Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,961 17 apr 2024 17:35
  • -0,001 (-0,10%) Dagrange 0,953 - 0,967
  • 2.891.437 Gem. (3M) 6,4M

Pharming het aandeel van 2017

50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 1037 1038 1039 1040 1041 ... 2538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pfffff 26 juli 2017 16:24
    quote:

    Bones schreef op 26 juli 2017 16:21:

    Je kan beter vandaag kopen dan morgen lijkt mij
    Als je morgen wil kopen als de cijfers meevallen ben je te laat want dan rolt iedereen over elkaar heen om te kopen en dan koop je zeer te duur. Dan wordt het freezzz na freezzz en dan kun je alleen bestens kopen.
  2. [verwijderd] 26 juli 2017 16:26
    quote:

    Zinho schreef op 26 juli 2017 16:20:

    De zin en onzin op dit forum ligt vaak mijlen bij elkaar vandaan.
    Ik denk dat je bedoelt dat die hier heel dicht bij elkaar liggen ;)

    ps en het feit dat konijnen zich als konijnen vermenigvuldigen is voor Pharming niet van belang hoor. Met een heel gering aantal konijnen kan al de hele HAE-patiëntenpopulatie bediend worden.
  3. [verwijderd] 26 juli 2017 16:27
    Van schurk tot beursverrassing van het jaar
    Topman Sijmen de Vries redt biotechbedrijf Pharming na jaren ploeteren van de ondergang

    De boodschap aan het adres van Sijmen de Vries in 2010 was niet mis te verstaan. ‘Weg met Sijmen de Vries’ was de kop waaronder kleine aandeelhouders op internet discussieerden over de ceo van het Leidse biotechbedrijf Pharming. Enkele kwalificaties die de Pharming-topman toen ten deel vielen: boef, schurk en oplichter.
    Zeven jaar later zijn de bordjes verhangen. De Vries heeft nog steeds de leiding bij Pharming. Maar het aandeel is in zes maanden tijd in waarde verdubbeld, van €0,22 tot €0,45, en nu wordt de topman van het biotechbedrijf op dezelfde website van iex.nl geprezen voor ‘zijn inspanningen die meer dan de moeite waard zijn geweest’.
    Lange lijdensweg ging aan herrijzenis vooraf
    Sijmen de Vries,
    Sijmen de Vries,Foto: Peter Strelitski voor het FD
    De Vries presenteert donderdag de nieuwe halfjaarcijfers van Pharming. Dan moet blijken of de 58-jarige topman is geslaagd in zijn ambitie om de Amerikaanse verkoop van Pharmings enige medicijn Ruconest flink op te voeren. Het antwoord is bepalend voor de vraag of Pharming in de race blijft voor de titel van het best presterende aandeel van 2017.
    Aan de herrijzenis van Pharming is wel een lange lijdensweg vooraf gegaan. Bij het aantreden van De Vries in 2008 stond het bedrijf er al beroerd voor en de tegenvallers bleven zich nog jarenlang aandienen. De waarde van het aandeel daalde zelfs zo sterk dat De Vries in 2013 geen betere oplossing zag dan tien aandelen samen te voegen tot één. Alleen zo kon hij voorkomen dat het aandeel Pharming niet meer waard was dan een paar cent.
    Nooit grote beloften gedaan, dat is positief
    Toch is Errol Keyner van beleggersvereniging VEB opvallend positief over Sijmen de Vries. ‘Het is hem gelukt om Pharming te redden, wat ten tijde van zijn aantreden vrijwel onmogelijk leek. Het is gepaard gegaan veel pijn voor de zittende aandeelhouders, maar ik moet De Vries nageven dat hij altijd heeft gewaakt voor hele grote beloftes. Hem komt echt lof, eer en glorie toe.’‘Hij straalt altijd energie uit, terwijl hij veel tegenslag heeft gehad’• Fondsmanager Patrick Krol over Sijmen de Vries
    Bij zijn benoeming in 2008 was De Vries nog een grote onbekende. Pharming meldde dat de nieuwe ceo medicijnen had gestudeerd in Amsterdam en bij Novartis en SmithKline Beecham had gewerkt. Ook was hij er als ceo van een klein Zwitsers biotechbedrijf in geslaagd bij investeerders 27 mln Zwitserse frank op te halen. Geld ophalen was een vaardigheid die Pharming hard nodig had.
    Zijn salariëring is wel 'buitensporig'
    Ophef ontstond er over de riante beloning van De Vries en die ophef is gebleven. Keyner spreekt van een ‘buitensporige’ salariëring. De protesten hebben niet verhinderd dat de beloning van De Vries in 2015 opliep tot € 1,8 mln, op een moment dat Pharming een beurswaarde had van slechts € 116 mln.
    Inmiddels is de beurswaarde verdubbeld. En dus zegt Patrick Krol: ‘Ik neem mijn petje af voor die man.’ Krol is fondsmanager van Aescap 2.0, een beleggingsfonds in biotech en prijst De Vries voor diens doorzettingsvermogen. ‘Ik kom Sijmen vaak tegen, ook op conferenties in de Verenigde Staten, en dan valt me op dat hij altijd energie uitstraalt – terwijl hij veel tegenslag heeft gehad.’
    Rechten op Ruconest teruggekocht
    De tegenslag waaraan Krul refereert, betreft onder meer de moeizame introductie van Ruconest op de Amerikaanse markt. De Vries had er weinig grip op doordat zijn Amerikaanse partner die voor de marketing verantwoordelijk was, herhaaldelijk van eigenaar veranderde.‘Hij houdt zijn commissarissen zeer goed op de hoogte. Die staan nooit voor verrassingen en steunen hem door dik en dun.’• Rein Strijker, ex-Pharming, over Sijmen de Vries
    Dit noodlot wist De Vries vorig jaar in het voordeel van Pharming te keren. Hij kon de Amerikaanse rechten op Ruconest terugkopen. ‘Dat heeft hij knap gedaan’, stelt Krol. Voor de deal tuigde De Vries een uiterst complexe financieringsconstructie op, die in ieder geval bewees dat de Pharming-topman over financiële stuurmanskunst beschikt.
    Goede band met commissarissen
    Zelfs Rein Strijker, die als ceo van de geliquideerde Pharming-dochter DNage een aantal conflicten met De Vries uitvocht, heeft een complimentje in petto. ‘Sijmen is erg goed in het omgaan met zijn raad van commissarissen, daar heb ik echt van geleerd. Hij houdt zijn commissarissen zeer goed op de hoogte. Die staan nooit voor verrassingen en steunen hem door dik en dun.’

