraag naar bepaalde producten minder. De koers van Nucor daalde 0,9 procent.

    NVidia steeg 6,3 procent, nadat Evercore ISI zei dat beleggers het potentieel voor kunstmatige intelligentie "zwaar" onderschatten en dat de koers van Nvidia daardoor met circa 40 procent zou moeten stijgen. Evercore verhoogde het koersdoel voor Nvidia van 180 naar 250 dollar. De analist is van mening dat Nvidia bezig is met een AI systeem dat de standaard zal worden in de sector.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 15 september 2017 23:07
    Corbion mag microalgenspecialist TerraVia overnemen

    Bod van 20 miljoen dollar winnend.

    (ABM FN-Dow Jones) Corbion is de hoogste bieder met een bod van 20 miljoen dollar voor de Amerikaanse microalgenspecialist TerraVia en mag daarom het bedrijf overnemen. Dit maakte de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën vrijdagavond bekend.

    De faillissementsrechtbank van Delaware wees Corbion aan als de winnende bieder. TerraVia vroeg begin augustus 2017 faillissement aan. Corbion sloot toen al een koopovereenkomst met het Amerikaanse bedrijf inclusief een bod.

    Corbion verwacht dat de overname binnen twee tot drie weken zal plaatsvinden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 18 september 2017 16:12
    Futures in het groen

    Focus deze week op Amerikaans rentebesluit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, nadat vrijdag recordniveaus werden bereikt. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

    "Nadat de recente worst-case-scenario's niet plaatsvonden, met name de schade door de orkaan Irma en de geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea, verplaatsten beleggers hun aandacht weer naar fundamentele zaken en bedrijfsresultaten die naar verwachting ten minste zullen stijgen tot in 2019", schreef senior research associate Haysen Kanaan van RFXT.

    Deze week wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve van komende woensdag, volgens Kanaan één van de belangrijkste dit jaar. "Veel onderwerpen worden besproken, zoals achterblijvende inflatie en balansverkorting. Aandelenbeleggers zullen al hun aandacht hierop hebben gericht, wat ertoe kan leiden dat aandelen binnen een nauwe bandbreedte bewegen tot de bijeenkomst op woensdag".

    Macro-economisch staat maandag alleen het vertrouwen onder huizenbouwers op het programma.

    Olie noteerde maandag lager. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 50,27 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent omlaag ging tot 55,45 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1949. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1938 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Northrop Grumman wil Orbital ATK kopen. De transactie heeft een waarde van 7,5 miljard dollar. Northrop betaalt 134,50 dollar per aandeel Orbital, wat een premie vertegenwoordigt van 22 procent ten opzichte van de slotkoers vrijdag. De koers van Orbital ATK steeg na dit nieuws met ruim 20 procent in de handel voorbeurs.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag op recordniveaus gesloten. De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.500,21 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 22.268,34 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 6.448,47 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 18 september 2017 16:12
    Wall Street op weg naar hogere opening

    Focus deze week op Amerikaans rentebesluit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, nadat vrijdag recordniveaus werden bereikt. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor opening tot 0,1 procent in het groen.

    "Nadat de recente worst-case-scenario's niet plaatsvonden, met name de schade door de orkaan Irma en de geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea, verplaatsten beleggers hun aandacht weer naar fundamentele zaken en bedrijfsresultaten die naar verwachting ten minste zullen stijgen tot in 2019", schreef senior research associate Haysen Kanaan van RFXT.

    Deze week wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve van komende woensdag, volgens Kanaan één van de belangrijkste dit jaar. "Veel onderwerpen worden besproken, zoals achterblijvende inflatie en balansverkorting. Aandelenbeleggers zullen al hun aandacht hierop hebben gericht, wat ertoe kan leiden dat aandelen binnen een nauwe bandbreedte bewegen tot de bijeenkomst op woensdag".

    In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,3 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

    De Aziatische beurzen noteerden vanochtend tevens op winst. De Chinese Shanghai Composite won 0,3 procent op 3.362,86 punten. In Japan was een feestdag dus op de Nikkei vond geen handel plaats.

