Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.132 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 september 2017 17:57
    Damrak boekt nette winst

    Oliefondsen en financials trekken indexen omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,4 procent tot 528,69 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,3 procent.

    Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus trokken onder meer de oliewaarden de boel omhoog en profiteerden de financials van de oplopende rente in de Verenigde Staten. Daarnaast wees Schutte op het ingezette herstel van Ahold Delhaize, na de recente druk op het aandeel na de overname van de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market door internetgigant Amazon.com. Na de overname verlaagde Whole Foods de prijzen flink.

    Wall Street ligt er volgens de beleggingsadviseur van Indexus vrijwel onveranderd bij. Het momentum is volgens Schutte momenteel dan ook in Europa beter.

    Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend bekend dat de industriële productie in de eurozone in juli met 0,1 procent is gestegen ten opzichte van juni. Op jaarbasis was zelfs sprake van een groei met 3,2 procent. Ook de werkgelegenheid steeg, hoewel in het tweede kwartaal iets minder sterk dan een kwartaal eerder.

    Daarnaast werd bekend dat de werkgelegenheid in het Verenigd Koninkrijk in de periode mei tot en met juli verder is gedaald. In het betreffende tijdvak lag het werkloosheidspercentage op 4,3 procent, het laagste sinds 1975, en hadden 32,14 miljoen Britten een baan.

    De consumentenprijzen in Duitsland stegen in augustus harder dan in de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de inflatie 1,8 procent, tegen 1,7 procent een maand eerder. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen met 0,1 procent.

    Ook in Spanje trok de inflatie in augustus met 1,6 procent iets aan. Een maand eerder bedroeg de inflatie 1,5 procent. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen met 0,2 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 9,9 procent. De marktindex steeg van 420,5 vorige week naar 462,1.

    De Amerikaanse producentenprijzen namen ook toe, met 0,2 procent op maandbasis in augustus. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 2,4 procent.

    Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in Amerika in de week eindigend op 8 september verder zijn gestegen met 5,9 miljoen vaten tot 468,2 miljoen vaten. De capaciteit van de raffinaderijen daalde.

    Olie noteerde woensdag, ondanks de stijging van de voorraden in het groen. Het Internationale Energie Agentschap kwam met een rapport waarin het meldde dat de vraag naar olie in het tweede kwartaal sterk groeide. IEA verhoogde tevens zijn groeiverwachtingen voor het hele jaar. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 48,96 dollar, terwijl een november-future Brent 1,1 procent hoger bewoog op 54,86 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1895. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1978 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1966 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Ahold Delhaize met een winst van 1,7 procent. Het Nederlandse-Belgische supermarktconcern plaatste dinsdag voor 750 miljoen euro aan zevenjarige obligaties met een coupon van 0,875 procent.

    Galapagos en KPN waren tevens sterke stijger met winsten van achtereenvolgens 1,6 procent en 1,1 procent. Unibail-Rodamco was met een verlies van 0,9 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen. Altice verloor 0,4 procent.

    Royal Dutch Shell gaat zich terugtrekken uit het Iraakse olieveld Majnoon. Dit bevestigde het Brits-Nederlandse energieconcern woensdag. Het aandeel won 0,9 procent, evenals SBM Offshore.

    Unilever kreeg een koersdoelverhoging van 48,00 naar 50,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies van Bryan Garnier. De analisten schetsen de grote veranderingen in de voedingsindustrie sinds begin dit jaar, met het mislukte bod van Kraft Heinz op Unilever en de belangen die activistische investeerders namen in Nestlé en Danone. Volgens de Britse zakenbank zijn de goede fundamentals van Unilever al in de aandelenkoers ingeprijsd. Het aandeel steeg 0,4 procent.

    In de Midcap waren Philips Lighting en oliedienstverlener Fugro de uitblinkers met dagwinsten van 1,1 procent. Aperam was met een verlies van 2,2 procent de sterkste daler.

    ASR Nederland steeg 0,6 procent. De verzekeraar kondigde woensdag voorbeurs aan Generali Nederland over te nemen voor 143 miljoen euro in contanten. "Deze acquisitie past uitstekend in onze strategie om ook te groeien door middel van gerichte overnames en is consistent met onze belofte aan de aandeelhouders om kapitaal in te zetten voor winstgevende groei en kapitaalgeneratie", zei CEO Jos Baeten in een toelichting. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de verschillende toezichthouders, wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 voltooid. KBC Securities was te spreken over de acquisitie en verhoogde het koersdoel op ASR Nederland van 33,00 naar 36,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Analist Matthias de Wit verwacht dat de overname de winst per aandeel van ASR Nederland met circa 7 procent kan verhogen.

    TomTom steeg 0,2 procent. Na de aankondiging van een aantal opdrachten dinsdag, stelde NIBC woensdag dat de meest opvallende opdracht, die om kaarten te leveren voor Noord-Amerika aan Daimler, een beperkte financiële waarde heeft maar wel een duidelijk teken van vertrouwen is. Analisten van ING wezen er op dat de opdracht al in het orderboek van 2014 was opgenomen. TomTom was niet bereikbaar om dit te bevestigen.

    Bij de kleinere fondsen steeg Kardan circa 8,5 procent. Dochterbedrijf Tahal Consulting Engineers maakte bekend in India twee opdrachten te hebben gekregen, die vermoedelijk spoedig worden ondertekend. De opdrachtwaarde komt in totaal uit op circa 76 miljoen dollar, of omgerekend op 64 miljoen euro. Tahal zal, verdeeld over twee projecten, onderzoeks- en planningsdiensten uitvoeren als ook waterleverings- en zuiveringssystemen leveren voor in totaal ongeveer 125.000 huishoudens in de stad Nirsa in het noordoosten van India.

    De sterkste stijger in de AScX was Heijmans met 2,2 procent. Kiadis Pharma verloor 2,1 procent. \

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.495,73 punten. De Dow Jones index noteerde tevens vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 14 september 2017 18:07
    Damrak sluit verdeeld

    Aegon uit de gratie.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten, nadat de Bank of England en Amerikaanse inflatiecijfers geen duidelijke richting boden aan beleggers.

    De AEX index steeg 0,1 procent tot 529,34 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

    De markt had het vizier aan begin van de middag gericht op de Bank of England, die zoals verwacht de rente ongemoeid liet. De centrale bank waarschuwde wel dat daar verandering in kan komen, nu de inflatie binnenkort tot boven 3 procent kan oplopen en voor de komende drie jaar een niveau boven de gewenste 2 procent wordt voorzien. Econoom James Knightley van ING denkt dat een renteverhoging echter niet per se de start markeert van een serie verhogingen.

    Oliegerelateerde fondsen waren donderdag opnieuw in trek op het Damrak, met winsten voor bedrijven als Royal Dutch Shell, SBM Offshore, Fugro en Brunel International. Uitspraken van deze bedrijven bieden voorzichtige eerste tekenen van herstel in deze sector, of "groene scheuten", zoals portefeuillemanager Albert Jellema van ProBeleggen zei.

    Op de Amsterdamse beurs leek het aandeel AholdDelhaize 's ochtends een sprong omhoog te maken, maar de winst kalfde af in de middag, "toen de Amerikaanse beleggers wakker werden. Die zitten duidelijk nog meer in de verkoopmodus", aldus Jellema.

    De supermarktketen, die een groot deel van zijn winst uit Amerika haalt, stond de afgelopen tijd onder druk door een spervuur van berichten over toegenomen concurrentie in de VS na de overname van sectorgenoot Whole Foods door internetreus Amazon.com.

    Cijfers later in de middag wezen erop dat de Amerikaanse inflatie aantrekt. De consumentenprijzen in augustus stegen met 0,4 procent, waar economen rekenden op 0,3 procent. Verder bleken de wekelijkse steunaanvragen in de VS met 14.000 te zijn gedaald tot 284.000, waar economen uitgingen van een beperkte stijging tot 305.000 aanvragen.

    Op economisch gebied zag Jellema nog een rapport langskomen van ABN AMRO, waar economen hun groeiraming voor de Nederlandse economie dit jaar verhoogden tot meer dan 3 procent, na een uitzonderlijk sterk tweede kwartaal. "De economische groei lijkt dus best in orde", zei Jellema.

    ADP meldde dat de groei van de werkgelegenheid in Nederland verder vertraagt, tot 1.900 banen in augustus, na een groei met 10.000 banen in juli en een piek van 36.400 banen die erbij kwamen in april.

    De markt kreeg voorbeurs al een reeks macro-data te verwerken uit Azië. De industriële productie in Japan daalde op maandbasis, terwijl de detailhandelsverkopen in China in augustus minder hard stegen dan een maand eerder en ook de groei van de industriële productie in augustus vertraagde.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 50,21 dollar, terwijl een november-future Brent 1,1 procent hoger bewoog op 55,76 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1883. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1894 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1884 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door SBM Offshore met een winst van 1,5 procent. Dit had volgens Jellema te maken met de hogere olieprijs en een positiever sentiment over de oliesector en aanverwante bedrijven. Ook Shell won terrein, met een stijging van een procent, evenals Midkapper Fugro en smallcapfonds Brunel die respectievelijk 0,9 en 1,7 procent stegen. Fugro maakte onlangs melding van iets hogere prijzen die het bedrijf kan rekenen terwijl detacheerder Brunel, die de inkomsten uit de olie-industrie geheel zag verdampen, weer enig herstel van de markt ziet.

    Aegon was de grootste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 2,5 procent, nadat Société Générale het aandeel van de kooplijst haalde en het koersdoel neerwaarts bijstelde van 6,20 naar 5,00 euro. Volgens de Franse bank dreigt Aegon relatief veel last te krijgen van een duurdere euro, terwijl de sterftecijfers in de Verenigde Staten, waar Aegon de bulk van zijn winst vandaan haalt, een ongunstige trend laten zien.

    ING Groep meldde in Duitsland te gaan samenwerken met Scalable Capital, die een app heeft waarmee Duitse klanten van ING straks hun belegde vermogen vanaf 10.000 euro geheel zelf kunnen beheren op de computer of de mobiele telefoon. Het aandeel won 0,3 procent.

    Philips steeg 0,3 procent. Een beroep van het bedrijf tegen een kartelboete werd afgewezen.

    Unilever verloor 0,3 procent. Het Brits-Nederlandse concern kijkt naar eventuele overnamekandidaten in Zuidoost-Azië en Australië, zei Pier Luigi Sigismondi, die verantwoordelijk is voor deze regio, in een interview met Bloomberg.

    Bij de Midkapfondsen was Flow Traders met een winst van 1,2 procent de sterkste stijger, gevolgd door Fugro, zoals gezegd met een winst van 0,8 procent.

    WDP was met een verlies van 1,5 procent de sterkste daler, nadat het vastgoedconcern voor ruim 16 miljoen aan nieuwe aandelen plaatste ter financiering van een industriële locatie.

    ASR Nederland daalde 1,0 procent, nadat de Nederlandse Staat zijn resterende belang van ruim 30 miljoen aandelen in de verzekeraar verkocht voor 33,75 euro per stuk. ING verhoogde het koersdoel van 37,50 naar 39,00 euro, tevreden dat de verzekeraar zijn solide balans aan het werk zet met de overname van Generali's Nederlandse activiteiten. Morgan Stanley voorziet 6 procent meer winst als gevolg van de overname vanaf 2019, maar handhaafde het koersdoel omdat de ruime kaspositie door de overname afneemt.

    Onder de kleinere fondsen was Sif Group in trek met een winst van 4,5 procent. Een presentatie tijdens een beleggersdag van ABN AMRO viel blijkbaar goed bij beleggers, zei Jellema.

    Kendrion was een goede tweede met winst van 2,9 procent. Probiodrug en AMG waren met verliezen van circa 2 procent de grootste dalers.

    Fagron eindigde 0,7 procent lager. Grootaandeelhouder Mark Coucke verkocht tussen 5 en 8 september voor bijna 6 miljoen euro aan Fagron-stukken.

