Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

PostNL September 2017

2.144 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 108 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 keffertje 11 september 2017 16:43
    Voor de gelovigen in TA vandaag het berichtje van CITIGROUP. Heb er zelf niets mee, maar zal de stemming ook niet positiever maken.

    De trend voor de kortetermijn van PostNL is Negatief. Vrijdag werd een slotkoers van EUR 3.405 bereikt na een daling van -0.7%. De opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem verliest momentum. Dit is een normale fase in een dalende trend. De indicatoren voor de korte termijn van PostNL wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 8 september 2017.
  2. forum rang 5 Cerburus 11 september 2017 16:52
    nou dan heeft ze dus niet veel vertrouwen in haar accountmanagers :P...ik zou zeggen nieuwe wereld go for it :P
    Impact zal dan duidelijk worden (tenminste de inschatting van de impact) als de tarieven daadwerkelijk bekend zijn/worden.

    Maarja PostNL mag dus marge maken op het sorteren en distribueren en de 'andere partij zal dus geld kunnen verdienen op het collecteren en eventueel een extra bedrag wat ze gooien bovenop de postnl 'ACM prijs' t.v.c sorteren/distributie. Gezien de B2B post nu werkelijk een centenmarge heeft vraag ik me af hoe je hier als 'andere' partij droog brood mee kunt verdienen. Enfin de tarieven maar eens afwachten. ik blijf zeer sceptisch omtrent PostNL's impact.
  3. [verwijderd] 11 september 2017 16:58
    quote:

    keffertje schreef op 11 september 2017 15:37:

    Er wordt afgeweken van de vaste verandermomenten om dubbele reguleringsregimes te voorkomen. De ACM is voornemens om medio juli 2017 een definitief besluit te nemen op grond van de artikelen 13a en verder van de Postwet 2009. Dat is het moment om duidelijkheid te bieden aan marktpartijen over het reguleringsregime dat geldt. Om ervoor te zorgen dat het ex post regime van artikel 9 en het ex ante regime van artikel 13a en verder niet naast elkaar toegepast worden, moet artikel 9 zo spoedig mogelijk na het definitieve besluit van de ACM te vervallen. Dit voorkomt ongewenste gevolgen voor de doelgroep van dit besluit, de postvervoerbedrijven.

    Boeiende soap, ga een ambtenarenclub geen deadline opleggen als iedereen op vakantie is (zie onderstreept gedeelte), ze hebben al aangegeven, meer tijd nodig te hebben (erg voorspelbaar).
    Met geen woord spreekt Keffertje hier over een 'voorlopig' besluit, nogmaals de eerste alinea betreffen niet zijn eigen woorden.

    Was wel zo netjes geweest als Keffertje dit even expliciet had aangegeven, want eigenlijk lijkt hij hier de indruk te willen wekken dat hij thuis is in het juridisch gedoe rondom de postwet... echter het volledig misplaatste gezwam van Keffertje toont de waarheid - want er is immers geen sprake van enige vorm van vertraging rondom het besluitvorming van de ACM.

    (Ik schrijf deze woorden in reactie op de suggestie van Keffertje dat hij zich wel bewust zou zijn geweest dat er al wel sprake was van een voorlopig besluit - niets in zijn eerdere posts wijst in die richting. Keffertje veronderstelt dat er sprake is van vertraging echter volgens mij is hiervan geenszins sprake. Het enige dat ik nog kan toevoegen is dat uit de conference call ook is gebleken dat PostNL er aan denkt om de gemaakte aannames door de ACM eventueel zelfs voor de rechter te betwisten - PostNL is van mening dat de ACM de post ten onrechte los ziet van digitale diensten die steeds meer vervlochten raken met de post waardoor de ACM ten onrechte PostNL omschrijft als een 'monopolist')
  4. [verwijderd] 11 september 2017 17:01
    quote:

    Cerburus schreef op 11 september 2017 16:31:

    ik meen te te herinneren dat iemand zicht een keer afvroeg wat die impact was...onderstaande:

    "Afhankelijk van de definitieve implementatie van het AMM besluit, verwachten we nog steeds dat de financiële impact voor PostNL tussen de €30 miljoen en €50 miljoen op jaarbasis zal zijn, uitkomend aan de bovenkant van de range en volledig zichtbaar in 2019"