    Macro-economisch staat maandag alleen het vertrouwen onder huizenbouwers op het programma.

    Olie noteerde maandag lager. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 50,23 dollar, terwijl een november-future Brent 0,5 procent omlaag ging tot 55,33 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1962. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1938 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Northrop Grumman wil Orbital ATK kopen. De transactie heeft een waarde van 7,5 miljard dollar. Northrop betaalt 134,50 dollar per aandeel Orbital, wat een premie vertegenwoordigt van 22 procent ten opzichte van de slotkoers vrijdag. De koers van Orbital ATK steeg na dit nieuws met ruim 20 procent in de handel voorbeurs.

    Nabriva Therapeutics steeg met 90 procent, na bekendmaking van positieve resultaten uit een onderzoek naar een medicijn tegen een bacteriële longontsteking.

    Het Isrealische biotechbedrijf Pluristem Therapeutics, genoteerd aan de Nasdaq, ontving goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor een medicijn tegen kritische ischemie van het been (CLI). De koers van Pluristem steeg ruim 20 procent.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag op recordniveaus gesloten. De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.500,21 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 22.268,34 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 6.448,47 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 18 september 2017 16:13
    Minder vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers

    Index naar 64 in september.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in september iets afgenomen. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

    De NAHB-huizenindex daalde van 67 in augustus naar 64 deze maand. Eerder werd voor augustus nog een stand van 68 gemeld.

    Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 18 september 2017 16:26
    Northrop neemt rakettenbouwer Orbital over

    Gepubliceerd op 18 sep 2017 om 07:37 | Views: 839

    FALLS CHURCH (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman heeft een overeenkomst bereikt over de overname van ruimtevaart- en defensiebedrijf Orbital ATK ter waarde van 7,8 miljard dollar in contanten.

    Inclusief schuld is met de transactie een bedrag van 9,2 miljard dollar gemoeid. De overname hing al in de lucht, want bronnen hadden tegen zakenkrant The Wall Street Journal al gezegd dat de partijen dicht bij een deal waren.

    Orbital is fabrikant van raketten voor het lanceren van satellieten, aandrijfsystemen voor intercontinentale ballistische raketten en precisiegeleide wapens en andere producten voor ruimtevaart en defensie. Northrop is onder meer bekend van de B2-bommenwerper en Global Hawk-drone.

    Met de overname versterkt Northrop zijn positie in de strijd met Boeing om de ontwikkeling van een nieuw rakettenafweersysteem voor het Amerikaanse leger. Met dat programma zou een bedrag zijn gemoeid van 85 miljard dollar. Ook breidt Northrop met de overname van Orbital op andere terreinen zijn aanwezigheid uit, zoals op het gebied van munitie. Orbital is een van de belangrijkste munitieleveranciers van het Pentagon.
  10. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:16
    Beursblik: Fed geeft vermoedelijk startsein tot afbouwen balans

    Verandering in dot plot nauwlettend gevolgd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zal woensdagavond vermoedelijk aankondigen dat in oktober wordt gestart met het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar, terwijl de rente wordt gehandhaafd. Dit is de verwachting van economen geraadpleegd door ABM Financial News.

    "Het wordt een historische dag voor de Fed", volgens Nomura. Econoom Lewis Alexander van de Japanse bank doelt daarmee op het feit dat de Amerikaanse centrale bank weer een nieuwe stap zet met het dichtdraaien van de geldkraan, door afgeloste obligaties niet langer te zullen herbeleggen.

    Om de financiële markten kalm te houden en geen zogenaamde 'taper tantrum' uit te lokken, is de Fed al maanden bezig om beleggers voor te bereiden. "De Fed hoopt erop dat ze voldoende transparant is geweest zodat de aanpassing ordelijk zal verlopen", volgens econoom Jim Glassman van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase.