    Op de lokale markt sprong het aandeel van kaartenmaker AND International Publishers omhoog, nadat het Financieele Dagblad een interview met de topman plaatste waarin deze zijn bedrijf afschilderde als een geduchte rivaal voor de veel grotere kaartenmakers TomTom en Here. In samenwerking met Continental, zou AND veel sneller en goedkoper digitale kaarten kunnen maken. Het aandeel won meer dan 19 procent. Jellema zei niet direct overtuigd te zijn door het optimisme van de AND-topman, wiens bedrijf qua marktkapitalisatie vooralsnog ver achterblijft bij zijn rivalen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.496,00 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 14 september 2017 19:17
    Verdeeld beeld op Europese beurzen

    Bank of England praat pond omhoog met zinspelingen op renteverhoging.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag verdeeld gesloten. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,1 procent op een slot van 381,79 punten en de Franse CAC 40 eindigde 0,2 procent hoger op 5.225,20 punten. Voor de Duitse DAX resteerde evenwel een verlies van 0,1 procent op een slotstand van 12.540,45 punten en een sterk opgelopen Brits pond zette de FTSE 100 zelfs 1,1 procent lager op een slotstand van 7.295,39 punten.

    De Britse munt liep op na het rentebesluit van de Bank of England, donderdagmiddag. Wijzigingen waren er zoals verwacht niet, want de rente bleef staan op het historisch lage niveau van 0,25 procent en ook het opkoopprogramma van 435 miljard pond bleef ongemoeid. Evenwel kwam de Britse centrale bank met de boodschap dat het monetaire beleid in de komende maanden mogelijk meer verkrapt moet worden dan waar de markt op rekent. En dat lijkt op een eerste aanzet tot een mogelijke renteverhoging.

    "Het is het meest duidelijke signaal dat het Monetary Policy Committee kan geven, dat de markten zich voor moeten bereiden op een spoedige renteverhoging", stelde econoom Daniel Vernazza van UniCredit, die rekent op een verhoging van de Britse rente in november. Dat zou volgens hem wel een dure fout zijn van de Bank of England, daarbij wijzend op de economische vertraging in het Verenigd Koninkrijk.

    Rond het slot van de handel kregen beleggers voor een Brits pond bijna 1,34 dollar. Dat was donderdagochtend nog zo'n 1,32 dollar. De euro krabbelde gedurende de dag wat op en noteerde rond het slot op 1,1890 dollar. Donderdagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1875.

    Vanochtend liet de centrale bank van Zwitserland weten de negatieve rente ongemoeid te laten. De Zwitsers zagen hun munt iets van zijn overwaardering kwijtraken, maar nog altijd is die overwaardering aanzienlijk en nieuw ingrijpen op de valutamarkten door de Swiss National Bank is dan ook te verwachten.

    Op macro-economisch vlak was er verder aandacht voor Chinese data over de industrie en detailhandel en die vielen de markt tegen. "De Europese aandelenmarkten kwamen daarmee vanochtend al niet lekker uit de startblokken, omdat die Chinese cijfers duiden op een economische vertraging", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Franse en Italiaanse inflatiecijfers bevestigden de trend dat de consumentenprijzen in Europa in augustus iets zijn aangetrokken. Verder speelde in bredere zin de spanningen rond Noord-Korea nog steeds een rol in het beurssentiment.

    De olieprijs kwam donderdag boven de 50,00 dollar per vat uit. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 50,13 dollar. Brent met levering in november werd een procent duurder op 55,71 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen in de grondstoffensector stonden onder druk door de matige Chinese economische data. BHP Billiton daalde 3,3 procent, net als Glencore. ArcelorMittal leverde 1,3 procent in.

    Munich Re waarschuwde dat het winstdoel dit jaar mogelijk niet wordt gehaald en zelfs kan uitkomen op een verlies door de impact van de orkanen Harvey en Irma. Het aandeel van 's werelds grootste herverzekeraar daalde in Frankfurt uiteindelijk een bescheiden 0,1 procent

    Supermarktketen Wm Morrisons kon niet overtuigen met een bijna 40 procent hogere winst in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. Het aandeel van de Britse supermarktketen daalde 5,4 procent. Sectorgenoten als Tesco en Sainsbury sloten wel in het groen, met winsten van achtereenvolgens 0,9 en 0,3 procent.

    Fiat Chrysler steeg 2,4 procent. In augustus zag de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant de verkopen oplopen. Elders wonnen automakers ook terrein, zij het wat meer bescheiden. Renault en Peugeot stegen circa 0,7 procent, terwijl de aandelen van Duitse autobouwers als Daimler en BMW ongeveer een half procent wonnen.

    Een winstdaling van liefst 75 procent nekte de Britse zorgaanbieder Spire Healthcare. Het aandeel daalde 18,6 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa, noteerde Wall Street vrijwel vlak. De S&P 500 index zakte iets terug van het record van woensdagavond en verloor 0,1 procent. De Dow Jones index lag met een plus van 0,1 procent nog wel op koers voor een nieuw hoogtepunt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 15 september 2017 18:12
    Damrak sluit in het rood

    Vrijdag expiratiedag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen sloten vrijdag lager. De AEX index daalde 0,5 procent tot 526,78 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,4 procent liet optekenen maar de AScX 0,1 procent steeg.

    Noord-Korea kwam weer in beeld nadat voor de tweede keer in een maand tijd een raket werd afgevuurd, wat laat zien dat Pyongyang zich weinig aantrekt van de internationale pogingen om het land aan banden te leggen. De impact leek echter mee te vallen voor het sentiment op de financiele markten.

    Ook kwam halverwege de ochtend nieuws naar buiten over een explosie in een metrostation in Londen. Er bleken geen doden te zijn gevallen. Instanties spraken over een terroristische aanslag.

    "Daarnaast is vrijdag een grote expiratie-dag en maakt de markt zich op voor de start van het cijferseizoen over twee weken", zei vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB Westerterp.

    Uit Amerika kwam een reeks van indicatoren. Zo werd bekend dat de detailhandelsverkopen in augustus zijn gedaald met 0,2 procent. De New York Fed meldde dat de bedrijvigheid in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York in september redelijk is blijven liggen maar wel licht afgenomen ten opzichte van augustus. De productie in de Amerikaanse industrie bleek in augustus te zijn gedaald met 0,9 procent. Dit kwam onder meer door de impact van orkaan Harvey eind augustus.

    Amerikaanse consumenten bleken minder vertrouwen te hebben gekregen in september in de verwachtingen voor de Amerikaanse economie. De voorlopige index van de Universiteit van Michigan daalde vooral daarom van 96,8 eind augustus naar 95,3 halverwege deze maand. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam echter hoger uit. Bedrijfsvoorraden waren licht gedaald in juli.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend al bekend dat het overschot op de handelsbalans van de eurozone in juli op jaarbasis is gedaald, ondanks een stijging van de export met ruim 6 procent. De import daalde met 8,2 procent. De arbeidskosten in de eurozone zijn in het tweede kwartaal harder gestegen dan in de voorgaande drie maanden.

    Olie noteerde vrijdag verdeeld. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 49,80 dollar, terwijl een november-future Brent 0,2 procent steeg op 55,56 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1957. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1921 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1919 op de borden. Het Britse pond steeg verder door ten opzichte van de dollar vanwege de toegenomen verwachting dat de Bank of England de rente in de komende maanden zal verhogen.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten slechts 5 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unilever met een winst van 0,5 procent, gevolgd door Aalberts en AkzoNobel met winsten van respectievelijk 0,3 procent en 0,2 procent. Galapagos was met een verlies van 2,1 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

    Philips publiceerde de testresultaten van een onderzoek naar de effectiviteit van zijn behandeling tegen bloedvatvernauwing, genaamd Stellarex. Het aandeel Philips verloor 0,2 procent.

    Persbureau Bloomberg schreef dat Unibail-Rodamco voert gesprekken om een kantoorgebouw in Parijs te verkopen aan vermogensbeheerder Amundi. Het aandeel Unibail-Rodamco daalde 1,1 procent.

    ABN AMRO verloor 0,7 procent. De Nederlandse Staat verkocht een pluk aandelen ABN AMRO tegen 23,50 euro per stuk, een korting van nog geen twee procent. Het ging om een belang van circa 7 procent, ofwel 65 miljoen aandelen, waardoor het belang in de staatsbank daalde van 63 naar 56 procent. De opbrengst van de verkoop van 7 procent is circa 1,5 miljard euro.

    Altice zakte 0,1 procent, nadat Bryan Garnier het koersdoel verlaagde van 23,70 naar 22,80, maar het koopadvies voor de kabelaar wel handhaafde. De analist doorliep zijn taxaties nog eens, na een recente stroom aan nieuwsfeiten, zoals de aankoop van sportrechten, prijsstijgingen, maar ook geruchten over bijvoorbeeld een overname van Charter en de zwakkere dollar.

    PostNL was van de Midkapfondsen de sterkste stijger. Het aandeel won 2,1 procent, nadat Goldman Sachs het aandeel op de kooplijst zette en het koersdoel verhoogde van 4,50 naar 4,70 euro. Dit gebeurde na de recente scherpe terugval van de aandelenkoers. Sectorgenoot Sandd meldde concurrent Van Straaten Post te hebben overgenomen zonder financiële details van de transactie vrij te geven. Sandd, concurrent van PostNL, heeft na de overname een verwachte omzet van circa 195 miljoen in 2017 en ruim 20.000 medewerkers.

    De grootste daler in de AMX was TKH Group met een verlies van 1,6 procent.

    Van de kleinere fondsen kon Sif Holding rekenen op de aandacht van beleggers. De markt voor windmolenparken op zee krijgt mogelijk een zetje in de rug nadat een drietal Britse projecten tegen substantieel lagere prijzen werden gegund. Dit bleek uit een rondvraag van ABM Financial News. Dit biedt kansen voor Sif, zei de Roermondse funderingsspecialist ook zelf. Het aandeel steeg 3,3 procent, waarmee het concern de sterkste stijger was van de kleinere fondsen.

    Marc Coucke verkocht via zijn investeringsvehikel Alychlo nog eens 100.000 aandelen Fagron voor 12,45 euro per stuk. Tussen 5 en 8 september verkocht Coucke al 461.446 aandelen Fagron voor in totaal 5,8 miljoen euro. Het aandeel verloor 1,1 procent.

    Lavide Holding schreef in de eerste zes maanden van 2017 opnieuw rode cijfers. Het aandeel sloot vlak. Veon eindigde ook ongewijzigd, nadat het concern meldde dat het ingrijpen van Oezbekistan op de valutamarkt een flinke impact heeft op de resultaten van het concern. Zo zal de EBITDA onder druk komen staan, aangezien tarieven eerder werd vastgezet tegen een beduidend andere wisselkoers.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 index steeg 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 15 september 2017 19:09
    Europa lager het weekend in

    Pond in de lift door toegenomen kans renteverhoging.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag lager het weekend in gegaan. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 380,71 punten, de Duitse DAX leed een verlies van 0,2 procent op 12.518,81 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.213,91 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent lager op 7.215,47 punten.

    De beurs in Londen werd geraakt door de sterke stijging van het Britse pond. De stijging werd veroorzaakt door opmerkingen van Gertjan Vlieghe van Bank of England die zei dat rentetarieven in de komende maanden omhoog kunnen gaan. Hij staat bekend als een duif binnen de Britse centrale bank.

    Noord-Korea deed vrijdag opnieuw van zich spreken. Hoewel een nieuwe Noord-Koreaanse rakettest vrijdagochtend de nieuwsstroom domineerde was de impact volgens marktvolgers op de financiële markten beperkt. De Amerikaanse president Donald Trump heeft China om directe actie gevraagd, terwijl de Japanse premier zei dat de Amerikaanse retoriek tot dusver de situatie niet zal oplossen. Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets kan de relatieve echter omslaan zodra er een serieuze response komt uit China of Rusland.

    Halverwege de ochtend werd de markt opgeschrikt door berichten over een explosie in een metrostation in Londen.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend bekend dat het overschot op de handelsbalans van de eurozone in juli op jaarbasis is gedaald, ondanks een stijging van de export met ruim 6 procent. In juli steeg de export van de eurozone met 6,1 procent op jaarbasis naar bijna 178 miljard euro, maar de import nam zelfs met 8,2 procent op jaarbasis toe tot 155 miljard euro.