    WAT IS DEZE IMPACT? is dat nu helder? Kan het hier nergens terug vinden. En ik bedoel niet in euro's maar even puur vanuit de business uitgelegd. T.o.v wat kost dit geld? Moeten er meer meer mensen in dienst blijven? Of is dit puur het verschil in marge tussen 'het compleet zelf doen tegen listprice ' en het 'gedeeltelijk zelf doen tegen ACM tarief' Is dat laatste het geval vindt ik deze redenatie om z'n minst "dubieus" omdat geen enkele grote klant bij PostNL zelf list Price betaald en dat de marges hier ook gewoon miniem zijn er al vanuitgaande dat deze Post al bij PostNL zou uitkomen.

    In het ACM besluit staat duidelijk:
    "Het gaat dan onder meer om de tijden waarop de andere postvervoerders hun post moeten aanleveren bij PostNL en om de tarieven die PostNL bij hen in rekening mag brengen. De tarieven zijn zo vastgesteld dat PostNL haar kosten kan terugverdienen en tegelijkertijd een redelijk rendement kan hebben. Ook houdt de ACM bij het vaststellen van de tarieven rekening met de dalende postvolumes."

    Kortom kan iemand mij klip en klaar uitleggen waar die impact van 30-50 miljoen vandaan komt. Ik heb al vaker gezegd dat ik het een broodje aap verhaal vindt. En dat komt mede door bovenstaande. Maar wellicht dat iemand hier wel exact weet hoe en wat. @keffertje?

    (Mijn 'klip en klaar' antwoord heb ik wel klaarliggen... maar ook ik ben benieuwd wat Keffertje hierover te melden heeft dus ik geef hem met alle plezier alle ruimte om zelf te reageren)
  5. forum rang 5 Cerburus 11 september 2017 17:05
    ok...dan een simpelere vraag waar accuboor, keffertje of Martijn vast een antwoord op hebben ,maar wat ik zo snel niet van vinden. Die 30 tot 50 miljoen is dat omzet? of Underlying cash operating income?
    Vast een domme vraag waar ik me eerder in had moeten verdiepen. Maar het zal vast de UCOI zijn toch? anders is de impact nihil (als je omzet bij brieven terugvertaald naar marge op brieven ) praat je over een paar miljoen en schaam ik me eigenlijk dat ik hier zo'n punt van gemaakt wordt.
  6. forum rang 4 DWB Happy 11 september 2017 17:11
    quote:

    Cerburus schreef op 11 september 2017 17:08:

    tjonge jonge kunnen jullie eens wat vriendelijker zijn tegen elkaar ik waardeer iedereen op dit forum die een poging doet tot onderbouwing & inhoudelijke posts. Zoveel zijn er hier niet(!)

    Martijn is allergisch voor postings met een naar luchtje:)

    Martijn bijt hond:)
  7. [verwijderd] 11 september 2017 17:12
    quote:

    Cerburus schreef op 11 september 2017 17:05:

    ok...dan een simpelere vraag waar accuboor, keffertje of Martijn vast een antwoord op hebben ,maar wat ik zo snel niet van vinden. Die 30 tot 50 miljoen is dat omzet? of Underlying cash operating income?
    Vast een domme vraag waar ik me eerder in had moeten verdiepen. Maar het zal vast de UCOI zijn toch? anders is de impact nihil (als je omzet bij brieven terugvertaald naar marge op brieven ) praat je over een paar miljoen en schaam ik me eigenlijk dat ik hier zo'n punt van gemaakt wordt.

    (Inderdaad - je vraag in je voorgaande post is veel interessanter)
  8. [verwijderd] 11 september 2017 17:15
    quote:

    Accuboor schreef op 11 september 2017 17:09:

    Dacht UCOI, maar het zit mi ook al in de ambitie 2020. Het enige punt wat met Q2 cijfers werd gemaakt is dat de impact eerder zal optreden. Dus geen grotere impact, maar iets eerder.
    PostNL heeft bij de Q2 update aangegeven dat het nu rekening houdt met de bovenkant van de bandbreedte van 30-50M voor 2020 t.g.v. de ACM maatregel.

    De impact is dus in ieder geval wel iets groter, ik heb geen info zien passeren dat PostNL werd verrast door het moment dat de maatregel ingaat... dus volgens mij geen kwestie van 'eerder'.
2.144 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 108 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links