Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 18 apr 2024 17:38
  • -0,077 (-5,84%) Dagrange 1,230 - 1,298
  • 2.916.414 Gem. (3M) 2,2M

PostNL augustus 2017

4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 228 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2017 00:24
    quote:

    Martijn van M schreef op 29 augustus 2017 17:49:

    Nu maar hopen dat dit een dag is geweest om nooit meer te vergeten... wellicht de bodem van de 2017 zomer.

    Helaas opnieuw geen enkel signaal voor spike-vorming, had gekund als de eindveiling positief was geweest, maar het werd ook nog een knudde eindveiling met flink wat volume.

    De koers lijkt momenteel een grote gok, kan natuurlijk nog verder dalen... maar na 17 min of meer rode wordt het nu eigenlijk wel tijd voor een correctie omhoog, inmiddels zou dit met flink wat geweld kunnen gaan (correctie tot boven de 3,40 euro kan dan tot de mogelijkheden behoren zodra de verkoopdruk wegvalt).
    Kans is vandaag fors gegroeid dat 29 augustus alsnog de bodem blijkt te zijn geweest... nadat de verwachte 'spike' vorming zich vandaag eindelijk heeft aangediend (een opwaartse beweging van bijna 0,20 euro in iets meer dan 1 intraday handelsdag is immers natuurlijk best fors: 3,368 euro/3,170 euro = +6,2% herstel).
  2. [verwijderd] 31 augustus 2017 00:56
    quote:

    Martijn van M schreef op 29 augustus 2017 18:09:

    [...]

    Omdat de koersval eigenlijk op geen enkele manier te verklaren is op basis van fundamentele zaken... het lijkt puur om de 'onzekerheden' die boven het aandeel PostNL hangen.

    Lijstje met onzekerheden:

    Hoe lang duurt het nog voor de nieuwe regering op het bordes staat?
    Wie gaat op de post Economische Zaken de knopen doorhakken t.a.v. de toekomst van de postmarkt?
    Gaat Verhagen vertrekken?
    Hoeveel dat de prijsverhoging van de postzegel dit jaar zijn?
    Wat gaat de ACM voor 1 november besluiten?
    Komt er nog een vervolg op de inval van de ACM?

    etc.
    Overigens... nadat eerder vandaag het probleem tussen de PvdA en de VVD t.a.v. de begroting van tafel is verdwenen, lijkt de markt vandaag inmiddels meer rekening te houden met een succesvolle formatie.

    Het lijkt er op dat dit vandaag een rol heeft gespeelt bij het forse herstel, welke een eerste signaal vormt dat de koersval afgelopen weken veel te ver is doorgeschoten.

    PS. Tenslotte t.a.v. de brieven van Kamp aan de kamer aan het eind van de afgelopen middag:

    Het lijkt erop dat de brief van Kamp een element bevat dat in de richting lijkt te wijzen dat het niet erg logisch zou zijn om Sandd zelf een netwerk op te laten tuigen voor het uitvoeren van de UPD... omdat er dan immers 2 netwerken parallel aan elkaar zouden ontstaan, een situatie die eerder tot meer inefficientie zal kunnen gaan leiden:

    "In de evaluatie wordt geschetst dat uitvoering door een andere partij dan de huidige UPD-verlener financieel alleen mogelijk zou zijn indien zij (de jure of de facto) ook een monopolie op de uitvoering zouden krijgen. Een dergelijke situatie zorgt voor veel vragen met betrekking tot de transitie, bijvoorbeeld ten aanzien van de positie van werknemers en het gedrag van andere marktpartijen. Zo beschikt de huidige UPD-verlener reeds over een 24-uurs netwerk, dat zij in een situatie waarin het niet zal zijn aangewezen als UPD-verlener waarschijnlijk ook nog zal gebruiken, waardoor het dubbelen van vaste kosten in de markt op de loer licht. "

    www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/post...

    De andere brief van Kamp met beantwoording van 6 vragen bevat tevens het element waaruit blijkt dat de overheid veel waarde hecht aan het aspect dat de UPD uitvoerder zich houdt aan de wet betreffende de 80% regel voor de arbeidscontracten:

    "Zoals in het antwoord op vraag 3 gesteld dienen postvervoerders zich aan de
    geldende wet- en regelgeving te houden. Dat geldt in het bijzonder voor de
    uitvoerder van de UPD."


    www.rijksoverheid.nl/documenten/kamer...

    Impliciet kan hieruit worden afgeleid dat omdat Sandd nu al niet aan de wet voldoet lijkt het eigenlijk van de zotte om in een later stadium nog überhaupt te overwegen om Sandd te betrekken bij het uitvoeren van de UPD... want Sandd gebruikt het ontwijken van de wet nu eigenlijk als een soort van drukmiddel om bij de UPD betrokken te worden.

    Omdat het zeer ongewenst is dat Sandd nog langer 'wanhopig' via het negeren van de wet haar concurrentiepositie te handhaven, lijkt de door PostNL gewenste optie om alsnog een bod te doen op Sandd een relatief eenvoudig middel om de problemen betreffende de inefficiency in de postmarkt in de nabije toekomst op te lossen.

    Eind vorig jaar werd in het WIK rapport immers al de optie aangedragen dat er wellicht in de toekomst geen ruimte meer is voor meerdere partijen om elkaar te beconcurreren in een krimpende markt.