    Verwachte rentestappen in 2017 en daarna

    In juni verhoogde de Amerikaanse centrale zijn federal funds rate naar een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent. Daar komt woensdag waarschijnlijk geen verandering in. De vraag is vooral of de Fed de rente dit jaar überhaupt nog een keer verhoogt. De markt schat de kans op nog een renteverhoging, vermoedelijk in december, in rond de 50 procent, en het zal de zogenoemde 'dot plot' zijn die deze verwachting woensdag zal moeten bevestigen of ontkrachten.

    De grafiek met de verwachte rente-ontwikkeling onder de beleidsfunctionarissen van de centrale bank ging drie maanden geleden uit van nog één renteverhoging dit jaar, waarmee de federal funds rate eind 2017 gemiddeld op 1,40 procent zou uitkomen. Eind volgend jaar zou de rente op 2,100 procent moeten staan, wat zou betekenen dat de Fed de rente in 2018 drie keer verhoogt.

    Volgens beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers is de kans klein dat hier woensdag verandering in komt "omdat dan 5 van de 16 Fed-leden van mening moeten veranderen. En de Amerikaanse economie draait nu goed", concludeert Valke, hoewel de marktvorser wel verwacht dat de orkanen Harvey en Irma de groei dit kwartaal zullen drukken.

    "Wij denken dat de Fed wat minder 'dovish' zal zijn in zijn uitspraken dan de markten verwachten. Zo kan de centrale banken zijn 'forward guidance' aanpassen om de weg vrij te maken voor een renteverhoging in december", zei marktstrateeg Franck Dixmier, hoofd van Allianz Global Investors in een vooruitblik op het rentebesluit.

    Dixmier wees enerzijds op de grote kloof tussen de beleidsmakers van de Fed en de marktverwachting en anderzijds op de onzekerheden waar de Fed mee kampt, zoals de zwakke inflatie, de onduidelijkheid over het hervormingsbeleid van president Donald Trump en de mogelijke personeelswisselingen binnen de Fed.

    "De verrassende aankondiging van het naderende vertrek van vicevoorzitter Stanley Fischer in combinatie met het aflopen van de ambtstermijn van Janet Yellen in februari 2018, hebben ervoor gezorgd dat de plannen van de Fed niet helder zijn", aldus Dixmier.

    De marktvorser sluit niet uit dat voorzitter Yellen de markt tijdens haar persconferentie woensdagavond er toch van zal proberen te overtuigen dat de centrale bank "vastbesloten is de rente te verhogen en de strategie te handhaven".

    Ondanks de zwakkere inflatie en mogelijke economische tegenwind in de komende maanden, verwachten economen van UniCredit niet dat de Fed zijn 'dot plot' zal aanpassen woensdag. En ook al kondigt de centrale bank een concrete startdatum aan voor het afbouwen van de balans, dan zal dit weinig invloed hebben op de dollar. "Er is verder opwaarts potentieel voor de euro", aldus de Italiaanse bank.

    Volgens valutaspecialist Stefan Koopman van Rabobank zal de greenback alleen in beweging komen, wanneer de renteverwachting onder de Fed-leden heel erg afwijkt van die in juni.

    Dinsdagmiddag noteerde de euro/dollar op 1,1985.

    Het rentebesluit van de Federal Reserve wordt woensdagavond om 20:00 uur bekendgemaakt, samen met een nieuwe 'dot plot' en de laatste economische ramingen. Een half uur later begint voorzitter Janet Yellen aan haar toelichting.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:16
    Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

    Federal Open Market Committee start tweedaagse beleidsvergadering.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

    De markt staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat op woensdag staat geagendeerd. "De Federal Reserve start vandaag met zijn tweedaagse beleidsvergadering en morgen volgt het rentebesluit", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren verwachten geen verandering in de rentevoet, maar we zullen waarschijnlijk geïnformeerd worden over de verlaging van de balans", voegde hij toe. "De meningen zijn nog steeds verdeeld over de vraag of de Fed de rente in december zal verhogen of niet en de toelichting van morgen zal hopelijk wat duidelijkheid geven", besloot Madden.

    Daarnaast kijkt de markt uit naar een speech van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Verenigde Naties.

    Op macro-economisch vlak staan dinsdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Amerikaanse lopende rekening van het tweede kwartaal, de woningbouw en bouwvergunningen in augustus en de importprijzen.

    Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,33 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent duurder werd op 55,72 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1987. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1987 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1955 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Equifax noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent lager, waarmee de verkoopgolf in reactie op het datalek, waardoor de gegevens van meer dan 140 miljoen Amerikanen op straat kwam te liggen, lijkt voort te duren.

    Valero Energy kan mogelijk rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de eerder aangekondigde overname van twee distributiecentra door Valero van Plains All American Pipeline komt te vervallen, na inmenging van een openbaar aanklager. De twee bedrijven vrezen voor een langdurige onzekerheid onder klanten en een langdurig oponthoud van de transactie door de bemoeienis van de openbaar aanklager. Er was nog geen handel in het aandeel Valero voorbeurs. Plains All American Pipeline daalde in de handel nabeurs 1,3 procent.

    Total noteerde voorbeurs 0,1 procent lager, na het nieuws dat de energiereus een belang van 23 procent heeft genomen in Eren Renewable Energy.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.503,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.331,35 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.454,64 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:17
    Tekort lopende rekening Verenigde Staten omhoog

    Tekort in tweede kwartaal naar 123 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal van 2017 gestegen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

    Het tekort nam toe van een herziene 113,5 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 123,1 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. De verwachting van economen voor het tweede kwartaal lag op 118,0 miljard dollar.

    Het tekort voor het eerste kwartaal lag bij een vorige raming nog 3,3 miljard dollar hoger op 116,8 miljard dollar.

    Deze cijfers betekenen voor het tweede kwartaal een tekort van 2,6 procent van het bruto binnenlands product van Amerika. In de eerste drie maanden was dit 2,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:17
    Amerikaanse importprijzen hoger

    Onder invloed van duurdere brandstof.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijzen voor geïmporteerde goederen in de Verenigde Staten zijn in augustus gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag.

    Amerikaanse importprijzen stegen ten opzichte van juli met 0,6 procent, onder invloed van een stijging van de brandstofprijzen met 4,2 procent. Overige goederen werden 0,3 procent duurder.

    Economen rekenden vooraf op een prijsstijging van 0,5 procent.

    In juli daalden de importprijzen nog met 0,1 procent. Dat was een neerwaartse bijstelling van het voorlopige cijfer van 0,1 procent groei.

    Op jaarbasis stegen de importprijzen in augustus met 2,1 procent.

    De Amerikaanse exportprijzen stegen op maandbasis met 0,6 procent in augustus.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:17
    Minder Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

    Wel meer bouwvergunningen afgegeven in augustus.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 0,8 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,180 miljoen stuks. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging van 2,6 procent.

    Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen in augustus met 1,4 procent.

    Minder bouwvergunningen afgegeven

    Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in augustus met 5,7 procent op maandbasis tot 1,300 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen daarentegen met 8,3 procent toe.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:17
    Wall Street beweegt richting licht hogere opening

    Federal Open Market Committee start tweedaagse beleidsvergadering.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

    De markt staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat op woensdag staat geagendeerd. "De Federal Reserve start vandaag met zijn tweedaagse beleidsvergadering en morgen volgt het rentebesluit", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren verwachten geen verandering in de rentevoet, maar we zullen waarschijnlijk geïnformeerd worden over de verlaging van de balans", voegde hij toe. "De meningen zijn nog steeds verdeeld over de vraag of de Fed de rente in december zal verhogen of niet en de toelichting van morgen zal hopelijk wat duidelijkheid geven", besloot Madden.

    "Analisten verwachten dat de Fed de mogelijkheid om de rente te verhogen in december open zal laten", voegde marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group toe. "De kans op een renteverhoging in december is gestegen tot 50 procent, wat te laag is om paniek op de aandelenmarkten te veroorzaken", voegde zij toe.

    Daarnaast kijkt de markt uit naar een speech van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Verenigde Naties.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de woningbouw in de Verenigde Staten augustus onverwacht is gedaald met 0,8 procent naar 1,2 miljoen in aanbouw genomen woningen. Vooraf geraadpleegde economen rekenden juist op een stijging van 2,6 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in augustus met 5,7 procent naar 1,3 miljoen.

