Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vroege signalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

503 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 17 augustus 2017 12:55
    quote:

    Reversal schreef op 17 augustus 2017 11:04:

    [...]

    Licht eens toe als je wilt? Ik zie het niet direct als framing.
    Een 'buitenstaander' zal elke candle bijvoorbeeld zien als een losse candle, terwijl je met de juiste kennis bepaalde candles kunt samenvoegen tot een herkenbaar patroon, zeg maar een frame. Je dwingt jezelf dat patroon te zien en de rest buiten beschouwing te laten. Kan het beter Gestaltpsychologie noemen trouwens.
  2. [verwijderd] 17 augustus 2017 13:05
    een candle is m.i. gewoon een lijn opgeknipt en gerapporteerd in stukjes ...
    nadeel, vwb patronen ben je dus afhankelijk van hoe je opknipt timeframes etc. krijg je ander patroon.. ook wat maken bijv shadows, een open en een close vs. high en low nu uit op een 5 minutengrafiek. Het geeft aan of er wel of niet een fluctuatie is geweest die je anders had gemist omdat je candles gebruikt. Zo moet je dus het verschil aan diepte-inzicht a.g.v. candles weer teruginterpreteren adv koerspatronen.
  3. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 17 augustus 2017 13:08
    quote:

    Baudolino schreef op 17 augustus 2017 11:34:

    [...]
    Kunt ook bezien als complex dynamisch/adaptief systeem, daarmee niet voorspelbaar maar wel met tekenen van emergentie (patronen). Zo kun je kenmerken van random walk onder een dak brengen met het vermogen tot speculatie o.b.v. TA.
    Pfff... gaat denk ik boven mijn pet of geen kaas van gegeten. Mijn insteek is meer (gevoel voor) statistiek. Ben deels toch wel intuitive trader.
  4. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 17 augustus 2017 13:14
    quote:

    Alex A La Hausse schreef op 17 augustus 2017 12:05:

    Zelfs als Kimmie nog een keer komt piepen betekent dat niet direct minder woningbouw in Nederland :)
    Lol, als hij ze op ons kikkerlandje richt krijgen de bouwers het alleen maar drukker!
  5. The Entrepreneur 17 augustus 2017 13:15
    quote:

    Baudolino schreef op 17 augustus 2017 13:05:

    een candle is m.i. gewoon een lijn opgeknipt en gerapporteerd in stukjes ...
    nadeel, vwb patronen ben je dus afhankelijk van hoe je opknipt timeframes etc. krijg je ander patroon.. ook wat maken bijv shadows, een open en een close vs. high en low nu uit op een 5 minutengrafiek. Het geeft aan of er wel of niet een uitschieter is geweest die je anders had gemist omdat je candles gebruikt. Zo moet je dus het verschil aan diepte-inzicht a.g.v. candles weer teruginterpreteren adv koerspatronen.
    Dat is dus wat ren-je-dement waarschijnlijk bedoelt: de manier van opknippen heet framing.

    Wil je een shs zien en zie je hem niet op de dag, dan kijk je op t uur of het kwartier, totdat je m ziet.
    Heb je een standaard-data-site dan beginnen minuten op hele minuten, kwartieren op echte kwartieren (9.00, 9.15, 9.30 etc.etc.), maar je kunt dit customizen (of framen). je kunt een uur-grafiek laten beginnen om 9.22u of whatever.

    Framing is niet per se slecht, want iedereen weet dat een standaard ma20, ma40 of 200 bekend is en dus niet door de prof's gebruikt wordt. Zij gebruiken afwijkende waarden. De kunst is om die waarden te vinden en mee te liften op de triggers van "de grote en slimme jongens".

    Curve-fitting is ook een vorm van framing: hierbij wil je de "golven" van de beurs volgen. Stel, je wilt een middellange golf van 2-3 jaar in de gaten houden; waar begin je dan met je eerste top of bodem? Je wilt immers wel dat de bodems samenvallen met een bodem in de grafiek.

    Het grote verschil tussen bovenstaande twee vormen van framen is dat de eerste exact en dus berekenbaar en terug te testen is. Het curve-fitting is meer een "natte vingerwerk" wat abstract, geschat en dus niet berekenbaar is. Het is maar afwachten of het uitkomt.
    Vindt je het juiste frame -door veel backtests- te doen, dan heb je goud in handen.
  6. Ricktrader 17 augustus 2017 13:25
    quote:

    ren-je-dement schreef op 17 augustus 2017 12:55:

    [...]

    Een 'buitenstaander' zal elke candle bijvoorbeeld zien als een losse candle, terwijl je met de juiste kennis bepaalde candles kunt samenvoegen tot een herkenbaar patroon, zeg maar een frame. Je dwingt jezelf dat patroon te zien en de rest buiten beschouwing te laten. Kan het beter Gestaltpsychologie noemen trouwens.
    Interessante gedachtegang, heb er niet direct iets aan toe te voegen.

    Wel een ab voor je :-)
  7. forum rang 6 ttroo 17 augustus 2017 13:26
    De strijd op het middenveld gaat gewoon door. De Long Ones staan een paar stappen voor op de shorters. Gisteren kwamen de FED notulen naar buiten en je zag meteen reactie. Met als resulaat een kleine min voor de AEX. Aegon. Ze gingen zo goed. Olie gerelateerde fondsen hebben het moeilijk. Gisteren was dat ook het geval op Wall Street. Halliburton. Conoco Philips. Occidental Petroleum. Die moesten ook wat terug op Wall Street. Het is een beetje aanrommelen in de AEX. Een mix van groen en rode koersen. Olie moest gisteren inderdaad terug. Ik ga er vanuit dat iemand hier iets negatiefs gisteren heeft geroepen over de olie. Ze lagen al gevoelig voor downwards te gaan. Ze lijken verder down te gaan. Er kan nog een dollar en heel misschien zelfs twee dollar vanaf. USD wordt dan eindelijk wat sterker. 1.1694. Heel overtuigend is het niet. Shorters pak uw kans. Indices ter wereld wankelen!
503 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links