Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,770 19 apr 2024 10:45
  • -0,060 (-1,57%) Dagrange 3,758 - 3,800
  • 96.628 Gem. (3M) 1,4M

BAM SEPTEMBER 2017 Serieus en Informatief

1.799 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 90 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 september 2017 22:05
    Geen uitmuntende, maar degelijke halfjaarcijfers. Belangrijkste is dat na jaren van knoeien het momentum ten gunste is gekeerd. De omzet daalde dan nog wel (-7,6%), maar het orderboek nam tegenover eind 2016 met 200 mln. EUR toe. En dat ondanks het gegeven dat de daling van het Britse pond een negatieve impact heeft van 82 mln. EUR. Bovendien is het belangrijk te weten dat BAM voorzichtig blijft met prijsopgaves en dat er discipline is inzake winstmarges: in het eerste halfjaar bleef de groep voor de nieuw ontvangen orders tussen de strategische marge van 2 à 4% (1,7% in de eerste jaarhelft).

    Een aantrekkende vraag en hogere marges moeten in de komende jaren tot een aanzienlijke winstgroei leiden. In het eerste halfjaar verdiende BAM 40 mln. EUR, of 0,15 EUR p.a. Dat impliceert een return van 3,3% op het gemiddelde aangewende kapitaal. Dat zou volgens de groep in 2020 oplopen tot meer dan 10%. Een aardig potentieel dus. Voor 2017 houdt men het voorzichtigheidshalve op een licht lagere omzet en een hogere aangepaste winst.

    Balansmatig is BAM gezond. Eind juni bedroegen de netto financiële schulden 10 mln. EUR. Vrijwel niets dus, terwijl wegens het seizoensgebonden patroon de kaspositie in de tweede jaarhelft weer positief zal zijn. De herstructureringen liggen achter de rug, zodat in combinatie met de verbeterende vooruitzichten zich geleidelijk overtollig kapitaal zal opstapelen. Benieuwd hoe men de aandeelhouder laat mee genieten.
  2. [verwijderd] 7 september 2017 22:18
    quote:

    Buts schreef op 7 september 2017 21:54:

    Grootste zorg is infra want wat werdt geschreven door die muts klopt wel natuurlijk en dat is gewoon een slechte zaak, dat zal zeker moeten verbeteren anders zien we de 6 euro de eerst komende jaren niet helaas.
    Die muts schrijft vanuit veronderstellingen. Dan kun je van alles beweren. En je kunt aan alle woorden van iemand twijfelen. Ook dat biedt een basis om van alles te beweren. Zo twijfel ik aan de journalistieke (onderzoeks)kwaliteiten van die bouwmuts. Bij Heijmans hanteerde ze dezelfde 'methode'. Daar is nooit wat van uitgekomen. En altijd zonder bronvermelding. Of het moest de eigen Telegraaf-kliek zijn. Er wordt gefluisterd... Nou, dan weet je het wel.

    PS Uit het pb van Bam: "Infra: betere marge in tweede kwartaal na trage start van het jaar"
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 september 2017 22:22
    quote:

    Faustian Pact schreef op 7 september 2017 14:46:

    [...]

    Doorgrond het en doe er je voordeel mee.
    Dat zet meer zoden aan de dijk dan verwensingen.

    Je geeft met grote regelmaat goede info maar dat afgeven op shorters vind ik een groot minpunt.
    Het is er nou eenmaal en het staat een ieder vrij om daar ook gebruik van te maken.
    ze mogen van mij 10x financieel d..d vallen
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 september 2017 22:29
    quote:

    Casey2 schreef op 7 september 2017 17:54:

    Ed ik snap wat je bedoelt, denk ik.
    Alleen "ze willen dat particulieren laag verkopen" .. Dat kunnen "ze" alleen voor elkaar krijgen als "ze" zelf verkopen en daarmee de markt naar beneden drukken. Dat is dus blufpoker. Ze verkopen, creeren angst, de particulieren gaan verkopen, koers daalt, en daalt verder en verder ... Daarna kopen "ze" weer veel tegelijk in en de koers vliegt omhoog.
    Dus manipulatie!

