Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold Delhaize Amazon malaise

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 25 augustus 2017 12:13
    De strijd in de VS gaat pas beginnen. Walmart gaat samenweren met Google en heeft ook een partnership met JD.Com.

    AD gaat het heel zwaar krijgen in de VS omdat ze geen grote samenwerkingspartner hebben.

    www.nytimes.com/2017/08/23/technology...

    Zoals ik vaker heb aangegeven kan AD het best worden opgesplitst. Het Europese deel en het VS deel zijn bedrijven die opereren in heel andere markten. Verkoop het VS deel aan de hoogst biedende of ga daar fuseren. De aandeelhouders krijgen in dat laatste geval een Europees aandeel AD en een aandeel in het VS fusie bedrijf.

    Misschien heeft Alibaba inderdaad wel zin om AD VS te kopen, alhoewel die zich beter kan concentreren op de rest van de wereld, zoals Azië, Australië en Zuid-Amerika.
  2. ovanspaend 25 augustus 2017 14:26
    Overdreven reactie:

    - Ahold krijgt nog steeds ook bijna 50% van zijn omzet uit Europa.
    - Wholefoods is een luxere supermarkt voor de rijke Amerikanen, ander type supermarkt dan Ahold/Delhaize hebben in de VS. Dus dat de prijzen daar iets omlaag geen probleem, Amerikanen lieten Wholefoods ook links liggen doordat het te duur was.
    - Inkoopkracht van Ahold ligt hoger. Als leveranciers de prijzen voor Wholefoods verlagen gaan ze dat zeker ook doen voor Ahold.
    - Aandelen als Walmart, Tesco bewegen qua koers minder.
    - Nog te bezien of Amazon Wholefoods wel aan de praat krijgt.
    - Het gaat uiteindelijk om de locaties die je als supermarkt hebt, en die zijn van Ahold goed in de VS.

  3. forum rang 6 rene66 25 augustus 2017 14:58
    De hoogte van de koers is een feit, de koers gaat elke keer naar beneden. AD haalt meer dan 50% van de omzet uit de VS, daar komt een enorme prijsoorlog, des te meer een reden om het bedrijf morgen nog op te splitsen.

    Ik kan er met mijn verstand niet bij dat de heer Boer dit niet wil doen, gezien de hoogte van de koers is duidelijk dat de aandeelhouders geen enkel geloof meer hebben in AD in deze vorm.
  4. [verwijderd] 25 augustus 2017 15:01
    quote:

    rene66 schreef op 25 augustus 2017 14:58:

    De hoogte van de koers is een feit, de koers gaat elke keer naar beneden. AD haalt meer dan 50% van de omzet uit de VS, daar komt een enorme prijsoorlog, des te meer een reden om het bedrijf morgen nog op te splitsen.

    Ik kan er met mijn verstand niet bij dat de heer Boer dit niet wil doen, gezien de hoogte van de koers is duidelijk dat de aandeelhouders geen enkel geloof meer hebben in AD in deze vorm.

    Weg met de Yanks en hun opgeblazen beurs. Die gasten zijn niet te vertrouwen. Blijf er weg. Splitsten zo snel mogelijk, des te beter het is.
  5. ovanspaend 25 augustus 2017 15:45
    Omzet Wholefoods 16 miljard. Aantal winkels 400
    Omzet Ahold 62 miljard. Aantal winkels 6.600

    Het gaat om de locaties ook voor e-tailers zoals Amazon wil gaan worden. Met 400 winkels kom je niet erg ver.
    Als je persbericht leest gaat slechts om paar artikelen van deze dure biologische supermarkt Wholefoods, trekken ze echt niet veel klanten mee. Ahold is in staat een prijzenoorlog te voeren mocht dit nodig zijn.
  6. [verwijderd] 25 augustus 2017 16:15
    www.rtlz.nl/tech/dutch-filmworks-open...

    ik betaal zelf zo nu en dan wel wat voor informatie in wat voor vorm dan ook.

    het gaat mij ook niet om die wilde vergelijkingen die de beste man trekt. en daar allerlei wild west conclusies gaat dingensen dangensen.

    volgens mij naai je een groep kansloze babyboomers. babyboomers kijken vooral naar pulp, dus die kopen of downloaden. hij gelooft in een tijd die achter de rug is. nostalgie(romantiek een beetje?).

    de perfecte generatie gaat gewoon verder met leven.

    hij zou moeten aan tonen als hij de privacy van mensen gaat schenden(voor mij maakt het oordeel van de rechter helemaal niet uit, dit gaat namelijk voor de rechter om privacy en eigendomsrecht, dus die babyboomer moet daar over gaan), dat hij echt geld misloopt. of als mensen ervoor moeten betalen, misschien helemaal niet gaan kopen/kijken. dan is dat best een grof middel lijkt mij.

    het is weer een gevalletje het maakt niet uit dat het gewoon weg pulp is. leuk onnozel beeldmateriaal voor babyboomers(als het hardcore babyboomers zijn, minder volk, dan wil je de nakomelingen ook niet in je buurt hebben bah). dat is natuurlijk geen argument, dat snap ik als simpel mens ook nog wel.

    amazon heeft zijn kanzen gespreid en is een winkel(onderneming). films boeken, bordspellen, computerspellen, praktische technologie etc etc. en is vooral online bezig, en dat supermarktje.

    amerika ligt voor met het aanpassen aan de nieuwe tijd(trompetgeschal vlak naast je oren en tromgeroffel niet te vergeten, heerlijk).

    floyd vs conor. moneyfight is voor mij geen enkel probleem. ik vind het leuk al die ego's die om de hoek komen kijken. p. daddy, puf father, snoopy diddy, dog lion fka prince. ik weet even niet hoe die kerol meer heet. marc wahlberg, allerlei mensen uit de bokswereld, en mma wereld. heerlijk.

    zo zie je maar, het analytisch vermogen van die mensen is gewoon het zelfde als jij en ik. doe mijn eigen analyses. heb geen hoge pet op van mensen.

    is dit forum vvd genoeg? mag je beginnen over een nekschot? zal de ware zinnen maar even achterwegen laten dan maar voor de zekerheid. :)
  7. [verwijderd] 25 augustus 2017 16:16
    Ik heb Ahold gekocht op 15,55 inclusief transactiekosten vanmorgen, was even zweten daarnet, maar heb er op 15,20 een hele dikke turbo long ingegooid en die is er inmiddels alweer uit.

    De aandelen Ahold gaan deze keer naar de lange termijn portefeuille, mocht men het dividend handhaven dan kom ik boven de 3,5% uit en daarmee mag hij vooralsnog in de hoek blijven staan.

    Als je de vraag op die manier stelt Kersevlaai, denk je dan dat er veel mensen zullen zijn die zin hebben om antwoord te geven? Je bent ook altijd zo beleefd, empatisch en bescheiden he... petje af weer hoor. Denk voortaan eens 10 seconden na voor je erop los krijst.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links