Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,085 24 apr 2024 16:22
  • +0,205 (+0,61%) Dagrange 33,995 - 34,230
  • 3.639.266 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 187 188 189 190 191 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juli 2017 16:13
    Beursblik: Shell boekt waarschijnlijk hogere resultaten

    Energiereus rapporteert donderdag voorbeurs resultaten over tweede kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het tweede kwartaal van 2017 betere resultaten geboekt, dankzij een grotere bijdrage van de downstream activiteiten, terwijl een verlies bij Upstream vorig jaar werd omgebogen in een positief resultaat. Dit blijkt uit een analistenconsensus van Vara Research.

    Volgens deze consensus kwam de kwartaalwinst van Shell op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, de zogenaamde geschoonde CCS-winst, uit op 3.152 miljoen dollar. Dit zou een forse stijging betekenen ten opzichte van de winst van ongeveer 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel kwam de CCS-winst afgelopen kwartaal naar verwachting uit op 0,38 dollar.

    Cannacord Genuity verwacht dat de resultaten van Royal Dutch Shell ten opzichte van het eerste kwartaal evenwel lager zullen uitvallen, vanwege de lagere olieprijs, maar ook dat de divisie Downstream van de Brits-Nederlandse energiereus aanzienlijke veerkracht zal laten zien. Cannacord merkt op dat de resultaten van de Downstream divisie in het tweede kwartaal over het algemeen sterker zijn dan in het eerste kwartaal. De geschoonde CCS-winst bedroeg in het eerste kwartaal 3,8 miljard dollar, waarbij Upstream een resultaat boekte van 540 miljoen dollar en Downstream goed was voor een bijdrage van 2,5 miljard dollar. Daarnaast wordt een substantiële kasstroom voorzien vanwege een reeks desinvesteringen, waaronder de Canadese teerzand-activiteiten, Britse bezittingen en activa in Thailand, Saoedi Arabië en Gabon.

    Morgan Stanley verwacht dat het winstherstel van de laatste kwartalen bij energiereuzen in het algemeen in het tweede kwartaal zal zijn gestagneerd, hoewel Shell het volgens de Amerikaanse bank naar verwachting redelijk goed heeft gedaan in het afgelopen kwartaal. De bank ziet een aanhoudende focus op een verdere reductie van de kosten en de investeringen.

    De oliereus opent donderdag voorbeurs de boeken. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 23,31 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 25 juli 2017 16:24
    Interesse Shell voor overname Equis Energy - media

    Ook Japanse Softbank onder potentiele bieders.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell en het Japanse Softbank zouden interesse hebben in een overname van Equis Energy uit Singapore. Dit meldde Reuters dinsdag, zich beroepend op anonieme bronnen die bekend zijn met de kwestie.

    De eerste biedingen, die vermoedelijk oplopen tot 5 miljard dollar op de investeerder en ontwikkelaar van hernieuwbare energie, zouden deze week plaatsvinden, aldus het persbureau.

    De bieders opereren volgens Reuters in groepen, omdat sommige kopers slechts geïnteresseerd zijn in specifieke onderdelen van Equis. Naast Shell en Softbank zouden onder meer ook Orix en het Nederlandse pensioenfonds APG interesse hebben.

    De genoemde bedrijven wilden geen commentaar geven, meldde Reuters nog.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 8 Wilbar 26 juli 2017 18:47
    Weer banen weg bij Shell Nederland
    Shell wil dit jaar in Nederland nog
    honderden arbeidsplaatsen schrappen bij
    vestigingen in Rijswijk en Amsterdam.
    Dat heeft te maken met het verminderen
    van de olie- en gaswinning.Shell richt
    zich meer op handel en verwerking van
    olie en gas dan op de winning.

    De banen verdwijnen bij de afdeling
    'Projects and Technology' van Shell
    Global Solutions.Omdat Shell nog met
    bonden en de ondernemingsraad overlegt,
    wil het bedrijf niet zeggen om hoeveel
    arbeidsplaatsen het precies gaat.

