Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niet panieken om de dalende Euro.

2.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 augustus 2017 16:37
    Opmars van de euro niet te stuiten

    De euro heeft de wind vol in de zeilen. De eenheidsmunt is de laatste drie maanden met twaalf cent opgelopen tegenover de dollar en kost nu bijna $1,19. Dat is het hoogste niveau sinds januari 2015, de maand waarin de Europese Centrale Bank besloot de geldpers aan te zetten. De komende tijd zal de koers nog verder oplopen, zo is de verwachting in de markt.

    Begin dit jaar was pariteit nog het sleutelwoord: het zou niet lang meer duren voordat de euro en de dollar evenveel waard waren. Inmiddels valt het woord alleen nog in verband met het Britse pond, dat sinds eind april met 5% is gedaald ten opzichte van de euro (tot bijna £0,90).

    Einde aan crisisgevoel

    De euro is zo sterk doordat de Europese economie beter draait dan verwacht. Consumenten en ondernemers hebben eindelijk, en vrijwel overal in de muntunie, het crisisgevoel van zich afgeworpen. Met een plus van 2,1% op jaarbasis groeit de regio sterker dan ze in zes jaar heeft gedaan. Daarnaast profiteert de munt van teleurstellende ontwikkelingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Britse politici worstelen met de keuze voor een brexitstrategie, terwijl huishoudens hun koopkracht zien krimpen.

    grafiek

    In de VS weet de regering van Donald Trump niets van haar beloftes te realiseren. Deregulering, belastingverlagingen en grote investeringen in infrastructuur zouden de groei opjagen naar 3% à 4%. Daar komt niets van terecht. 'Door de soap in het Witte Huis is het geloof in een groeiversnelling in de VS naar nul weggezakt', stelt strateeg Kit Juckes van Société Générale. 'Dat leidt tot lagere leentarieven en trekt de dollar omlaag.'

    Miljarden naar Europese fondsen

    De noodzaak voor de Federal Reserve om op de rem te trappen is flink afgenomen. Hoewel het bankenstelsel nog altijd vier renteverhogingen van 25 basispunten in het vooruitzicht stelt voor de komende anderhalf jaar, rekent de markt er op één, hoogstens twee. De inschatting dat de ECB sneller dan verwacht in actie komt, wint intussen aan kracht, ook al werkt een duurdere euro dempend op de volgens de ECB toch al te lage inflatie. Daardoor wordt het voor beleggers minder interessant om geld naar de VS te verplaatsen.

    Uit cijfers van dataonderzoeker EPFR blijkt dat beleggers de laatste weken juist miljarden uit Amerikaanse aandelenfondsen hebben weggehaald om het in Europese fondsen aan het werk te zetten. Vooralsnog werkt die strategie goed. Uit cijfers van BNP Paribas blijkt dat de beursgenoteerde Europese ondernemingen die tot dusver cijfers over het tweede kwartaal hebben overlegd, hun winst per aandeel met gemiddeld 16% hebben zien groeien. Dat is aanzienlijk meer dan de 7% groei van Amerikaanse bedrijven.

    grafiek

    In de toekomst kan de opmars van de euro een wissel trekken op de winsten van Europese multinationals, die veelal meer dan de helft van hun omzet buiten de eurozone boeken. Nederlandse ondernemingen als Ahold, Wolters Kluwer, Relx Group en Randstad zijn zeer gevoelig voor schommelingen in de Amerikaanse munt. Voor Shell geldt dat nog eens extra, doordat olie altijd in dollars wordt afgerekend.

    ‘Dollar fundamenteel overgewaardeerd’

    Daar staat tegenover dat de euro nog lang niet zo sterk is als ze jarenlang was. Pas bij een euro-dollarkoers van rond de $1,40 wordt de situatie nijpend, stelde een strateeg van ABN Amro onlangs. Bovendien is de euro veel minder sterk geklommen dan andere munten.

    De waardestijging van de euro kan gemakkelijk worden voortgezet, zeggen analisten. Afgelopen vrijdag meldde het Internationaal Monetair Fonds dat de dollar 'fundamenteel' - uitgaande van de macro-economische omstandigheden op de middellange termijn - 10% à 20% overgewaardeerd is ten opzichte van de euro. Dit impliceert een 'evenwichtskoers' van ongeveer $1,35.

    Voor grafieken, zie link.

    fd.nl/economie-politiek/1212402/euro-...

  2. forum rang 10 voda 3 augustus 2017 16:25
    Valuta: dollar blijft onverminderd zwak

    Ebury kijkt uit naar Brits rentebesluit en Amerikaans banenrapport.

    (ABM FN-Dow Jones) De zwakte in de dollar blijft aanhouden, waarbij een tegenvallend banenrapport op woensdag de greenback niet in de kaart speelde. Dit stelde valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegenover ABM Financial News.

    Het muntpaar euro/dollar koerste vanochtend op 1,1841. Volgens Erdmann kwam de dollar verder onder druk te staan na een tegenvallend banenrapport op woensdag. Loonstrookjesverwerker ADP rapporteerde over afgelopen maand een stijging van het aantal banen in de niet-agrarische private sector van 178.000 stuks. De markt rekende op een groei van rond de 180.000 banen. De banengroei voor juni, die aanvankelijk werd vastgesteld op 158.000, werd evenwel bijgesteld naar 191.000 stuks.

