Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,204 25 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,35%) Dagrange 1,195 - 1,239
  • 1.803.919 Gem. (3M) 2,2M

PostNL augustus 2017

4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 228 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 prinszicht 4 augustus 2017 20:07
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-071116-255/Rutt...

    Rutte aan het woord. Het is aan de aandeelhouders. Ik zei ook nee maar er is ons niets gevraagd. Maar als we maandag zeg een goede 50 procent van het bod verwijderd zijn, hoop ik echt dat er goed geluisterd gaat worden. O.a. naar de voorheen grootste aandeelhouders. Die zeggen onbelegbaar wat direct op het conto komt te staan van Herna. Nou, dan rest ons nog 1 conclusie.
  2. forum rang 4 DWB Happy 4 augustus 2017 21:14


    Wat mij dagelijks verbaasd is dat de koers alsmaar rond de 4 euro blijven hangen,
    omzetten zijn af en toe ook behoorlijk hoog, maar toch komt het aandeel maar niet los.

    Ook een van de redenen dat ik gewoon blijf zitten, dit omdat ik toch altijd nog denk dat er een kansje bestaat dat er weer een bod gaat komen.

    Voor maandag ben ik niet bang, ik verwacht dat de outlook gehandhaafd blijft,
    een bedrijfsresultaat tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro voor 2017.

    Iedereen weet waar hij in belegt, het oud zeer is er nu onderhand wel uit, het
    mag van mij wel weer richting de 4,60 euro.
  3. [verwijderd] 4 augustus 2017 22:18
    quote:

    Martijn van M schreef op 4 augustus 2017 18:12:

    Toch nog net onder de 4,07 euro gesloten, een laatste signaal richting de top van PostNL van de markt t.a.v. de Q2 cijfers a.s. maandag:

    'Better be good, else... knock-out punch (< 3,70 euro)'

    PS. Toch nog maar gauw even wat winst verzilverd door de helft af te bouwen; mijn positie is nu nog (slechts) 2x zo groot als in aanloop naar de Q1 cijfers. Ik heb goede hoop dat de cijfers niet zullen teleurstellen en hoop dat de markt zal gaan inzien dat PostNL inmiddels op het juiste pad zit. Ik vermoed dat velen verwachten dat de koers behoorlijk in beweging gaat komen, waarbij het mogelijke nieuwe richtpunt 3,70 euro (in dat geval verwacht ik dat Jan Bos opnieuw met nogal wat vragen zal worden geconfronteerd) of 4,30 euro gaat worden. Zou prettig zijn als de marges bij de pakketten niet langer onder druk staan, immers PostNL is al enige tijd in staat om de hoogste prijs te vragen dus er moet zich zo langzamerhand wel een moment gaan aandienen dat dit in de resultaten zichtbaar wordt. Overigens, eigen vermogen zal vermoedelijk zijn geslonken t.g.v. de dividend uitkering naar ongeveer -50M, in dat geval vermoedelijk wel op schema om in Q4 positief te worden.
    Even voor de duidelijkheid: ik had het eerder vandaag over eventueel bijkopen beneden de 4,02 euro nadat de koers een groot deel van de dag op rood stond. Bij 4,08 euro was voor mij het punt bereikt om te overwegen om opnieuw eieren voor mijn geld te kiezen door mijn winst te verzilveren na mijn laatste aankoop op 4,04 euro.

    Overigens, jouw laatst koersdoel is toch 3,00 euro? Ik kan me nog herinneren dat je (voorgaande) koersdoel van 3,70 euro kwam op tafel te liggen op de dag na de brief van Kamp toen de koers nog rond de 4,20 euro stond, om vervolgens 1 of 2 dubbeltjes lager - dus ruim boven de 3,70 euro - jouw koersdoel naar 3,00 euro te schuiven.

    Uiteindelijk zijn we nog steeds behoorlijk ver verwijderd gebleven van de 3,70 euro, dus ik kan alleen maar concluderen dat je eigenlijk over welhaast alles negatief bent over PostNL.
    Ik kan me bijvoorbeeld ook nog herinneren dat je voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering veronderstelde dat de positie van de CEO flink onder druk zou komen te liggen... maar op de dag zelf bleek dat de grote meerderheid van de aandeelhouders alle begrip had voor het gevoerde beleid.

    Kortom, in mijn ogen is jouw negatieve kijk op PostNL niet echt op de realiteit gebaseerd... en bovendien ben je ook na de aandeelhoudersvergadering gewoon 'vrolijk' verder gegaan met je verhalen in termen van 'Danny Blind'.