    Vorig jaar nam Shell Nederland ook al
    afscheid van honderden werknemers. Toen
    was er een wereldwijde inkrimping.

    teletekst pagina 104
  4. forum rang 10 voda 26 juli 2017 20:21
    'Shell Nederland gaat honderden mensen ontslaan'

    Shell gaat in Nederland mensen ontslaan. Dat bevestigt het olie- en gasbedrijf, na eerdere berichtgeving van de NOS. De vakbonden en de ondernemingsraad van Shell zijn al geïnformeerd.

    De ontslagen zullen vallen in Rijswijk en Amsterdam. Door de gedaalde olieprijs staan de inkomsten onder druk en is Shell de laatste jaren enorm aan het letten op de kosten.

    De banen verdwijnen bij de afdeling 'Projects and technology'. Volgens de NOS gaat het daarbij om honderden banen. Shell zelf zegt 'niet te kunnen specificeren op hoeveel banen dit impact heeft'.

    De afgelopen twee jaar zijn er bij Shell wereldwijd meer dan 10.000 banen geschrapt. Bij de ontslagronde vorig jaar, hoopte het bedrijf dat in Nederland zo veel mogelijk mensen gebruik maken van de vrijwillige vertrekregeling.
    Kantoorpersoneel met een salaris van boven de €75.000 kwam daarvoor in aanmerking. Maar ook gedwongen ontslagen waren toen niet uitgesloten.

    fd.nl/ondernemen/1211805/shell-nederl...
  5. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:13
    Beursblik: S&P verlaagt koersdoel Shell

    Koersdoel naar 23,50 Britse pond.

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft donderdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 24,00 naar 23,50 Britse pond, maar handhaafde het koopadvies, nadat de Brits-Nederlandse energiebedrijf eerder op de dag zijn kwartaalcijfers publiceerde.

    Het koersdoel reflecteert een koers-winst-ratio van 16,6, wat in grote lijnen in overeenstemming is met de gemiddelde waardering van sectorgenoten. In navolging op de kwartaalresultaten van het tweede kwartaal verlaagde S&P Equity Research zijn verwachtingen voor de winst per aandeel van 2,04 dollar naar 1,85 dollar en van 2,17 dollar naar 2,02 dollar.

    Over het tweede kwartaal rapporteerde Shell een aangepaste winst per aandeel van 0,44 dollar, wat 16 procent boven consensus was. "De operationele kasstroom was sterk, in combinatie met goede vorderingen in het desinvesteringsprogramma, waardoor de schuldverhouding verder daalde tot 25 procent", aldus de analist.

    Het aandeel Shell noteerde op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 23,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:47
    Royal Dutch Shell maakt indruk (update)
    Door Martin Crum op 27 jul 2017 om 09:01 | Views: 364 | Categorie: Update

    RDS kan prima leven met een olieprijs onder de $50 per vat. Dat hebben we al eerder gezegd en de 2Q17 cijfers bevestigen dat (nogmaals). RDS rapporteerde een nettowinst van $3,6 mrd (op CCS basis) over 2Q17, exclusief bijzondere items.

    De markt rekende op $3,35 mrd, dus daarmee verslaat het energieconcern de consensus. Wie zich zorgen maakt over het dividend of de schuldenlast, na overname van BG, kan gerust zijn. De operationele cashflow van RDS over de afgelopen twaalf maanden lag op een indrukwekkende $38 mrd.

    De gearing, een ratio om de schuld in uit te drukken, ligt inmiddels op een gezonde 25% en een verdere verbetering richting de doelstelling van 20% mag verwacht worden.

    De af en toe de kop opstekende angst dat RDS het hoge dividend niet kan handhaven lijkt vooralsnog niet gestoeld op de cijfers. De kostenbesparingsprogramma’s werpen duidelijk hun vruchten af, een extra bewijs dat dat RDS kan leven met een olieprijs onder de $50 per vat.