    Erdman merkte ook op dat enkele leden van de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond wat uitspraken deden, waaronder voorzitter Loretta Mester van de Cleveland Fed. Mester stelde dat de centrale bank door moet blijven gaan met het geleidelijk verkrappen van het beleid, ondanks de recente zwakke inflatiecijfers. Voorzitter John Williams van de San Francisco Fed stelde dat de Amerikaanse economie inmiddels "volledig" is hersteld van de financiële crisis en dat de centrale bank deze herfst zou moeten beginnen met het afbouwen van de balans.

    De dollar veerde evenwel nauwelijks op na de uitspraken, aldus Erdmann.

    Volgens de valutahandelaar kijkt de markt vandaag uit naar het rentebesluit van de Bank of England. Naar verwachting zal de Britse centrale bank de rente handhaven op het lage niveau van 0,25 procent. De vraag is volgens Erdmann vooral wat dissidenten zullen doen. Opvallend was namelijk dat, in tegenstelling tot eerdere rentebesluiten, er bij het laatst rentebesluit niet één, maar drie centraal bankiers opteerden voor een renteverhoging.

    Mochten er weer meer bankiers voor een renteverhoging stemmen, dan kan dat volgens de valutahandelaar zorgen voor wat volatiliteit in het Britse pond.

    Het Britse pond blijft volgens Erdmann zwak ten opzichte van de euro. Het muntpaar pond/euro koerste vanochtend op 1,1171.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 7 augustus 2017 16:12
    Valuta: dollar aanzienlijk sterker tegen euro en yen

    Amerikaanse munt hoger door banenrapport en Noord-Korea.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar staat maandag aanzienlijk sterker ten opzichte van valuta als de euro en de Japanse yen, na een tweetal macro-economische en geopolitieke gebeurtenissen. Dit zei markteconoom Stefan Koopman van Rabobank maandagochtend desgevraagd tegen ABM Fiancial News.

    "Het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport van het ministerie van Arbeid op vrijdag en de unaniem door de VN Veiligheidsraad aangenomen sancties tegen Noord-Korea hebben de dollar een flinke duw omhoog gegeven", concludeerde Koopman.

    De marktanalist wees erop dat het vrij uitzonderlijk is dat China geen veto uitsprak tegen de maatregelen van de Veiligheidsraad tegen Noord-Korea. "Daarbij speelt mee dat de Verenigde Staten de Chinezen hebben laten weten dat ze wat soepeler zullen zijn met handelsbelemmeringen tegen het land, als China meewerkt om de druk op Noord-Korea tegen hun nucleaire programma op te voeren", aldus Koopman.

    Rabobank wees er daarbij op dat de dollar vrijdagmiddag zelfs laag in de 1,172 zone ten opzichte van de euro heeft gestaan. "Dat was voor het eerst in lange tijd en dat was voor beide munten eigenlijk wel even goed nieuws", stelde de analist.

    Koopman wees erop dat de dollar zich ook ten opzichte van de yen heeft versterkt en ook dat heeft weer vooral met de sancties tegen het voor Japan naburige Noord-Korea te maken.

    Koopman merkte echter ook op dat de euro maandag alweer enigszins terug begint te krabbelen ten opzichte van de dollar. De euro/dollar stond maandagochtend kort na de opening van de Europese beurzen "hoog in de 1,178 zone", merkte de analist van Rabobank op.

    Maandagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1788 en de dollar/yen op 110,7540.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 9 augustus 2017 16:16
    Valuta: rek uit euro/dollar

    Markt blijft redelijk rustig onder ontwikkelingen Noord-Korea volgens ABN AMRO.

    (ABM FN-Dow Jones) De richting van het muntpaar euro/dollar en de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten houden de valutamarkten bezig. Dit stelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegenover ABM Financial News.

    De valutaspecialist wijst op de aanzienlijke steun die de dollar uit het Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag haalde. Volgens Boele is de euro ten opzichte van de dollar te ver doorgeschoten en is de rek er inmiddels aan de bovenkant uit. Veel marktparticipanten hebben volgens Boele een longpositie in het euro-dollar-paar. "Enig teken van zwakte leidt tevens tot winstnemingen", aldus de valutaspecialist.

    Daarnaast haalt de dollar volgens ABN AMRO steun uit de relatieve rust in het Witte Huis. "Sinds het aantreden van stafchef John Kelly is het relatief rustig. Hij lijkt de boel toch op orde te hebben", aldus Boele.

    Tweede punt van focus op de valutamarkt is volgens haar de oplopende spanning tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, "hoewel de markt vooralsnog redelijk rustig blijft over de kwestie", aldus Boele. Normaliter leiden oplopende mondiale militaire spanningen tot een run op veilige havens als de Japanse yen, hetgeen vanochtend ook het geval was, "maar wie stapt er nu in de Japanse yen als het oplopende spanningen omtrent buurland Noord-Korea betreft?", vraagt Boele zich hardop af.

    De euro noteerde woensdagochtend 0,1 procent lager tegenover de dollar op 1,1741, terwijl de euro tegenover de yen 0,5 procent lager noteert op 128,96. De dollar noteerde tegenover de Japanse munt 0,4 procent lager op 109,85. De euro verloor ten opzichte van het Britse pond 0,3 procent tot 0,902.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 15 augustus 2017 16:11
    Correctie: Valuta: dollar sterker na macrocijfers

    Detailhandelsverkopen doen kans op renteverhoging toenemen volgens Oanda.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar is dinsdagmiddag aan het stijgen, nadat verschillende macro-economische cijfers beter dan verwacht waren.