    (Ik zit nog steeds te wachten op het moment dat ook de merkwaardige 70% regel expliciet gaat worden genoemd in het politieke debat, omdat deze regel het toestaat voor de kleinere partijen om zeer scherp te concurreren bij slechts 1 onderdeel van de postmarkt, namelijk de verzameling van de zakelijke post... waarbij deze kleinere partijen vervolgens in de gelegenheid zijn om tot zelf 70% van hun verzamelde post door PostNL te laten bezorgen)
  3. forum rang 4 DWB Happy 31 augustus 2017 01:04

    Zou het mogelijk zijn dat Kamp nu niet gaat aandringen bij de ACM om in actie te komen?

    Is het waar dat Sandd zich niet aan de wettelijke afspraken houdt van minimaal
    80% van de werknemers in vaste dienst? Zo ja, is Sandd nog steeds de
    postbezorger die de overheid gebruikt?3 Zo ja, deelt u de mening dat de overheid
    de druk op Sandd moet opvoeren, dan wel de samenwerking moet opzeggen om te
    zorgen dat Sandd zich aan de wettelijke afspraken houdt?
    Zo nee, waarom niet?

    Kamp:
    De ACM houdt onafhankelijk toezicht op de naleving van de regelgeving op de
    postmarkt, ook op de naleving van het Tijdelijk Besluit Postbezorgers. Het is
    daarom niet aan mij om hier een uitspraak over te doen.
    Sandd verzorgt op dit moment voor de Rijksoverheid de binnenlandse 72-uurs
    postvoorziening. Het opzeggen van een reeds afgesloten overeenkomst kan
    binnen de grenzen die de overeenkomst zelf en het Burgerlijk Wetboek daaraan
    stelt. Het is in principe niet mogelijk een overeenkomst te ontbinden op basis van
    (het vermoeden) overtreding van regelgeving.
  4. forum rang 6 keffertje 31 augustus 2017 06:28
    Hoi Martijn,

    1. Is inmiddels iets meer duidelijk over hoeveel omzet er gemoeid is met de UPD (de definitie was mij ook niet goed duidelijk). In de postings zag ik in alle snelheid bedragen tussen de 100 en 800 miljoen voorbij komen.

    In de financiële verantwoording universele postdienst is er sprake van een omzet van € 875 miljoen over 2015, die bovendien nog gegroeid is ten opzichte van 2014, maar mij is niet duidelijk of hierin ook omzet is opgenomen van concurrenten die deze post door PostNL laten afwikkelen.

    2. Hoewel ik ook niet het idee heb dat SANDD een kans maakt om bij de UPD te worden betrokken, vroeg ik mij af:

    a. Hoe lang loopt de concessie (nog)
    b. Weet jij iets over de regeling (of kan ik dat ergens nalezen) in het geval de uitvoering van de UPD naar een andere partij overgaat? Het is weliswaar een onwaarschijnlijk (en zwart) scenario, maar wat zou er in dat geval met de postbodes, postbussen etc gebeuren. De uitvoeringskosten van de UPD blijken volgens datzelfde document € 825 miljoen te zijn en zijn volgens mij vooral vaste kosten, dus toch een punt van aandacht.

    Let op: vraag 2b is alleen relevant indien uit een antwoord op vraag 1. blijkt dat er sprake is van een substantiële omzet van de UPD. Blijkt het om 100 miljoen te gaan dan is het jammer, maar overkomelijk. Bij 800 miljoen is het natuurlijk wel een serieuze zaak.
  5. MZ 31 augustus 2017 08:57
    quote:

    DWB Happy schreef op 30 augustus 2017 23:41:

    [...]

    Hallo Bassie, soms moet je dat geluk hebben:)

    Ik ben altijd positief geweest over dit aandeel, dus als je rond de 4 euro was ingestapt was je nu minder blij geweest:)

    Die 4 euro staat zo weer op de borden, en zelf verwacht ik ook dat het dit jaar nog over de 5 euro zal gaan, fundamenteel hoort het daar eigenlijk nu al te staan.

    Ik zit nu tjokvol, en hou een groot gedeelte vast tot minimaal 2020/2021

    2020 verwacht ik dat de koers ergens tussen de 7 en de 10 euro zal staan.


    Als ze alle wind mee zouden krijgen dan kan dit aandeel een dividend gaan opleveren wat zelfs ergens rond de 0,75 ligt na 2020

    Met nog altijd een kansje dat er tussentijds weer een overnamebod gaat komen:)

    Hier zou ik graag een onderbouwing van zien.

    De winstverwachting 2017 ligt volgens Post NL aan de onderkant van de bandbreedte 220-260mln.
    Laat ik voor het gemak even uitgaan van 200mln€ om niet onaangenaam verrast te worden.
    Het totaal aantal aandelen bedraagt 442.367.000
    Dit resulteert in een verwacht WPA in 2017 van €0.45
    Met een huidige K/W van 10.3 resulteert dit in een koersdoel van €4.66.

    Als ik voor de winstverwachting echter uitga van Q1 en Q2 2017 en Q3 en Q4 2016 komt het koersdoel op €3.38. Het hang dus nogal af van de cijfers van komende twee kwartalen (en die moeten een stuk beter zijn dan vorig jaar).
  6. StandaardVerlies 31 augustus 2017 09:29
    Ik ben niet nieuw hier op het forum, maar heb hier enkel nog gelezen. Ik heb een tijdje terug in postnl gezeten, gelukkig voor de daling verkocht. Geheel tegen mijn reputatie in heb ik maandag gekocht, en dat is goed uitgepakt. Gisteren was apart. Vandaar zojuist mijn 2de pluk gekocht. Let's go for it!
4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 228 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links