    Het tekort op de Amerikaanse lopende rekening bedroeg in het tweede kwartaal 123,14 miljard dollar, tegenover een tekort van 113,53 miljard dollar in het eerste kwartaal.

    De Amerikaanse importprijzen zijn in augustus harder gestegen dan verwacht. De importprijzen stegen met 0,6 procent, waar gerekend werd op een stijging van 0,5 procent.

    Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,32 dollar, terwijl een november-future Brent 0,5 procent duurder werd op 55,73 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1983. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1987 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1955 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Equifax noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager, waarmee de verkoopgolf in reactie op het datalek, waardoor de gegevens van meer dan 140 miljoen Amerikanen op straat kwam te liggen, lijkt voort te duren.

    Valero Energy kan mogelijk rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de eerder aangekondigde overname van twee distributiecentra door Valero van Plains All American Pipeline komt te vervallen, na inmenging van een openbaar aanklager. De twee bedrijven vrezen voor een langdurige onzekerheid onder klanten en een langdurig oponthoud van de transactie door de bemoeienis van de openbaar aanklager. Er was nog geen handel in het aandeel Valero voorbeurs. Plains All American Pipeline daalde in de handel nabeurs 1,3 procent.

    Tesla noteerde 1,0 procent lager, nadat Jefferies startte met het volgen van het aandeel met een Underperform advies en koersdoel van 280,00 dollar.

    AutoZone steeg 2,1 procent, nadat de retailer in auto-onderdelen een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde over zijn fiscale vierde kwartaal.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.503,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.331,35 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.454,64 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:26
    Wall Street stijgt verder na recordstanden

    Gepubliceerd op 19 sep 2017 om 15:41 | Views: 352

    NY-DJ-Industrial Avg 18 sep
    22.331,35 +63,01 (+0,28%)

    NEW YORK (AFN) - De belangrijkste beursgraadmeters op Wall Street stegen dinsdag bij opening verder, na de recordstanden van een dag eerder. De uitslagen bleven wel beperkt, mede doordat beleggers wachten op het rentebesluit op woensdag van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

    De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de plus op 22.353 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent vooruit tot 2506 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6460 punten.

    Beleggers kijken ook uit naar een toespraak die president Donald Trump dinsdag houdt bij de Verenigde Naties. Verwacht wordt dat hij zal aandringen op een verhoging van de druk op Noord-Korea om te stoppen met het maken van kernwapens.

    Equifax
    Kredietbureau Equifax (min 1,8 procent) staat opnieuw negatief in de belangstelling. Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek begonnen naar een groot beveiligingslek waardoor hackers toegang kregen tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen.

    Verder zorgen advieswijzigingen voor wat koersbewegingen. Analisten lieten zich negatiever uit over sportkledingmaker Nike (min 1,3 procent) en fabrikant van elektrische auto's Tesla (min 1,5 procent). Modeconcern Michael Kors (plus 4,5 procent) profiteerde juist van een gunstig analistenrapport.
  17. forum rang 10 voda 20 september 2017 16:18
    Futures duiden op vlakke opening Wall Street

    Markten in afwachting van rentebesluit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vrijwel onveranderd.

    De financiële markten zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op woensdag en de bijbehorende toelichting en economische ramingen en inflatieverwachting van Fed-voorzitter Janet Yellen.

    "De handelsdag zal woensdag worden gedomineerd door het aftellen naar het einde van de vergadering van de Federal Reserve en de persconferentie daarna", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Verwacht wordt dat de huidige rentestanden worden gehandhaafd en het lijkt waarschijnlijk dat we meer zullen horen over de start van de reductie van de balans. Sommige handelaren verwachten dat die start al volgende maand zal plaatsvinden", voegde de marktvorser toe.

    Volgens Madden lijkt een renteverhoging in december onwaarschijnlijk, omdat de komende maanden nog onduidelijk zal blijven wat de status ven de Fed zal worden, het debat over het schuldplafond nog moet plaatsvinden en de impact van de orkanen Harvey en Irma nog niet bekend is.

