Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 188 189 190 191 192 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 augustus 2017 15:42
    'Menigte bestormt installatie Shell Nigeria'

    Gepubliceerd op 11 aug 2017 om 13:18 | Views: 1.659

    Royal Dutch Shell A 15:21
    23,58 -0,38 (-1,59%)

    AKUKU-TORU (AFN) - Honderden boze Nigerianen hebben in de Nigerdelta een installatie van Shell bestormd. Dat meldt persbureau Reuters op basis van lokale getuigen. De menigte zou het Belema Flow Station in Rivers State zijn binnengedrongen.

    Volgens Reuters klagen de deelnemers aan de actie dat zij niet profiteren van de oliewinning in het gebied. Ze eisen onder meer banen en ontwikkeling van infrastructuur. Ook willen ze dat er een einde wordt gemaakt aan de olievervuiling in de regio. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de actie zijn voor de olieproductie van Shell. Het olie- en gasconcern heeft nog niet op het bericht gereageerd.

    Pijpleidingen in Nigeria zijn vaker het doelwit van aanslagen. Aanslagplegers vinden doorgaans dat niet alleen de landsregering en westerse oliebedrijven profijt mogen trekken van de oliewinning, maar dat die voortaan ook de inwoners van de Nigerdelta ten goede moet komen.
  2. forum rang 10 voda 14 augustus 2017 20:20
    ‘Shell in de race voor duurzame energietak Equis’

    Een consortium bestaande uit Shell RDSA€23,58+0,15% , het Japanse Orix en de Nederlandse pensioenuitvoerder APG, is gevraagd om een bindend bod uit te brengen op de duurzame energie-activiteiten van het Singaporese Equis Energy. Dat bedrijf zou minstens $4 mrd waard zijn. Dat schreef persbureau Bloomberg dit weekend op basis van anonieme bronnen.

    Het Shell-consortium moet het in de tweede ronde van het biedingsproces naar verluidt opnemen tegen een samenwerkingsverband van investeringsmaatschappij I Squared Capital, het Thaise nutsbedrijf Electricity Generating en het Japanse Mitsubishi. Het Chinese staatsbedrijf State Power Investment en het Franse Engie, die eerder overwogen ook een bod te doen, zouden zijn afgehaakt.

    Equis Energy heeft 4,4 gigawatt aan duurzame energiecentrales, zoals een zonnepark van 30 megawatt in het Japanse Aomori.Foto: Reuters

    Grootste duurzame energiebedrijf van Azië

    Equis Energy is de duurzame energietak van investeringsmaatschappij Equis, dat ook in telecomnetwerken, bio-energie en gas investeert. Naar eigen zeggen is Equis Energy het grootste duurzame energiebedrijf in Azië met een waarde van meer dan $4 mrd inclusief schuld.

    Equis heeft 4,4 gigawatt aan zonne-, wind- en waterkrachtcentrales in Australië, India, Indonesië, Japan, Taiwan, Thailand en de Filipijnen. Nog eens ruim 6 gigawatt aan capaciteit is in aanbouw.
    Het bedrijf maakte in april van dit jaar bekend dat het Credit Suisse en JP Morgan heeft gevraagd strategische opties te onderzoeken voor zijn duurzame energie-activiteiten.

    Groene ambities Shell

    Shell en APG willen niet reageren op de berichtgeving van Bloomberg. Voor Shell zou de overname passen in de strategie om uit te breiden op de markt voor duurzame energie. Het bedrijf won vorig jaar de aanbesteding voor een groot windmolenpark voor de Nederlandse kust en heeft ook al windmolenparken in de Verenigde Staten.

    Vorige week maakte Shell bekend vanaf volgend jaar ook stroom te gaan verkopen aan grote industriële klanten in Groot-Brittannië. Die stroom moet deels komen uit duurzame energiebronnen. Shell-topman Ben van Beurden gaf eerder aan te zoeken naar goede verdienmodellen op de steeds groener wordende stroommarkt, waarbij hij overigens ook een rol voor gas ziet weggelegd.