    De arbeidskosten in de eurozone zijn in het tweede kwartaal harder gestegen dan in de voorgaande drie maanden. De arbeidskosten stegen het afgelopen kwartaal met 1,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, versus een stijging van 1,4 procent in het eerste kwartaal.

    Olie noteerde vrijdag verdeeld rond het sluiten van de beurzen. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 49,80 dollar, terwijl een november-future Brent 0,2 procent steeg op 55,56 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1957. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1921 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1919 op de borden. Het Britse pond liep op richting de 1,36 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Easyjet heeft een voorstel ingediend bij de bewindvoerders van Air Berlin om delen van de korte afstandsvluchten over te nemen van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij. Een deal is echter nog geen zekerheid zei de prijsvechter. Easyjet steeg 0,5 procent, terwijl Air Berlin 11,9 procent verloor.

    Mijnbouwers stonden onder druk na een downgrade van Deutsche Bank, zei handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. De Duitse bank zette de sector op de verkooplijst, nadat deze aandelen in de afgelopen maanden de markt ruimschoots overtroffen. Tegenvallende Chinese macro-cijfers zetten druk op de koperprijs, denkt de Duitse bank. Rio Tinto daalde 1,2 procent, Anglo American verloor 1,3 procent en Glencore noteerde 2,0 procent lager.

    Wetherspoon steeg 13,9 procent, nadat de Britse pub-uitbater een hogere winst rapporteerde en het dividend over het hele boekjaar handhaafde.

    Hennes & Mauritz steeg 1,7 procent, nadat de Zweedse moderetailer over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een stijging van de omzet van 5 procent rapporteerde.

    ABN AMRO verloor 0,7 procent, nadat de Nederlandse staat zijn belang in de bank afbouwde naar 56 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde Wall Street hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 15 september 2017 20:59
    Opluchting op Damrak laat ruimte voor mooie weekwinst

    Pond blikvanger op valutamarkt.

    (ABM FN-Dow Jones) Een opluchtingsrally zorgde deze week voor een sterke stijging van de AEX. De Amsterdamse hoofdgraadmeter won op een slotstand van 526,78 punten vrijdag, 1,5 procent op weekbasis.

    De aandelenmarkten reageerden aan het begin van de week opgelucht dat de spanningen tussen Noord-Korea en Amerika het weekend niet waren geëscaleerd en dat de schade door orkaan Irma in Amerika relatief meeviel, in tegenstelling tot het spoor van vernieling dat werd achter gelaten in het Caribisch gebied.

    De kwestie Noord-Korea leek dus even naar de achtergrond verdwenen, maar marktkenners waarschuwden dat dit mogelijk van korte duur zou zijn. "Noord-Korea blijft op de agenda", waarschuwde beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers. En zo geschiede want vrijdag vuurde Pyongyang, ondanks recent opgelegde sancties, weer raketten af boven Japan.

    Pond in de lift na zinspelingen renteverhoging

    Niet zozeer de euro en dollar maar het Britse pond was deze week de blikvanger op de valutamarkten. De munt liep op tot boven de 1,35 dollar, en daarmee de hoogste stand in ruim een jaar, na het rentebesluit van de Bank of England, donderdagmiddag. Wijzigingen waren er zoals verwacht niet, want de rente bleef staan op het historisch lage niveau van 0,25 procent en ook het opkoopprogramma van 435 miljard pond bleef ongemoeid. Evenwel kwam de Britse centrale bank met de boodschap dat het monetaire beleid in de komende maanden mogelijk meer verkrapt moet worden dan waar de markt op rekent. En dat lijkt op een eerste aanzet tot een mogelijke renteverhoging.

    "Het is het meest duidelijke signaal dat het Monetary Policy Committee kan geven, dat de markten zich voor moeten bereiden op een spoedige renteverhoging", stelde econoom Daniel Vernazza van UniCredit, die rekent op een verhoging van de Britse rente in november. Dat zou volgens hem wel een dure fout zijn van de Bank of England, daarbij wijzend op de economische vertraging in het Verenigd Koninkrijk. En als de markt nog twijfelde over een aanstaande Britse renteverhoging, dan kwam wellicht vrijdag het sterkste signaal dat dit toch echt staat te gebeuren want Gertjan Vlieghe, die binnen het beleidscomité van de Bank of England bekend staat als zogenoemde duig en niet snel voor een renteverhoging zal stemmen, gaf in een toespraak aan dat de kans hierop in de komende maanden wel toeneemt.

    De euro, die vorige week nog steeg tot richting de 1,21 dollar, zakte deze week terug tot onder de 1,19. ABN AMRO verwacht dat de Europese munt tegen het eind van het jaar 1,20 dollar waard is en eind 2018 1,30 dollar. "We verwachten dat de -- weliswaar trage -- afbouw door de ECB van haar aankoopprogramma de euro de nodige steun in de rug zal geven", zei valutaspecialist Georgette Boele.

    Olie weer even naar 50,00 dollar

    De olieprijs steeg deze week weer even boven de 50,00 dollar maar wist daar niet boven te blijven. De markt leek optimistischer over de verwachte sterkere vraag naar olie wereldwijd. Zowel de OPEC als het Internationaal Energieagentschap toonden zich positiever daarover, net als over de gemaakte productie-afspraken om de output in te perken.

    Volgende week

    Veel aandacht gaat volgende week uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. De Amerikaanse centrale bank komt naast het rentebesluit met nieuwe economische ramingen en een nieuwe voorspelling voor de rente ontwikkeling. Voorzitter Janet Yellen geeft bovendien een toelichting op het besluit en de markt rekent op de aankondiging dat wordt gestart met het afbouwen van de balans.

    Op macro-economisch vlak staan verder inkoopmanagersindexen op de rol en inflatiecijfers uit de eurozone.

    Stijgers en dalers

    Het merendeel van de AEX bedrijven sloot deze week hoger. Koploper was Aalberts, dat op weekbasis 3,6 procent steeg. De verliezen waren relatief beperkt. Unibail-Rodamco verloor 2,0 procent en volgde daarmee de trend dat vastgoedfondsen onder druk stonden deze week. Vrijdag kwamen er berichten de markt in dat Unibail-Rodamco gesprekken zou voeren om een kantoorgebouw in Parijs te verkopen aan vermogensbeheerder Amundi.

    ABN AMRO steeg op weekbasis 2,4 procent. De Nederlandse staat verkocht deze week weer een pluk van zijn aandelen in de bank. Tegen 23,50 euro per stuk gingen 65 miljoen aandelen van de hand waardoor het belang is gedaald van 63 naar 56 procent.

    De staat verkocht verder ook het resterende belang in ASR Nederland. Ruim 30 miljoen aandelen werden verkocht en dit leverde 1 miljard euro op, bovenop de 2,75 miljard euro die de verkoop van eerdere belangen opleverde. In 2008 kocht de staat ASR nog voor 3,68 miljard euro. ASR Nederland sloeg deze week verder zijn slag in verzekeringsland met de overname van de Nederlandse tak van het Italiaanse Generali. Analisten waren te spreken over de aankoop en het prijskaartje van 143 miljoen euro. KBC Securities en ING verhoogden hun koersdoelen en verwachten een succesvolle integratie. ASR won 0,4 procent.

    TomTom steeg 3,0 procent op weekbasis. De navigatiespecialist kondigde een aantal opdrachten aan. De opvallendste was volgens NIBC die van Daimler. TomTom zal in Noord-Amerika kaarten gaan leveren aan de Duitse autofabrikant. NIBC stelde dat de opdracht beperkte financiële waarde heeft maar wel een duidelijk teken van vertrouwen is.

    Concurrent AND International Publishers kwam deze week met de aankondiging dat het gaat samenwerken met het Duitse Continental om bestaande digitale kaarten te verrijken met sensorgegevens die voertuigen verzamelen. NIBC sprak van een slimme zet. Het aandeel steeg liefst 23,8 procent op weekbasis.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 18 september 2017 18:02
    Damrak sluit hoger

    Markt wacht op Amerikaanse rentebesluit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met winst gesloten, waarbij deze hoger uitviel dan op de omringende beurzen. De AEX index steeg 0,5 procent tot 529,31 punten, terwijl de AMX een stijging van 0,8 procent liet optekenen en de AScX vlak eindigde.

    Het was een rustige handelsdag met weinig richtinggevend nieuws. Volgens marktvolgers kan het rustig blijven tot aan het rentebesluit van de Federal Reserve komende woensdagavond. Ook duurt het niet lang voordat het cijferseizoen weer begint.

    Hoofd vastrentende waarden Franck Dixmier van Allianz verwacht dat de Fed woensdag minder mild zal zijn. "De kracht van de Amerikaanse economie en de situatie op de arbeidsmarkt maken dat een toekomstige stijging van de inflatie waarschijnlijk is. Dit zou een preventieve renteverhoging rechtvaardigen. De Fed zal waarschijnlijk ook bekendmaken dat ze komende maand start met de inkrimping van haar balans", zei Dixmier.

    Uit Amerika kwam maandag enkel het nieuws dat het vertrouwen onder huizenbouwers in september iets is gedaald ten opzichte van de voorgaande maand.

    Tijdens de ochtendhandel werd bekend dat de inflatie in de eurozone in augustus uitkwam op 1,5 procent, tegenover 1,3 procent in juli. Dit cijfer voor augustus was conform een voorlopig cijfer. De Europese Centrale Bank zei eerder op de ochtend dat lagere energie- en voedselprijzen begin volgend jaar extra druk zetten op de inflatie, die daardoor even zal zakken tot 0,9 procent in het eerste kwartaal van 2018.

    Olie noteerde maandag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 49,70 dollar, terwijl een november-future Brent 1,3 procent daalde op 54,89 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1951. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1938 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASML met een winst van 2,3 procent. Aegon en ABN AMRO wonnen respectievelijk 1,7 en 1,3 procent.

    Analisten van JPMorgan Cazenove blijven de Benelux-verzekeraars Ageas en NN Group prefereren boven ASR Nederland en Aegon, omdat het eerstgenoemde tweetal meer kapitaal genereert en minder gevoelig is voor het macro-economische klimaat. Dit stelde de zakenbank in een maandag gepubliceerd rapport. NN Group steeg 1,2 procent.

    Altice daalde 1,5 procent, nadat Deutsche Bank het aandeel op de kooplijst zette en het koersdoel van 22,50 euro handhaafde. De analisten verhoogden het advies op waarderingsgronden. Het aandeel is sinds sinds 21 juli met 12 procent gedaald en noteert inmiddels 20 procent lager sinds zijn hoogtepunt in mei. "De dollar is verzwakt, maar ook de opwinding over de beursgang van Altice USA is afgenomen en de speculatie over een mogelijke grote overname in de Verenigde Staten drukt op de aandelen vanwege de vrees voor een kapitaalverhoging", zeiden de marktvorsers.

    Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees er op dat Macquarie het advies voor sectorgenoot KPN verlaagde naar Underperform. De koers van KPN steeg desondanks 1,1 procent.

    ABN AMRO steeg 1,3 procent, nadat S&P afgelopen weekeinde de outlook van de bank verhoogde van stabiel naar positief. De analisten zijn optimistisch over de economie van Nederland, door een afnemende werkloosheid en een herstel van de vastgoedmarkten, waardoor de kredietwaardigheidsbeoordelaar een lager risico voor de bankensector voorziet. ING Groep won eveneens x procent, nadat S&P het kredietprofiel voor de bank handhaafde op A, omdat de leningen van deze bank een grotere geografische spreiding hebben, waardoor de bank minder is blootgesteld aan de Nederlandse economie.

    In de Midkap was OCI de grootste stijger met 6,9 procent.

    TKH Group won 2,3 procent, nadat ING het koersdoel stevig verhoogde van 38,75 maar 63,25 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Daarmee was het fonds de op één na sterkste stijger onder de Midkappers.

    Corbion rondde zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 25 miljoen euro afgerond. Vrijdagavond werd al bekend dat Corbion de hoogste bieder is met een bod van 20 miljoen dollar voor de Amerikaanse microalgenspecialist TerraVia. Het aandeel steeg 0,3 procent.