    Vooral het herstel van de detailhandelsverkopen was volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda aanleiding voor een hogere greenback. Inmiddels noteert het muntpaar euro/dollar op 1,1699, de laagste stand in bijna drie weken tijd.

    De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen in juli met 0,6 procent op maandbasis, terwijl economen vooraf rekenden op een stijging van 0,4 procent. Voor juni werd het cijfer overigens opwaarts bijgesteld, van een daling van 0,2 procent naar een stijging van 0,3 procent. De stijging in juli was de sterkste dit jaar.

    Volgens Erlam waren de detailhandelsverkopen dit jaar vooralsnog weinig opbeurend, wat bijdroeg aan de marktverwachting dat de Amerikaanse economie nog niet klaar is voor een nieuwe renteverhoging.

    Maandag steeg de dollar al nadat voorzitter William Dudley van de New York Fed zich 'hawkish' uitliet en de cijfers van vandaag zorgen volgens Erlam dat de greenback de opwaartse beweging een vervolg kan geven.

    Hoewel de kans op een derde renteverhoging door het cijfer van vandaag zal stijgen, meent Erlam dat een verhoging nog altijd verre van ingeprijsd is.

    Tegelijk met de detailhandelsverkopen bleek ook dat de bedrijvigheid in New York sterk aantrok. De zogenoemde Empire State Index steeg van 9,8 in juli naar 25,2 in augustus, wat het hoogste niveau was in drie jaar. Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn.

    De importprijzen in Amerika namen in juni met 0,1 procent toe, waar werd gerekend op een pas op de plaats. Dit was vooral te danken aan hogere brandstofprijzen.

    Correctie: om te verduidelijken dat de dollar op de hoogste stand staat, en de euro/dollar op de laagste stand in deze periode.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 15 augustus 2017 16:41
    'Euro zal in 2018 meer waard zijn dan pond'

    Lange tijd was de verwachting dat de euro en de dollar in evenwicht zouden komen, maar een ander valutapaar lijkt af te stevenen op zogeheten pariteit. Steeds meer analisten verwachten dat het Britse pond en de euro naar elkaar toetrekken of in balans komen.

    Analisten van Morgan Stanley voorspellen nu zelfs dat de euro aan het eind van het eerste kwartaal van volgend jaar meer waard is dan het Britse pond. De euro zal dan voor het eerst in de geschiedenis 'buiten pariteit' zijn met het pond, schrijven analisten van de Amerikaanse zakenbank in een rapport waarover onder meer persbureau Bloomberg bericht. De pondeuro-koers zal in maart volgend jaar op £1,02 staan en aan het einde van het jaar weer dalen naar een niveau van £0,91.

    Als dat gebeurt zal de euro waarschijnlijk voor het eerst de sterkste grote munteenheid ter wereld zijn. De euro zal dan nog wel ongeveer 12% moeten stijgen ten opzichte van de huidige koers. De euro won dinsdagmiddag 0,3% en ging naar een stand van £0,91178.

    'Grofweg halverwege'

    Naast Morgan Stanley voorspelde hoofd valutastrategie David Bloom van HSBC een jaar geleden al pariteit, toen stond het valutapaar op £0,83, zo'n 20% verwijderd van een evenwicht. 'We zijn grofweg halverwege en geloven er nog steeds in', zegt Bloom nu. Hij verwacht ook dat zowel het pond als de euro eind 2017 uitgedrukt in dollars $1,20 waard zullen zijn.

    Valutastrateeg Themos Fiotakis van UBS zegt dat pariteit tussen het pond en euro 'niet ondenkbaar' is en strateeg Steve Barrow van Standard Bank laat weten dat het geen grote gok is om te denken dat 'het pariteitsgebied' dichterbij komt.

    Verslechtering pond
    Lees ook
    Opmars euro niet te stuiten

    Dat de twee valuta naar elkaar toetrekken heeft te maken met een verslechtering van de pond en een aantrekkende euro. De euro is weer sterk omdat de Europese economie beter draait dan de afgelopen zes jaar. De euro won ten opzichte van het pond-sterling dit jaar al meer dan 6%.

    Want in het Verenigd Koninkrijk heerst onzekerheid over de Brexit-onderhandelingen en dat heeft volgens gouverneur Mark Carney van de Bank of England gevolgen voor de economie. Zo daalden de consumptieve bestedingen in juli met 0,8%, het sterkste percentage in vier jaar tijd. De centrale bank verlaagde de verwachting van de economische groei van 1,9% naar 1,7%.

    fd.nl/beurs/1214170/euro-zal-in-2018-...
  7. forum rang 10 voda 8 september 2017 16:24
    Valuta: Draghi weet stijging euro niet te stoppen

    Munt kruipt richting 1,21 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro lijkt ondanks de gematigde toon van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, donderdag in een toelichting op het rentebesluit, niet te stoppen. De Europese munt koerste vrijdagochtend richting de 1,21 dollar en noteerde even op 1,2093.

    "Opmerkelijk", zei marktanalist Ron van der Does van IG. "Dat geeft enigszins aan dat de markt de munt naar boven wil brengen", concludeerde de marktvorser.

    En dat is juist wat de ECB niet wil. "De duurdere euro heeft momenteel een drukkend effect op de inflatie en dat is exact waar de ECB zo hard aan werkt. Deze komt namelijk zelfs nog niet in de buurt van de doelstelling [van 2 procent]", aldus Van der Does.