    Toenemende kasstroom

    Kijkend op kwartaalbasis, realiseerde RDS een operationele kasstroom van liefst $11,3 mrd. Dat is een verbetering van afgerond $9 mrd vergeleken met 2Q16 en ook beter dan het afgelopen kwartaal ($9,5 mrd).

    Hoe ziet het er uitgesplitst per divisie uit? De upstream-tak - opsporing en winning van olie en gas - liet het afgelopen kwartaal weer een winst (je) zien van $339 mln, versus een verlies van ruim $1,3 miljard vorig jaar. Downstream, de verwerking van olie en de chemietak, verliepen de zaken crescendo: een nettowinst van ruim $2,5 mrd.

    Kortom: sterke cijfers, meevallende cijfers, indrukwekkende cijfers. Hoe je het ook bekijkt, er valt weinig af te dingen op deze resultaten. De integratie van BG verloopt voorspoedig en maakt een belangrijk onderdeel uit van het transformatieproces van Shell.

    Royaal dividend

    Beleggers kunnen wederom een kwartaaldividend per aandeel tegemoet zien van $0,47. Nu is de dollar weliswaar wat verzwakt ten opzichte van de euro, maar omgerekend krijgen aandeelhouders dus circa €0,40 per aandeel aan dividend uitgekeerd.

    RDS genereert op jaarbasis een dividendrendement van circa 7%. Beleggers die op zoek zijn naar een relatief stabiel aandeel en dito dividend kunnen bij Shell uitstekend terecht.

    CEO Van Beurden liet in een toelichting op de cijfers weten dat "het bedrijf op koers ligt om aandeelhouders een belegging van wereldklasse te geven." Daar slaagt het concern zeker in.

    Disclaimer: Crum heeft geen positie in bovenvermeld aandeel.

    KOPEN
    De cijfers van RDS zijn sterk en geven geen aanleiding het koopadvies te herzien.

    Martin Crum
    Martin Crum is sinds 1 mei 2017 verbonden aan IEX als senior beleggingsanalist. Hij heeft meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring met de financiële markten bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur op solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trading financiële informatie aan derden aan.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/268788/Ro...

  7. forum rang 10 voda 28 juli 2017 20:59
    Royal Dutch Shell on new possible US sanctions

    Royal Dutch Shell told Sputnik, commenting on new possible US sanctions, it is committed to act in accordance with its contractual obligations under the Nord Stream 2 project, as well as in compliance with restrictions. The US House of Representatives approved by a 419-3 vote on Tuesday a new version of a bill that would impose sweeping sanctions on Russia, Iran and North Korea, and limit President Donald Trump’s ability to lift the restrictions on Moscow.

    The measures target Russia's defense, intelligence, mining, shipping and railway industries, and restrict dealings with Russian banks and energy companies.

    The company said when asked whether the sanctions would force Shell to stop financing Nord Stream 2 “We do not want to speculate on possible effect of the recent US legislation. Shell in committed to act in accordance with its contractual obligations and in full compliance with applicable sanctions and trade control requirements. We cannot comment further.”

    The bill, which is yet to be approved by the administration of US President Donald Trump, has already prompted criticism within the European Union. Thus, German Foreign Minister Sigmar Gabriel and Austrian Chancellor Christian Kern have condemned the draft of new US sanctions, which, they said on June 15, were about "selling American liquefied natural gas and ending the supply of Russian natural gas to the European market."

    Source : Sputnik
  8. forum rang 10 voda 28 juli 2017 23:16
    Opmerkelijk: Shell-baas Van Beurden neemt elektrische auto

    Het lijkt alsof de slager opeens vegetariër wordt. Shell ceo Ben van Beurden verruilt zijn dieselslurper voor een elektrische wagen. Dat maakte de Nederlandse topman vandaag bekend.