    ASR Nederland steeg 1,4 procent, na het rapport van JPMorgan Cazenove.

    Wessanen was met een verlies van 0,7 procent één van de sterkste dalers. Berenberg verlaagde het advies van Kopen naar Houden, maar verhoogde het koersdoel van 15,50 naar 16,50 euro, aangezien de huidige koers het koersdoel bijna heeft bereikt.

    Refresco Group verloor ook 0,7 procent.

    Van de kleinere fondsen presteerde Pharming Group sterk met een koerswinst van 12,6 procent. Probiodrug moest evenwel 5,1 procent inleveren.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 18 september 2017 19:14
    Europese beurzen sluiten hoger

    Zwaartepunt deze week bij rentebesluit Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 381,95 punten, de Duitse DAX won ook 0,3 procent op 12.559,39 punten en de Franse CAC 40 steeg eveneens 0,3 procent, naar 5.229,32 punten. De Britse FTSE 100 sloot een half procent hoger op 7.253,28 punten.

    Het was een relatief nieuwsluwe handelsdag. Het zwaartepunt ligt deze week bij het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdagavond. Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities verwacht dat de Amerikaanse centrale bank het rentetarief zal handhaven. De grote vraag is echter of de centrale bank zal aankondigen te beginnen met het afbouwen van zijn balans door de winsten uit de obligatie-inkopen niet te herinvesteren.

    Marktanalist Philip Marey van Rabobank rekent hier wel op en sprak van een "historisch moment". Omdat de Fed al aardig transparant was over zijn plannen, is de verwachting van Marey "dat de markten hier niet heel sterk op gaan reageren".

    De geopolitieke spanningen rondom Noord-Korea zullen volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets deze week tevens een punt van zorg blijven, "hoewel de markt minder gevoelig lijkt te worden", zei hij. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson zei afgelopen weekeinde dat Washington naar een "vreedzame oplossing" zoekt. Een militaire optie is de laatste optie die rest indien alle diplomatieke inspanningen vruchteloos blijken.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in augustus iets harder zijn opgelopen dan in juli. De inflatie trok conform een voorlopig cijfer aan van 1,3 procent in juli naar 1,5 procent afgelopen maand.

    Olie noteerde maandag lager. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 49,70 dollar, terwijl een november-future Brent 1,3 procent daalde naar 54,89 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1951. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1938 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    In Italië steeg het aandeel Telecom Italia met 4,7 procent, na berichten dat de Italiaanse regering een onderzoek start naar de invloed van het Franse Vivendi op het telecombedrijf. De regering zal onderzoeken of Vivendi de wettelijke verplichtingen heeft nageleefd tijdens het opbouwen van zijn belang in Telecom Italia. Vivendi heeft een belang van ongeveer een kwart in Telecom Italia.

    Ryanair heeft plannen bekend gemaakt om in de komende zes weken 40 tot 50 vluchten per dag te cancelen om zo de punctualiteit te verbeteren. "Ryanair heeft geen tekort aan piloten, we konden ons piek zomerschema in juni, juli en augustus volledig bemannen, maar we hebben bij de toewijzing van jaarlijks verlof aan piloten in september en oktober fouten gemaakt aangezien we geprobeerd hebben om de vakantie van een volledig jaar in 9 maanden te plaatsen", zei CEO Michael O'Leary in een toelichting. De topman bood zijn excuses aan. Het aandeel daalde 2,2 procent.

    Hiscox verloor 2,6 procent, nadat de verzekeraar meldde voor 150 miljoen dollar aan claims te voorzien vanwege orkaan Harvey.

    Mijnbouwers stonden onder druk, vanwege de dalende goudprijs. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets kwam dit door het positieve sentiment waarmee beleggers kozen voor meer risicovolle beleggingen dan goud. Fresnillo daalde 1,0 procent en Randgold verloor 0,9 procent.

    Futures Wall Street

    Rond het slot in Europa noteerden de markten in Amerika hoger, waarmee vervolg werd gegeven aan de recordniveaus die afgelopen vrijdag werden bereikt. De S&P 500 steeg 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 19 september 2017 18:02
    Klein verlies op Damrak

    Heineken en Intertrust flink lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met een klein verlies gesloten. De AEX leverde 0,1 procent in op 528,66 punten.

    Vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB noemde het opmerkelijk dat de markt de dreigende oorlogstaal van de Amerikaanse president Donald Trump volledig aan zich voorbij liet gaan. De president dreigde tijdens een vergadering van de Verenigde Naties Noord-Korea weg te vagen als Pyongyang niet inbindt.

    "Twee ongeleide projectielen", zo noemde Westerterp de Amerikaanse en Noord-Koreaanse leiders.

    De vermogensbeheerder meent dat beleggers "verdoofd" zijn door enerzijds de enorm lage rente en anderzijds de steeds verder oplopende geopolitieke spanningen die evenwel nog altijd niet tot een uitbarsting hebben geleid.

    Het meest in het oog springende macro-economische cijfer was vandaag de ZEW index. Deze Duitse conjunctuurindicator steeg van 10,0 naar 17,0, ruim meer dan de stijging tot 12,7 die economen hadden voorzien. Een combinatie van "solide" groeicijfers in het tweede kwartaal, gunstigere kredietverstrekking door banken en stijgende investeringen door zowel de overheid als het bedrijfsleven is de vermoedelijke oorzaak van de "significant" optimistischere kijk van experts uit de financiële markt, aldus het Duitse onderzoeksinstituut over de stijging van de ZEW index. DeDuitse verkiezingen van aanstaande zondag zijn nauwelijks van invloed op het sentiment, zei directeur Achim Wambach van ZEW verder.

    Uit Amerika kwam het nieuws dat in het tweede kwartaal het tekort op de lopende rekening is toegenomen en dat er in augustus minder huizen in aanbouw werden genomen dan een maand eerder. Ook het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,1969. Voor opening was dit 1,1988. Olie werd iets goedkoper. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent naar 49,83 dollar, terwijl een november-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 55,33 dollar.

    Woensdag zal de aandacht vooral gericht zijn op de Amerikaanse Federal Reserve, die nabeurs met een rentebesluit komt. De Fed zal vermoedelijk aankondigen dat in oktober wordt gestart met het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar, terwijl de rente wordt gehandhaafd. Dit is de verwachting van economen geraadpleegd door ABM Financial News.

    Stijgers en dalers

    In de AEX ging ASML aan kop met een koerswinst van 1,2 procent. Randstad en Galapagos volgden op de voet met winsten van 1,0 en 0,9 procent.

    De grootste daler was Heineken, nadat het Mexicaanse Femsa een belang van meer dan vijf procent in de Amsterdamse brouwer verkocht. De verkoop leverde Femsa, dat nog altijd een belang zal hebben in Heineken van krap 15 procent, een bedrag op van 2,5 miljard euro. Analisten van Investec noemden een koersdaling van Heineken een mooi moment om in te stappen. "We zouden iedere koerszwakte gebruiken als een koopmogelijkheid", schreef Investec in een reactie. Volgens de analisten is het profiel van Heineken in de wereldwijde biermarkt momenteel het meest aantrekkelijk en is de balans van de brouwer sterk. Het aandeel Heineken daalde 3,8 procent.

    Verder had ook Altice het lastig, met een verlies van krap 3,8 procent. Nochtans kreeg de kabelaar goedkeuring van de Franse toezichthouder om de uitrookprocedure bij SFR door te zetten. Altice biedt 34,50 euro per aandeel SFR.

    In de Midkap trok BE Semiconductor Industries de aandacht met een koerswinst van 2,6 procent. Wessanen won 0,7 procent en TKH Group volgde met een winst van 0,6 procent.

    De dalers wisten het verlies te beperken tot minder dan een procent, met uitzondering van Intertrust. Het aandeel verloor 4,3 procent, nadat CFO Maarten de Vries aangaf te zullen vertrekken naar AkzoNobel. Recent liet ook CEO David de Buck al weten niet beschikbaar te zijn voor herbenoeming bij Intertrust. AkzoNobel daalde fractioneel op het nieuws.

    Bij de kleinere aandelen was het opnieuw Basic-Fit dat het goed deed. Het aandeel won 1,5 procent en is deze maand al zo'n 13 procent in waarde gestegen. AMG en Brunel International wonnen dinsdag respectievelijk 1,8 en 1,7 procent.

    Sif Group was met een verlies van 2,2 procent de sterkste daler. Probiodrug verloor 1,2 procent.

    Het lokaal gaf Pharming Groep de koersstijging van de afgelopen dagen een vervolg en won nog eens 2,0 procent. Pharming profiteert van een brief van de Amerikaanse Food and Drug Administration, waarin de toezichthouder Ruconest één van de alternatieven noemde voor het medicijn Cinryze van concurrent Sanguin, waar het momenteel lastig aankomen is.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel won de Dow Jones index 0,1 procent. De S&P 500 en Nasdaq index noteerden ook in de plus, maar bleven zelfs onder de 0,1 procent koerswinst.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 19 september 2017 18:46
    Europese beurzen nauwelijks in beweging

    Beleggers houden kruit droog en wachten op Fed.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index eindigde nagenoeg vlak op 382,12 punten, net als de Duitse DAX die met een slotstand van 12.561,79 punten uiteindelijk nauwelijks van zijn plaats kwam. De Franse en Britse beurs deden het iets beter; De CAC-40 steeg 0,2 procent tot 5.237,44 punten en de Britse FTSE 100 won 0,3 procent op een stand van 7.275,25 punten.

    Er was weinig volatiliteit op de Europese markten vandaag volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Ook was er volgens Madden weinig economisch of politiek nieuws waar beleggers echt op konden reageren.

    Op macro-economisch vlak was er aandacht voor de Duitse ZEW-index voor het economisch sentiment. Die verbeterde flink, met 7 punten ten opzichte van augustus, naar een niveau van 17,0 in september. Een combinatie van solide economische groeicijfers, een toename in kredietverstrekking door banken en stijgende investeringen door de overheid en het bedrijfsleven lagen volgens het onderzoeksinstituut ten grondslag aan de stijging van de index. De Duitse verkiezingen van aanstaande zondag zijn evenwel nauwelijks van invloed, volgens directeur Achim Wambach. "En de stijging van de euro lijkt ook weer even naar de achtergrond verdwenen", aldus de econoom.

    Cijfers over de bouwproductie in de eurozone en de lopende rekening van de muntunie kregen weinig aandacht van beleggers.

    De euro reageerde nauwelijks op een bericht van persbureau Reuters dat er binnen het bestuur van de Europese Centrale Bank gesteggel is over de sterke euro. Nieuwe dreigementen aan het adres van Noord-Korea in een toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump voor de Verenigde Naties leken beleggers verder ook naast zich neer te leggen.

    In een toespraak in New York herhaalde gouverneur Mark Carney van de Bank of England dat de rente de komende maanden mogelijk omhoog moet om de inflatie in te perken. Verder sprak de centraal bankier vooral over Brexit. Het Britse pond steeg weer boven de 1,35 dollar. Volgens marktanalist David Madden kwam dit omdat Carney milder klonk ten opzichte van het rentebesluit vorige week. Verder waren er geruchten dat de Britse minister van Buitenlandse zaken Boris Johnson op zou willen stappen, iets dat Johnson zelf overigens ontkent.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1969. Bij aanvang van de handelsdag in Europa werd het muntpaar verhandeld op 1,1987.

    Olie werd goedkoper. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 49,54 dollar, terwijl een november-future Brent 0,8 procent verloor tot 55,05 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Heineken was een sterke daler. De bierbrouwer leverde 3,8 procent in nadat maandagavond bekend werd dat het Mexicaanse Femsa een belang van in totaal ruim 5 procent in Heineken nv en de holding verkoopt. Analisten van Investec Economics waren niet echt onder de indruk van de koersval en spraken juist van een goed instapmoment.

