Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RoodMicrotec AEX:ROOD.NL, NL0000440477

  • 0,336 15 dec 2023 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

waarom?

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dow & Wow 22 augustus 2004 10:54
    Nou zeg, Sniper, iets minder bitsig mag ook wel...

    ICN heeft Rood min of meer financieel gered. In ruil daarvoor krijgen ze ieder kwartaal een zwik aandelen ipv rentebetalingen. Die hangen dus elk kwartaal boven de markt.

    De aandelen die ICN dit kwartaal heeft ontvangen heeft ze afgelopen dagen verkocht. En die werden verrassend goed door de markt opgevangen; de koers flikkerde niet naar beneden maar alle aandelen werden op 0,50 eurocent door de markt opgekocht.

    Al met al is er dus tot aan de cijfers (16 september voorbeurs) geen grote dump meer van ICN te verwachten. De verkoopdruk is weg en het vooruitzicht is voor Rood prima. Vorig jaar gaven ze in september aan dat ze verwachtten break-even te draaien; uiteindelijk pakten ze 700.000 winst (cijfers van 18 maart 2004). Dus het gaat ze redelijk voor de wind, zo lijkt het.

  2. Dow & Wow 22 augustus 2004 11:31
    In andere draadje lijkt conclusie te worden getrokken dat ICN uitstapt.

    Da's volgens mij niet helemaal juist; ipv rentebetalingen (geld op de rekening van ICN) krijgen ze nu elk kwartaal aandeeltjes. Als ICN ook andere investeringen wil doen - en da's hun core-business- , dan zullen ze de gekregen aandelen dus moeten verkopen... Simple as that.

    Zou je ook de conclusie trekken dat een investeerder zich afwendt van een bedrijf, als ze WEL rentebetalingen kregen en deze niet in het bedrijf terug-investesteerden? Dachtutnie.

    Dat ICN de tegen 0,11 euro gekregen aandelen verkoopt voor 0,50 lijkt me dus niet per definitie een slecht teken. Ze doen gewoon waar ze goed in zijn; cash genereren om nieuwe investeringen te plegen.

  3. Ronson 22 augustus 2004 13:06
    Prima stukjes Dow & Wow. Ik voeg het NL PB aangaande de materie nog even toe. Naast geld leverd ICN ook nog kennis en een relatie netwerk toe aan het bedrijf. Dhr van Wanrooij is tevens lid van de Raad van Commissarissen.

    -------------

    Uitgegeven op: donderdag 18 december 2003

    Rood Technology: HERFINANCIERING SUCCESVOL AFGEROND

    DUITSE DOCHTERMAATSCHAPPIJ GEREÏNTEGREERD

    De directie van Rood Testhouse International N.V. (‘Rood Technology’) maakte vandaag bekend dat een achtergestelde converteerbare lening van € 2,000,000 is uitgegeven aan een groep van particuliere investeerders. Als gevolg hiervan is overeenstemming bereikt met de banken van de onderneming over het beëindigen van het zogeheten “Treuhandvertrag”, zodat de Duitse dochtermaatschappij in de groep wordt gereïntegreerd.

    De uitgifte van de lening is georganiseerd via Informal Capital Network B.V. (“ICN”), een organisatie van particuliere investeerders. ICN is erop gericht toegevoegde waarde te creëren voor haar deelnemingen door het ter beschikking stellen van kapitaal, kennis en kontakten.

    De overeengekomen voorwaarden voor de converteerbare lening luiden als volgt:

    Bedrag: € 2.000.000
    Rente: 9% per jaar
    Aflossingen: 13 kwartaalaflossingen variërend van € 83.000 tot € 211.000
    Conversie: de kwartaalaflossingen zullen worden geconverteerd in nieuw uit te geven gewone aandelen in Rood Testhouse International N.V.
    Conversiekoers: vast op EUR 0,1134 voor alle aflossingen
    Achterstelling: in geval van faillissement of liquidatie slechts terug te betalen als alle andere bestaande en toekomstige schuldeisers volledig zijn voldaan. De aandeelhouders van de onderneming hebben de uitgifte goedgekeurd tijdens de aandeelhoudersvergadering, gehouden op 22 oktober 2003. Goedkeuring werd ook verkregen voor het uitsluiten van de voorkeursrechten van aandeelhouders, met betrekking tot de uitgifte van de converteerbare lening en elke conversie die daarmee samenhangt.

