Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,286 19 apr 2024 16:59
  • +0,016 (+5,93%) Dagrange 0,262 - 0,286
  • 1.013 Gem. (3M) 11K

Omgekeerd naar de beurs kost veel tijd

594 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 juli 2017 10:04
    Lavide krijgt geld terug van Scheringa
    1 uur geleden

    ALKMAAR (AFN) - Lavide heeft inmiddels het eerste deel van een uitstaande lening bij CS Factoring, het bedrijf van oud-bankier Dirk Scheringa, teruggekregen. Dat meldde de lege beurshuls donderdag in een ,,financiële update''.

    Eerder liep de omgekeerde overname van CS Factoring, waarbij het bedrijf zou worden geplaatst in de lege beurshuls, spaak. Inmiddels is 300.000 euro teruggevloeid naar Lavide. ,,De rente is door CS Factoring gedurende de looptijd van de lening tot op heden altijd conform afspraak betaald'', merkt het bedrijf daarbij op.

    Lavide maakte ook bekend dat per oktober een lening wordt verstrekt aan la Rambelje, de vennootschap van topman Vincent Poorter, van 200.000 euro bij een rente van 4,5 procent en een looptijd van een jaar. Het onderpand is onroerend goed. Met deze inkomsten kunnen de lopende kosten van Lavide worden gedrukt, aldus de onderneming.

    La Rambelje heeft verder een converteerbare lening met een waarde van 70.000 euro volgestort, evenals Kuikens, de vennootschap van grootaandeelhouder Martijn Kok. Bij Kok ging het om 30.000 euro.
  2. [verwijderd] 12 juli 2017 12:11
    ATTENTIE: WIJZIGINGEN BIJ HANDEL IN VEILINGFONDSEN (sinds enkele weken, maar nog niet algemeen bekend):
    -Er is nu handel mogelijk tussen 11.30 en 15 uur, en tussen 16.30 en 17.30 uur.
    -Op bovenstaande tijden kunnen alleen bestensorders worden ingelegd, limietorders worden verworpen. Limietorders kunnen alleen worden ingelegd voor 11.30 en tussen 15 en 16.30 uur.
    Succes!
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 13 juli 2017 18:47
    Kok oefent optie uit en koopt 85.000 stukken tegen 50 cent. Ik neem aan dat hij deze stukken de afgelopen tijd alvast verkocht heeft tegen de dubbele koers. Ome Herc is en blijft toch bijzonder handig in dit soort gratis geld constructies :-)

    @overvloedgolf; Dat betekent dat je ca 7.500 aandelen Lavide hebt gekocht tegen ca 85 cent. Dan heb je Kok cs 35 cent winst per aandeel gegund, zijnde 2.600 euro zodat de heren weer eens met wat dames uit eten kunnen gaan.
  4. forum rang 10 voda 13 juli 2017 19:23
    Extra financiering Lavide

    Gepubliceerd op 13 jul 2017 om 19:07 | Views: 13

    Lavide Holding 13:48
    1,01 -0,10 (-9,01%)

    ALKMAAR (AFN) - Lege beurshuls Lavide krijgt 42.500 euro aan extra financiering. Kuikens BV (de vennootschap van dhr. Kok) verstrekt Lavide dat bedrag ter uitvoering van de optierechten op 85.000 opties, die omgezet worden in 85.000 aandelen tegen een uitoefenprijs van 0,50 euro per aandeel.

    Kuikens BV (de vennootschap van dhr. Kok) heeft een converteerbare obligatie volgestort ter waarde van 130.000 euro conform eerder gemaakte afspraken. 45.000 euro van die lening wordt omgezet naar 90.000 aandelen.

    De la Rambelje BV (de vennootschap van Lavide-topman Vincent Poorter) heeft een converteerbare obligatie volgestort ter waarde van 225.000 euro conform eerder gemaakte afspraken. 87.500 euro wordt omgezet naar 175.000 aandelen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juli 2017 08:01
    Roep om rol Euronext
    Beurstruc onder vuur
    56 min geleden Jasper Meeuwissen

    Amsterdam - De afgelopen jaren is een serie kleine bedrijven via de achterdeur de beurs op gekomen. Na recente incidenten zwelt de kritiek op deze ’reverse listings’ weer aan.

    Klik hieronder om te downloaden:

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/artic...

    Bij een reverse listing wordt een beursgenoteerd bedrijf dat feitelijk een lege NV is, overgenomen door een bedrijf dat op die manier goedkoop aan een beursnotering komt. Er is geen prospectus nodig en onderzoek door analisten wordt niet gedaan.