    Dat de euro verder door stijgt is tweeledig, volgens economen van Société Générale. Het feit dat Draghi, hoewel wat aarzelend, aangaf dat het uitvoerend bestuur in oktober waarschijnlijk een duidelijk beeld heeft van wat men met het opkoopprogramma voor obligaties (QE) wil gaan doen, werd gezien als een signaal van een op handen zijnde aankondiging van monetaire verkrapping.

    Daar staat dollarzwakte tegenover vanwege de politieke onzekerheid in Amerika, zorgen over Noord-Korea en de angst voor orkaan Irma die al een spoor van verwoesting achterliet in het Caribisch gebied en nu afstevent op Florida.

    "In de komende weken volgt mogelijk een adempauze voor de euro", denken de economen van de Franse bank. "De dollar zal daarentegen wat herstellen richting het eind van het jaar, hoewel de bredere trend laat zien dat de euro uiteindelijk verder zal stijgen ten opzichte van de Amerikaanse munt", aldus Société Générale.

    Vrijdag staat er weinig spannends meer op de agenda dat de valutamarkten sterk in beweging kan zetten. Mogelijk hebben Britse macro-economische publicaties over de internationale handel en de industrie nog invloed op het Britse pond. Volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets is het vooral dollarzwakte dat het pond momenteel boven de 1,31 dollar houdt.

    De euro/dollar noteerde vrijdag halverwege de ochtend op 1,2060, van circa 1,12020 donderdagavond. Voor elk Britse pond kregen beleggers 1,3140 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. morgen1 18 september 2017 20:28
    Toiletten Genève verstopt met stapels biljetten 500 euro
    1 uur geleden Redactie
    GENEVE - Wie stopt de afgelopen maanden regelmatig stapels biljetten van 500 euro in toiletten in Genève? Die vraag hoopt het Zwitserse Openbaar Ministerie snel te kunnen beantwoorden. Het zaakje stinkt.

    Grote kans dat je er nog nooit één in je hand hebt gehad, maar in Genève plukt dit jaar de één na de ander grote bedragen aan biljetten van 500 euro uit een toilet.

    Tot vier keer toe trok de politie in Genève de afgelopen maanden pakketten geld uit diverse wc’s. De toiletten waren zo volgestopt met briefgeld, dat de boel verstopte.

    Driemaal was het raak in restaurants en één keer in een toilet van een bankfiliaal, in de buurt van een ruimte met kluisjes. Dat bevestigt het Zwitserse Openbaar Ministerie na berichtgeving in een plaatselijke krant.

    Veel briefjes zijn met een schaar door midden geknipt.

    Wie dit doet, maar ook vooral waarom, is vooralsnog een groot raadsel. Maar, aldus het OM aldaar: „Hier moet een verhaal achter zitten. Daarom zijn we een onderzoek gestart.” Of het om echt geld gaat, zegt de openbare aanklager er niet bij.

    www.telegraaf.nl/buitenland/29288809/...
  9. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:18
    Sterke euro drijft wig binnen ECB - media

    Stopzetten opkoopprogramma zorgt voor tweespalt.

    (ABM FN-Dow Jones) De sterke euro drijft een wig tussen de beleidsfunctionarissen van de Europese Centrale Bank, en het is maar de vraag of er op 26 oktober duidelijkheid komt over de toekomst van het opkoopprogramma voor obligaties. Dit schreef persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

    Door de steeds verder oplopende euro wordt de inflatie gedrukt. "De kracht van de euro is het grootste probleem", aldus één van de bronnen tegen het persbureau.

    Aan de ene kant staan de haviken, vooral noordelijke lidstaten zoals Duitsland, die de opkoop van obligaties willen stopzetten en aan de andere kant de duiven, die het opkoopprogramma slechts willen temporiseren.

    Volgens de bronnen van Reuters is de kans reëel dat er op de komende beleidsvergadering in oktober geen harde einddatum voor het opkoopprogramma wordt gecommuniceerd, of dat een deel van het besluit pas in december volgt.

    Tot zeker december dit jaar zal de ECB maandelijks voor 60 miljard euro aan obligaties opkopen.

    De euro/dollar handelde dinsdagmiddag op 1,1972.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 20 september 2017 16:20
    Valuta: euro sterk vanwege politieke stabiliteit

    Dollar onder druk in afwachting van rentebesluit.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro ligt er woensdag ten opzichte van de dollar relatief sterk bij en dat is onder meer te danken aan de stabiliteit en de voorspelbaarheid van de aanstaande verkiezingen in Duitsland, met de zittende bondskanselier Angela Merkel als verwachte overwinnaar, en de onvoorspelbaarheid van de houding van de Verenigde Staten ten opzichte van Noord-Korea. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

    "Verder is het vandaag natuurlijk vooral afwachten wat het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve zal bieden, maar voor ons lijkt het eigenlijk wel een uitgemaakte zaak dat er dit jaar geen renteverhoging meer komt", zo zei Boele, eraan toevoegend dat volgens peilingen van ABN AMRO de algehele marktverwachting voor een renteverhoging dit jaar op 50/50 ligt.

    "Wij gaan er zelf vanuit dat er volgend jaar in de VS twee keer een renteverhoging van 0,25 procent zal komen", aldus de valuta-expert.

    Volgens Boele is het veel interessanter wat voorzitter Janet Yellen van de Fed woensdag bij de toelichting op het rentebesluit zal zeggen over de economische ramingen en de inflatieverwachtingen.

    Van het rentebesluit van de Bank of Japan op donderdag verwacht ze geen nieuws. "De politieke onzekerheid is daar nu te groot om een renteverhoging aan te kondigen", lichtte Boele toe, eraan toevoegend dat de aanhoudend zwakke positie van de yen daar ook aan te wijten is.