    Producent van industriële gassen Linde sluit niet uit dat de drempel voor aandeelhouders om het bod voor de fusie met zijn Amerikaanse sectorgenoot Praxair te accepteren, wordt verlaagd. Dit meldde het Duitse blad Euro dinsdag op basis van uitspraken van de CEO van Linde. Het bod van Praxair, dat loopt tot eind oktober, heeft een drempel van 75 procent, maar er is pas circa 6 procent van de uitstaande aandelen Linde aangemeld. Het aandeel Linde daalde 0,6 procent.

    Altice meldde de goedkeuring van de Franse toezichthouder voor de uitrookprocedure van de aandelen SFR die het nog niet in bezit heeft. Altice verloor 3,8 procent, SFR Group steeg 0,2 procent.

    Britse supermarktketens reageerden op nieuwe cijfers over het marktaandeel in de sector. Tesco eindigde 1,0 procent hoger. Wm Morrison steeg 2 procent en Sainsbury zag de beurswaarde zelfs met 2,6 x procent toenemen.

    Opvallende koersbewegingen waren er dinsdag verder door een aantal adviesaanpassingen. Zo kreeg Metso een adviesverhoging van Morgan Stanley, waarop het aandeel van de Finse dienstverlener aan de grondstoffenindustrie 5,8 procent steeg, maar daalde het aandeel van modemerk Hugo Boss juist 3.6 procent na een adviesverlaging door de Amerikaanse bank.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerden de Amerikaanse aandelenmarkten hoger en dus weer op nieuw records. De S&P 500 en Nasdaq stegen 0,1 procent en de Dow Jones index won 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 20 september 2017 17:58
    AEX niet van zijn plaats

    Beursplein 5 in afwachting van rentebesluit Fed.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag niet van zijn plaats gekomen, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. De AEX sloot op 528,66 punten, exact gelijk aan het slot dinsdag. De AMX verloor 0,3 procent en de ASCX leverde 0,2 procent in.

    De Amerikaanse centrale bank maakt woensdagavond zijn rentebesluit bekend. "De algemene verwachting is dat niet getornd wordt aan de rentestanden. Wel wordt reikhalzend uitgekeken naar de persconferentie van Fed-voorzitter Yellen. Alom wordt verwacht dat zij meer duidelijkheid gaat geven hoe de Fed de enorme balans wil gaan afbouwen. Middels enkele proefballonnetjes werden de laatste week immers de geruchten over het afbouwen van de balans verspreid op de financiële markten", aldus beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx.

    Wachtend op het rentebesluit van de Fed, noteerde de euro/dollar gedurende de dag rond de grens van 1,20 en daarmee ook rond de wisselkoers van dinsdagavond. Rond het Europese slot verhandelde het muntpaar op 1,1996 dollar.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de export in Japan in augustus met ruim 18 procent is gestegen, terwijl de import met iets meer dan 15 procent toenam. Verder liepen de Duitse producentenprijzen in een harder tempo op vorige maand, en stegen de Britse detailhandelsverkopen sterker dan verwacht. Amerikaanse huizencijfers toonden een daling van de bestaande woningverkopen.

    Olie werd duurder ondanks een stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Die stegen afgelopen week met 4,6 miljoen vaten. Daar stonden wel dalingen van de benzinevoorraden en die voor stookolie tegenover, net als een verbetering van de capaciteit bij raffinaderijen, die recent juist onder druk stond door de impact van orkaan Harvey. Een november-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1.8 procent op 50,79 dollar. Brent voor november steeg 2 procent van 56,23 dollar.

    Stijgers en dalers

    Onder de 25 fondsen in de hoofdindex was het aantal stijgers en dalers woensdag redelijk in evenwicht. Koploper was ArcelorMittal dat 1,6 procent won, gevolgd door SBM Offshore, dat 1,3 procent steeg. ArcelorMittal reageerde op het nieuws over een staalfusie tussen Thyssenkrupp en Tata Steel in Europa. Oliefondsen als SBM profiteerden van de hogere olieprijzen. Royal Dutch Shell won 1,2 procent.

    Sterkste daler in de AEX was ASML, met een verlies van 1,5 procent. Barclays verhoogde het koersdoel voor het aandeel van 140,00 naar 153,00 euro bij een ongewijzigd Overwogen advies. De vooruitzichten blijven volgens de Britse bank verbeteren voor het bedrijf, maar dit hielp de koers woensdag dus niet.

    In de Midkap was het onder meer Intertrust dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel klom 2,4 procent en herstelde daarmee deels van het verlies van 4,3 procent op dinsdag. Toen liet CFO Maarten de Vries weten te zullen vertrekken naar AkzoNobel. Recent liet ook CEO David de Buck al weten niet beschikbaar te zijn voor herbenoeming bij Intertrust. PostNL was koploper in de AMX en steeg 2,5 procent.

    Het volatiele OCI sloot de rij met een verlies van 1,7 procent en BE Semiconductor Industries moest 1,4 procent aan beurswaarde prijsgeven.

    Onder de kleinere fondsen won Sif Holding 1,8 procent. Sif haalde samen met partner Smulders een opdracht binnen voor de productie van onder meer alle monopiles en verbindingsstukken voor het Triton Knoll Offshore windmolenpark. Daarmee vulde de Roermondse funderingsspecialist het orderboek voor 2019 met een eerste opdracht, merkte NIBC op.

    Het aandeel Van Lanschot Kempen won een krap half procent. ABN AMRO verhoogde het koersdoel van 23,00 euro naar 27,00 euro bij een gehandhaafd Houden advies, omdat het aandeel bij de huidige koers al volledig gewaardeerd zou zijn.

    Lokaal fonds Kiadis Pharma steeg liefst 14 procent, nadat het biotechbedrijf van de Amerikaanse Food and Drug Administration de kwalificatie 'Regenerative Medicine Advanced Therapy (RMAT)' kreeg toegewezen voor kandidaatmedicijn ATIR101, een behandeling tegen leukemie en andere bloedaandoeningen.

    Ctac steeg 0,8 procent ondanks een koersdoelverlaging door NIBC van 4,50 naar 4,25 euro. Analist Johan van den Hooven behield evenwel zijn koopaanbeveling op het aandeel, omdat de beleggingscasus overeind blijft ondanks de tegenvallende halfjaarresultaten.

    Een opvallende koersbeweging was er verder voor Kardan, dat zonder nieuws liefst 44 procent steeg.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa was er op Wall Street ook weinig beweging. De S&P 500 index stond vlak, de Dow Jones index steeg 0,1 procent en de Nasdaq verloor 0,3 procent. Die koersval was te wijten aan Apple, dat ruim 2 procent verloor vanwege problemen met de nieuwe Apple Watch.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 20 september 2017 19:39
    Europese beurzen blijven dicht bij huis

    Markt in afwachting van rentebesluit Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag dicht bij huis gebleven. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 381,98 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.569,17 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.241,66 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.271,95 punten.

    "De Europese beurzen bewogen overwegend zijwaarts, waarbij de volatiliteit laag was, aangezien de markt in afwachting is van het rentebesluit van de Federal Reserve", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De rentetarieven zullen naar verwachting gehandhaafd worden en het is waarschijnlijk dat de centrale bank de markt zal informeren over het begin van de afbouw van de balans volgende maand", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in augustus harder zijn gestegen dan de maand ervoor. De producentenprijzen stegen in augustus 2,6 procent, versus een stijging van 2,3 procent in juli.

    De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in augustus harder dan verwacht gestegen. Sprake was van een stijging van 1,0 procent op maandbasis. Op jaarbasis stegen de Britse detailhandelsverkopen met 2,4 procent.

    Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,7 procent tot 50,79 dollar, terwijl een november-future Brent 2,0 procent hoger bewoog op 56,23 dollar. Uit het Amerikaanse voorradenrapport bleek een stijging van de olievoorraden, maar dalingen bij die voor benzine en stookolie.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1996. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1997 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1994 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Thyssenkrupp won 2,4 procent, na het nieuws dat het bedrijf de Europese staalactiviteiten gaat samenvoegen met die Tata Steel. Het nieuwe bedrijf zou de op één na grootste staalproducent van Europa worden na ArcelorMittal. Tata Steel steeg 1,6 procent en ArcelorMittal won 1,6 procent.

    Kingfisher won 5,6 procent, nadat de Britse doe-het-zelf-keten meldde in het tweede jaar van zijn vijfjarige herstructureringsplan zijn doelstellingen te realiseren. Het concern verhoogde tevens zijn dividend. Kingfisher boekte in de eerste helft van het jaar een 6 procent lagere winst en gaf een voorzichtige outlook af voor zijn twee belangrijkste markten: het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

    Het Finse nutsbedrijf Fortum steeg 4,2 procent, na het nieuws dat het concern vergevorderde gesprekken voert met E.ON over de overname van E.ON's belang in het Duitse energiebedrijf Uniper. E.ON won 2,8 procent en Uniper steeg 5,9 procent.

    Inditex verloor 0,8 procent, nadat onderdeel Zara een groter dan verwachte winstdaling rapporteerde, onder andere vanwege negatieve valuta-effecten. De modeketen sprak echter van robuuste hersft- en winterverkopen.

    Deutsche Telekom steeg 0,2 procent, waarmee het telecomconcern de opwaartse trend van dinsdag voortzette, na berichten dat Sprint gesprekken voert over de fusie met het Deutsche Telekom-onderdeel T-Mobile US.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.507,41 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 21 september 2017 17:58
    Damrak blijft dicht bij huis

    Markt verwerkt rentebesluit Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag vrijwel vlak gesloten. De AEX index sloot vlak op 528,47 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    De handelsdag stond grotendeels in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag nabeurs werd gepubliceerd. "Janet Yellen was gisteren in haar persconferentie vrij duidelijk over het beleid van de komende tijd. Waar centrale bankiers normaliter zo vaag mogelijk hun hints in de toespraak verstoppen, was de Fed ditmaal recht voor zijn raap", reageerde online broker Lynx.

    "In oktober wordt al begonnen met het afbouwen van de enorme balans van 4.500 miljard dollar. Deze is ontstaan na het opkoopprogramma van de centrale bank in nasleep van de financiële crisis. Een dergelijk opkoopprogramma is voor de ECB overigens nog altijd aan de orde van de dag, voegde de online broker toe. "Daarnaast liet de Fed-voorzitter de deur nog open staan voor een nieuwe renteverhoging in december", zei Lynx.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat het aantal werklozen in Nederland in augustus is gedaald tot 4,7 procent, versus 4,8 procent een maand eerder.

    Het vertrouwen van de Nederlandse consument is in september gedaald. De vertrouwensindex daalde van 26 in augustus naar 23 deze maand, terwijl de Nederlandse huishoudens in juli op jaarbasis 2,8 procent meer besteedden dan een jaar eerder.

    De investeringen in Nederland zijn in juli van dit jaar op jaarbasis gestegen met 9,3 procent.

    Bestaande koopwoningen in ons land waren in augustus volgens het statistiekbureau 8 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar.

    Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in september licht is verbeterd. De index steeg van 1,5 negatief in augustus naar 1,2 negatief in september.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 16 september onverwacht zijn gedaald, de bedrijvigheid in de industrie in de regio Philadelphia in september is gestegen, terwijl de index van de Amerikaanse leidende indicatoren in augustus op maandbasis met 0,4 procent steeg.

    Olie noteerde donderdag vrijwel vlak. Een november-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 50,69 dollar, terwijl een november-future Brent X procent vlak noteerde op 56,25 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1931. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1886 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1894 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door NN Group met een winst van 1,9 procent. De financials zagen zich donderdag gesteund door het rentebesluit van de Federal Reserve. ING sloot 1,2 procent hoger en Aegon steeg 1,7 procent.

    AkzoNobel sloot vlak. Het concern bestudeert plannen om een nieuwe fabriek te bouwen voor zijn Bermocoll activiteiten, waarmee de productie van EHEC cellulose ethers kan worden verhoogd.

    ArcelorMittal steeg 3,2 procent lager. De staalreus was de sterkste daler on derf de hoofdfondsen. Het bedrijf kreeg bezoek van de Duitse mededingingsautoriteit. Eerder meldde Manager Magazine al dat sectorgenoot Salzgitter was bezocht door de autoriteiten in verband met het wellicht maken van verboden prijsafspraken. Naast de genoemde twee staalbedrijven zouden ook andere sectorgenoten een bezoek hebben gekregen van de autoriteiten.