    Een goed geïnformeerde bron binnen Euronext meldt dat de beursorganisatie aan het bestuderen is hoe zij meer grip kan krijgen op deze achterdeur naar de beurs.

    ’Gekke dingen’

    „Er gebeuren soms gekke dingen rond deze beursgangen. Er is te weinig informatie voor beleggers”, legt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) uit.

    Naast successen zoals SnowWorld en in het verdere verleden het beleggingsfonds HAL zijn er ook minder geslaagde voorbeelden, zoals die van zeepwinkelketen Sabon en afvalrecycler Inverko. Beide gingen failliet, waarbij beleggers veel geld verloren.

    Van het dubbeltjesfonds New Sources Energy (NSE) werd in mei zelfs de oprichter en grootaandeelhouder opgepakt door de fiscale opsporingsdienst FIOD. NSE nam zes jaar geleden de lege beurshuls van een oud IT-fonds over.

    Pleidooi

    „We zouden het toejuichen als Euronext zijn verantwoordelijkheid neemt. Beleggers verwachten dat”, vervolgt de VEB haar pleidooi voor een betere bescherming van de particuliere belegger.

    Door het gebrek aan informatie bij een reverse listing is het volgens critici, zoals de VEB en sommige beursanalisten, voor beleggers lastig in te schatten wat de toekomstige waarde van het bedrijf is.

    Waar een bedrijf bij een gewone beursgang van toezichthouder AFM een telefoonboek aan financiële gegevens moet publiceren, volstaat bij een beursnotering een ’veredelde reclamefolder’, aldus de VEB.

    Bekende namen die recent gebruik maakten van deze beurstruc zijn oud-VEB-directeur Peter Paul de Vries van Value8 en beursgoeroe Geert Schaaij van de Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC).

    De Vries was onder andere betrokken bij de beursnotering van SnowWorld en werd destijds gelauwerd als de man die eindelijk mkb-bedrijven naar de beurs kon brengen. De laatste tijd ligt hij echter onder vuur omdat Value8 nog steeds geen gecontroleerde jaarrekening over het jaar 2016 bij de AFM heeft gedeponeerd.

    ’Onzin’

    Schaaij werd onlangs door de VEB ook op de korrel genomen voor gebrekkige informatieverstrekking rond VNC. „Onzin”, zegt Schaaij, „ik had mijn informatie op orde, maar de VEB wilde niet twee dagen wachten tot het jaarverslag gepubliceerd was.” Hij vindt sowieso dat er genoeg informatie beschikbaar is voor beleggers in reverse listings. „Alle informatie die je moet weten over een bedrijf zit verwerkt in de koers van het aandeel. Vraag en aanbod bepalen de waarde.”

    Desgevraagd laat de AFM weten dat „bij het proces van reverse listings beleggers op een eerder moment moeten worden voorzien van adequate informatie.” De financiële waakhond juicht het daarom toe wanneer er „meer grip op reverse listings” komt.

    Kritisch

    De toezichthouder zoekt zelf contact met partijen die in lege beurshulzen willen stappen. Beleggers moeten volgens de AFM een goede inschatting kunnen maken over ’nieuwe’ beursgenoteerde ondernemingen. „Beleggers die deze gegevens niet hebben, kunnen geen afgewogen beslissing maken”, aldus de AFM.

    Euronext laat weten welwillend maar ook kritisch naar reverse listings te kijken. De VEB vindt dat Euronext niet naar andere partijen moet wijzen. „Ze zouden in hun reglement op kunnen nemen dat er meer informatie voor de belegger moet komen.”
    Volg financieel nieuws direct met deze gratis app van DFT
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juli 2017 08:13
    Lavide gaat zich richten op kinderopvang

    Gepubliceerd op 25 jul 2017 om 07:00 | Views: 260

    Lavide Holding 24 jul
    1,02 0,00 (0,00%)

    ALKMAAR (AFN) - Lavide gaat zich richten op kinderopvang. De lege beurshuls gaat zelf ,,activiteiten ontplooien'' en heeft GastVrij Nederland overgenomen. Laatstgenoemde is actief in de gastouderopvang en kinderdagverblijven.

    Dat bleek dinsdag. Lavide koopt alle aandelen GastVrij van Amélie voor 145.000 euro in contanten. Verder geeft Lavide na de overdracht van de aandelen 290.000 aandelen B uit tegen een betaling van een nominale waarde van 0,50 euro per aandeel. Ook geeft Lavide nog een optieregeling aan Amélie.

