Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname Monsanto binnenkort verwacht.

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 16 september 2016 07:56
    Beleggers geloven nog niet in overname Monsanto door Bayer
    Beleggers betwijfelen of Bayer werkelijk in staat zal zijn om het Amerikaanse agrochemieconcern Monsanto over te nemen. Dat blijkt uit de koersontwikkeling van het aandeel Monsanto, die vooralsnog ver achterblijft bij de $?128 die Bayer bereid is te betalen.
    Donderdag sloot het aandeel Monsanto op de beurs van New York nog eens ruim 2% lager op $?104,22. Veel beleggers verwachten dat toezichthouders in Europa en de Verenigde Staten de overname zullen blokkeren omdat de combinatie van de twee grote bedrijven te machtig zou worden. De bedrijven hebben een groot marktaandeel in zaadveredeling en bestrijdingsmiddelen.
    Mislukken
    Ook het bestuur van Monsanto houdt rekening met het mislukken van de overname en heeft zich flink ingedekt tegen een mogelijke blokkade van toezichthouders; Bayer moet een vergoeding betalen van $?2 mrd als de overname niet doorgaat. Dat is $500 mln meer dan Bayer aanvankelijk bereid was te betalen.
    Bayer en Monsanto bereikten woensdag een akkoord over de overname. Het Duitse concern is bereid in totaal $?66 mrd te betalen door Monsanto.
  2. pardon 21 september 2016 22:07
    Bayer-Monsanto Mega Deal aan de schandpaal genageld door Skeptical Duitse Wetgevers
    Patrick Donahue
    patrickjdo
    Naomi Kresge
    naomikresge
    21 september 2016 - 07:34 CEST
    Delen op Facebook Delen op Twitter
    Mis het niet - Follow Bloomberg On
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Aanbevolen
    Vogels vliegen voorbij de Marriner S. Eccles Federal Reserve Board gebouw in Washington, DC, de VS, op dinsdag 30 november, 2010. Fotograaf: Joshua Roberts / Bloomberg
    Verdeeld Fed Houdt Fire, signalen 2016 renteverhoging nog steeds waarschijnlijk
    Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange.
    Tiger Cub Citrone Sees Markt in Biggest Correctie Sinds 2008

    Volledige Show: Bloomberg Markets Midden-Oosten (21/09)
    Wetgevers uiten bezorgdheid kopen om 'supercompany' te creëren
    Kritiek kruisen partijlijnen als Merkel bondgenoten mee in debat
    Delen op Facebook
    Delen op Twitter
    Duitse wetgevers opgeroepen regelgevers om Bayer AG 66000000000 $ overname van US zaad Monsanto Co te beteugelen in een-scepticisme geregen parlementaire zitting dat het verzet om de deal Bayer gezichten in haar thuismarkt belicht.
    Het debat woensdag in de Tweede Kamer van het parlement, de zogenaamde door de oppositie Groene Partij, blootgelegd de diepte van de weerstand tegen Bayer het kopen van een Amerikaans bedrijf dat veel Duitsers zien als een voorvechter van genetisch gemodificeerde gewassen en een onkruidverdelger zij geloven zouden kunnen kanker veroorzaken. Acht van de 12 wetgevers die sprak, met inbegrip van parlementsleden uit binnen coalitie bondskanselier Angela Merkel, twijfel over de overname.
    "Meer dan 70 procent van de Duitsers zeggen dat ze niet willen genetisch gemodificeerd voedsel op hun bord, maar dat is precies onderdeel van de strategie van deze fusie", zegt Katharina Droege van de Groenen. Ze waarschuwde voor "massale negatieve gevolgen" voor de consument en riep toezichthouders om de overname te blokkeren. Wetgevers hebben geen wetgevende bevoegdheid om de deal te stoppen.
    Het kopen van Monsanto zou Bayer geven, gebaseerd op het industrieterrein West-Duitse stad van Leverkusen, ongeveer 35 procent van de wereldwijde markt voor zaden en agrarische chemicaliën. De stap komt als het aantal spelers in de industrie krimpt. China National Chemical Corp. is van plan om te kopen Syngenta AG, en DuPont Co. en Dow Chemical Co. op zoek zijn om te combineren en maak een nieuwe oogst-science unit. De deals zijn het tekenen controle in de VS als goed, met één wetgever in een Amerikaanse Senaat hoorzitting dinsdag verwijst naar een 'tsunami' van consolidatie.
    antitrust Concerns
    Begin de dag met wat bewegende markten.
    Ontvang onze markten dagelijkse nieuwsbrief.