    De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar bijna 0,1 procent hoger op 1,2000, terwijl het Britse pond tegen de dollar ook 0,1 procent hoger stond op 1,3512. De dollar/yen stond 0,2 procent lager op 111,400.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 26 september 2017 20:26
    Euro op laagste punt in een maand

    Ook de tweede dag na de Duitse verkiezingen daalt de euro verder ten opzichte van de meeste andere valuta. Tegenover de dollar werd dinsdag de laagste koers in een maand bereikt. Voor de Europese Centrale Bank (ECB) is het wel goed nieuws. De euro-dollarkoers staat inmiddels weer iets onder het niveau van $1,18 waar de staf van de centrale bank de prognoses op baseert. Dat betekent dat een sterkere euro de plannen van de ECB om het opkoopprogramma af te bouwen voorlopig niet verder in de wielen rijdt.

    Duitse verkiezingen
    De euro bereikte het dieptepunt tijdens en na afloop van de speech van de Franse president Emmanuel Macron. Zijn ver van tevoren aangekondigde toespraak had vooraf al averij opgelopen door de Duitse verkiezingen. Het grote zetelverlies van de combinatie van CDU en CSU en het verlies van de sociaal-democraten van de SDP zorgt ervoor dat er eigenlijk maar een mogelijke regeringscoalitie over is, namelijk met de rechts-conservatieve FDP en de Groenen. Deze 'Jamaica'-coalitie is volgens kenners geen voor de hand liggende combinatie. Maar mogelijk schuiven de sociaal-democraten alsnog hun bezwaren opzij en houden zij zich toch beschikbaar voor regeringsdeelname.
    Macron kon dus niet echt ambitieus uit de hoek komen. De weinig concrete plannen voor onder meer een gezamenlijk budget voor de Europese Unie konden beleggers niet enthousiasmeren.

    Referendum Spaanse deelstaat Catalonië
    En dan zijn er ook nog de problemen in Spanje, waar de Catalanen dit weekend een referendum willen houden over de onafhankelijkheid van de Spaanse deelstaat. De Spaanse rechters hebben het referendum ongrondwettelijk verklaard en als de Catalaanse regering toch doorzet, zal de Catalaanse premier Carles Puigdemont worden afgezet, zo zei de representant van de Spaanse regering in Catalonië dinsdag.

    ABN Amro-valuta-expert Georgette Boele denkt dat de correctie in de euro-dollarkoers de aankomende dagen en weken aan zal houden. In een dinsdag verschenen rapport zegt zij dat de daling kan versnellen als vertegenwoordigers van de Federal Reserve een meer verkrappende toon in speeches gaan aanslaan dan verwacht. ABN Amro denkt dat een daling tot $1,15 in het verschiet ligt. Als daarna de speculatieve posities in de euro zijn afgebouwd, kan de munt weer naar $1,20, aldus Boele.

    Loongolf in Oost-Europa
    Het beleidscomité van de ECB lukt het maar niet om de inflatie naar de doelstelling van net onder de 2% te krijgen. Oorzaak volgens de ECB: te lage lonen.

    Maar in vijf landen van de eurozone gaat dat verhaal niet op, schrijven Nora Neuteboom en Aline Schuiling van ABN Amro in een dinsdag gepubliceerd rapport. In Estland, Letland, Litouwen, Slovenië en Slowakije is de kerninflatie, de geldontwaarding zonder de volatiele voedsel- en energieprijzen, sinds januari opgelopen van 1% naar 1,9%.

    De reden daarvoor is volgens de analisten een sterke versnelling van de loongroei. Die is in de vijf Oost-Europese landen in de afgelopen jaren bijna drie keer zo hoog als in de eurozone zelf.

    De loonstijgingen zijn volgens de analisten te danken aan de verkrapping van de arbeidsmarkt en het inhalen van een achterstand. Het gemiddelde jaarsalaris in die landen is een kwart van het gemiddelde in de eurozone.

    fd.nl/beurs/1220162/euro-op-laagste-p...
  12. forum rang 10 voda 27 september 2017 16:15
    Valuta: dollar trekt licht aan

    Focus op belastingplan Trump.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar won aan kracht ten opzichte van de euro, nadat voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve zich wederom uitsprak voor een geleidelijk proces van renteverhogingen.

    In een speech op dinsdag verdedigde Yellen het plan van de Amerikaanse centrale bank om de rente in de komende jaren geleidelijk te zullen gaan verhogen, ondanks dat de Amerikaanse inflatie in de afgelopen maanden onverwacht laag bleef.

    "Mevrouw Yellen ging door met het haar commentaar over renteverhogingen en dat gaf de dollar wat steun", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO tegen ABM Financial News. Ze wees erop dat inmiddels de verwachtingen dat er aanstaande december nog een renteverhoging komt van de Fed, is gestegen tot ongeveer 70 procent. Overigens gaat het basisscenario van ABN AMRO niet uit van nog een verhoging dit jaar, maar van twee verhogingen in 2018.

    Boele nuanceerde de beweging van de dollar, die zei kwalificeerde als meevallend. Dit geeft volgens de analist aan dat het sentiment op de valutamarkten nog niet erg positief is ten opzichte van de dollar. Wel houdt zij rekening met de mogelijkheid dat de dollar verder aantrekt tegenover de euro als er later in de week meer bestuursleden van de Fed spreken. De euro/dollar zou dan richting de 1,1500 kunnen terugvallen.