    ,,De hele beweging om het vervoer elektrisch te maken in het Noordwest-Europa, de VS en China is een goede ontwikkeling," verklaarde Van Beurden zijn besluit tegen Bloomberg-tv. ,,Het aandeel van elektrische auto’s en waterstof voertuigen moet behoorlijk omhoog als we de klimaatdoelstelling willen halen en de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius willen houden.”

    Van Beurden krijgt de sleutels van zijn nieuwe bolide in september. De automobiel wordt een plugin Mercedes-Benz S500e, laat een Shell-woordvoerder weten. Dat is Mercedes' topklasse qua zakelijke auto's.

    Helemaal elektrisch is die wagen overigens niet, het is een hybride. Met een opgeladen accu kan de wagen 30 kilometer elektrisch rijden met een topsnelheid van 130 km per uur. Daarna schakelt de wagen over op benzine en ligt de maximum snelheid meteen op 250 km per uur.

    Waterstof
    Van Beurden is niet de enige Shell-topmanager die milieuvriendelijker rijden verkiest. Zijn collega Jessica Uhl, financiële topvrouw in de directie, rijdt al een elektrische BMW i3.

    En in ons land nam Marjan van Loon, directeur van Shell Nederland, onlangs de sleutels van een auto op waterstof in ontvangst.

    Van Beurden maakten de opmerkelijke stap bekend op de dag dat Shell uitstekende resultaten over het tweede kwartaal van 2017 bekend maakte. De energiegigant boekte 3,6 miljard dollar winst, ruim 3,5 maal meer dan dezelfde periode vorig jaar.

    www.ad.nl/economie/opmerkelijk-shell-...
  9. forum rang 10 voda 31 juli 2017 16:18
    Update: merendeel fabrieken Shell Pernis stilgelegd

    Brand leidde tot stroomonderbreking.

    (ABM FN-Dow Jones) Shell Pernis heeft een groot aantal van de fabrieken stilgelegd. Dit maakte de energiereus zondag bekend.

    "Door de gebrekkige elektriciteitsvoorziening hebben we besloten om het merendeel van de fabrieken op veilige en gecontroleerde wijze uit bedrijf te nemen, met fakkelen tot gevolg. Bij het fakkelen is ook een rookpluim zichtbaar; dit komt omdat we door gebrek aan stoom op dit moment niet volledig kunnen verbranden", meldde Shell op de eigen website.

    Daar voegde Shell nog aan toe dat het steeds in overleg is met de Veiligheidsregio en DCMR.

    De problemen bij Shell Pernis begonnen zaterdagavond laat, toen er een stroomonderbreking plaatsvond als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 31 juli 2017 16:29
    Circa 400 banen op de tocht bij Shell

    Gepubliceerd op 31 jul 2017 om 11:13 | Views: 1.257

    Royal Dutch Shell A 16:08
    23,97 +0,27 (+1,14%)

    DEN HAAG (AFN) - Bij Shell in Nederland staan circa vierhonderd banen op de tocht. Dat bevestigde het olie- en gasconcern maandag nadat geruchten over een nieuwe ontslagronde al eerder de kop op hadden gestoken. De banenreductie zal voornamelijk de divisie Projects & Technology in Amsterdam en Rijswijk treffen.

    Volgens Shell zullen de maatregelen vanaf het laatste kwartaal van dit jaar worden genomen. Sommige van de medewerkers die het betreft kunnen mogelijk elders binnen Shell aan de slag. Shell benadrukte verder dat de precieze impact niet duidelijk is en dat daarvoor nog overleg wordt gevoerd met ondernemingsraad en vakbonden.
    Vorig jaar nam Shell ook al afscheid van honderden medewerkers in Nederland in verband met een wereldwijde herstructurering waarbij ruim 10.000 arbeidsplaatsen kwamen te vervallen. Shell heeft op dit moment circa 10.000 werknemers in dienst in Nederland.