    PS. Overigens... t.a.v. je vergelijking met Danny Blind (vergeef mij op deze laatste voetballoze vrijdagavond nog even uitgebreid over de geschiedenis van het Nederlandse voetbal uit te wijden):

    Danny Blind werd op ondoordachte wijze buiten de openbaarheid in het zadel gebracht door KNVB koning Bert Oosterbosch, echter er was immers veel onbegrip in de voetbalwereld over de constructie - mede doordat Blind het zelfs bij Ajax niet had gered als hoofdcoach en bovendien ook nooit de uitstraling heeft gehad van een van Basten en een Rijkaard, die beiden (in tegenstelling tot Blind) bovendien ook bij Europese clubs hun ervaring op het allerhoogste niveau in de wereld hadden aangetoond.

    (Uiteindelijk was het vooral Oosterbosch die had moeten inzien dat het niet verstandig was om te denken dat Blind zou kunnen worden vergeleken met een van Basten of Rijkaard, die immers met Gullit jarenlang bij Milan onder Berlusconi wereldwijs waren geworden)

    Nadat vervolgens het nieuwe avontuur van Hiddink binnen 1 jaar was mislukt - waarbij Blind zelf ook betrokken was - maakte Blind vervolgens als bondscoach al snel keuzes die zeer discutabel bleken te zijn, door bijvoorbeeld meerdere spelers op te stellen die bij hun club niet speelden om uiteindelijk zijn eigen Waterloo te vinden in het besluit om een 17-jarig talent op te stellen in het Nederlands elftal terwijl die jongen feitelijk een paar weken eerder eigenlijk nooit tot het vaste basiselftal van Ajax kon worden gerekend... vervolgens werd één hoge zomeravond bal Blind fataal - nadat hij in zijn communicatie rondom de 17-jarige bovendien ook de suggestie had gewekt dat er geen capabele fitte Nederlandse verdedigers meer te vinden waren, waarmee hij eigenlijk vrijwel het gehele Nederlandse voetbal heeft gediskwalificeerd waarbij hij vermoedelijk terug heeft gedacht aan zijn eigen successen als verdediger bij Ajax en het Nederlands Elftal waardoor hij wellicht de lat veel te hoog heeft gelegd.

    In het perspectief van deze Blind-kroniek heb je denk ik geen stevige poot om de handelswijze van Danny Blind te vergelijken met de handelswijze van Verhagen - die immers zelf al jaren stevig in het zadel zit en voor wie bovendien in de loop der jaren door diverse onafhankelijke personen en partijen regelmatig de loftrompet is gespeeld - ook t.a.v. de wijze waarop Verhagen de kwestie Bpost heeft afgehandeld, immers dit is ook gebleken tijdens de recente aandeelhoudersvergadering.

    Tenslotte, ik heb zelf het vermoeden dat wellicht dat onze eigen 'Jaapaap' op dit forum tot de lieden behoorde die de waardering hierover in de microfoon richting Verhagen heeft uitgesproken - ik zal hem maandag er eens naar vragen, want ik vermoed dat Jaapaap maandag wel weer van zich zal laten horen.

    (Fijn weekend!)
  4. forum rang 6 keffertje 4 augustus 2017 23:33
    quote:

    pff schreef op 4 augustus 2017 18:25:

    [...]

    Maandag 75% erin 25% eruit. (kleine Stoch spike, behoorlijke oversell) KW1 was 25% erin, 75% eruit. (Hoge Stoch en een overbought situatie) Het gaat om de kans dat het aandeel naar beneden of omhoog gaat. De kans dat het aandeel a.s. maandag naar beneden gaat is een stuk kleiner dan KW1. Gaat het naar beneden, dan kan ik 25% bijkopen 3.75, 3.5euro. Gaat het omhoog dan kan ik bij een overbought situatie langzaam gaan afbouwen. Het kan dan best zijn dat ik een tijdje dan geen PostNl heb.
    Thanks, maar waar haal je de informatie over de Stoch en de oversell vandaan? Wellicht kun je de informatie hier posten!
  5. pff 5 augustus 2017 10:50
    quote:

    keffertje schreef op 4 augustus 2017 23:33:

    [...]

    Thanks, maar waar haal je de informatie over de Stoch en de oversell vandaan? Wellicht kun je de informatie hier posten!
    Ikzelf zit bij Lynx, daar kun je alles instellen, grafieken etc. Om de paar weken kijk ik dan hoe het aandeel ervoor staat en of er verkocht of verkocht moet worden, meestal rond de cijfers omdat er dan een richting wordt gekozen. Er zijn natuurlijk ook sites te vinden, maar eigenlijk verwacht ik maandag niet veel.
  6. forum rang 6 keffertje 5 augustus 2017 12:53
    quote:

    I-trader schreef op 5 augustus 2017 10:10:

    charts.quoteweb.fr/chart/Custom?issue...

    stoch staat inderdaad laag...
    Ok... thanks, maar wat verwacht jij dan op basis van dit grafiekje (en waarom volgens de theorie).

