Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: euro moet stoom afblazen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

383 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 september 2017 13:19
    quote:

    .thfred schreef op 14 september 2017 13:17:

    fd moet je je eerst weer registreren,, dan maar niet...
    .thfred speciaal voor jou:

    Britse centrale bank wil voet van gaspedaal halen
    Hoewel de inflatie oploopt, handhaaft de Bank of England (BoE) de huidige rentestand. Maar 'de komende maanden' zal wel een begin worden gemaakt met de afbouw van de stimulering van de economie.
    Dat maakte de Britse centrale bank donderdag bekend. De beleidsrente blijft staan op het historische lage niveau van 0,25%. Binnen het beleidsbepalend comité stemden zeven personen voor het handhaven van deze rentestand en twee tegen.
    Een meerderheid was er echter wel voorstander van om te gaan beginnen met het afbouwen van het huidige stimulerende beleid - 'tapering' in jargon. Daarmee haalt de Britse centrale bank, die reeds voor £435 mrd aan leningen heeft opgekocht, zijn voet van het gaspedaal. In 'de komende maanden' zal worden gestart met het verkleinen van de balans van de BoE.
    Aanvankelijk gleed het Britse pond weg, maar het vooruitzicht van de 'tapering' duwde de munt vervolgens omhoog. Kort na het besluit staat het pond ongeveer 0,5% hoger tegen zowel de euro als de Amerikaanse dollar. Het niveau van $1,33, al een jaar niet gezien, werd even geslecht.
    De rente op Britse tienjarige leningen schoot met drie basispunten omhoog naar 1,17%.

  2. [verwijderd] 14 september 2017 13:21
    En deze ook speciaal voor jou .thfred

    Noord-Korea dreigt Japan en VS met nucleaire wapens
    Noord-Korea heeft donderdag zijn ongenoegen herhaald over de resolutie die de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maandag in New York heeft aangenomen. Het regime van leider Kim Jung-un dreigde kernwapens te zullen gebruiken die Japan tot 'zinken' zullen brengen en de Verenigde Staten zullen doen verdwijnen in 'as en duisternis'.
    De Veiligheidsraad scherpte maandag haar sancties tegen Noord-Korea aan. Daarmee reageerde de internationale organisatie op de zware kernproef die het land acht dagen eerder had gehouden. De Veiligheidsraad besloot onder meer dan andere landen geen textiel uit Noord-Korea mogen invoeren en geen nieuwe werkvergunningen mogen verlenen aan Noord-Koreanen.
    Een agentschap van de Noord-Koreaanse regering dat de propaganda en de externe belangen van Noord-Korea behartigt, riep de Veiligheidsraad donderdag op zich te ontbinden. Dat orgaan is een 'gereedschap van de slechtheid' en is samengesteld uit 'omgekochte landen' die naar de pijpen van de Verenigde Staten dansen.
    Een van de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad is overigens China, dat als een van de zeer weinige bondgenoten van Pyongyang wordt gezien. China stemde maandag voor de resolutie, maar gebruikte samen met Rusland wel zijn macht om het sanctiepakket af te zwakken.
    Over buurland Japan, dat tot eind dit jaar een van de tien tijdelijke leden van de Veiligheidsraad is, zei het propagandacomité - het zogeheten Korea-Azië-Pacific Vredescomité - dat 'de vier eilanden van de archipel in de zee moeten zinken door de nucleaire bom van Juche.' Juche is de benaming van de extreem-isolationistische en marxistische ideologie ontwikkeld door de grootvader van de huidige Kim, dictator Kim Il-sung. 'Japan hoeft niet langer naast ons te bestaan', aldus het agentschap.
    Eerder deze week uitte Noord-Korea ook al zijn woede over de nieuwe resolutie. Het regime liet verklaren dat 'het leger en het volk van Noord-Korea unaniem eisen dat dat de yankees, de hoofddaders bij het gaarkoken van de sanctie-resolutie, worden doorgeslagen door stokken voor honden die met rabiës zijn besmet.'
383 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links