    Overnames in VS en Singapore

    Ondertussen probeert Shell zijn positie op de internationale stroommarkt te versterken door overnames te doen. Zo kocht het bedrijf in de Verenigde Staten recent al MP2 Energy. Dit bedrijf heeft een aantal gascentrales en zonne- en windparken van waaruit het stroom levert aan particulieren en bedrijven.

    Ook levert het diensten voor beheer van de energiebehoefte van klanten. En eerder deze maand nam de investeringstak van Shell een belang in Sunseap, dat in Singapore zonnestroom levert aan klanten, waaronder Apple.

    fd.nl/ondernemen/1214112/shell-in-de-...
  3. forum rang 4 ischav2 15 augustus 2017 20:36
    Shell's (RDS.A) Appomattox Project Achieves a Key Milestone

    Zacks
    Zacks Equity Research
    ZacksAugust 14, 2017
    Integrated oil and gas company Royal Dutch Shell plc RDS.A recently announced that the massive four-column, semi-submersible watercraft of the Appomattox project has begun its one month long journey. This is a major milestone achieved by the company as it brings Shell a step closer to the completion of this multibillion deepwater oil and gas project in Gulf of Mexico.

    The watercraft is en route from South Korea to Ingleside, Texas, where the remaining construction work is likely to get completed. With this recent development, over 60% of the fabrication is complete. The project is on schedule and is likely to begin oil production by the end of 2020. The average peak production from the field is estimated to be 175,000 barrels of oil equivalent per day (Boe/d).

    Shell owns a 79% stake in the Appomattox and Vicksburg deepwater fields and the remaining 21% interest is held by Nexen Petroleum Offshore, Inc., a wholly owned subsidiary of CNOOC Limited CEO. The company announced its final decision to invest in the project in July 2015. The project has seen a 20% savings from its original investment proposal owing to designing technology. Back in May 2017, Shell awarded a contract to the oilfield services provider Oceaneering International, Inc. OII for the installation of ancillary flowline hardware and for providing other required services with respect to the project.

    Shell owns a strong and diversified portfolio of global energy businesses and a strong inventory of development projects that are likely to boost volume growth over the long run. Appomattox is one of the most lucrative and significant deepwater development projects of Shell offering attractive long-term opportunities in the Gulf of Mexico. The other deepwater projects in Gulf of Mexico include Kaikias and Coulomb Phase 2. By 2020, the company expects around 900,000 Boe/d from its deepwater projects.

  4. forum rang 10 voda 16 augustus 2017 16:14
    Shell rondt verkoop belang in SADAF af

    Opbrengst 820 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft de verkoop afgerond van van een belang van 50 procent in samenwerkingsverband SADAF in Saoedi-Arabië aan partner SABIC. Dit maakte het Nederlands-Britse energieconcern woensdag bekend.

    Shell ontving 820 miljoen dollar voor het belang. De verkoopopbrengst zal Shell gebruiken voor investeringen in de groei van de mondiale chemische activiteiten van de onderneming.

    De afronding volgde nadat Saoedi-Arabië goedkeuring gaf.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell woensdag 0,6 procent hoger op 23,48 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 21 augustus 2017 17:12
    Shell wil Israëlisch gas kopen en naar Egypte brengen

    Energiemaatschappij Shell onderzoekt de mogelijkheden om gas vanuit Israël en Cyprus naar een gasinstallatie in Egypte te transporteren. Dat land was tot 2014 een exporteur van gas, maar sinds de politieke crisis en de coup van de militairen moet het land de fossiele brandstof importeren.

    Dat schrijft Bloomberg zondag op basis van anonieme bronnen. Door de overname van de Britse BG Group kwam Shell in het bezit van een contract om 15 jaar lang gas af te nemen van een groot olieveld in Israël, het zogeheten Leviathan-veld. Het contract moet evenwel nog worden goedgekeurd door de autoriteiten in Israël en heeft ook vertraging opgelopen door de overname van BG door Shell.