    De marktvorser wordt daarin gesteund door zijn collega marktanalist Craig Erlam van Oanda. Hij voorziet gezien de alsmaar uitblijvende toename van de inflatie en de onduidelijkheid over de toekomst van Yellen als haar huidige termijn begin volgend jaar afloopt geen ferme besluiten. "Wel is de verwachting dat de Fed de start zal aankondigen van de reductie van zijn balans van 4,5 biljoen dollar, nadat daar de de laatste maanden al herhaaldelijk op gehint was", aldus Erlam, die verwacht dat welke uitspraken ook worden gedaan, de financiële markten stevig zullen reageren.

    Op macro-economisch gebied staan in de VS behalve het rentebesluit en de toelichting van de Federal Reserve, ook de wekelijkse olievoorraden en hypotheekaanvragen, en de verkopen van bestaande woningen in augustus op de agenda.

    Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 50,45 dollar, terwijl een november-future Brent 1,0 procent duurder werd op 55,70 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2002. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2010 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1998 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Het Japanse Toshiba heeft een consortium onder leiding van de Amerikaanse private equity firma Bain Capital gekozen om zijn onderdeel dat geheugenchips maakt te verkopen, meldde persbureau Reuters woensdag. Bain werkt samen met de Zuid-Koreaanse chipfabrikant SK Hynix en heeft ook Amerikaanse technologiebedrijven, waaronder Apple en Dell, twee afnemers van Toshiba-chips, aan boord gehaald om zijn bod te versterken. Volgens bronnen van Reuters zou dit bod rond 22 miljard dollar liggen. Western Digital zal zich waarschijnlijk fel verzetten tegen de deal, omdat het Amerikaanse bedrijf meent dat het Toshiba-onderdeel alleen met zijn toestemming mag worden verkocht. Het aandeel Western Digital noteerde woensdag in de voorbeurshandel 4,1 procent lager.

    Fedex heeft in het FedEx heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst behaald, zo maakte de Amerikaanse pakketvervoerder dinsdagavond nabeurs bekend. FedEx had last van de cyberaanval eerder dit jaar, die de activiteiten bij TNT Express lam legde. Ook orkaan Harvey, die eind augustus aan land kwam bij Texas en een spoor van vernieling achterliet, drukte het resultaat volgens het bedrijf. Fedex gaf dinsdag geen guidance voor heel het boekjaar 2018. Het concern benadrukte wel dat men vertrouwen heeft in een duurzame groei op lange termijn. In de handel nabeurs noteerde het aandeel 1,4 procent lager.

    Adobe Systems heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar op kwartaalbasis een recordomzet behaald, meldde de Amerikaanse softwaremaker dinsdagavond nabeurs. Het softwarebedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een 26 procent hogere omzet op jaarbasis van 1,8 miljard dollar, dankzij groei bij alle divisies. De operationele winst steeg met 48 procent en onder de streep resteerde een 55 procent hogere nettowinst van 419,6 miljoen dollar. Het aandeel Adobe leverde dinsdagavond in de nabeurshandel 3,3 procent in.

    Later vanmiddag zal voedingsmiddelenproducent General Mills zijn kwartaalrapportage presenteren.

    Slotstanden

    Wall Street heeft dinsdag wederom nieuwe recordstanden bereikt, hoewel de winsten bescheiden waren. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2,506,65 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent naar 22.370,80 punten en de Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger op 6.461,32 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 20 september 2017 16:18
    General Mills boekt licht lagere winst op gedaalde omzet

    Concern handhaaft outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) General Mills heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een licht lagere winst op een gedaalde omzet gerealiseerd. Dit maakte de Amerikaanse producent van voedingsmiddelen als Cheerios ontbijtgranen en Häagen-Dazs ijs woensdag voorbeurs bekend.

    "Onze nummer 1 prioriteit voor het boekjaar is versterking van onze omzetprestaties", zei CEO Jeff Harmening in een toelichting op de cijfers. "De netto-omzet in het kwartaal kwam in lijn uit met onze verwachtingen. We hadden ingespeeld op een trage start van het jaar waar het de winst betreft en we blijven verwachten dat de winstgevendheid in de komende kwartalen zal verbeteren", voegde hij toe.