    Amerikaanse belastingplan

    De aandacht zal vandaag vooral uitgaan naar de verwachte aankondiging van de belastingplannen van de Amerikaanse president Donald Trump, waar al maanden naar uit wordt gekeken. Behalve de details van het voorstel om de belasting te verlagen, zal het volgens marktvolgers de vraag blijven of het plan ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Trump heeft moeite met het inlossen van zijn verkiezingsbeloftes. Zo is de laatste poging om Obamacare te vervangen deze week weer mislukt en over een derde belofte, grote investeringen in de Amerikaanse infrastructuur, is nog weinig vernomen.

    "Het is de Republikeinen er alles aan gelegen de belastingherziening succesvol door te voeren, na het mislukken van de ombuiging van de zorgwet", meent marktanalist Ron van der Does van IG.

    Tot slot wees Boele ook op de spanningen rondom Noord-Korea. Deze leken woensdag, tenminste voor dit moment, wat afgenomen, maar kunnen ieder moment de kop weer opsteken, waarschuwde de bank.

    De euro/dollar noteerde op 1,1749. Dinsdagavond rond het slot op Wall Street stond het valutapaar nog op 1,1788.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 29 september 2017 14:53
    Valuta: einde van de maand zet euro mogelijk hoger

    Valuta-expert ziet echter mogelijke druk op euro door Catalonië.

    (ABM FN-Dow Jones) Vrijdag is de laatste handelsdag van de maand september en dat betekent dat financiële instanties in de Verenigde Staten hun balansen moeten opmaken. Dit kan opwaartse druk voor de euro ten opzichte van de dollar geven, meldde valuta-expert Chris Jongbloed van Saxo Bank desgevraagd aan ABM Financial News.

    "Het betreft een puur technische kwestie en die kan meer van belang zijn voor de euro/dollar dan de macro-economische cijfers van vandaag", aldus de valuta-expert. In dat kader noemde hij voor de euro het voorlopige inflatiecijfer voor de eurozone in september belangrijk en voor de dollar later op de dag de persoonlijke inkomens en uitgaven in augustus in de VS en het door de Universiteit van Michigan gemeten voorlopige consumentenvertrouwen in september.

    "Verder wordt het interessant om te zien hoe het zondag afloopt met het referendum in Catalonië over zelfstandigheid", aldus Jongbloed. "Als dat tot grote onrust gaat leiden, dan kan dat een olievlekwerking hebben naar andere euro regio's als Corsica en Schotland en dat zal dan ook een negatieve invloed hebben op de positie van de euro", merkte Jongbloed op.

    Vrijdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1792 en de euro/pond op 0,87798.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 3 oktober 2017 16:21
    Valuta: dollar houdt wind in de rug.

    Oplopende tienjaarsrente steunt Amerikaanse munt.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar houdt de wind in de rug, zowel ten opzichte van de euro als het Britse pond, door optimisme over het rentebeleid van de Fed en het belastingplan van de Amerikaanse president Donald Trump. Dit zegt valutaspecialist Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

    De rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen steeg met 2 basispunten tot 2,34 procent. Dit zou samenhangen met de mogelijke benoeming van 'havik' Kevin Warsh als opvolger van Janet Yellen als voorzitter van de Fed, aldus de valutaspecialist.

    Daarnaast staat de Australische dollar onder druk nadat de centrale bank de rente ongewijzigd hield, zei Maartens.

    De euro noteerde dinsdagochtend 0,02 procent lager op 1,1731 dollar en ook het Britse pond bewoog weinig. De Amerikaanse dollar steeg met 0,3 procent ten opzichte van de Japanse yen.

    Na de run-up van 1,04 dollar in januari tot meer dan 1,20 dollar begin september, is de Europese munt inmiddels weer terug op het niveau van eind juli.

    De beweging omlaag begon nadat Janet Yellen liet doorschemeren dat beleggers nog kunnen rekenen op een volgende renteverhoging dit jaar. "Daar begon het mee", zei Maartens. Ook een rol speelt dat Trump binnen drie weken een beslissing zal maken over het Fed-voorzitterschap en heeft gesproken met Kevin Warsh over mogelijke opvolging van Yellen. Warsh zou hawkish zijn, dat wil zeggen meer geneigd om de rente te verhogen. Dat is positief voor de dollarkoers, aldus Maartens.

    Het nog niet geheel uitgewerkte belastingplan dat Donald Trump onlangs ontvouwde, met een fors lagere vennootschapsbelasting, wordt volgens Maartens verder gezien als een eerste "kleine overwinning" voor de president, die tot nu toe zijn populistische verkiezingsprogramma niet erg goed wist te realiseren.

    Lagere vennootschapsbelasting leidt doorgaans tot hogere bedrijfswinsten. Als die bedrijven vervolgens de lonen gaan verhogen komt er meer inflatie en dat creëert ruimte voor een hogere rente en een hogere dollarkoers.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 4 oktober 2017 16:36
    Valuta: euro richting 1,15 dollar

    Markt richt vizier op macro-publicaties.

    (ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt staat woensdag in het teken van Amerikaanse banencijfers en de vraag wie de mogelijke opvolger wordt van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdagochtend tegen ABM Financial News.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag verschijnt het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP. Boele rekent op een stijging van het aantal banen in de Verenigde Staten in september van 135.000. Het rapport verschijnt in aanloop naar het officiële Amerikaans banenrapport komende vrijdag, waarbij wordt gerekend op een banengroei van 80.000, waar een maand eerder nog een stijging van 156.000 werd gemeten. "Dit is het effect van de recente orkanen", verklaarde Boele de afname.