    Schaalvoordelen
    Shell bezit daarnaast een 35%-belang in het gasveld Aphrodite in Cyprus. Het gas van de velden van Cyprus en Israël combineren levert schaalvoordelen op. Als dan ook gasvelden in Egypte en in Libanon worden ingeschakeld, ontstaat volgens Bloomberg-bronnen een majeure regionale gasproducent.

    Zowel Cyprus, als Egypte en Israël proberen hun gasindustrie verder te ontwikkelen. Behalve pijpleidingen kunnen drijvende LNG-installaties de fossiele brandstof transporteren. Maar gasleidingen zijn goedkoper. Shell heeft in Egypte een ING-installatie.

    De politieke situatie in de regio maakt het proces complex. Israël heeft al decennia een gespannen verhouding met de Arabische wereld. Egypte behoort tot de leidende Moslim-landen al heeft het momenteel de handen vol aan interne aangelegenheden.

    fd.nl/ondernemen/1214975/shell-wil-is...
  6. forum rang 10 voda 23 augustus 2017 16:21
    Shell start tweede fase met Nigeriaanse Gbaran-Ubie

    Piekproductie in 2019 verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is gestart met de tweede fase van het Gbaran-Ubie project. in Nigeria Dit meldde de energiereus woensdagochtend.

    De tweede fase volgt op een eerste productiefase die in juni 2010 van start ging. In 2019 verwacht Shell een piek in de productie met Gbaran-Ubie te bereiken met 175.000 vaten olie-equivalent per dag.

    "Deze aankondiging is een positieve stap voor de mondiale gasportefeuille van Shell", aldus de onderneming.

    Voor het project werden achttien putten geboord en werd er een nieuwe pijplijn aangelegd tussen Kolo Creek en Soku, die een verbinding legt tussen de bestaande centrale verwerkingsfaciliteit Gbaran-Ubie en Soku.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell woensdagochtend 0,8 procent lager op 23,15 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 24 augustus 2017 16:38
    Shell Pernis weer in gebruik

    Shell Pernis voert productie geleidelijk op.

    (ABM FN-Dow Jones) Shell Pernis is na het stilleggen van de activiteiten na een stroomstoring op 29 juli weer operationeel. Dit meldde Royal Dutch Shell donderdag.

    "De herstelwerkzaamheden aan de elektriciteitsvoorziening op Shell Pernis zijn voor het grootste deel afgerond", meldde het Brits-Nederlandse energieconcern. "We hebben vrijwel alle fabrieken weer in gebruik genomen, waar nodig met toestemming van de autoriteiten. Shell Pernis voert de productie nu geleidelijk weer op."

    Op 29 juli werd de productie van Shell Pernis stilgelegd na een stroomstoring. Deze storing werd veroorzaakt door kortsluiting met daarop volgend lokale brand in een hoogspanningsstation.

    Shell meldde dat het eigen onderzoek naar de oorzaken van het incident nog in volle gang is. Het energieconcern zei tevens volledig mee te werken aan een separaat onderzoek dat wordt uitgevoerd doo de autoriteiten.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdagmiddag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 23,32 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 24 augustus 2017 17:05
    'Shell slijt Argentijnse benzinestations'

    Gepubliceerd op 24 aug 2017 om 16:58 | Views: 0

    Royal Dutch Shell A 16:45
    23,34 +0,07 (+0,30%)

    BUENOS AIRES (AFN/RTR) - Shell zou dicht bij een akkoord zijn over de verkoop van zijn benzine- en servicestations in Argentinië. Volgens bronnen betaalt het Braziliaanse Raizen Energia meer dan 1 miljard dollar voor de 630 pompen in het land. De stations zijn onderdeel van een joint venture waar Shell voor 50 procent in zit. De andere helft is in handen van het Braziliaanse Cosan.

    Raizen zou met zijn bod andere gegadigden als YPF, Quineco en PetroChina hebben afgetroefd. Raizen bezit in Brazilië al de op een na grootste keten van tankstations.