    Projects & Technology

    Vakbond FNV is vooral benieuwd in hoeverre werknemers van Projects & Technology elders binnen Shell aan de slag kunnen. De bond wijst enerzijds op fors lagere investeringen die Shell doet in de oliewinning (upstream). Anderzijds presenteert Shell zich meer en meer als een bedrijf dat inzet op gas en hernieuwbare energie. ,,Dat moet toch ook voor werkgelegenheid kunnen zorgen", meent FNV.

    De vakbond vreest dat met de huidige lage olieprijs dit niet de laatste keer zal zijn dat Shell het mes zet in het personeelsbestand. Blijft de olieprijs op het huidige niveau dan verwacht FNV binnen twee tot drie jaar een nieuwe inkrimping.
    FNV zal in de gesprekken met Shell samen met vakbond CNV optrekken. Wanneer die gesprekken zijn, is nog niet bekend. Over een sociaal plan hoeft overigens niet te worden onderhandeld. ,,Dat is goed en doorlopend", aldus FNV.
  11. forum rang 10 voda 1 augustus 2017 16:11
    Shell Pernis op zijn vroegst tweede helft augustus heropent

    Maandag laat opnieuw incident in raffinaderij.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verwacht dat Shell Pernis pas in de tweede helft van augustus kan worden herstart. Dit meldde de energiereus maandag.

    Shell meldde dat het merendeel van de fabrieken op 30 juli is stilgelegd in verband met een stroomstoring.

    "We verwachten dat de fabrieken op zijn vroegst in de tweede helft van augustus worden herstart", aldus Shell in een verklaring. "We vinden het vervelend dat dit mogelijk gevolgen heeft voor onze klanten, maar we doen er alles aan om de gevolgen voor onze klanten zoveel als mogelijk te beperken", voegde het bedrijf toe.

    De problemen bij Shell Pernis begonnen zaterdagavond laat, toen er een stroomonderbreking plaatsvond als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Maandagavond trad er bovendien bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken een lekkage op van waterstoffluoride.

    DCMR Milieudienst Rijnmond meldde klachten ontvangen te hebben over stankoverlast in Hoogvliet in navolging op het lek. "Chemisch adviseurs meten met de brandweer in het gebied de concentraties", aldus de milieudienst van de provincie Zuid-Holland. "De werkzaamheden zijn er nu op gewricht om de situatie onder controle te krijgen. Het is nog niet bekend of de ontsnapping te maken heeft met de brand bij Shell eerder dit weekend", voegde de milieudienst toe.

    Royal Dutch Shell noteerde maandag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 23,97 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 3 augustus 2017 21:30
    European oil majors seek to harness US offshore wind energy

    Reuters reported that some European oil majors have made inroads into the emerging U.S. offshore wind energy market, aiming to leverage their experience of deepwater development and the crowded offshore wind arena at home. Late entrants to the offshore wind game in Europe, which began with a project off Denmark 25 years ago and is now approaching maturity, they are looking across the Atlantic at what they view as a huge and potentially lucrative new market.

    Norway's Statoil has won a licence to develop a wind farm of the New York coast, is marketing its new floating turbine to California and Hawaii and is retraining some oil and gas staff to work in its wind division.

    Royal Dutch Shell bid for a lease offshore North Carolina earlier this year while Denmark's DONG Energy, a wind energy pioneer which agreed to sell its oil and gas business in May, is in a Massachusetts-based offshore wind consortium, holds a lease off the New Jersey coast and has opened an office in Boston.

    Offshore wind generation began in the United States late last year, ironically after the election of President Mr Donald Trump. He is sceptical about climate change, complains about subsidies for renewable energy and battled against an offshore wind farm near his Scottish golf resort.

    However, a string of federal seabed leases were awarded before Trump took office and more are planned. The investment needed to get projects going is one of the biggest obstacles.