    Daarnaast is de markt volgens de valutaspecialist druk met speculeren over wie de opvolger van voorzitter Janet Yellen bij de Fed wordt. "In eerste instantie rekende de markt op een verkrappingsgezinde opvolger, maar het blijft gissen en het is onduidelijk wanneer over een opvolger wordt besloten", aldus Boele.

    Een ander punt van focus voor de richting van de dollar zijn de publicatie van de inkoopmanagersindexen van de dienstensector over september van respectievelijk Markit Economics en ISM vanmiddag. Donderdag richt de markt het vizier op de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten.

    Volgens Boele heeft de euro/dollar nog wel wat neerwaartse potentie richting de 1,15.

    De euro noteerde woensdagochtend ten opzicht van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1763, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen 0,1 procent lager noteerde op 132,39. De dollar verloor tegenover de yen 0,2 procent tot 112,62. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager op 0,8866, terwijl de dollar 0,2 procent verloor tegenover de Britse munt op 0,7543.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 6 oktober 2017 15:49
    Valuta: valutamarkt in teken van Amerikaans banenrapport

    Euro op cruciaal niveau.

    (ABM FN-Dow Jones) Alles staat vrijdag in het teken van het Amerikaans banenrapport, waarbij de euro dichtbij een "cruciale" steun van 1,1660 handelt en het de vraag is of de Europese munt daar onder duikt of de steun houdt. Dit zei valuta-expert Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

    "Als we boven dit niveau blijven, betekent dit een herkansing voor de euro om verder omhoog te gaan", aldus Jongbloed. "Gaat we eronder dan zakken we richting het volgende steunniveau van 1,1560.

    Helemaal overtuigd van een daling van de Europese munt is de markt volgens de expert niet. "Er wordt nog genoeg gekocht", aldus Jongbloed. Alles hangt volgens hem af van de kwaliteit van het Amerikaans banenrapport. De verwachtingen zijn volgens hem niet erg hoog. Jongbloed heeft prognoses voorbij zien komen die variëren van een banengroei van 50.000 tot 80.000 banen in september.

    De euro noteerde vrijdagochtend 0,2 procent lager tegenover de dollar op 1,1692, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 132,17. De dollar noteerde tegenover de yen 0,2 procent hoger op 113,02. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,3 procent hoger op 0,8955, terwijl de dollar 0,4 procent won tegenover de Britse munt op 0,7653.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 19 oktober 2017 14:32
    Valuta: taperinggerucht zet euro hoger

    Spannend moment voor Catalonië.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteert donderdagochtend hoger ten opzichte van de dollar en andere grote valuta, na een gerucht dat de Europese Centrale Bank zijn opkoopprogramma vanaf begin volgend jaar relatief snel afbouwt, om te beginnen met een daling van 60 miljard naar 40 miljard euro. "Minder euro's in de markt betekent dat de euro meer waard wordt", zei Paul Erdman van Ebury tegen ABM Financial News.

    Intussen zijn de ogen gericht op Spanje, waarom om 10 uur duidelijk moet worden of de Spaanse premier Rajoy de procedure in gang zet om Catalonië zijn autonome status te ontnemen. "Dat wordt nog wel spannend", zei Erdmann.

    De markt leek zich kort voorafgaand aan de deadline geen grote zorgen te maken. "We hebben dit jaar al veel politieke risico's gehad in Europa en die zijn allemaal meegevallen, behalve de Duitse verkiezingen", zei Erdmann.

    De Nieuw-Zeelandse dollar ging onderuit nadat duidelijk werd dat er na de verkiezingen een nieuwe regeringscoalitie komt van New Zealand First met de arbeiderspartij. De politieke verandering zorgt voor onzekerheid en daarom een lager dollarkoers, zei Erdmann.

    De euro stond donderdag 0,19 procent hoger ten opzichte van de dollar, op 1,181 dollar. Ten opzichte van het Britse pond steeg de Europese munt met 0,28 procent tot 0,8951 pond. Ten opzichte van de Japanse yen klom de euro met 0,07 procent tot 133,22 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 23 oktober 2017 16:45
    Valuta: dollar stijgt wederom op belastingplan Trump

    Yen lager na herverkiezing Japanse premier Abe.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar staat maandagochtend hoger ten opzichte van de euro, op de hoop dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn belastingplan toch nog dit jaar door het Congres kan loodsen, terwijl de yen verzwakt na de ruime verkiezingswinst van de zittende Japanse premier Shinzo Abe.

    De stijging van de dollar ten opzichte van de euro noemde analist Teeuwe Mevissen van Rabobank "een beetje vreemd". President Donald Trump had zijn belastingplan al in februari gepubliceerd, waarna de Trump-rally op de beurzen versnelde. Nu stijgt de markt opnieuw omdat de Amerikaanse president besloot om niet te gaan voor de route van de ingrijpende belastinghervorming, die een grotere meerderheid in het Congres vereist, maar in plaats daarvan koos de belastingen aan te passen binnen de huidige begroting.

    Volgens Mevissen blijft het echter zeer de vraag of het plan in de huidige vorm dit jaar nog door het parlement kan worden geloodst.

    De reactie van de yen is wel logisch, zei Mevissen. Abe is volgens de analist bereid het begrotingstekort op te laten lopen om de economie te stimuleren en zal ook een president voor de Bank of Japan aanstellen die weer stevig op het monetaire gaspedaal drukt, wat de yen zal doen verzwakken. "Een goedkopere yen is perfect voor de Nikkei-aandelenindex. Voor de koopkracht van burgers is het een ander verhaal", zei Mevissen.