    De verkoop van de tankstations is onderdeel van het desinvesteringsprogramma van Shell van 30 miljard dollar. Shell en Raizen wilden niet op de geruchten reageren.
  9. forum rang 10 voda 25 augustus 2017 17:06
    Shell onderzoekt oprichting zonne-energieproject in Australie

    Oliereus wil miljarden investeren in nieuwe energie.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell bekijkt de mogelijkheden om in het Australische Queensland een energiecentrale neer te zetten die zonne-energie opwekt. Dit zou een woordvoerder van de energiereus vrijdag tegenover het Amerikaanse persbureau Bloomberg hebben bevestigd.

    Hoewel Shell niet inging op de omvang van het project, zou het volgens Bloomberg vermoedelijk gaan om Delga Solar Farm, een door Shell ingediend project dat recent werd goedgekeurd door lokale overheden. Delga Solar zou 250 megawatt moeten kunnen opwekken.

    Shell is van plan om minstens een miljard dollar per jaar te investeren in zijn nieuwe energiedivisie. Met samenwerkingspartner Sunseap Group wil de oliereus investeren in zonne-energieprojecten in de regio Azië/Pacific.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell vrijdagmiddag 0,5 procent hoger op 23,37 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. [verwijderd] 13 september 2017 10:52
    PARIJS (AFN) - De wereldwijde vraag naar ruwe olie neemt dit jaar sterker toe dan verwacht. Daardoor zijn overtollige voorraden aan het afnemen en zitten de prijzen, zij het voorzichtig, in de lift. Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn jongste maandrapport over de oliemarkt.

    Vooral in Europa en de Verenigde Staten is de olieconsumptie in de eerste jaarhelft flink toegenomen. De ontwrichting die de orkanen Harvey en Irma hebben veroorzaakt in het zuiden van de VS zullen naar verwachting zowel het aanbod als de vraag in het derde kwartaal drukken. Maar het IEA gaat ervan uit dat dit effect snel zal wegebben.

    Voor heel 2017 rekent het IEA, dat veel westerse regeringen adviseert over hun energiebeleid, op een olievraag van 97,7 miljoen vaten per dag. Dat is 1,6 miljoen vaten meer dan een jaar eerder, een sterkere groei dan waar het agentschap tot dusver van uitging.

    Het begint er dan toch wat beter uit te zien allemaal :)
  11. forum rang 10 voda 13 september 2017 16:11
    Update: Shell trekt zich terug uit Iraaks olieveld

    Uitblijven overeenstemming met Irak lijkt aanleiding.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell gaat zich terugtrekken uit het Iraakse olieveld Majnoon. Dit bevestigde het Brits-Nederlandse energieconcern woensdag.

    "Na uitgebreide discussies met het [Iraakse] Ministerie van Olie heeft de minister van olie een recent voorstel van Shell goedgekeurd om op cordiale en wederzijds acceptabele wijze het belang van Shell in Majnoon van de hand te doen", zei Shell, eraan toevoegend dat over de tijdspanne van de transactie binnenkort een besluit zal worden genomen. De energiereus meldde tevens toegewijd te blijven aan Irak. "Door Majnoon te verlaten, creëert Shell een sterkere positie om zich te focussen op de ontwikkeling en groei van de Basrah Gas Company en het Nebras Petrochemicals Project", aldus Royal Dutch Shell.

    Persbureau Reuters meldde eerder op de dag dat het Iraakse ministerie via een brief toestemming zou hebben verleend aan Shell om zich terug te trekken. "We respecteren uw wens en besluit om een aanvaardbaar einde te vinden voor uw belang in Majnoon", aldus de brief.

    Reden voor het vertrek van Shell zou volgens het persbureau zijn dat de energiereus geen overeenstemming wist te bereiken met Irak over budgetten en productieplannen voor het veld.

    De Brits-Nederlandse energiereus heeft een belang van 45 procent in Majnoon, dat dagelijks ruim 200.000 vaten olie produceert. De maximale capaciteit is volgens Shell 300.000 vaten.

    Naast Shell heeft Petronas een belang van 30 procent in het veld in Zuid-Irak en Iraq's Missan Oil Company 25 procent.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdagmiddag 0,6 procent hoger op 23,92 euro.

