Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SERIEUZE BOSKALIS INFO

866 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 augustus 2017 16:16
    Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

    Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in de eerste helft van 2017 slechter gepresteerd, maar gaf daarbij ook nog eens een teleurstellende outlook af. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

    Volgens De Jong waren de lagere resultaten geen verrassing. "Min of meer in lijn met de verwachtingen", zo typeerde de analist de cijfers. De ontwikkeling van het orderboek was daarbij een meevaller. Volgens NIBC lijkt het er op dat de baggermarkt de bodem achter zich heeft, na een "dramatisch" 2016. Desalniettemin is er volgens De Jong nog altijd veel ruimte voor verbetering.

    Bij Offshore vielen de resultaten tegen.

    De door Boskalis voorziene jaarwinst van ongeveer 150 miljoen euro, was evenwel ruim minder dan de 173 miljoen euro uit de consensus. Dit terwijl Boskalis ook nog eens 15 miljoen euro aan reorganisatiekosten voorziet, die door de analisten nog niet zijn meegenomen in hun taxaties. "Maar onthoud dat Boskalis altijd erg conservatief is in zijn outlook", waarschuwde De Jong.

    De analist zal zijn taxaties vermoedelijk gaan verlagen, maar handhaafde donderdag het Houden advies op Boskalis met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde 0,8 procent naar 29,10 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 17 augustus 2017 16:20
    Beursblik: resultaten Boskalis wat tegenvallend

    Baggertak evenwel opsteker volgens KBC Securities.

    (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Boskalis lagen in de eerste helft van 2017 iets lager dan werd verwacht. Dit concludeerde analist David Vagman van KBC Securities donderdag.

    Volgens de analist deed de baggertak het evenwel beter dan voorzien, met daarbij ook nog eens een "veelbelovende" orderinstroom. Daarentegen waren de prestaties bij offshore "veel zwakker" dan voorzien.

    Verder meent Vagman dat de afgegeven outlook, Boskalis rekent in de tweede jaarhelft op een vergelijkbare winst als in de eerste zes maanden, als een teleurstelling leest. De winstoutlook van circa 150 miljoen euro voor dit jaar is 13 procent lager dan de volgens Vagman toch al conservatieve consensus van 173 miljoen euro nettowinst.

    Wel merkte de analist op dat Boskalis traditiegetrouw "erg voorzichtig" is met het afgeven van vooruitzichten.

    KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Boskalis met een koersdoel van 37,00 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,6 procent lager op 29,32 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 17 augustus 2017 16:22
    Update: Boskalis ziet resultaten stevig dalen

    Analisten vooraf nog te optimistisch.

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in de eerste helft van 2017, zoals ook door analisten voorzien, de resultaten stevig zien dalen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de maritieme dienstverlener uit Papendrecht.

    Als een grote verrassing mogen de lagere cijfers niet komen. Bij een update over het eerste kwartaal liet Boskalis al weten dat het algemene marktbeeld sinds de presentatie van de jaarcijfers "niet wezenlijk is veranderd".

    Donderdag herhaalde Boskalis deze woorden, maar zei ook dat de lange termijn trends "onverminderd positief" blijven. In een aantal van de regio's en markten waarin Boskalis actief is, ontwikkelt de vraag zich de komende jaren desalniettemin minder gunstig en zijn de vooruitzichten onzeker.

    De omzet van Boskalis daalde van 1.171 miljoen naar 1.093 miljoen euro. Analisten hadden evenwel gerekend op 1.138 miljoen euro.

    Dit leverde een bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 225 miljoen euro, waar dit een jaar eerder nog 318 miljoen euro was. Analisten mikten op een daling tot 234 miljoen euro.

    Onder de streep restte er voor de maritieme dienstverlener een nettowinst aangepast voor impairment-lasten van 75,1 miljoen euro. De consensus wees al op een halvering van de winst van 148 miljoen euro in de eerste helft van 2016 naar 78 miljoen euro in het afgelopen halfjaar.

    In tegenstelling tot de resultaten, steeg het orderboek wel, van 2.924 miljoen euro eind 2016 naar 3.246 miljoen euro ultimo juni dit jaar. Hier mikten analisten op 3.034 miljoen euro.

    Om de teruglopende resultaten op te vangen, schrapt Boskalis onder meer 230 banen op het hoofdkantoor. Dit zou tegen eind 2018 voor 30 miljoen tot 35 miljoen euro moeten opleveren aan jaarlijkse besparingen. De daarmee gemoeide kosten van circa 15 miljoen euro zullen in het tweede halfjaar 2017 worden verantwoord

    Heel 2017

    "Het gemengde marktbeeld zal ook voor de komende periode aanhouden", voorziet Boskalis. CEO Berdowski meent dat de vooruitzichten in lijn zijn met het businessplan voor de periode 2017-2019.

    Bij Dredging & Inland Infra ziet de baggeraar voor de korte termijn "een redelijk werkvolume" in de markt. Bij de tak Offshore Energy zijn de vooruitzichten voor de rest van het jaar minder gunstig met lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges, voegde Boskalis evenwel toe. Berdowski rekent op een olieprijs van 50 dollar en "wellicht" eens 60 dollar. Dit betekent volgens de topman dat er "geen dure projecten" in offshore te verwachten zijn. "Het niveau van de nieuwe realiteit is bereikt", denkt de CEO, die voor de komende jaren op niveaus rekent zoals die er nu zijn.

    De Towage-activiteiten kennen "relatief stabiele marktvolumes", en deze zullen naar verwachting van Boskalis niet materieel veranderen in het tweede halfjaar.