    Enter your email
    Aanmelden
    In een debat dat aan de overkant van de coalitie van Merkel te snijden, drie sociaal-democraten van de regerende alliantie stak het gangpad om oppositie Groenen en de Linkse Partij wetgevers aan te sluiten voor antitrust en milieuoverwegingen te verhogen. Een parlementariër van Merkel Christen-Democratische Unie, Hermann Faerber, zelf een boer, uitte ook scepsis. Faerber zei dat overmatig consolidatie tussen leveranciers de druk op de Duitse telers die al worden geconfronteerd met fusies tussen de food bedrijven die hun klanten zal zetten.
    "De eenvoudige Duitse boer zal meer en meer worden gevangen tussen twee molenstenen," zei Faerber.
    De politieke kritiek contrast met een positievere kijk van de regering Merkel. Minister van Landbouw Christian Schmidt vertelde Mittelbayerische Zeitung dinsdag dat de deal heeft "een groot potentieel" voor digitale technologie en innovatie.
    "Ik heb de vaste verwachting dat Bayer haar duurzaamheidsstrategie zal overdragen aan de nieuwe onderdelen van het bedrijf", aldus Schmidt.
    deal Ondersteuning
    In de Bondsdag op woensdag, te midden van spot van de oppositie, vier wetgevers - allemaal vanuit Merkel CDU-geleide bloc - ofwel de kant van Bayer of een beroep op wetgevers om te wachten op een evaluatie van de antitrust commissie van de Europese Unie.
    "Wat je hier te houden is geen gesprek, het is demonisering - van een onderneming, van een hele bedrijfstak en een hele technologie", Kristina Schroeder, Merkel voormalig minister familie, vertelde de kamer.
    CDU parlementslid Matthias Heider zei dat het parlementaire debat was voorbarig en beschuldigd kritische collega's van "politieke druk" op toezichthouders.
    "Bayer overname van Monsanto zal de nummer 1 agro-chemische bedrijf in de wereld te creëren", zegt Heider. "Ik zou zeggen dat is eerder een voordeel dan nadeel."
    Toch is het grootste deel van de teneur was tegen de deal. Een Linkse Partij parlementariër, Eva Bulling-Schroeter, zei dat de overname zou leiden tot "een ongeëvenaarde supercompany" die moet 'ons bang. "
    "Ik hoop dat het monopolie toezichthouders zien er heel goed naar deze", zegt Elvira Drobinski-Weiss, een parlementslid van de regerende sociaal-democraten. "Ik ben hier het zien van een enorme marktconcentratie en marktdominantie."
  3. pardon 13 september 2017 10:53
    13-9-2017 10:41:21

    Bayer brengt belang in Covestro terug

    Duitsers verkopen belang 9,4 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Bayer heeft zijn belang in Covestro teruggebracht van 40,9 naar 31,5 procent door 19 miljoen aandelen te verkopen. Dit maakte het Duitse chemiebedrijf woensdag bekend.

    De aandelen in Covestro werden verkocht voor 63,25 euro per stuk. De transactie vond dinsdagavond plaats nadat de markten in Europa sloten en was exclusief gericht op institutionele beleggers.

    Bayer heeft eerder laten weten op de middellange termijn alle aandelen in Covestro te willen verkopen.

    Op de Duitse beurs daalde het aandeel Bayer woensdag 0,6 procent tot 110,65 euro.

    Door: ABM Financial News.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links