Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 58,700 19 apr 2024 17:38
  • -0,450 (-0,76%) Dagrange 58,000 - 59,450
  • 182.803 Gem. (3M) 136,1K

Arcadis 2017

976 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 effegenoeg 5 september 2017 19:22
    STOCKWATCH 'CallisonRTKL logische kandidaat voor verkoop' (2)
    N i e u w bericht, meer informatie
    AMSTERDAM (AFN) - Architectuurdochter CallisonRTKL is een logische kandidaat voor een verkoop door Arcadis, aangezien het onderdeel op eigen benen staat en de timing wat betreft de waardering goed is. Dat stelt KBC Securities.
    Arcadis kondigde aan zijn strategische opties voor CallisonRTKL onder de loep te nemen, waarbij een verkoop tot de mogelijkheden behoort. Het onderdeel maakt sinds 2014 deel uit van Arcadis, dat bezig met een versimpeling van de bedrijfsorganisatie. Het is volgens KBC dan ook vanzelfsprekend dat wordt gekeken naar de opties voor CallisonRTKL. KBC schat dat een verkoop 226 miljoen euro kan opleveren voor Arcadis. Het advies voor Arcadis is hold.
    ING plaatst vraagtekens bij de wijsheid van een eventuele verkoop van CallisonRTKL. De bank wijst er namelijk op dat het onderdeel goede marges heeft en goed is gepositioneerd voor winstgevende groei. ING neemt daarom vooralsnog een neutrale positie in bij het nieuws. Het advies staat op buy.
    Het aandeel Arcadis noteerde dinsdag omstreeks 09.45 uur 2,7 procent hoger op 19,23 euro. Daarmee stond het bovenaan de MidKap.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  2. [verwijderd] 5 september 2017 21:13
    AMSTERDAM - Arcadis krijgt meer financiële speelruimte door de verkoop van de architectuurdivisie CallisonRTKL.

    Dat blijkt uit een rondgang onder analisten en bankiers. Gisteren verrastte het ingenieursbureau uit Amsterdam de markt met de mededeling dat zakenbank Merrill Lynch is ingehuurd om de ’strategische opties’ voor de divisie te onderzoeken, Callison heeft onder meer het nieuwe hoofdkantoor van Arcadis ontworpen, dat in Amsterdam

    Vreemd, deze week verwacht Arcadis nog nieuwe opdachten van de orkaan Harvey. Nu willen ze de divisie in de verkoop doen. Was het een verkooppraatje? Een zakenbank inhuren is vaak wel een teken aan de wand. Ik hoop dat het niet hetzelfde verhaal wordt als bij Imtech, welke Goldman Sachs inhuurde. Een zakenbank kost klauwen met geld. Als je niet vrijwillig verkoopt, dan ontvang je ook geen goede prijs meestal.
  3. horscamp 6 september 2017 12:04
    ING Bank is er niet gerust op dit vanwege de desinvestering ik begrijp eerlijk gezegd ook niet waarom een goed lopend onderdeel ter verkoop wordt aangeboden. Of is er toch (negatief)financieel meer aan de hand wat wij geen weet van hebben. Ik begrijp ook wel dat Arcadis niet reageert op deze koersdaling maar een klein berichtje kan toch geen kwaad, toch?
  4. [verwijderd] 6 september 2017 12:04
    Hoop vraagtekens bij mogelijke verkoop

    Ongeveer 13% van EBITA gaat verloren, kan van de opbrengst evenveel "teruggekocht" worden?

    Marges van Arcadis zullen in eerste instantie nog verder achteruitgaan (Callison had veruit beste marges)

    Als Callison zo'n op zichzelf staande afdeling is, verbetert de focus dan zo aanzienlijk bij verkoop?

    Ik zou gewoon het nieuwe strategische plan afwachten, in November volgens mij.
  5. Tradertje 2020 6 september 2017 12:15
    De focus nu is in iedergeval down.
    Ik snap ook niet dat je deze berichtgeving omtrent de eventuele verkoop van een onderdeel niet bekend maakt tijdens een strategische plan. Nu zaai je alleen onrust waarom een goed presterende onderdeel van de hand wilt doen.
    En onzekerheid is kaasje voor onze shorter vrienden.
  6. forum rang 4 torro 6 september 2017 12:17

    Koersdoel wel verhoogd van 17,00 naar 18,50 euro.
    (ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft zijn advies voor Arcadis verlaagd van Aanbevolen naar Niet aanbevolen, maar verhoogde wel het koersdoel van 17,00 euro naar 18,50 euro. Dat meldde de private bank woensdag in een rapport.
    De koers van Arcadis steeg de afgelopen dagen door de overstroming in Houston, waar mogelijk nieuwe opdrachten uit zouden kunnen voortkomen, zo merkte analist Joost van Beek op. Verder liep de koers op vanwege het nieuws dat Arcadis de Amerikaanse dochter CallisonRTKL in de etalage heeft gezet, vooruitlopend op de strategie-update van de nieuwe CEO in november.
    Een verkoop van dat onderdeel zal de winst negatief beïnvloeden, stelde Van Beek van TGB, omdat deze naar verwachting 14 procent bijdraagt aan de groepswinst voor 2017. Een dergelijke stap zit nog niet verwerkt in de nieuwste winsttaxaties, die reden waren voor het hogere koersdoel.
    Het Aanbevolen advies van 16 februari heeft een rendement van circa 60 procent opgeleverd, inclusief dividend, aldus de analist.
    Het aandeel Arcadis noteerde woensdag 4,8 procent lager op 17,87 euro in een licht hogere Midkap-index.
    Door: ABM Financial News.
  7. forum rang 4 ischav2 6 september 2017 12:28
    Ik heb begrepen dat Callison een negatieve invloed heeft op het werkkapitaal van Arcadis; de inning van rekeningen verloopt traag. Verder is de markt zodanig dat Arcadis een prima prijs kan krijgen voor dit onderdeel.
    Ik neem aan dat Arcadis zich dan meer kan focussen op die zaken waar men in uitblinkt. Een andere reden kan ik niet verzinnen. Zoals anderen reeds hebben gezegd: de strategieupdate zal duidelijkheid verschaffen.
    Gisteren mijn positie overigens verkocht met een forse winst. Had niet verwacht dat het aandeel zo zou afkomen.
    Zit op het vinkentouw om weer positie in te nemen.
976 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links