    Boskalis voorziet dat de nettowinst in de tweede helft van 2017 vergelijkbaar zal zijn met die in de eerste zes maanden, exclusief reorganisatielasten.

    Voor heel dit jaar mikt de consensus op een omzet voor Boskalis van 2,4 miljard euro, met een bedrijfsresultaat van 495 miljoen euro en een nettowinst van 173 miljoen euro. De schattingen voor 2018 liggen vrijwel in lijn met die voor 2017.

    Dit jaar wordt een investeringsbedrag van circa 250 miljoen euro verwacht, exclusief acquisities. Dit zal Boskalis uit de eigen kasstroom financieren. De financiële positie van Boskalis is volgens het concern "zeer solide" en de solvabiliteit is verder toegenomen tot 62,6 procent.

    Boskalis heeft een netto-kaspositie van 235 miljoen euro en voldoet "ruimschoots" aan zijn financiële convenanten.

    Overnamefront

    Boskalis maakte aan de vooravond van zijn halfjaarpublicatie nog bekend Gardline Group, een concurrent van Fugro, over te nemen voor circa 40 miljoen Britse pond. Begin maart verkocht Boskalis zijn resterende belang in Fugro. De onzekere marktomstandigheden in combinatie met de onwelwillende opstelling van de top van Fugro waren volgens het concern de redenen om af te zien van een overname.

    Donderdag zei Berdowski dat de waardering destijds van Fugro, rekening houdend met een premie, van 18 euro per aandeel "echt ridicuul" was. "Op dit moment kijken we niet naar Fugro", voegde de topman daar aan toe. Evenwel van een gesloten boek wilde de CEO ook weer niet spreken.

    Het vizier is nu gericht op kleinere overnames, aldus Boskalis. Er is een lange lijst met potentiële kandidaten in deze gefragmenteerde markt, zo stelde Berdowski, en te verwachten valt dan ook dat de buy & build strategie wordt doorgezet.

    De marktomstandigheden zijn, zo bleek uit de toelichting van Boskalis, nog altijd niet florissant. "Gezien de uitdagende vooruitzichten voor de korte termijn verwacht Boskalis niet dat de overname [van Gardline] de eerstkomende jaren zal bijdragen aan het EBIT-resultaat."

    "Wij zien volop mogelijkheden om het bedrijf verder uit te bouwen", meldde Boskalis donderdag. Mogelijkheden bij Dredging & Inland Infra, alsook bij Towage, maar in het bijzonder in het high-end deel van de Offshore Energy markt waarbij de huidige marktomstandigheden nadrukkelijk ook kansen biedt.

    Verder zei CEO Peter Berdowski in mei in gesprek met De Telegraaf open te staan voor een fusie met sectorgenoten als Van Oord of met Belgische sectorgenoten Jan de Nul en DEME.

    "Met baggerbedrijven als Van Oord uit Rotterdam, of onze Belgische concurrenten Jan de Nul en DEME zou ik morgen nog samen willen gaan, als zij daar voor open staan. Er is veel kostensynergie te behalen in onze sector", zei de bestuurder tegen de krant. "Zij staan daar momenteel niet voor open", voegde de CEO er aan toe.

    Donderdag nuanceerde Berdowski dit. Hij spreekt regelmatig met zijn concurrenten en als "een flirt" moeten zijn woorden tegen de krant dan ook niet worden gezien. Wel benadrukte de CEO dat indien er een consolidatie zou plaatsvinden in de baggermarkt, Boskalis "daar bij wil zijn".

    Het aandeel Boskalis sloot woensdag 0,6 procent lager op 29,32 euro.

    Update: om toelichting CEO Berdowski toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. Mick75 17 augustus 2017 21:23
    Een K/W verhouding is slechts één van de vele ratio's.
    Kijk eens terug naar 2014. De K/W verhouding was toen 11 en sindsdien is de koers naar beneden gegaan, als gevolg van de ineenstortende offshore market.

    Belangrijker is dat het orderboek weer toeneemt, dat de schulden kleiner worden (vandaar de betere solvabiliteit) en dat de doorgevoerde herstructureringen leiden tot significante jaarlijkse kostenbesparingen.
    Dit zijn duidelijke signalen dat Boskalis het dieptepunt achter zich heeft gelaten. Een toename van de winst is slechts een kwestie van tijd.
  5. forum rang 4 Dicall69 27 augustus 2017 20:55
    Rampen, zoals in Houston, US kan voor Boskalis en andere baggeraars (van Oord e.a.) nog aanzienlijk wat werk opleveren, tevens zal de olieprijs, daardoor kunnen gaan stijgen, gezien de schade bij heel wat raffinaderijen wat weer gunstig is/ kan zijn voor Vopak en consorten !!!
    Het orderboek was al behoorlijk groeiende bij Boskalis wat een positie bij een huidig lage koers zeer valt te overwegen !!!
  6. forum rang 4 Dicall69 28 augustus 2017 16:41
    quote:

    Dicall69 schreef op 27 augustus 2017 20:55:

    Rampen, zoals in Houston, US kan voor Boskalis en andere baggeraars (van Oord e.a.) nog aanzienlijk wat werk opleveren, tevens zal de olieprijs, daardoor kunnen gaan stijgen, gezien de schade bij heel wat raffinaderijen wat weer gunstig is/ kan zijn voor Vopak en consorten !!!
    Het orderboek was al behoorlijk groeiende bij Boskalis wat een positie bij een huidig lage koers zeer valt te overwegen !!!
    Witte Huis: noodtoestand in Louisiana

    www.telegraaf.nl/buitenland/29056917/...
866 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,02%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.386,07 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links