    In de Midkap was OCI met een winst van 4,0 procent de sterkste stijger, gevolgd door Refresco en Arcadis, die beiden 1,4 procent hoger noteerden. ASR Nederland was met een verlies van 1,8 procent de sterkste daler van de Midkappers.

    Van de AScX-fondsen deed Nedap het goed met een winst van 1,6 procent. Ook Brunel en Basic-Fit presteerden sterk met winsten van 0,9 procent. Sif verloor daarentegen 3,5 procent.

    Het lokaal genoteerde Kardan, een Israëlisch investeringsbedrijf met een notering op het Damrak, steeg 15,0 procent zonder direct aanwijsbare reden. Deze week is de koers al bijna verdubbeld.

    Accsys heeft in de vijf maanden tot en met eind augustus meer Accoya hout verkocht dan een jaar terug. Dit maakte de specialist in duurzame houtproducten donderdag voorbeurs bekend. Het aandeel steeg 2,2 procent.

    Phelix intensiveert gesprekken in het proces naar het aanwenden van nieuwe activiteiten binnen de beursnotering, nadat de lege beurshuls rode cijfers schreef in de eerste helft van 2017. Het aandeel verloor 0,9 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.504,84 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 21 september 2017 18:37
    Europese beurzen overwegend hoger gesloten

    Europese beurzen verwerken rentebesluit Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 382,88 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 12.600,03 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.267 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.263,90 punten.

    De Stoxx Europe 600 index sloot woensdag fractioneel lager in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag nabeurs. De Fed kondigde aan in oktober te beginnen met het afbouwen van zijn balans ter omvang van 4,5 biljoen dollar. Daarnaast zei de centrale bank van plan te zijn de rente voor het einde van het jaar waarschijnlijk nog één keer te verhogen. In 2018 voorziet de centrale bank drie renteverhogingen.

    Wat echter enigszins verrassend was, was het feit dat de verwachte rente-ontwikkeling voor dit jaar gehandhaafd werd, wat betekent dat er nog steeds één potentiële renteverhoging in het vat zit. "Hierdoor heeft de markt zijn verwachtingen moeten bijstellen", zei marktstrateeg Hussein Sayed van FXTM, eraan toevoegend dat de markt de kans op een renteverhoging in december nu inschat op 70 procent, versus 50 procent voor het besluit.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in september licht is verbeterd. De index steeg van 1,5 negatief in augustus naar 1,2 negatief in september.

    Olie noteerde donderdag vrijwel vlak. Een november-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 50,69 dollar, terwijl een november-future Brent X procent vlak noteerde op 56,25 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1931. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1886 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1894 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Met name de financials profiteerden donderdag van het vooruitzicht op hogere rentetarieven. Deutsche Bank steeg 2,7 procent, Societé Generale won 2,2 procent en Banco Santander noteerde 1,2 procent hoger.

    Commerzbank won 3,6 procent, waarmee de Duitse bank de opwaartse trend van woensdag voortzet na mediaberichten dat het Italiaanse UniCredit interesse heeft in een fusie met de bank. Commerzbank geeft echter de voorkeur aan een merger met BNP Paribas, schreef persbureau Reuters. UniCredit won 2,0 procent en BNP Paribas steeg 1,0 procent.

    De Ierse fabrikant van bouwmaterialen CRH won 2,4 procent na de aankondiging dat het de Amerikaanse cementmaker Ash Grove Cement overneemt voor 3,5 miljard euro.

    Ryanair won 0,1 procent. De luchtvaartmaatschappij meldde donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering een licht hogere jaarwinst te voorzien, ondanks extra kosten voor geannuleerde vluchten.

    Hannover Re daalde 0,5 procent, na een winstwaarschuwing. De Duitse herverzekeraar verwacht dat zijn schadebegroting voor dit jaar, van 825 miljoen euro, de kosten voor recente natuurrampen als orkaan Maria en de aardbeving in Mexico niet zal dekken en dat daardoor de winstdoelstelling van 1 miljard euro dit jaar niet gehaald zal worden. Concurrent Munich Re won 1,8 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.504,84 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 22 september 2017 18:18
    Damrak sluit verdeeld

    Markten niet onder indruk van Brexit speech May en van OPEC.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag verdeeld gesloten. De AEX index sloot 0,1 procent lager op 528,03 punten, terwijl de AMX een winst van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    De financiële markten waren vrijdag het grootste deel van de dag terughoudend en in afwachting van de uitkomsten van de OPEC-vergadering in Wenen en de Brexit-speech van de Britse premier Theresa May in het Italiaanse Florence, die overigens door officiële vertegenwoordigers van nagenoeg alle andere EU-landen werd gemeden. Maar ook nadien was er weinig beweging op de financiële markten.

    "De uitkomsten van beide evenementen bevatten weinig verrassingen", zei analist Corné van Zeijl van Actiam, wijzend op de door May gevraagde transitieperiode van twee jaar en uitstel van een besluit over verlenging van de productiebeperking bij de OPEC-vergadering. "Voor de toespraak van May geldt dat als je de financiële markten onder een vergrootglas legt het pond iets weg zakt, maar de aandelenmarkten lijken in het geheel niet onder de indruk", voegde hij toe.

    "Wat me aan de uitkomst van de OPEC-vergadering opviel, is dat de toon een stuk relaxter was dan bij vorige gelegenheden en dat heeft ongetwijfeld met de stijgende olieprijzen te maken", zei de marktvorser, die tot slot opmerkte het opmerkelijk te vinden dat de toenemende binnenlandse politieke spanning in Spanje daar niet leidt tot een renteverhoging.

    De Nederlandse Staat hoeft in het vierde kwartaal minder geld op te halen dan aanvankelijk gedacht, bleek vrijdag uit de nieuwste cijfers van het Agentschap van de Generale Thesaurie. Voor 2017 komt de financieringsbehoefte nu uit op 48,7 miljard euro. Dat is 8,1 miljard euro minder dan de in juni gepubliceerde raming van 56,8 miljard euro. In het vierde kwartaal wil het Agentschap van de Generale Thesaurie twee veilingen agenderen, waar in totaal 7 miljard tot 10 miljard euro moet worden opgehaald. Gebaseerd op de begroting voor 2018 schat het Agentschap de financieringsbehoefte voor volgend jaar nu in op 49,6 miljard euro.

    Op macro-economisch gebied bleek vrijdag verder dat de bedrijvigheid in de industrie en dienstensector van de eurozone in september harder is gegroeid dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 57,4 in augustus naar 58,2 deze maand, terwijl de index voor de dienstensector opliep van 54,7 naar 55,6. Dit bracht de samengestelde index voor september op 56,7, tegen 55,7 in augustus.

    De separate indexen van Frankrijk en Duitsland lieten een eenzelfde beeld zien.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat de Nederlandse economie in het tweede kwartaal op kwartaalbasis is gegroeid met 1,5 procent. Op jaarbasis groeide het bruto binnenlands product met 3,3 procent, versus een groei van 3,2 procent in het eerste kwartaal. De overheidsschuld is in het eerste halfjaar gedaald met bijna 14 miljard euro naar 421 miljard euro.

    De economie van Frankrijk is in het tweede kwartaal opnieuw met een half procent gestegen, net als in de laatste drie maanden van 2016.

    Olie noteerde vrijdag hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent hoger op 50,64 dollar, terwijl een november-future Brent 0,6 procent hoger noteerde op 56,76 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1967. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1959 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1933 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de AEX sloten 13 van de 25 fondsen in het groen, aangevoerd door SBM Offshore.

    Galapagos heeft donderdag door de uitoefening van warrants zijn kapitaal enigszins uitgebreid. Met de uitgifte van 28.100 nieuwe aandelen is het kapitaal verhoogd met bijna 270.000 euro. Het aandeel verloor 1,6 procent.

    DSM sloot 0,5 procent hoger, na het nieuws dat het chemieconcern Twilmij overneemt, een Nederlandse diervoederspecialist. De financiële details werden niet vermeld.

    In de Midkap sloot Fugro 0,2 procent lager nadat het concern bekendmaakte een contract te hebben ontvangen van The Alaska Department of Transportation & Public Facilities om een breed scala aan data te verzamelen over het openbaar wegennet in Alaska. Het betreft de eerste fase van een potentieel meerjarencontract, waarbij het concern een scala aan digitale data over het openbare wegennet zal verzamelen, verwerken en leveren ter ondersteuning.

    VolkerWessels eindigde 0,8 procent hoger. Het bedrijf heeft een contract verworven van Hutchison Ports voor de nieuwste fase van de uitbreiding van de haven van Felixstowe. Dit maakte het bouwbedrijf vrijdagmiddag bekend, zonder financiële details te vermelden. Het contract voor VolkerFitzpatrick, een dochter van VolkerWessels, omvat het ontwerpen en aanleggen van circa 13 hectare verhard opslagterrein voor containers. VolkerFitzpatrick werkt tijdens het 15 maanden durende traject samen met VolkerStevin, eveneens een Britse VolkerWessels onderneming, om circa 3,2 hectare land aan te winnen uit zee.

    Corbion steeg 2,6 procent, nadat Berenberg het advies verhoogde van Houden naar Kopen en het koersdoel neerwaarts bijstelde van 31,00 naar 30,00 euro. Corbion speelt volgens de marktvorsers goed in op de markttrends. De analisten zijn te spreken over de recente overname van de Amerikaanse microalgenspecialist TerraVia. Daarmee was het concern de sterkste stijger van de Midkapfondsen.

    TKH Group sloot 0,9 procent hoger en was daarmee de grootste stijger in de AMX. TKH heeft zijn belang van 5,06 procent in Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) verkocht aan door Teslin Capital Management beheerde fondsen. De verkoop levert een eenmalige bate op van 5,8 miljoen euro. Nedap won 0,9 procent.

    Sif Holding was de sterkste stijger van de kleinere fondsen met een winst van 2,1 procent. Ook Binckbank zat met een winst van 0,8 procent stevig in de lift. Hunter Douglas was met een verlies van 1,2 procent de sterkste daler.

    SnowWorld steeg 0,5 procent, na het nieuws dat de Belgische ondernemer Mark Coucke via zijn investeringsvehikel Alychlo zijn belang in SnowWorld heeft vergroot door aandelen over te nemen van oprichter en CEO Koos Hendriks. Coucke neemt een belang van 40 procent over van Hendriks, waarmee zijn belang in SnowWorld stijgt van 24 naar 64 procent. Alychlo heeft aangegeven dat zij op de hoogte is van de Nederlandse regelgeving omtrent een verplicht openbaar bod op de overig uitstaande aandelen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 1.105,51 punten. De Dow Jones index daalde ook 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 22 september 2017 19:36
    Europese beurzen sluiten verdeeld

    Noord-Korea dreigt met waterstofbom.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag verdeeld gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 383,07 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 12.592,35 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.281,29 punten.

    De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.310,64 punten, geholpen door een zwakkere Britse pond na de Brexit-speech van de Britse premier Theresa May. In de speech stuurde zij aan op een overgangsperiode van ongeveer twee jaar na het formele vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie in 2019 om afspraken te maken over een nieuwe samenwerking tussen beide partijen.

    "Beleggers doen het rustig aan, nu de spanningen omtrent Noord-Korea weer iets oplopen", zo stelde analist David Madden van CMC Markets verder. Noord-Korea dreigde een waterstofbom tot ontploffing te brengen boven de Stille Oceaan. Het dreigement is een reactie op een verklaring van de Amerikaanse president Donald Trump voor de VN eerder deze week, waarin hij met 'totale vernietiging' van het land dreigde.

    "Het duurde niet lang voordat Noord-Korea met een reactie kwam aan het adres van president Truump na zijn speech tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties", aldus analist van FXPro. "Het is onnodig te zeggen dat de opmerkingen een zekere mate van risico hebben veroorzaakt, die in het voordeel is van zogenaamde 'veilige havens'".

    "In zekere zin zijn beleggers gewend aan wat ruis op de achtergrond, maar soms grijpt dergelijke retoriek de markt aan, zoals op een dag als vandaag", aldus Madden.