    Ben de achtergronden van deze benadering even aan het bekijken, maar wellicht kan jij al wat meer duidelijkheid geven over deze specifieke situatie.
  7. forum rang 6 Lector 5 augustus 2017 13:04
    Maandag de cijfers van PostNL én van Bpost, dat geeft dan direct een mooi inzicht of Herna d'r "op eigen kracht koers" de juiste is geweest ? Hoewel ik nog steeds van mening ben dat het in feite niet de wil van Herna was om niet met Bpost in zee te gaan, maar van Henk. U weet wel, dat is die man die de overnames van PostNL en Akzo Nobel hoogstpersoonlijk blokkeerde. En terwijl wij nog zitten te wachten op zijn aangepaste postwet, heeft Henkie dat hete hangijzer maar even doorgeschoven naar zijn opvolger (die voorlopig nog niet bekend is) en geniet hij zelf van een welverdiend pensioen op zijn landgoed in Diepenheim. Nee, Diepenheim ligt niet in het aardbevingsgebied, dus van verzakkingen en scheuren in de muren heeft Henk geen last, de mensen die hij liet stikken in Groningen overigens wel, maar er is vast wel een opvolger die dat gaat herstellen. Henk, het ga je goed en mocht de koers van PostNL maandag door het putje gaan, dan weet jij dat ze daar op eigen kracht vast wel weer uitkomen, dropsleutel !
  8. [verwijderd] 5 augustus 2017 14:58
    quote:

    DWB Happy schreef op 5 augustus 2017 14:53:

    Schei toch uit man, een Nederlands bedrijf met 25.000 werknemers laat je toch niet
    besturen door de Belgische wispelturige politiek!!

    De Nederlandse politiek heeft terecht ingegrepen, dit is niet waar we in Nederland nog op zaten te wachten!
    Zelfs ik zou het niet beter gezegd kunnen hebben, terwijl ik het kan weten want ik woon in Belgie!
  9. [verwijderd] 5 augustus 2017 15:15
    quote:

    Rising hope schreef op 5 augustus 2017 15:06:

    Je moet wel heel sterk zijn als een aandeel niet hoger dan 4,- komt en een bod van 5,75 weigert omdat het een Belgisch bedrijf is. Je zit op de beurs om rendement te maken!
    Ik ga er van uit dat het alsnog goed komt met de postwet en daarmee de beurskoers. Indien niet dan komt er alsnog een classaction lawsuit met Henk K. in de hoofdrol lijkt mij.
  10. [verwijderd] 5 augustus 2017 16:25
    quote:

    DWB Happy schreef op 5 augustus 2017 14:53:

    Schei toch uit man, een Nederlands bedrijf met 27.000 werknemers laat je toch niet
    besturen door de Belgische politiek!!

    De Nederlandse politiek heeft terecht ingegrepen, dit is niet waar we in Nederland nog op zaten te wachten!
    Als jij een politicus ben en beleggen ondergeschikt belang vind dan wens ik je a.s. maandag bijzonder veel succes.
  11. forum rang 4 eduardo3105 5 augustus 2017 16:55
    Norges Bank vergroot belang in #PostNL flink Zowel kapitaalbelang als stemrecht boven 5 procent. ift.tt/2uby7ZG
    Norges Bank heeft een groter belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 3 augustus 2017.
    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 5,11 procent met een dito stemrecht.
    Op 17 mei van dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met eenzelfde stemrecht.
  12. forum rang 4 DWB Happy 5 augustus 2017 18:03
    quote:

    RamBam schreef op 5 augustus 2017 17:32:

    [...]
    Gezien de historie heeft de Put de grootste kans.
    Gezien de historie dat Norges bank deze keer zelfs zijn kar overbeladen heeft verwacht ik dus een ander scenario de komende tijd.

    Ook deze keer zullen die hun huiswerk wel zeer goed gedaan hebben.

    Afgebouwd tot onder de 3% voor 18 mei, nu opgebouwd tot over de 5%
  13. forum rang 6 Lector 5 augustus 2017 18:17
    quote:

    DWB Happy schreef op 5 augustus 2017 14:53:

    Schei toch uit man, een Nederlands bedrijf met 27.000 werknemers laat je toch niet
    besturen door de Belgische politiek!!

    De Nederlandse politiek heeft terecht ingegrepen, dit is niet waar we in Nederland nog op zaten te wachten!
    Mij zal het roesten wie de eigenaar is van PostNL, als belegger zie ik alleen een misgelopen € 1,75 per aandeel en dat gaat in mijn geval om een groot bedrag. Bovendien, het zijn Belgen hoor, je doet net of het bedrijf ten prooi was gevallen aan Noord-Koreanen of zo. Nu is het aandeel al maanden een prooi van shorters, daytraders en andere lieden die het ook alleen om het rendement gaat en zeker niet om die 27.000 werknemers die jij noemt, happy nu ?
4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 228 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links