Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin blijft onder druk liggen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 14:50 Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel
  2. 09:40 Plannen voor beurs-exit Allfunds mogelijk van de baan
  3. 23 apr Winsthalvering bij Randstad

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 holenbeer 16 september 2017 14:51
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 16 september 2017 11:15:

    ROBERT SHILLER: Bitcoin is the 'best example right now' of a bubble. ( business insider.com). Beste naïve bitcoin believers, vertel niet dat iemand op dit forum meer onderzoeks capaciteit heeft dan Shiller. Iedere particuliere speculant gokt op basis van gevoel. Prima, maar ga dit niet serieus proberen te verdedigen. Het is lachwekkend.
    Ik geloof direct dat Shiller meer onderzoekscapaciteit heeft. Ik vraag me alleen af of hij deze heeft ingezet? Zo ja, wat zijn zijn onderzoeksresultaten, en hoe onderbouwen deze zijn stelling? En vertel me niet dat je dat niet weet, want dan geloof je vast ook wat de dominee en de pastoor je vertellen?
  2. tampi 17 september 2017 15:44
    quote:

    robbrid schreef op 17 september 2017 12:14:

    dagelijkse prijsschommelingen voor de bitcoin van meer dan 3% zijn regelmaat; in het betalingsverkeer zowel voor ondernemers als voor particulieren geeft die mate van onzekerheid beslist geen levensvatbaarheid aan de bitcoin; volstrekt kansloos
    Beste robbrid,

    Volgens mij is het maar net door welke bril je kijkt. Het klopt inderdaad dat Bitcoin volatiel is.

    Bitcoin lost problemen op die je met de USD en Euro niet kunt oplossen. Er zijn zelfs landen in de wereld waar de inflatie hoger is dan Bitcoin volatiliteit.

    Bitcoin is voor mij het beste, betrouwbaarste, veiligste waardeopslagmedium in de wereld. Die volatiliteit die daarbij hoort, neem ik dan ook graag voor lief. Met mij beginnen steeds meer mensen die richting op te denken merk ik. De langetermijnstrend is nog steeds omhoog.

    Weet dat de Euro die jij en ik in de portemonnee hebben dat daar rente over wordt betaald en onderhevig is aan inflatie. De regulatoren hebben zeggenschap over jouw geld in jouw portemonnee. Ik zeg niet dat dit verkeerd is. Maar als je dit stukje begrijpt, dan moet je je eens afvragen waarom jij iemand anders jouw geld laat reguleren.

    Ik hou zelf vast aan één van de belangrijkste indicatoren: het aantal Bitcoin wallets. Zie ook voor grafiek: blockchain.info/charts/my-wallet-n-users
    Deze grafiek geeft het aantal wallets weer, wallets betekent niet het aantal gebruikers. De meeste gebruikers hebben namelijk geen eigen wallet, maar gebruiken de wallet van een online dienst.

    En mocht je tijd hebben, verdiep je dan eens in de technische wetten. Bitcoin vind ik een goed voorbeeld waarbij technische wetten elkaar juist enorm versterken. De Wet van Metcalfe zegt dat de waarde van een netwerk kwadratisch toeneemt, wanneer de de aansluitingen verdubbelen. Zie ook: nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Metcalfe

    In mijn beleving is Bitcoin al een valuta, zelfs met die hoge volatiliteit. Maar kan nog lang niet goed in onze samenleving gebruikt worden voor snelle transacties. Dit is een kwestie van tijd. Alle andere munten zijn technisch beter dan Bitcoin. Er zijn al munten dit wel kunnen.

    Het lijkt mij niet dat Bitcoin kansloos is. Ben zelfs van mening dat Bitcoin één van de mooiste beleggingskansen is wanneer je je eigen risico-winst goed kunt inschatten. Je legt 100 Euro in:
    - Je bent 100 Euro kwijt
    OF
    - Je 100 Euro wordt 200 Euro, 500 Euro, 1000 Euro, of nog meer, wie zal het zeggen

    100 Euro inleg voor kans op 200 Euro of meer? Als dit past in je risicoprofiel, dan is Bitcoin een mooie belegging.
  3. forum rang 4 holenbeer 17 september 2017 16:13
    Volgens mij moet je bitcoin niet vergelijken met euro's of dollars als middel om transacties als pizza's kopen mee te doen. Vergelijk btc eerder met eenbiljet van 3000 euro: daar kan je ook geen pizza's mee kopen, maar het is wel een boel geld waard. Of met een aandeel of obligatie van 3000 euro.