    Op macro-economisch vlak kreeg de markt vrijdag een reeks inkoopmanagersindexen te verwerken. De bedrijvigheid in de industrie en dienstensector van de eurozone is in september harder gegroeid dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 57,4 in augustus naar 58,2 deze maand, terwijl de index voor de dienstensector opliep van 54,7 naar 55,6. Dit bracht de samengestelde index voor september op 56,7, tegen 55,7 in augustus.

    De separate indexen van Frankrijk en Duitsland lieten eenzelfde beeld zien.

    De economie van Frankrijk is in het tweede kwartaal opnieuw met een half procent gestegen, net als in de laatste drie maanden van 2016.

    Olie noteerde vrijdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg fractioneel tot 50,55 dollar, terwijl een november-future Brent 0,3 procent hoger bewoog op 56,60 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1967. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1969 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1942 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    L'Oreal steeg 2,5 procent, nadat de dood van L'Oreal erfgename Liliane Bettencourt speculatie over een overname van het cosmeticaconcern aanwakkerde.

    De Franse supermarktketen Carrefour won 0,2 procent, nadat het concern een uitvoerend comité samenstelde om het management en de coördinatie tussen afdelingen te verbeteren.

    Goudproducenten schreven aan beurswaarde bij vanwege de stijgende goudprijs. Fresnillo steeg uiteindelijk fractioneel en Randgold Resources won 0,7 procent.

    De overige mijnbouwers sloten lager. Anglo American verloor 1,5 procent, Glencore gaf 0,7 procent prijs en BHP Billiton daalde 1,7 procent. Rio Tinto schreef juist 0,4 procent bij.

    Adecco Group bracht vrijdag een herziening van zijn strategische plan naar buiten. De Zwitserse uitzender wil tegen 2020 vier keer sneller groeien dan het mondiale bruto binnenlands product. Eerder sprak Adecco nog de verwachting uit drie keer sneller te willen groeien dan het mondiale bbp. Verder kondigde de Zwitserse uitzender kostenbesparingen en investeringen in digitale technologie aan. Dit zorgt echter wel voor een groeivertraging van de operationele marges in 2017 en 2018. Het aandeel Adecco verloor 1,8 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 1.105,51 punten. De Dow Jones index daalde ook 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 22 september 2017 20:21
    Deel 2:

    Corbion profiteerde wellicht van de vorige week vrijdagavond aangekondigde overname van de Amerikaanse microalgenspecialist TerraVia. Corbion kwam met een bod van 20 miljoen dollar als hoogste bieder uit de bus. TerraVia vroeg begin augustus 2017 faillissement aan. Corbion sloot toen al een koopovereenkomst met het Amerikaanse bedrijf inclusief een bod. Analisten van Berenberg waren positief over de geplande overname, die nog wel door crediteuren van TerraVia moet worden goedgekeurd. De Duitse zakenbank verhoogde het advies voor Corbion van Houden naar Kopen.

    Intertrust was de sterkste daler van de middelgrote fondsen met een verlies van 2,9 procent. CFO Maarten de Vries van Intertrust vertrekt begin volgend jaar naar AkzoNobel. De Vries was pas sinds begin dit jaar financieel directeur bij het trustkantoor. Zijn onverwacht snelle vertrek heeft niets te maken met de recente winstwaarschuwing van Intertrust, volgens een woordvoerder. De vacante positie bij AkzoNobel was gewoon een erg goede kans voor hem, zei manager investor relations JP Bezuidenhout dinsdag tegen ABM Financial News. De overstap betekent dat Intertrust tegelijk op zoek is naar een nieuwe CFO en CEO. Chief executive David de Buck van Intertrust liet onlangs namelijk weten niet te willen worden herbenoemd.

    Van de kleinere fondsen maakte Kiadis Pharma een flinke sprong met een weekwinst van bijna 57 procent. Het biotechbedrijf heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor kandidaatmedicijn ATIR101 de benaming Regenerative Medicine Advanced Therapy (RMAT) toegewezen gekregen. Wanneer RMAT wordt toegewezen geeft dit de onderneming de mogelijkheid om vaker met de FDA in contact te komen tijdens de klinische onderzoeksfase. Hierdoor kunnen kandidaatmedicijnen eerder worden beoordeeld en zo versneld worden goedgekeurd.

    Pennystock Kardan won op weekbasis bijna zestig procent, zonder een directe aanleiding. Marktcommentatoren waagden zich tegenover ABM Financial News niet aan uitspraken over het Israëlische participatiefonds, dat ook niet door analisten wordt gevolgd sinds het diep in de financiële problemen zit. Kardan probeert activiteiten te verkopen om de resterende schulden af te kunnen betalen. De onderneming meldde de afgelopen weken diverse nieuwe opdrachten voor Tahal, in Zambia, Angola en India. Beleggers die een gokje wilden wagen, zetten de afgelopen dagen mogelijk in op een meevallende verkoopprijs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 22 september 2017 20:21
    Lichte winst voor AEX in week van rentebesluit

    Fed mikt dit jaar nog op één renteverhoging.

    (ABM FN-Dow Jones) Afgelopen week stond met name in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, hoewel de uitkomst afgelopen woensdagavond weinig verrassend was. De AEX sloot vrijdag op 528,03 punten waarmeer er op weekbasis een lichte winst resteerde van 0,2 procent.

    De Amerikaanse centrale bank handhaafde woensdag de rente, wat zo'n beetje iedereen had verwacht. Belangrijker was dat de Fed ook bekendmaakte in oktober te zullen beginnen met het afbouwen van de omvangrijke balans. Dit werd door marktvolgers als een "historisch moment" bestempeld, al mocht ook dit besluit niet echt een verrassing worden genoemd. De afgelopen maanden communiceerde de Fed al dat men een begin ging maken met het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar door de aflossingen niet langer te herbeleggen. Dit om een zogenoemd 'taper tantrum' te voorkomen.

    De verrassing lag volgens sommigen in de zogenoemde dot plot, die de verwachte rente-ontwikkeling weergeeft. Er bleken voor dit jaar geen wijzigingen te zijn aangebracht ten opzichte van de dot plot van juni. Dit betekent dat er dit jaar nog één renteverhoging wordt voorzien, wat niet iedereen had voorspeld.

    Voor 2019 werd de Fed iets voorzichtiger. In plaats van ruim drie verhogingen, wijst de dot plot nu op 2 of 3 verhogingen. Maar daarbij dient opgemerkt te worden dat volgend jaar een groot deel van de bestuursleden van de Fed vertrekt. "De markt moet niet teveel waarde hechten aan de aanpassing van de dot plot want een deel van de bestuur is straks weg", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets daarom in een reactie. "Het draait straks om de opvattingen van de nieuwe Fed-bestuursleden".

    Ook marktanalist Philip Marey van Rabobank wees op de aanstaande personele veranderingen bij de Fed, doelend op de vier vacante posities die gaan ontstaan, waaronder die van de voorzitter en de vice-voorzitter. "Dit wordt heel interessant", benadrukte Marey, want "de dot plot is hierdoor minder hard dan die in het verleden was." De kans dat Yellen in februari volgend jaar wordt herbenoemd als voorzitter door de Amerikaanse president Donald Trump is vrij klein, aldus de marktanalist. "Trump wil vermoedelijk zijn stempel drukken", denkt Marey.

    Wel is het aanscherpen van het monetaire beleid door de Fed volgens marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan "al bij al een teken dat het goed gaat met de economie".

    Trump

    De Amerikaanse president liet ook afgelopen week weer van zich horen. In een speech voor de Verenigde Naties zei Donald Trump dat Amerika Noord-Korea "compleet zal vernietigen" als Pyongyang niet inbindt. Trump heeft ook nieuwe sancties aangekondigd tegen het Aziatische land, waarmee bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land sancties kunnen worden opgelegd.

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un noemde Trump op zijn beurt een geestelijk gestoorde president. De uitspraken hebben Kim er naar eigen zeggen van overtuigd dat hij de juiste koers vaart. Noord-Korea heeft gedreigd om als tegenmaatregel een waterstofbom te testen in de Stille Oceaan.

    De twee kemphanen, volgens vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB "twee ongeleide projectielen", zullen het nieuws blijven domineren, maar de markten lijken er niet echt meer op te reageren Alsof ze "verdoofd' zijn, aldus Westerterp.

    Vrijdag twitterde Trump dat "Kim Jong-un van Noord-Korea, die duidelijk een gek is die het niets uitmaakt om zijn mensen te laten sterven of te vermoorden, zal worden getest als nooit tevoren".

    Duitse verkiezingen

    Komende zondag vinden de verkiezingen in Duitsland plaats. Hoewel het de grootste economie van de eurozone betreft, belooft het voor de financiële markten een 'non event' te worden, aangezien iedereen erop rekent dat Angela Merkel opnieuw tot bondskanselier wordt verkozen.

    Vermogensbeheerder Christian von Engelbrechten van Fidelity International verwacht geen spannende verkiezingen omdat radicale partijen geen meerderheid kunnen halen. "Op dit moment kan er geen regering gevormd worden zonder één van de twee grote partijen, en beide blokken staan voor continuïteit en stabiliteit in Europa", zei de marktvorser, die er verder op wees dat politieke gebeurtenissen "doorgaans maar kort invloed hebben op de markten, terwijl economische factoren als groei en recessies, of ingrijpende gebeurtenissen als de financiële crisis langdurig van invloed zijn".

    Stijgers en dalers

    In de hoofdgraadmeter deden de financials het afgelopen week goed, anticiperend op de verwachte renteverhoging in Amerika later dit jaar. Verzekeraar Aegon, dat het leeuwendeel van zijn omzet uit Amerika haalt, steeg op weekbasis 3,7 procent, terwijl ABN AMRO 2,4 procent won en ING Groep 1,6 procent bijschreef. Een grote stijger was ook Randstad dat 2,5 procent won. Afgelopen week liet concurrent Adecco in aanloop naar een beleggersdag weten sneller te kunnen groeien de komende jaren. Ook wil de uitzender de komende jaren de kosten verder terugbrengen.

    Onderaan eindigden Altice, Heineken en ArcelorMittal met verliezen van 3,5 tot 4,8 procent.

    Over Heineken werd bekend dat de Mexicaanse aandeelhouder Femsa een belang van 3,9 procent in Heineken NV heeft verkocht. Dit waren in totaal 22,5 miljoen aandelen. Daarnaast deden de Mexicanen ook 7,7 miljoen aandelen Heineken Holding van de hand tegen 78,00 euro per aandeel. Met de verkoop haalde Femsa circa 2,5 miljard euro op. De koers van het aandeel Heineken daalde flink op het nieuws, wat volgens analisten van Investec een mooi instapmoment opleverde. Volgens de analisten is het profiel van Heineken in de wereldwijde biermarkt momenteel het meest aantrekkelijk en is de balans van de brouwer sterk.

    In de Midkap eindigde OCI bovenaan met een winst van 8,9 procent, terwijl TKH Group en Corbion respectievelijk 5,4 en 2,5 procent erbij kregen.

    ING verhoogde aan het begin van de week zijn koersdoel voor TKH flink, van 38,75 naar 63,25 euro. Analist Tijs Hollestelle merkte op dat de koers van TKH zich rond de hoogste niveaus ooit bevindt en de multiples aan de hoge kant zijn. Toch zit er volgens de analist nog muziek in. Het koopadvies bleef dan ook gehandhaafd. Vrijdag zei TKH Group zijn belang van 5,06 procent in Nederlandsche Apparatenfabriek, kortweg Nedap, te hebben verkocht aan door Teslin Capital Management beheerde fondsen. Dit levert het technologiebedrijf een eenmalige netto-bate van 5,8 miljoen euro op.

  19. forum rang 10 voda 25 september 2017 17:59
    BAM stevig lager op vlak Damrak

    Merkel wint verkiezingen Duitsland.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag dicht bij huis gebleven, in lijn met de slotkoersen op de omringende aandelenmarkten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 527,78 punten, de AMX daalde 0,6 procent en de AScX eindigde 0,2 procent in het rood.