    In het op 27 augustus geëindigde kwartaal daalde de omzet met 3,5 procent naar 3,77 miljard dollar. De autonome omzet daalde met 4 procent, vooral als gevolg van volumedalingen in Noord- en Latijns Amerika en in Azië. Het operationeel resultaat nam met 3,1 procent af tot 625,8 miljoen dollar en de nettowinst was 1,1 procent lager op 404,7 miljoen dollar. De nettowinst per aandeel steeg echter met 3,0 procent naar 0,69 dollar.

    Outlook

    Het concern herhaalde de outlook voor het hele boekjaar, waarin een daling van de autonome omzet van 1 tot 2 procent wordt voorzien, een groei van het operationeel resultaat tegen constante valuta van 0 tot 1 procent wordt verwacht en een toename van de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta van 1 tot 2 procent wordt voorzien.

    In de voorbeurshandel noteerde het aandeel General Mills woensdag 4,3 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 20 september 2017 16:18
    Wall Street beweegt richting nagenoeg vlakke opening

    Markt wacht op rentebesluit van Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een nagenoeg vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vrijwel onveranderd.

    De financiële markten zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op woensdag en de bijbehorende toelichting en economische ramingen en inflatieverwachting van Fed-voorzitter Janet Yellen.

    "De handelsdag zal woensdag worden gedomineerd door het aftellen naar het einde van de vergadering van de Federal Reserve en de persconferentie daarna", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Verwacht wordt dat de huidige rentestanden worden gehandhaafd en het lijkt waarschijnlijk dat we meer zullen horen over de start van de reductie van de balans. Sommige handelaren verwachten dat die start al volgende maand zal plaatsvinden", voegde de marktvorser toe.

    Volgens Madden lijkt een renteverhoging in december onwaarschijnlijk, omdat de komende maanden nog onduidelijk zal blijven wat de status ven de Fed zal worden, het debat over het schuldplafond nog moet plaatsvinden en de impact van de orkanen Harvey en Irma nog niet bekend is.

    De marktvorser wordt daarin gesteund door zijn collega marktanalist Craig Erlam van Oanda. Hij voorziet gezien de alsmaar uitblijvende toename van de inflatie en de onduidelijkheid over de toekomst van Yellen als haar huidige termijn begin volgend jaar afloopt geen ferme besluiten. "Wel is de verwachting dat de Fed de start zal aankondigen van de reductie van zijn balans van 4,5 biljoen dollar, nadat daar de de laatste maanden al herhaaldelijk op gehint was", aldus Erlam, die verwacht dat welke uitspraken ook worden gedaan, de financiële markten stevig zullen reageren.

    Op macro-economisch gebied staan in de VS behalve het rentebesluit en de toelichting van de Federal Reserve, ook de wekelijkse olievoorraden en de verkopen van bestaande woningen in augustus op de agenda.

    Olie noteerde dinsdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 50,02 dollar, terwijl een november-future Brent 0,9 procent duurder werd op 55,63 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2000. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2010 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1998 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Opvallende koersbewegingen waren er voor retailer Bed, Bath & Beyond en farmaceut Alnylam Pharmaceuticals. Bed, Bath & Beyond verloor in de voorbeurshandel 15 procent na het presenteren van tegenvallende kwartaalcijfers en een zwakke outlook. Alnylam Pharmaceuticals steeg juist 24 procent na het bekendmaken van positieve onderzoeksresultaten in een studie met een behandeling tegen de spierziekte polyneuropathie.