    Stel dat bitcoin eenbedrijf is, wat is dan het product of de dienst die bitcoin levert? De transparante en onaantastbare manier om waarde op te slaan die door steeds meer mensen wordt erkend en gebruikt.
    Wat gebeurt er met een bedrijf dat een product of dienst aanbindt, waarnaar steeds meer vraag is, terwijl de productie niet omhoog kan? Dat bedrijf kan de prijs omhoog gooien en meer omzet draaien.
    Wat gebeurt er met bedrijven die tot voor kort monopolist waren in het opslaan van waarde? Die hebben hun hand redelijk overspeeld door miljarden en miljarden aan nieuwe waarde te creeeren en worden nu steeds minder vertrouwd. En die gaan dus om zich heen slaan, in een poging het nieuwe bedrijf het leven lastig te maken.

    Gaat dat lukken? Zolang er nog miljoen zo niet miljarden mensen meer vertrouwen hebben in die nieuwe, transparante manier van waarde opslaan dan in centrale banken die vooral de gevestigde orde verdedigen niet. Zelfs al is voor 6 miljard mensen het gebruik van bitcoin verboden, dan nog blijven er 1 miljard over die de 21 miljoen bitcoins onderling verdelen. Dat betekent 1 bitcoin voor 500 mensen. Er zijn weinig zaken die schaarser zijn.

    Is dat een garantie op toenemende waarde? Nee, maar ik zie weinig andere zaken die zo kansrijk zijn. Is er dan geen risico? Natuurlijk, als het om geld gaat zijn er altijd risico's. Ook bij euro's, dollars enz. Een van die risico's is een Amerikaanse horror-clown met een raar kapsel die ruzie zoekt met een Koreaans hangbuikzwijntje. Als dat losgaa, zijn de bitcoins niet meer aan te slepen, schat ik in.
  4. artijn 17 september 2017 21:48
    quote:

    tampi schreef op 17 september 2017 15:44:

    100 Euro inleg voor kans op 200 Euro of meer? Als dit past in je risicoprofiel, dan is Bitcoin een mooie belegging.
    Volgens mij ging de reactie juist over gewone betalingsverkeer, voor jan modaal die overtuigd wil zijn dat ie niet aan een pyramide spel mee wilt doen.
    Wat je nu beschrijft is weinig overtuigend voor die mensen.
  5. tampi 17 september 2017 23:07
    quote:

    artijn schreef op 17 september 2017 21:48:

    [...]

    Volgens mij ging de reactie juist over gewone betalingsverkeer, voor jan modaal die overtuigd wil zijn dat ie niet aan een pyramide spel mee wilt doen.
    Wat je nu beschrijft is weinig overtuigend voor die mensen.
    Helemaal mee eens!
    Jan modaal moet misschien eigenlijk helemaal niet in cryptomunten stappen.

    Wanneer Jan modaal massaal in cryptomunten stapt is het afgelopen met het fiat geld vrees ik.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 september 2017 23:10
    quote:

    artijn schreef op 17 september 2017 21:48:

    [...]Volgens mij ging de reactie juist over gewone betalingsverkeer, voor jan modaal die overtuigd wil zijn dat ie niet aan een pyramide spel mee wilt doen.
    Wat je nu beschrijft is weinig overtuigend voor die mensen.
    Voor de zoveelste keer: de bitcoin is niet bedoeld voor 'gewoon betalingsverkeer'; de bitcoin vult een gat in de markt.
    De bitcoin is een oplossing voor bepaalde personen, voor bepaalde landen, voor bepaalde betalingen, voor bepaalde situaties, etc, etc.

    Personen die er niet in geloven moeten er gewoon vanaf blijven en dat geldt zeker voor Jan Modaal.
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links