    Update: om bevestiging Shell toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 26 september 2017 20:21
    Bunkerschip Shell moet gebruik LNG stimuleren

    Voor de maritieme sector is de boodschap van Shell duidelijk: schakel over op LNG als scheepsbrandstof. Om het gebruik van Liquified Natural Gas (vloeibaar aardgas) in schepen te stimuleren, heeft het concern dinsdag in de Rotterdamse haven een nieuw bunkerschip voor LNG in gebruik genomen.

    Met dit schip, de Cardissa, moet een van de obstakels voor de opmars van LNG als schonere scheepsbrandstof worden weggenomen. LNG stoot bij verbranding veel minder fijnstof en zwaveloxides uit dan stookolie en dieselolie. Deze traditionele brandstoffen zijn in de verste uithoeken te krijgen, terwijl de bunkermogelijkheden voor LNG nog schaars zijn.

    Volgens het maritieme onderzoeks- en classificatiebureau DNV-GL zijn er wereldwijd slechts zestig LNG-faciliteiten voor schepen. Die zitten dan ook nog eens vooral in Noordwest-Europa. De mondiale scheepvaart heeft echter overal ter wereld bunkerplaatsen nodig.

    Zelfs met de Cardissa van Shell meegeteld, is het aantal bunkerschepen - in feite drijvende tankstations - in Europa op een hand te tellen. Naast Shell heeft de Nederlandse rederij Anthony Veder een bunkerschip, evenals het energieconcern Engie.

    De geringe beschikbaarheid van LNG staat in contrast met de glorieuze toekomst die deze brandstof in de maritieme sector wordt toegedicht. 'LNG is de brandstof voor de komende decennia', aldus Lauran Wetemans van Shell dinsdag bij de verwelkoming van het schip.

    Maar hij beseft dat de beschikbaarheid moet verbeteren om LNG geaccepteerd te krijgen in de maritieme sector. Shell wil daarom snel nog vijf bunkerschepen laten bouwen. Voor de haven van Rotterdam is al opdracht voor een tweede bunkerschip gegeven. Verder moet LNG in 2025 in zeker vijfentwintig havens wereldwijd te bunkeren zijn.

    De statistieken van het maritieme LNG-gebruik zijn niet heel hoopgevend. Op de mondiale vloot van rond 50.000 grote zeegaande schepen, varen volgens DNV-GL momenteel slechts 116 geheel of gedeeltelijk op LNG. Daaronder zitten veel veerboten en vrachtschepen die langs kustroutes varen.

    Volgens Jan Valkier, ceo van rederij Anthony Veder, kan het nog niet uit om zijn dit jaar in de vaart gekomen bunkerschip alleen voor bunkeren in te zetten. 'Het schip wordt ook gebruikt voor het transport van LNG, vooral naar Noorwegen', zegt hij.

    Maar de ceo van Anthony Veder is optimistisch, evenals Shell. Valkier: 'Het aantal orders voor schepen die kunnen varen op LNG neemt toe. Daaronder zitten ook grote schepen.' Uit de cijfers van DNV blijkt dat er voor de komende jaren 112 bevestigde opdrachten zijn voor de bouw van LNG-schepen.
    De voorstanders van LNG hebben een ijzer in het vuur. In 2020 worden de emissie-eisen voor de maritieme sector namelijk strenger. Bestaande schepen moeten dan laagzwavelige diesel gebruiken of speciale filters ('scrubbers' ) gebruiken.
    Voor nieuwbouwschepen is volgens Wetemans de keuze voor LNG nu opportuun. Echte hernieuwbare energie, zoals waterstof, zal waarschijnlijk nog geruime tijd op zich laten. LNG is in zijn ogen een goed alternatief voor de komende 20 tot 30 jaar.