    AD BY STREAMADS

    FD 26-07-2017

    Ruud..
  4. [verwijderd] 26 juli 2017 16:32
    quote:

    Declan schreef op 26 juli 2017 16:27:

    Van schurk tot beursverrassing van het jaar
    Topman Sijmen de Vries redt biotechbedrijf Pharming na jaren ploeteren van de ondergang

    De boodschap aan het adres van Sijmen de Vries in 2010 was niet mis te verstaan. ‘Weg met Sijmen de Vries’ was de kop waaronder kleine aandeelhouders op internet discussieerden over de ceo van het Leidse biotechbedrijf Pharming. Enkele kwalificaties die de Pharming-topman toen ten deel vielen: boef, schurk en oplichter.

    Zo herinner ik me van ene Declan in 2010 een draadje met als titel iets van: "Sijmen, Sijmen, waarom heb je ons bedrogen?
    Het kan verkeren.
    :D
  5. Bailey-Leah 26 juli 2017 16:32
    quote:

    Declan schreef op 26 juli 2017 16:27:

    Van schurk tot beursverrassing van het jaar
    Topman Sijmen de Vries redt biotechbedrijf Pharming na jaren ploeteren van de ondergang

    Mooi stuk dat is een feit. het zegt alleen niets over de cijfers van morgen. Of is dit indirecte informatie voorziening>

  6. [verwijderd] 26 juli 2017 16:39
    quote:

    Smakkie schreef op 26 juli 2017 16:33:

    Prima artikel. Nooit grote beloften gedaan idd. Behalve bij Q1 dus morgen up. ;-)
    Een lofzang gewoon. Maar meer praktisch: vraag die biotechfondsbeheerder, mijnheer Patrick Krol, eens waarom hij dan niet in Pharming belegt. (hij wordt in ieder geval niet gemeld als +3% deelnemer)
50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 1037 1038 1039 1040 1041 ... 2538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links