Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

PostNL augustus 2017

4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 228 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2017 14:40
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 augustus 2017 14:31:

    Gezellig hè, al die 'ramp-toeristen'.

    Jammer dat vrijwel niemand nog oog heeft voor de aspecten in de update van gisteren waaruit blijkt dat de marges bij de pakketjes van PostNL dik in orde blijken te zijn... ondanks dat PostNL de hoogste prijs verrekent voor het versturen van een pakketje. En de verdiensten (underlying cash operating income) uit de pakketjes was voor het eerst zelfs al groter dan de verdiensten uit de post.

    Deze factor verklaard tevens waarom de winst hoger was dan de consensus verwachting van de analisten, ondanks het feit dat de omzet beneden de consensus verwachting lag (ofschoon wel 1% groei t.o.v. 1 jaar terug).

    Uiteindelijk is dit de factor waar de toekomstige groei vandaan moet gaan komen, vandaar dat PostNL de groeiverwachting voor komende jaren niet heeft hoeven aan te passen.
    Hoe verklaar je dan die downgrades?
    Je moet wel realistisch blijven,het is allemaal niet best.(slecht ook niet)dan krijg je onzekerheid en een baggerkoers.
    Herna is een lichtgewicht,dat is niet lullig bedoeld.
  2. Hansbeleg 8 augustus 2017 14:50
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 augustus 2017 13:53:

    [...]

    Dus jij denkt dat de 'meningen' op dit forum wellicht een signaal bevatten van wat er achter de schermen speelt; ik geloof daar zelf niet zo in.

    Bovendien wil ik je er toch even op wijzen dat discussies juist de functie hebben om de zin- en onzin in de meningen van elkaar te onderscheiden.

    Nu nog refereren naar Bpost is in mijn ogen vooral een kwestie van ouwe koeien uit de sloot halen. Een goed verstaander heeft begrepen dat de kwestie immers definitief is afgehandeld... met instemming van de aandeelhouders van PostNL.
    Nou Martijn, "met instemming van de aandeelhouder", daar hoor ik in ieder geval zeker niet bij en Causeway kennelijk ook niet. Verder weten we amper wie het er nog meer niet mee eens was. Ik kan me herinneren dat de firma die voor John de zaken behartigt ook niet echt blij was en aandrong op een serieus gesprek.
    Dat heeft helaas nooit plaatsgevonden, men was te bang dat de koers meteen zou stijgen en er geen weg terug meer zou zijn.
    Nee, nu hebben we een lekkere koers.

    Alleen de "ouderen" op de AVA gaven aan dat ze het zo goed vonden dat PostNL zijn poot stijf hield. Kennelijk zeer gehecht aan het feit dat het Nederlands moet blijven.
  3. Moneyball 8 augustus 2017 15:23
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 augustus 2017 12:46:

    [...]

    Helemaal onjuist:

    - Verhagen heeft gisteren immers haar kaarten juist duidelijk ingezet op de Nederlandse politiek.

    - De waarheid is dat Verhagen vorig jaar in mei al helemaal klaar was met Bpost + de opstelling van de Belgische politiek; immers ze is niet voor niets het contact met de topman van Bpost uit de weg gegaan sinds mei vorig jaar. PostNL heeft ook duidelijk aangegeven dat het bod van Bpost ongewenst was op basis van een breed scala van argumenten.

    - Bpost heeft immers zelf ook aangegeven dat het niet uit was op een vijandige overname, waarschijnlijk omdat ze bij Bpost waarschijnlijk best beseffen dat een verkoop van PostNL aan het veel kleinere Bpost moeilijk te verkopen zou zijn aan de Nederlanders... nadat de Nederlandse politiek zelf de privatisering van de postmarkt heeft laten mislukken - mede dankzij het gedachtengoed van de VVD waarbij het 'vrije markt denken' op vrij ondoordachte wijze wordt geexploiteerd bij de kiezer. Bovendien hebben de toestanden rondom Bpost zich afgespeeld in een fase waarin PostNL nog niet in staat was om duidelijkheid te geven over dividend herstel, etc.

    Conclusie:

    Hopen op een nieuwe bod van Bpost is niet veel meer dan 'wishfulthinking', het is als een situatie waarin de wens de vader van de gedachte is... echter in dit geval heeft de moederkloek totaal andere plannen met haar kindje.
    Verhagen is geen eigenaar. Haar taak is waarde creëren voor die eigenaren. Als je zegt dat op eigen kracht te kunnen, prima, maar dan moet je wel leveren. Het koersverloop laat zien dat hier vooralsnog geen sprake van is.

    Dat ze 'klaar was' met BPost interesseert me niet. Nogmaals, ze moet waarde leveren. De koers staat 55% onder het bod. Waar haal je nu nog het lef vandaan om niet aan tafel te willen zitten?!

    Waarom zou BPost nu niet willen? Als het in goed overleg kan dan is de ratio niet veranderd. De waardepropositie zal niet fundamenteel anders zijn.
  4. forum rang 6 prinszicht 8 augustus 2017 15:29
    quote:

    klein_duimpje schreef op 8 augustus 2017 14:34:

    [...]
    Als je het allemaal zo geweldig goed weet, zul je ook wel flink verdiend hebben aan dit aandeel. Maanden riep je dat we naar de 3,70 zouden gaan. Heb je er naar gehandeld? Of loop je maar een eind heen te blaten? Ik ken helaas geen goede vertaling van het volgende spreekwoord dat geheel op jou van toepassing is: "Put your money where your mouth is".
    Ik vermoed dat je niet echt geïnteresseerd bent in het antwoord. Maar het is terug te lezen. Zo ook mijn aankoop van gister. En dat ik nu wacht op 3,70. Ik roep daarbij plus of min 5 cent. Het dividend van morgen brengt een low mee van 3,65. Dan heeft het dividend ons exact een euro gekost.
  5. Moneyball 8 augustus 2017 15:35
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 augustus 2017 13:08:

    [...]

    Voor welk bod??? De koers stond ongeveer op het huidige niveau toen vorig jaar in mei uitlekte dat Bost en PostNL in gesprek waren en Bpost achter de schermen al haar eerste bod (5,25 euro) had gelanceerd.

    Verhagen heeft ook nooit de indruk gewekt dat ze verwachtingen koesterde t.a.v. Kamp, wat je schrijft hierover is slechts je eigen fantasie.

    Ik denk dat je conclusies verbind aan de (lage) koers die door PostNL op geen enkele wijze worden gesteund, je lijkt jezelf blind te staren op de koers... maar aan die koers kun je niet veel meer aflezen dan dat het sentiment rondom de post niet best is en het vertrouwen van de beleggers momenteel behoorlijk ver te zoeken is.

    De tijd zal nog moeten gaan uitwijzen of het momenteel een kwestie van volatiliteit is of dat de koers nog verder weg gaat zakken.
    Ja natuurlijk worden er conclusies verbonden aan de koers. Dat is hoe de markt de waarde van het bedrijf inschat. En als dit een kwestie van vertrouwen is......is het dan niet juist een van de primaire taken van een CEO om hiervoor te zorgen?
4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 228 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links