    Om het optimisme te staven, had Shell dinsdag enkele grote klanten meegenomen, rederijen die al schepen hebben varen op LNG of dat van plan zijn te doen. Een van hen was de cruiserederij Carnival. Directeur Lars Ljoen van Carnival: 'Over vijf jaar zullen we zeker zeven cruiseschepen op LNG hebben.'
    Maar met de grotere beschikbaarheid zijn niet alle obstakels weggenomen. Bestaande schepen overzetten op LNG is vaak te duur. Verder zal het gebruik van LNG afhangen van het prijsverschil met andere brandstoffen, waaronder laagzwavelige diesel. De rederijsector heeft moeilijke jaren achter de rug en zal daarom goed kijken naar kosten en opbrengsten van LNG.

    Pieter Lalkens

    fd.nl/ondernemen/1220139/bunkerschip-...
  13. forum rang 10 voda 27 september 2017 16:10
    Beursblik: kasstroom Shell stelt dividend veilig

    Jefferies optimistisch gestemd.

    (ABM FN-Dow Jones) De kasstroom van Royal Dutch Shell is voldoende om volgend jaar het contante deel van het dividend uit te kunnen keren. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag, die het kasstroomprofiel van Shell de beste vinden onder Europese sectorgenoten.

    Al enige tijd is het Nederlands-Britse energieconcern bezig met het aanpassen van zijn financiële structuur, via een omvangrijk desinvesteringsprogramma, stevige dalingen in zowel investeringen als operationele uitgaven en grote nieuwe projecten die de kasstroom van de oliereus volgens Jefferies jaarlijks met 10 miljard dollar zouden kunnen stuwen bij een olieprijs van 60 dollar per vat Brent. Sowieso zal een oplopende olieprijs het vertrouwen van beleggers in Shell versterken, opperden de marktvorsers.

    Shell boekt volgens de analisten flinke progressie om de gearing, dat wil zeggen de verhouding tussen schuld en eigen vermogen, in 2018 tot 20 procent te hebben verlaagd. Jefferies rekent op een verhouding van 24 procent ultimo 2017, waar dit eind vorig jaar 28 procent was.

    Als Shell zijn aandelen in CNQ en Woodside echter weet verkopen tegen een korting van 10 procent dan zou de geplande schuldratio doelstelling van 20 procent al halverwege volgend jaar kunnen worden behaald, berekenden de analisten.

    Dankzij al deze progressie is er wellicht ruimte voor Shell om helemaal te stoppen met het uitkeren van stockdividend en louter nog contanten uit te keren. Toch gaat Jefferies daar niet van uit, mede omdat Shell met 6,7 procent ruim boven het gemiddelde dividendrendement van 5 procent van de sector zit.

    Mogelijk kan Shell tijdens de beleggersdagen eind november al meer inzicht geven in de ontwikkeling van de balans en het dividendbeleid, merkte Jefferies op.

    Jefferies heeft een koopadvies op Shell met een koersdoel van 22,80 Britse pond. Op een groen Damrak noteerde het aandeel woensdag 0,5 procent lager op 25,31 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 29 september 2017 17:55
    Beursblik: S&P verhoogt kredietwaardigheid Shell

    Kredietwaardigheidsbeoordelaar handhaaft positieve outlook voor energiereus.

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Global Ratings heeft vrijdag de kredietwaardigheid van Shell verhoogt van A naar A+ en handhaafde zijn positieve outlook voor de energiereus.

    De kredietwaardigheidsbeoordelaar motiveerde de verhoging op basis van de goede vorderingen die het bedrijf heeft geboekt met zijn desinvesteringsprogramma ter waarde van 30 miljard dollar, "terwijl de kasstroom verder groeit, ondersteunt door een lagere kostenbasis en een portefeuille met nieuwe projecten".

    Dit betekent volgens de analisten van S&P dat de verbetering van de kredietwaardigheid sneller zal verlopen dan aanvankelijk voorzien. De positieve outlook houdt in dat de kredietbeoordelaar een verdere verhoging in het vat heeft voor Shell, mits het de verhouding tussen schuld en dividend goed kiest.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot vrijdag op een groen Damrak 0,2 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 2 oktober 2017 16:47
    Shell, Total en Statoil sluiten overeenkomst voor CO2-opslag

    CO2-opslag gaat plaatsvinden op Noors continentale plat.