    Vooruitkijkend zal het de week zijn van de Europese Centrale Bank, die nader in detail zal treden over zijn plannen om het opkoopprogramma van obligaties vanaf volgend jaar af te bouwen.

    Mevissen verwacht dat de ECB naar het voorbeeld van de Fed eerst zal zeggen in welk tempo de stimulering wordt afgebouwd, en rekening houdend met de marktreactie daarop, pas later zal laten weten wanneer het beginmoment van de 'tapering' zal zijn. "Zo kunnen ze het nieuws het beste voorschotelen aan de markt."

    De euro noteerde maandag 1,1755 ten opzichte van de dollar. Vrijdagavond stond er nog een stand van 1,1780 op de borden en donderdag 1,1852 dollar.

    Ten opzichte van het pond stond de euro 0,1 procent lager op 0,8913 pond en ten opzichte van de yen daalde de euro met 0,2 procent tot 113,761 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 26 oktober 2017 11:56
    Valuta: euro gaat flink bewegen vandaag

    Meest onzekere ECB-besluit van het jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdagochtend vlak in afwachting van het monetaire beleidsbesluit van de Europese Centrale Bank donderdagmiddag, dat naar verwachting de koers van de munt een stevig zet omhoog of omlaag zal geven.

    De euro werd woensdag aardig wat sterker ten opzichte van de dollar, zei valuta-analist Stefan Koopman van Rabobank. Volgens hem ging de markt er vrij lang van uit dat ECB-president Mario Draghi donderdag 'dovish' uit de hoek zou komen en slechts een zeer geleidelijke afbouw van het obligatie-opkoopprogramma zou aankondigen.

    De laatste dagen lijkt de markt er toch meer rekening mee te houden dat Draghi wat meer 'hawkish' zal zijn met een snellere afbouw van de monetaire stimulering.

    "Ons scenario is dat de inkopen worden verlaagd van 60 miljard naar 40 miljard euro en dat Draghi ook duidelijk zal maken dat we op weg zijn naar het einde van QE", zei Koopman. De inkopen zouden dan medio 2018 geheel afgelopen moeten zijn.

    De markt ging er van uit dat de ECB volgend jaar negen maanden lang voor 40 miljard euro zou opkopen, wat volgens Koopman "super dovish" was. En ook niet realistisch, omdat het moeilijk zou zijn voor de ECB om dat te doen, zonder dat bepaalde Duitse obligaties "uitverkocht" zouden raken, binnen de voorwaarden van het huidige programma.

    Omdat er zo veel aspecten zijn waar de ECB aan kan sleutelen, is het moeilijk om een goede marktconsensus te krijgen, zei Koopman. Daardoor is dit het meest onzekere monetaire besluit van het afgelopen jaar.

    Koopman voorspelt dat de eurokoers een flinke verschuiving zal laten zien, afhankelijk van de vraag of de keuzes van de ECB als dovish of hawkish worden opgevat door de markt.

    Een 'taper tantrum' - waarin de aandelenmarkten in paniek raken omdat de stimulering door de centrale bank weg dreigt te vallen - hoeft niet te worden verwacht, zei Koopman. "Dat zou dan nu al moeten zijn gebeurd." Wel zullen de schommelingen in de markt groter kunnen worden, omdat de zekerheid wegvalt dat de ECB de markt met aankopen ondersteunt.

    De euro noteerde donderdag op 1,1821 dollar, 0,04 procent hoger dan bij het sluiten van de markten op woensdag. Dinsdag was de koers nog 1,1764 dollar.

    Het Britse pond zakte met 0,2 procent ten opzichte van de euro en de dollar. De Zweedse kroon noteerde weinig veranderd, nadat de centrale bank de rente ongewijzigd liet op 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 27 oktober 2017 10:31
    Valuta: euro onder druk

    Opvolging binnen Fed zet dollar hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt kenmerkt zich vrijdag door een combinatie van een sterke dollar en eurozwakte. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij tegen ABM Financial News.

    De zwakte van de euro is het resultaat van de aankondiging van de ECB op donderdag dat de centrale bank zijn obligatie opkoopprogramma weliswaar heeft verlengd tot ten minste september 2018, maar vanaf volgend jaar niet langer voor 60 miljard, maar voor 30 miljard euro per maand gaat inkopen.

    De sterke dollar is volgens de valuta-analist van NBWM het resultaat van het naderende rentebesluit van de Federal Reserve, dat voor volgende week woensdag staat geagendeerd, en recente mediaberichten dat huidig voorzitter Janet Yellen echt niet meer in de running zou zijn voor een tweede termijn als topvrouw van de Amerikaanse centrale bank. De Amerikaanse munt noteerde ten opzichte van de Japanse yen op zijn hoogste niveau in 5 à 6 maanden, terwijl de munt ten opzichte van de Noorse kroon op zijn hoogste niveau sinds juni noteerde.

    De euro noteerde vrijdagochtend tegenover de dollar 0,2 procent lager op 1,1625, waarbij de Europese munt ten opzichte van het Britse pond en de Japanse yen achtereenvolgens 0,3 procent steeg en vlak noteerde. De dollar noteerde tegenover de Japanse yen 0,2 procent hoger op 114,23.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
2.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0721 +0,22%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.888,90 -1,10%
Gold spot 2.327,36 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links