Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB rentebesluit: UNCH

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 september 2017 14:43
    Pff. De economie trekt overal aan en we hebben de wind in de rug. Helaas vindt de ECB dat we nog iets harder moeten dus blijft de ECB op het gaspedaal trappen. Straks als de wind op zijn max is(en gaat afnemen) neemt de ECB gas terug omdat haar brandstof op is met als gevolg de economie stil valt. Jammer dat ze niet nu al wat gas terug nemen zodat ze bij een beetje tegenwind nog brandstof over hebben om weer op het gaspedaal te trappen. Sufferds.
  2. Van der Stadt 7 september 2017 15:45
    Het gaat zo ontzettend fantastisch dat de rente 0,00% blijft en het opkoopprogramma wordt voorlopig niet afgebouwd, sterker nog kan worden verhoogd.

    Totale WAANZIN van deze ecb criminelen.

    Eerst de normale marktwerking kapot gemaakt nu op naar de totale vernietiging van het huidige financiële systeem.

  3. [verwijderd] 7 september 2017 17:02
    Ik begin mij steeds ongeruster te maken over het beleid van Mario Draghi. Momenteel wordt het gevaar steeds groter dat zijn aanhoudende beleid van extreem lage rente en massale opkoop van obligaties in de toekomst desastreuze gevolgen zal hebben voor onze pensioenen en de economie in het algemeen. Dat Mario Draghi zelf zijn eigen beleid niet meer snapt, blijkt o.a. uit zijn opmerking dat er niet genoeg hervormingen in de Europese economie worden doorgevoerd. Waarom zou men dat nou niet doen? Het is zeer verontrustend dat de man zelf niet kan bedenken dat zolang de rente zo extreem laag is, er geen enkele noodzaak voor regeringen is, om schulden af te bouwen of de economie te hervormen. Met zijn beleid wordt juist het tegenovergestelde bereikt: Bij een lage rente zullen mensen juist geneigd zijn meer schulden aan te gaan en dat gaat in de toekomst zeker een probleem opleveren.
    Je kunt je ook afvragen waarom er voor miljarden aan obligaties moeten worden opgekocht voor een luttele verhoging van de inflatie. Immers, een inflatie van 1,5% is economisch gezien niet slechter dan een inflatie van 2,0 %.
    Wie meer wil weten over alle risico s die het gevolg zijn van het beleid van de ECB, zou ik aanraden het boek van professor dr. A. Oosenbrug te lezen: "De zonnige bestemming van Neerlands Zwitserleven Gevoel".
    Het boek beschrijft uitgebreid wat de grote gevaren zijn van het lage rentebeleid voor beleggers en/of gepensioneerden. Het boek is met veel kennis van zaken geschreven, maar tegelijk heel prettig leesbaar. Serieus en humoristisch tegelijk. Veel praktische voorbeelden geven een goed overzicht welke risico s wij allemaal lopen als het beleid niet snel rigoureus wordt gewijzigd en daar lijkt het niet op gezien het starre beleid van Mario Draghi wat vooral gesteund wordt door de Zuid-Europese vertegenwoordigers.
    Ik vind het boek een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomstige consequenties van het ECB beleid. Het boek geeft genoeg stof tot nadenken over eventuele keuzes in beleggingen en pensioenen. Ik heb als belegger er zelf veel van opgestoken en heb na het lezen van dit boek mijn beleggingsbeleid aangepast. Tot nu toe met grote tevredenheid en een gerust gevoel.
    Meer informatie over het boek is te vinden via: www.pensioenechec.simpsite.nl
  4. [verwijderd] 7 september 2017 18:02
    Draghi doet zich voor alsof de ECB tot het oneindige door zal gaan. Een ieder met een normaal verstand weet dat dit niet kan. Hervormingen van de overheden zijn nog uitgebleven. Stimuleren had voorrang. De schulden zijn nog verder gegroeid, dus de rente moet wel nul blijven in de toekomst.
  5. [verwijderd] 7 september 2017 18:36
    De ECB kan oneindig geld bijdrukken, het heeft geen invloed meer op de waarde van de euro, aangezien ze die ook controleren, al dan niet met de FED (die feitelijk ook hetzelfde doet) Er bestaat dus geen inflatoir risico meer bij het massaal creeeren van geld. Infaltie kan dus feitelijk alleen nog ontstaan door prijsstijgen/loonstijgijngen, dat gebeurt echter niet.
  6. [verwijderd] 7 september 2017 18:41
    quote:

    tiswatzeg schreef op 7 september 2017 18:36:

    De ECB kan oneindig geld bijdrukken, het heeft geen invloed meer op de waarde van de euro, aangezien ze die ook controleren, al dan niet met de FED (die feitelijk ook hetzelfde doet) Er bestaat dus geen inflatoir risico meer bij het massaal creeeren van geld. Infaltie kan dus feitelijk alleen nog ontstaan door prijsstijgen/loonstijgijngen, dat gebeurt echter niet.
    Inflatie komt er wel als je de biljetten uit gaat strooien naar de mensen. Lonen zijn niet omhoog gegaan, dus geen prijsopdrijvend effect. Als mensen meer geld krijgen, dan komt er wel inflatie. Waar zit al het geld van Draghi nu? 60 miljard per maand komt er vrij!
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links