    Teneinde de conversie in aandelen gedurende de komende jaren mogelijk te maken, zijn de statuten van de onderneming gewijzigd. Het maatschappelijk kapitaal is verhoogd naar € 3.949.000, terwijl de nominale waarde per aandeel is verminderd van € 0,23 naar € 0,11.

    Tevens is overeengekomen dat aan de aandeelhouders zal worden voorgesteld de heer G.J. Wanrooy, één van de directeuren van ICN, te benoemen tot commissaris van de vennootschap. De heer Wanrooy heeft vele jaren ervaring in de halfgeleiderindustrie.

    De Duitse banken van de onderneming hebben bevestigd akkoord te gaan met de uitgifte, onder de voorwaarde dat € 1.800.000 van de uitgifteopbrengst zal worden geïnvesteerd in de Duitse groepsmaatschappij. De banken zullen € 953.000 van hun vorderingen op de onderneming kwijtschelden in ruil voor een aflossing in geld van € 1.040.000 op de uitstaande bankschulden. De financieringscondities zijn teruggebracht tot een marktconform niveau.

    “De uitgifte van de achtergestelde converteerbare lening en de herstructurering van de bankschulden is een enorme stap voorwaarts voor de toekomst van de onderneming”, aldus Wolfgang Wagner, CEO van Rood Technology. “Het zal de onderneming is staat stellen om te profiteren van de komende opleving in de markt en om de strategische plannen ten uitvoer te brengen.”

    De heer Gerrit Jan Wanrooy, directeur van Informal Capital Network, voegde daaraan toe: “Komend vanuit de recessie in de markt, is Rood Technology nu goed gepositioneerd om de noodzakelijke investeringen te doen en om een unieke positie te creëren in de halfgeleiderindustrie. ICN zal de onderneming ondersteunen haar doelstellingen te realiseren.”

    Gebaseerd op de operationele resultaten tot november en de financiële gevolgen en kosten van de uitgifte van de lening, alsmede de herstructurering van de bankschulden, verwacht de directie over het hele jaar 2003 een winst te realiseren van ongeveer € 700.000.

    Rood Technology's activiteiten
    Rood Technology heeft meer dan 30 jaar ervaring in de halfgeleiderindustrie. De organisatie biedt een reeks van engineering-intensieve diensten aan die waarde toevoegen aan processen in de halfgeleiderindustrie. Hieronder zijn begrepen het testen en programmeren van ICs, tape en reel, alsmede het leveren van hieraan gerelateerde machines.

    Voor nadere informatie:

    Rood Testhouse International N.V.
    Wolfgang Wagner, CEO Telefoon: +49 9081 804202 Telefax: +49 9081 804161

    Brouwer Management Consultants
    Bart Brouwer Telefoon: 0341 - 437171 Telefax: 0341 - 431606

    Correspondentie adres Rood Testhouse International N.V.
    Postbus 454, 3840 AL Harderwijk

    E-mail: info@roodtechnology.com
    Web-site: www.roodtechnology.com/
  4. nikkesnada 23 augustus 2004 11:54
    quote:

    wachten schreef:

    ik lees steeds dat icn aan het verkopen is en iets over een emisie.

    wat is er eigenlijk aan de hand en wie is icn en waarom zijn ze aan het verkopen?

    alvast bedankt voor de informatie
    Voor een ieder die meer info zoekt over ICN :http://www.tiin.net/index.htm

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links