    (ABM FN-Dow Jones) De oliemaatschappijen Shell, Total en Statoil hebben een overeenkomst bereikt voor de opslag van CO2 op het Noorse continentale plat van de Noordzee. Dit maakten de drie maatschappijen maandagmiddag bekend.

    De eerste fase van het project kan een capaciteit bereiken van circa 1,5 miljoen ton CO2 per jaar. Daarbij kan CO2 worden opgeslagen van industriebronnen uit verschillende landen. Hiermee willen de bedrijven een bijdrage leveren aan het Parijse klimaatakkoord. Het project wordt gesteund door de Noorse regering.

    Bij de start van het project wordt CO2 per schip aangevoerd vanuit industriële faciliteiten in Oost-Noorwegen naar een terminal, waarvoor de locatie nog moet worden vastgesteld. In de vervolgfase kan de CO2 per pijplijn vanuit de terminal naar injectiebedden bij het Trollveld in de Noordzee worden getransporteerd.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Shell 0,5 procent hoger op 25,69

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 2 oktober 2017 20:27
    Shell overweegt kleiner belang in Borssele - media

    Van Oord wil belang niet verkleinen.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell overweegt om een deel van zijn belangen in een tweetal Nederlandse windenergieprojecten van de hand te doen. Dit zeiden twee bronnen maandag tegen persbureau Bloomberg.

    Samen met partners Eneco en Mitsubishi zou Shell bekijken of het een belang van maximaal 45 procent in Borssele III en IV kan verkopen. De twee windmolenparken kosten zo'n 1,4 miljard dollar om te ontwikkelen.

    Volgens Bloomberg zou de vierde partner, baggeraar Van Oord, zijn belang niet willen verkleinen.

    Een bron zei tegen het persbureau dat Shell een belang van 50 procent heeft in de twee parken, Eneco 30 procent en Mitsubishi en Van Oord elk 10 procent.

    In een reactie tegen Bloomberg zei Shell dat het louter kijkt of het meer investeerders aan boord kan krijgen, zonder hier verdere details over te willen verstrekken. Daarbij mikt het ook meer op de vroege stadia van ontwikkeling, aldus Shell.

    "Dit is onderdeel van een geplande beoordeling door het consortium over hoe het project het beste kan worden gefinancierd", liet Eneco weten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 4 oktober 2017 16:37
    Shell annuleert verkoop tweetal dochters

    Dochterbedrijven houden 22,2 procent belang in Thaise Bongkot.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell en KUFPEC hebben de verkoop van twee Shell-dochterondernemingen geannuleerd. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus woensdag voorbeurs.

    Shell meldde dat dochteronderneming BG Asia Pacific Holdings en een dochteronderneming van Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company, ofwel KUFPEC, gemeenschappelijk hebben besloten om de eerder overeengekomen verkoop van Shell Integrated Gas Thailand en Thai Energy te annuleren.

    Deze twee dochterondernemingen van Shell houden gemeenschappelijk een belang van 22,2 procent in het Bongkot-veld en een vijftal aangrenzende blokken buiten de kust van Thailand. Shell's partners in het veld zijn PTT Exploration & Production en Total met belangen van respectievelijk 44,5 procent en 33,3 procent.

    Shell zei dat de twee dochterondernemingen de exploitant van het veld, PTT Exploration & Production, blijven ondersteunen bij de exploitatie en verdere ontwikkeling van Bongkot. Shell Integrated Gas Thailand is tevens van plan deel te nemen aan de komende licentieronde voor de uitbreiding van de Bongkot-consessie.

    De Brits-Nederlandse energiereus meldde ondanks de annulering van de verkoop verder goede vorderingen te maken met het desinvesteringsprogramma. Tot dusver desinvesteerde Shell voor meer dan 25 miljard dollar aan bezittingen. Het concern heeft zichzelf ten doel gesteld tussen 2016 en 2018 voor 30 miljard dollar te desinvesteren.

    Het aandeel Shell sloot dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 25,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 188 189 190 191 192 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links