    Mr Samuel Leupold chief executive of DONG Energy's offshore wind business, said that "Undeniably, offshore wind is a big boys' game because it requires large amounts of capital because scale is such an important cost driver."

    While DONG has shifted decisively towards renewables, Statoil and Shell are still firmly rooted in fossil fuels and other major European oil companies, in common with their U.S. counterparts, have so far steered clear of U.S. offshore wind.

    Washington estimates its potential at 2,000 gigawatts (GW), many times anticipated capacity in Europe of 25 GW by 2020, but U.S. federal subsidies expire at the end of 2019 and while they may be renewed by Congress, that is no means certain.

    Costs in Europe have fallen to a level that enabled DONG to place a zero subsidy bid earlier this year, but offshore wind farms are still multi-billion dollar projects. A push into deeper U.S. waters and the bigger turbines needed to compete without subsidies will keep price tags high.

    Source : Reuters
  13. forum rang 10 voda 4 augustus 2017 16:00
    Shell informeert omwonenden over lekkage

    Gepubliceerd op 4 aug 2017 om 10:33 | Views: 786

    Royal Dutch Shell A 15:40
    24,19 +0,06 (+0,23%)

    DEN HAAG (AFN) - Shell houdt volgende week woensdag een informatieavond voor omwonenden van de raffinaderij van Shell Pernis. Dat gebeurt op het centraal kantoor in Hoogvliet. Shell heeft vrijdag in een advertentie in de Rotterdamse editie van het AD excuses aangeboden voor de ,,schrik, ongerustheid en hinder".
    Na een stroomstoring brak er vorige week zaterdag brand uit bij de raffinaderij.

    Die werd daarop stilgelegd waarna er veel gas werd afgefakkeld. Maandagavond lekte er bovendien fluorwaterstof uit een fabriek op het complex.

    Shell zal tijdens de bijeenkomst een toelichting geven op de incidenten. Ook wordt vooruitgeblikt op de herstart van de raffinaderij. Het olie- en gasconcern liet dinsdag weten dat de raffinaderij ,,op zijn vroegst in de tweede helft van augustus'' wordt herstart.

    Volgens Shell kunnen mensen vragen stellen. Ook zijn er vanuit de verschillende organisaties experts aanwezig die daarbij kunnen assisteren.
  14. forum rang 10 voda 4 augustus 2017 18:46
    Shell-stieren aan zet

    Door Nico Bakker op 4 aug 2017 om 11:27 | Views: 2.678

    Het aandeel Royal Dutch Shell is dit jaar een van de achterblijvers op het Damrak. In de afgelopen weken is het technische landschap echter flink verbeterd en thans geven de bulls te kennen zich op te maken voor een significante beweging omhoog.

    Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom, technisch gezien, het licht voor Shell op groen staat. 

    Brede bandbreedte

    De grafiek van Shell verdient geen schoonheidsprijs als het om trendmatigheid gaat. Het fonds bevindt zich namelijk in een brede bandbreedte met 22,83/22,41 aan de onderkant als steunzone en 25,66/26,86 aan de bovenkant als weerstandzone. Onlangs zijn de bulls er in geslaagd om op te veren vanaf de steungrens op 22,83, waardoor de trading range intact is gebleven.

    Vorige week werd een Bullish Engulfing patroon gevormd en sprong de swingteller op +1. Deze week wordt het positieve koerspatroon bevestigd met een witte candle en ook staat de versnellingsmeter een tandje hoger. Hier komt bij dat de RSI een up-cross met de 50-lijn bewerkstelligt en de gemiddelde lijn opwaarts wordt gekruist.

    Bij deze voortgang zal mijn Dashboard aanstaande maandag een UP-status afgeven. Een opmars in de komende weken richting de rode streep op 25,66 is dan ook aannemelijk. Als dit weerstandniveau vervolgens wordt geslecht, dan komt er zelfs ruimte vrij richting 26,86. Prima vooruitzichten dus voor de Koninklijke, maar de koers moet wel boven de steunzone blijven bewegen.  
     