    General Mills heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een licht lagere winst op een gedaalde omzet gerealiseerd. Dit maakte de Amerikaanse producent van voedingsmiddelen als Cheerios ontbijtgranen en Häagen-Dazs ijs woensdag voorbeurs bekend. In het op 27 augustus geëindigde kwartaal daalde de omzet met 3,5 procent naar 3,77 miljard dollar. De autonome omzet daalde met 4 procent, vooral als gevolg van volumedalingen in Noord- en Latijns Amerika en in Azië. Het operationeel resultaat nam met 3,1 procent af tot 625,8 miljoen dollar en de nettowinst was 1,1 procent lager op 404,7 miljoen dollar. Het concern herhaalde de outlook voor het hele boekjaar, waarin een daling van de autonome omzet van 1 tot 2 procent wordt voorzien, een groei van het operationeel resultaat tegen constante valuta van 0 tot 1 procent wordt verwacht en een toename van de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta van 1 tot 2 procent wordt voorzien. In de voorbeurshandel noteerde het aandeel General Mills woensdag 5,4 procent lager.

    Het Japanse Toshiba heeft een consortium onder leiding van de Amerikaanse private equity firma Bain Capital gekozen om zijn onderdeel dat geheugenchips maakt te verkopen, meldde persbureau Reuters woensdag. Bain werkt samen met de Zuid-Koreaanse chipfabrikant SK Hynix en heeft ook Amerikaanse technologiebedrijven, waaronder Apple en Dell, twee afnemers van Toshiba-chips, aan boord gehaald om zijn bod te versterken. Volgens bronnen van Reuters zou dit bod rond 22 miljard dollar liggen. Western Digital zal zich waarschijnlijk fel verzetten tegen de deal, omdat het Amerikaanse bedrijf meent dat het Toshiba-onderdeel alleen met zijn toestemming mag worden verkocht. Het aandeel Western Digital noteerde woensdag in de voorbeurshandel 4,4 procent lager.

    Fedex heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst behaald, zo maakte de Amerikaanse pakketvervoerder dinsdagavond nabeurs bekend. FedEx had last van de cyberaanval eerder dit jaar, die de activiteiten bij TNT Express lam legde. Ook orkaan Harvey, die eind augustus aan land kwam bij Texas en een spoor van vernieling achterliet, drukte het resultaat volgens het bedrijf. Fedex gaf dinsdag geen guidance voor heel het boekjaar 2018. Het concern benadrukte wel dat men vertrouwen heeft in een duurzame groei op lange termijn. In de handel voorbeurs noteerde het aandeel 0,1 procent lager.

    Adobe Systems heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar op kwartaalbasis een recordomzet behaald, meldde de Amerikaanse softwaremaker dinsdagavond nabeurs. Het softwarebedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een 26 procent hogere omzet op jaarbasis van 1,8 miljard dollar, dankzij groei bij alle divisies. De operationele winst steeg met 48 procent en onder de streep resteerde een 55 procent hogere nettowinst van 419,6 miljoen dollar. Het aandeel Adobe leverde woensdag in de voorbeurshandel 2,8 procent in.

    Slotstanden

    Wall Street heeft dinsdag wederom nieuwe recordstanden bereikt, hoewel de winsten bescheiden waren. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2,506,65 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent naar 22.370,80 punten en de Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger op 6.461,32 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 20 september 2017 16:19
    Bestaande woningverkopen Amerika gedaald

    Afname met 1,7 procent in augustus.

    (ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus gedaald. Dit maakte The National Association of Realtors woensdag bekend.

    De verkoop van bestaande woningen nam ten opzichte van juli met 1,7 procent af tot een geannualiseerd aantal van 5,35 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op 5,45 miljoen stuks.

    Op jaarbasis stegen de bestaande woningverkopen in augustus met 0,2 procent.

    De mediane verkoopprijs steeg met 5,6 procent op jaarbasis naar 253.500 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.228 Posts
Pagina: «« 1 ... 500 501 502 503 504 ... 1262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,20 +0,77%
EUR/USD 1,0706 +0,50%
FTSE 100 8.035,72 +0,15%
Germany40^ 18.073,60 +1,19%
Gold spot 2.322,26 -0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+33,33%
BAM
+4,15%
PROSUS
+3,90%
JUST E...
+3,69%
IMCD
+2,64%

Dalers

RANDST...
-6,74%
Akzo N...
-6,31%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,98%
Arcelo...
-2,12%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links