    Is dat wat je bedoelt?
    yep, jij hebt het door :)
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 september 2017 22:48
    De bouwmuts par excellence van de wakkere koerant laat weer eens van zich horen. Was het eerst Heijmans waarover ze wat onzin zwetste en onlangs de luchtvaart, nu is het Bam. Tendentieus stukkie, waarin termen als 'raar', 'vreemd', 'opvallend was', 'het kan haast niet anders', 'gefluisterd wordt' de boventoon voeren.
    Het kan haast niet anders dat binnenkort zal worden gefluisterd dat die rare en vreemde De Jong eens dieper in haar eigen artikelen zal duiken en tot de conclusie zal komen dat haar weg naar een goede journalist wel eens langer op zal zich laten wachten.

    Chris, als Tieteke een stukje schrijft is het nooit ontbloot van sensatie en suggestief geneuzel. Daar staat haar 'krant' garant voor. Ook de rtlz commentatoren zijn daar gewiekst in. Het is de bedoeling dat je achterover van je stoel flikkert met de krant in de hand. Het ontbreekt er nog net aan dat de krant De Waarheid heet. De massa pruimt alles en helemaal als het van een zuurpruim afkomstig is.Ze heeft net zo weinig kennis van de bouw als een geit van breien.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 september 2017 22:50
    BAM to start € 28m Swindon academy
    Aaron Morby
    BAM Construction has chalked up another secondary project after securing the job to build The Deanery Church of England Academy in Swindon.

    The DEanery academy school Swindon
    The Deanery Church of England Academy

    After receiving planning permission in July, the signing of a € 29m contract allows work to get underway on the three-storey school.

    Located close to the existing Wichelstowe Waitrose store, the Deanery will boast enhanced sports and arts facilities.

    Designed by AHR architects, BAM will fit-out the school, except for the specialist ICT aspect, with Hydrock providing structural and services engineering.

    Pat Griffin, BAM’s senior design manager, said: “BAM’s role reflects our strong track record in the sector and in Swindon, where we are currently mid-way through the construction of a new secondary school at the Tadpole Village site and also recently completed the new University Technical College.

    “We are using a consistent and experienced team who employ a very collaborative approach. Our early engagement here allows us to bring in our supply chain which helps identify and mitigate risks.”

    Thanks to additional funding from Swindon Borough Council there will be a floodlit all-weather pitch, drained grass pitches, a sports hall to Sport England club standards and a 440-seater auditorium.
  7. JVDP 7 september 2017 22:55
    quote:

    DonumD schreef op 7 september 2017 21:41:

    Maak me geen zorgen over de parkeergarage. Probleem zat hem bij BubbleDeck, die daar ook gewoon de verantwoordelijkheid voor draagt.
    De huisaccountant van BAM moet ook de halfjaarcijfers van BAM toetsen voordat publicatie plaatsvindt.

    Ik neem dus aan dat er geen voorziening voor de parkeergarage hoeft te worden gevormd in de Q2 cijfers.

    Dus geen zorgen daaromtrent.

    Gr JvdPee
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 september 2017 22:56
    dat wordt vuurwerk ;)

    Vastned onderdeel van AScX.
    (ABM FN-Dow Jones) Beursnieuweling VolkerWessels promoveert naar de AMX. Dit maakte beursbedrijf Euronext donderdagavond bekend.
    Per 18 september neemt de bouwer het plekje van Vastned in de Midcap in. Het vastgoedfonds valt terug naar de AScX, waar Kiadis plaatsmaakt.
    In de AEX vinden geen wijzigingen plaats, zo bleek uit de kwartaalherziening van Euronext.
  9. Putrided 8 september 2017 06:22
    Hahaha we zitten weer aardig in de shorters hoek met die negatieve en angst verwekkende pstings. Knap knap erg knap. Dan volgende maand maar weer in de positieve swing en weer gezwind omhoog. Ben benieuwd wie hier allemaal gesponsord worden en/of werken voor die louche bedrijfjes.
    Hahaha, maar eigenlijk toch ook wel in en in triest en DE verklaring dat het aantal geregistreerde bedrijven op de amsterdamse beurs gewoon een absoluut lachertje is. Welk seriues bedrijf wil zich daar nu aan koppelen?
    Nee toch? Die gaan wel naar Amerika of Malaysia of China of whereever waar er drie paginas klein lettertjes nodig zijn om ze allemaal in de krant te zetten.
    Lijkt toch wel erg veel op een bavianen republiekje dar Nederland van tegenwoordig.....
  10. forum rang 5 bartbas 8 september 2017 08:34
    quote:

    Putrided schreef op 8 september 2017 06:22:

    Hahaha we zitten weer aardig in de shorters hoek met die negatieve en angst verwekkende pstings. Knap knap erg knap. Dan volgende maand maar weer in de positieve swing en weer gezwind omhoog. Ben benieuwd wie hier allemaal gesponsord worden en/of werken voor die louche bedrijfjes.
    Hahaha, maar eigenlijk toch ook wel in en in triest en DE verklaring dat het aantal geregistreerde bedrijven op de amsterdamse beurs gewoon een absoluut lachertje is. Welk seriues bedrijf wil zich daar nu aan koppelen?
    Nee toch? Die gaan wel naar Amerika of Malaysia of China of whereever waar er drie paginas klein lettertjes nodig zijn om ze allemaal in de krant te zetten.
    Lijkt toch wel erg veel op een bavianen republiekje dar Nederland van tegenwoordig

    Wat jij angst verwekkende postings noemt, noem ik realistische. Blader het laatste jaar maar terug in het bamforum. Eindeloze hosanneverhalen en gescheld op bashers. De realiteit is echter dat de koers niets doet en zich niets aantrekt van al die juichende mails en positieve adviezen. Kleine particuliere beleggers willen geen realistisch nieuws horen. Het gevolg is wel dat zij massaal geld verliezen en door de grote jongens uitgeschud worden. jammer dat veel posters die beter zouden moeten weten, daaraan meedoen en door hun prietpraat anderen verleiden om ook maar eens mee te gaan eten uit de welgevulde Bampot, waar uiteindelijk weinig uitkomt. Bam heeft vanaf het dieptepunt een mooie stijging gemaakt, het aandeel kan nog wat stijgen maar koersdoelen van meer dan 6 euro zie ik voorlopig echt niet zitten. Voor de lange termijn zijn er teveel onzekerheden en is het geopolitieke klimaat te onvoorspelbaar.
    Als je niet kunt leven met de manier waarop de aandelen handel werkt moet je helemaal niet op de beurs komen. uiteindelijk beleggen we allemaal om wat te verdienen.
    Wat mij betreft mag de overheid zoals dat 60 jaar geleden was een belasting op transacties invoeren. dat wordt beleggen weer echt beleggen en worden bedrijven minder een prooi van de grillen van op geld beluste aandeelhouders. Beleggen is bedoeld om bedrijven risicodragend kapitaal te verschaffen en niet om te fungeren als gokinstituut en niet als zwarte bijverdienste voor mensen die er een snel rijk willen worden.

    bartbas

    bartbas
  11. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 8 september 2017 08:36
    BAM to build another Swindon school

    The Education & Skills Funding Agency (ESFA) has appointed BAM Construction to build The Deanery Church of England Academy, a new secondary school in Swindon which will join the Diocese of Bristol Academies Trust (DBAT).
    The Deanery Church of England Academy has been designed by AHR
    Above: The Deanery Church of England Academy has been designed by AHR

    The Deanery will be built close to the existing Wichelstowe Waitrose store and will form part of the new Wichelstowe district centre. The three-storey school, with enhanced sports and arts facilities, is set to open in September 2019.

    BAM has helped to develop detailed designs within the budget of € 29m to produce a building which will be a landmark at the heart of the new community. Designed by AHR architects, BAM will fit out the school, except for the specialist ICT aspect, with Hydrock providing structural and services engineering.

    BAM senior design manager Pat Griffin said: “Externally, the school has a dignified and elegant look but provides for a really vibrant mix of activities and facilities. It maximises daylight as an integral part of the design.

    “BAM’s role reflects our strong track record in the sector and in Swindon, where we are currently mid-way through the construction of a new secondary school at the Tadpole Village site and also recently completed the new University Technical College.”

    The scheme follows BAM’s completion of the Swindon UTC, and the company is also working on Swindon’s Great Western Academy. BAM has around 15 schemes on site throughout the southwest and south Wales.

    Work has just begun on the site and a formal turf-cutting ceremony is planned for late September 2017.
  12. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 8 september 2017 08:38
    8 september 2017 - AM Real Estate Development bv

    7 september 2017 - DELA Vastgoed en AM Real Estate Development hebben de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen voor de herontwikkeling van winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum. Deze prijs werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW).

    De NRW Jaarprijs is dé nationale erkenning voor de beste retailontwikkeling in Nederland. Winnaars van deze NRW Jaarprijs worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de bedrijfstak. Jos Sentel (juryvoorzitter): ‘Een inspirerend voorbeeld voor soortgenoten in heel Nederland.’
1.799 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 90 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links