    Stieren aan zet

    Alle marktlenscomponenten staan thans op groen, waardoor een nieuwe UP-status in de maak is. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen aan de koopkant in actie te komen om de verwachte opmars richting de rode streep op 25,66 mee te spelen.

    Bij een doorbraak van dit niveau zijn additionele posities gerechtvaardigd. Het geschetste positieve scenario is valide zolang de koers boven de groene steunstrepen noteert. Succes! 

    Voor meer, zie link:

    www.belegger.nl/Column/269384/Shell-s...

  15. forum rang 10 voda 8 augustus 2017 16:13
    Shell Pernis nog steeds buiten gebruik - media

    Woordvoerder kan niet aangeven wanneer raffinaderij weer in gebruik wordt genomen.

    (ABM FN-Dow Jones) De raffinaderij van Shell in Pernis is nog steeds buiten gebruik. Een woordvoerder van het olie- en gasconcern wilde dinsdagmiddag geen commentaar aan ABM Financial News geven op een bericht van persbureau Reuters dat het eerste deel van de raffinaderij vrijdag weer in gebruik zou worden genomen. Reuters baseerde zich op een anonieme bron die bekend is met de situatie.

    Het merendeel van de fabrieken is op 30 juli stil gelegd na een grote stroomstoring. "We verwachten dat de fabrieken op zijn vroegst in de tweede helft van augustus worden herstart", meldde Shell toen in een verklaring. "We vinden het vervelend dat dit mogelijk gevolgen heeft voor onze klanten, maar we doen er alles aan om de gevolgen voor onze klanten zoveel als mogelijk te beperken", voegde het bedrijf toe.

    De problemen bij Shell Pernis begonnen zaterdagavond 29 juli, toen er een stroomonderbreking plaatsvond als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Maandagavond trad er bovendien bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken een lekkage op van waterstoffluoride.

    Shell Pernis is de grootste olieraffinaderij in Europa.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 7 ff_relativeren 8 augustus 2017 16:34
    quote:

    voda schreef op 8 augustus 2017 16:13:

    Shell Pernis nog steeds buiten gebruik - media

    Woordvoerder kan niet aangeven wanneer raffinaderij weer in gebruik wordt genomen.

    (...)

    Het blijft me verbazen dat ook in grote, gecompliceerde business, er nog steeds Single-point-of-failures bestaan. Voor wie nog nooit tegen een single-point-of-failure aan is gelopen, zoek het begrip maar eens op.

    Het fungeert eigenlijk als een soort knelpunt waar geen alternatieven voor zijn ingebouwd. Gaat dat ene punt stuk, dan volgt er direkt een kettingreactie (meestal met grote impact).
  17. forum rang 10 voda 10 augustus 2017 16:42
    Shell Pernis mikt op herstart eind augustus

    Gepubliceerd op 10 aug 2017 om 16:29 | Views: 13

    Royal Dutch Shell A 16:21
    24,05 -0,47 (-1,90%)

    DEN HAAG (AFN) - Shell hoopt het leeuwendeel van de raffinaderijcomplex in Pernis eind deze maand weer operationeel te hebben. Dat meldde een woordvoerder van het olie- en gasbedrijf. Shell was al begonnen met het herstarten van een aantal fabrieken bij Shell Pernis.

    Na een stroomstoring brak er eind vorige maand brand uit bij Shell Pernis. Het overgrote merendeel van de zestig fabrieken op het terrein werd daarop stilgelegd, waarna er veel gas werd afgefakkeld. Het opstarten van de installaties gaat mogelijk weer gepaard met fakkelen en zal hoorbaar zijn in de omgeving, meldde Shell eerder.
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 187 188 189 190 191 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links