    Beleggers konden de Duitse verkiezingen verwerken die zondag werden gehouden en zoals verwacht werden gewonnen door Angela Merkel. Haar voorsprong was echter minder groot dan vier jaar terug. Econoom Carsten Brzeski van ING wees er op zijn Twitter op dat Duitsland met deze uitslag de rest van Europa volgt, dat wil zeggen "een populistische partij in het parlement, een moeilijke coalitievorming en het einde van grote partijen".

    Volgens Brzeski zijn er maar twee coalities mogelijk. Een voortzetting van de huidige, die van CDU/CSU en SPD, of een "Jamaica" coalitie van CDU/CSU, FPD en de Groenen. Hoofd portefeuillebeheer Andre Bosomworth van Pimco rekent op een Jamaica-coalitie. "Voor zo'n coalitie hoeven markten voor wat betreft volatiliteit niet bang te zijn", concludeerde hij.

    De economische agenda bevatte weinig publicaties. Het Duitse ondernemersvertrouwen daalde in september, bleek vanochtend uit de Ifo-index. Uit Amerika kwam het nieuws dat de de activiteitenindex voor de regio Chicago in augustus ook daalde.

    Olie noteerde maandag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 2,1 procent tot 51,74 dollar, terwijl een november-future Brent 2,5 procent hoger noteerde op 57,84 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1909 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1957 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 fondsen in het groen, aangevoerd door Royal Dutch Shell met een winst van 1,4 procent. Relx volgde met een koersstijging van 1,3 procent en Wolters Kluwer kreeg er 1,0 procent bij.

    DSM heeft maandag zijn verhoogde winstverwachtingen voor dit jaar herhaald en vervroegde zijn reguliere strategische beoordelingsproces naar het voorjaar van 2018. Het bedrijf verhoogde afgelopen augustus al zijn verwachtingen voor het EBITDA-resultaat en het rendement op aangewend kapitaal en verwacht dat het EBITDA-resultaat met een dubbelcijferig percentage zal groeien in 2017, waar bij publicaties in februari en april nog op hoge enkele cijfers werd gemikt. Het aandeel daalde 0,9 procent.

    Boskalis Westminster steeg 0,6 procent, na het nieuws dat VBMS, een dochteronderneming van het bedrijf, een Preferred Supplier en Early Works overeenkomst heeft getekend voor het leveren en installeren van kabels voor het Britse offshore windpark Triton Knoll. Het project zal worden uitgevoerd in consortium met NKT Cables. Dit maakte Boskalis maandag voorbeurs bekend. De contractwaarde bedraagt naar schatting 80 miljoen euro.

    Unilever kocht het Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea voor 2,27 miljard euro van Bain Capital en Goldman Sachs. ING merkte op dat Unilever een hoge prijs lijkt te betalen, "maar de Zuid-Koreaanse cosmeticamarkt is zeer ontwikkeld en groeit snel". Société Générale verlaagde voorafgaand aan het overnamenieuws het koersdoel voor Unilever van 60,00 naar 58,00 euro, bij een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel sloot 0,6 procent hoger.

    Heineken plaatste een twaalfjarig obligatieprogramma met een omvang van 800 miljoen euro. De couponrente bedraagt 1,50 procent en het programma loopt af op 3 oktober 2029. De bierbrouwer won 0,2 procent.

    Van de middelgrote fondsen was BAM de blikvanger en de sterkste daler. De in aanbouw zijnde parkeergarage van Eindhoven Airport is in mei van dit jaar deels ingestort omdat de constructie te zwak was op het punt waar de gebruikte vloerplaten van beton en kunststof op elkaar aansluiten. Dat bleek uit onderzoek van TNO en adviesbureau Hageman. BAM heeft nog ongeveer 25 vloeren opgeleverd die zijn gemaakt met hetzelfde systeem als waarmee de vloer in de parkeergarage van Eindhoven Airport werd gemaakt. "We hebben deze vloeren beoordeeld en daaruit is geen vergelijkbaar risico naar voren gekomen. We hebben geen zorgen dat dit speelt bij andere projecten", zei een woordvoerder tegen ABM Financial News. Beleggers leken hierbij hun twijfel te hebben gezien de koersdaling. Analist Edwin de Jong van NIBC denkt echter dat deze twijfel onterecht is en de conclusie van BAM plausibel is. Mocht er toch eventuele gevolgschade zijn voor het bouwbedrijf, wat De Jong niet verwacht, dan zal dit volgens de analist niet erg hoog uitvallen. De koers van BAM Groep zakte 4,6 procent.

    BAM maakte ook bekend een opdracht te hebben ontvangen voor de bouw van een school in het Britse Hudderfield. Deze opdracht heeft een waarde van 10 miljoen pond.

    Flow Traders verloor 2,4 procent, nadat UBS het advies verlaagde van Kopen naar Neutraal en tevens het koersdoel neerwaarts bijstelde van 30,50 naar 23,50 euro.

    Arcadis is door de Federal Emergency Management Agency (FEMA) in New York aangewezen als de zogenoemde 'Engineer of Record' om de Lower East Side te beschermen tegen ernstige weersomstandigheden en de voortdurende stijging van de zeespiegel. Dit meldde het internationale advies- en ingenieursbureau maandag voorbeurs, zonder financiële details te vermelden. Het aandeel daalde 0,3 procent.

    ASR Nederland daalde 0,6 procent, nadat de verzekeraar meldde dat a.s.r. Vermogensbeheer van plan is de Nederlandse vermogensbeheerder First Investments over te nemen. Er werden geen financiële details gemeld.

    Grandvision daalde 0,3 procent, nadat de raad van commissarissen van de optiekketen de benoeming van Stephan Borchert als nieuwe CEO en lid van de raad van bestuur voorstelde. De aanstelling van een nieuwe CEO bij Grandivision zal de onzekerheid over de transitie, ofwel de opvolging van de huidige CEO Theo Kiesselbach, wegnemen, zei analist Alan Vandenberghe van KBC Securities. Borchert heeft volgens de analist een interessant profiel en "zijn internationale retail ervaring zal nuttig zijn voor GrandVision", aldus Vandenberghe.

    BE Semiconductor Industries verloor 0,7 procent, ondanks ING het koersdoel verhoogde van 60,00 naar 63,50 euro en het koopadvies handhaafde.

    Van de kleinere fondsen zat Takeaway.com in de lift met een winst van 1,1 procent. De kapitaalinjectie van 385 miljoen dollar voor concurrent Deliveroo lijkt beleggers van Takeaway niet te deren. Door de kapitaalinjectie van 385 miljoen dollar, omgerekend circa 322 miljoen euro, wordt Deliveroo gewaardeerd op ongeveer 2 miljard dollar, aldus de Financial Times. AMG was met een verlies van 3,6 procent de sterkste daler van de AScX-fondsen.

    Het beursgenoteerde FNG, bekend van onder meer Miss Etam, Steps en Brantano, liet weten niet in gesprek met het failliete McGregor over een overname. Dit deed FNG dit weekend in reactie op mediaberichten. Het aandeel daalde 0,3 procent.

    Kiadis zette de sterke koersstijging van vorige week voort. De koers van het aandeel steeg 30,5 procent. Vorige week won het aandeel Kiadis op weekbasis maar liefst 57 procent, nadat de onderneming een succes bij de Amerikaanse Food and Drug Administration voor kandidaatmedicijn ATIR101 meldde.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street in het rood. De Dow Jones en de S&P 500 index beperkten het verlies tot 0,3 procent. Techbeurs Nasdaq leverde zelfs 0,9 procent in.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 25 september 2017 19:27
    1700ste post, en hij ploetert voort. :-)

    Europese beurzen sluiten vlak tot licht lager

    Politiek blijft financiële markten beheersen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag lager gesloten, waarbij de financiële markten de uitslag van de Duitse verkiezingen verteerden en nauwlettend geopolitieke ontwikkelingen volgen, waaronder aanhoudende spanningen rond Noord-Korea, referenda over onafhankelijkheid in Catalonië en Iraaks Koerdistan en vervroegde verkiezingen in Japan.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 383,90 punten. De Duitse DAX presenteerde een vlak slot van 12.594,81 punten, voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.267,13 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.301,29 punten.

    "De marges in de beursindices waren klein. Hoewel het een drukke dag was waar het politiek nieuws betrof, vertaalde zich dat niet in grote uitschieters op de aandelenbeurzen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets UK. "De DAX heeft zich goed staande gehouden, ondanks dat de uitslag van de algemene verkiezingen de diepe verdeeldheid in Duitsland onderstreepte", voegde hij toe.

    De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week ongeveer even veel staatsobligaties opgekocht als een week eerder, bleek maandag uit nieuwe cijfers van de centrale bank. Door de aankopen in de week eindigend op 22 september steeg de teller op weekbasis van circa 1.731,0 miljard naar 1.743,0 miljard euro, een stijging van ongeveer 12 miljard euro. De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van zo'n 230,0 miljard naar circa 230,8 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 24,3 miljard euro. Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 1,8 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen hiervan nu rond de 113,0 miljard euro bedragen.

    Op macro-economisch gebied bleek verder dat het Duits ondernemersvertrouwen in september licht is gedaald. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel, ofwel de Ifo-index, daalde van 115,9 in augustus naar 115,2 in september. Er werd door economen gerekend op een stabiel niveau.

    De productie-index voor de Belgische industrie, gezuiverd voor seizoenseffecten, is in juli gestegen, bleek maandag uit cijfers van onderzoeksbureau FOD economie. De index die de productiviteit meet, steeg op maandbasis van 112,6 naar 114,6. In juli 2016 noteerde de index nog op 110,3.

    Olie noteerde maandag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 2,1 procent tot 51,74 dollar, terwijl een november-future Brent 2,5 procent hoger noteerde op 57,84 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1930 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1952 op de borden.

    "De euro/dollar staat vandaag zwakker vanwege de verkiezingsuitslag in Duitsland. Het is onwaarschijnlijk dat we op korte termijn zullen weten welk soort coalitie daar gevormd kan worden", meende David Madden.

    Voor dinsdag staan op de macro-economische agenda onder meer het over september gemeten ondernemersvertrouwen in Frankrijk en het over dezelfde maand gemeten consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

    Bedrijfsnieuws

    Unilever sloot maandag 0,6 procent hoger in Amsterdam, nadat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern bekendmaakt het Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea te hebben overgenomen voor 2,27 miljard euro.

    Ingenieurs- en elektriciteitsconcern ABB won 1,0 procent, nadat General Electric instemde met de verkoop van zijn industrial solutions activiteiten aan ABB. ABB betaalt 2,6 miljard dollar voor het GE-onderdeel.

    Air France-KLM sloot 1,5 procent lager, nadat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep meldde dat zijn nieuwe budgetmaatschappij Joon vanaf 1 december vanuit Parijs op vier Europese bestemmingen gaat vliegen en volgend jaar ook op intercontinentale routes gaat opereren.

    Rovio Entertainment heeft de inschrijfperiode voor de op handen zijnde beursgang vervroegd beëindigd, omdat er meer dan voldoende interesse was, maakte de Finse maker van het smartphonespel Angry Birds maandag bekend. De inschrijfperiode sloot daarom vandaag om 17.00 uur. Rovio biedt aandelen aan voor 10,25 tot 11,50 euro per stuk. In totaal wordt voor 30 miljoen euro naar de beurs gebracht. De waardering van Rovio zal na de beursgang ruwweg tussen de 800 miljoen en 900 miljoen euro liggen.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street in het rood. De Dow Jones en de S&P 500 index beperkten het verlies tot 0,3 procent. Techbeurs Nasdaq leverde zelfs 0,9 procent in.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.132 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,41 +0,64%
EUR/USD 1,0689 -0,12%
FTSE 100 8.084,61 +0,49%
Germany40^ 18.191,20 +0,30%
Gold spot 2.315,73 -0,27%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+23,61%
ASMI
+10,01%
RANDST...
+4,18%
BESI
+3,71%
NX FIL...
+3,69%

Dalers

ALLFUN...
-8,86%
ING
-5,32%
Avantium
-2,56%
AZERION
-2,35%
DSM FI...
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links