    Aanvullend verleent Lavide in 2 tranches een lening van in het totaal 90.000 euro aan Gastvrij om de aanloopverliezen, die gemaakt zijn om de onderneming op te bouwen, te kunnen voldoen aan haar crediteuren en de belastingdienst.

    Het bedrijf roept een bijzondere aandeelhoudersvergadering op 7 september bijeen om goedkeuring te verlenen aan de transactie.
  7. [verwijderd] 25 juli 2017 13:19
    Een hele kleine overname en een zeer onduidelijke aankondiging van uitbouw van activiteiten, geen woord over winstgevendheid.... Op dit moment weet ik niet precies waar ik op 7 september over moet stemmen, maar hopelijk zullen de plannen voor dat moment worden geconcretiseerd. GastvrijNederland (verwarrend want er is ook een reisbrancheorganisatie met die naam)is volgens haar website een top-10 bedrijf in gastouderopvang door heel Nederland en heeft een kinderopvangcentrum in Heiloo. Hier ben ik met een investering van een paar duizend euro nu ongeveer 0,1% eigenaar van.
    Veel koerswinst is denk ik niet te verwachten dus hou ik voorlopig mijn aandelen vast en kijk ik wat het wordt. Dit zou best een hele winstgevende business kunnen zijn maar daar valt nu nog niks over te zeggen. In elk geval wel een originele toevoeging aan het aanbod op de Amsterdamse beurs :-)
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juli 2017 14:03
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 juli 2017 08:13:

    Lavide gaat zich richten op kinderopvang
    Gepubliceerd op 25 jul 2017 om 07:00 | Views: 260
    Lavide Holding 24 jul
    1,02 0,00 (0,00%)
    ALKMAAR (AFN) - Lavide gaat zich richten op kinderopvang. De lege beurshuls gaat zelf ,,activiteiten ontplooien'' en heeft GastVrij Nederland overgenomen. Laatstgenoemde is actief in de gastouderopvang en kinderdagverblijven.
    Dat bleek dinsdag. Lavide koopt alle aandelen GastVrij van Amélie voor 145.000 euro in contanten. Verder geeft Lavide na de overdracht van de aandelen 290.000 aandelen B uit tegen een betaling van een nominale waarde van 0,50 euro per aandeel. Ook geeft Lavide nog een optieregeling aan Amélie.
    Aanvullend verleent Lavide in 2 tranches een lening van in het totaal 90.000 euro aan Gastvrij om de aanloopverliezen, die gemaakt zijn om de onderneming op te bouwen, te kunnen voldoen aan haar crediteuren en de belastingdienst.
    Het bedrijf roept een bijzondere aandeelhoudersvergadering op 7 september bijeen om goedkeuring te verlenen aan de transactie.
    Ik denk dat Amelie de vriendin is van Vincent Poorter.....
  9. BASF en BAYER kopen 9 september 2017 20:19
    Dagopvang voor zestien peuters krijgt beursnotering :-)
    =======================================

    Een beursnotering - dat klinkt vaak als de sprong naar het grote geld, naar durfinvesteerders, aandelenopties en bonussen. Maar dat hoeft niet, zoals Zand op je Hand laat zien. Dat is een kinderdagverblijf op antroposofische inslag, in Heiloo. De opvang is nog geen jaar oud en telt maximaal zestien klantjes. De personeelssterkte is 2,5 voltijdsbanen en in de eerste helft van dit jaar boekte de kinderopvang een verlies van 26 duizend euro op een omzet van krap 60 duizend euro.

    Door: Peter de Waard Peter van Ammelrooy 9 september 2017, 02:00

    Dit kleine onderneminkje heeft dus een beursnotering, sinds donderdag.

    Niet dat de naam van Zand van je Hand tussen de noteringen van Euronext is te vinden. Wel die van Lavide, het bedrijf waarvan de aandeelhouders donderdag akkoord gingen met de overname van Gastvrij Nederland uit Almere. En dat is van het kinderdagverblijf in Heiloo de eigenaar.

    Niet dat Gastvrij Nederland nu de indruk wekt van een cashcow. Gastvrij Nederland is een bureau dat bemiddelt voor gastoudergezinnen - opvangadressen voor kinderen van ouders die even niet voor ze willen, kunnen of mogen zorgen. Gastvrij Nederland wikkelt de administratie af voor 360 gastouders. Er werken in Almere 3,7 mensen, de directeur en de financiële directeur inbegrepen. Tot 2013 was het bemiddelingsbureautje een eenmanszaak. Omzet vorig jaar: 3,1 miljoen euro.

    Lege huls
    Reverse listing: de beursnotering is er al, er moet alleen nog een bedrijf bij worden gevonden

    Dit mag dan allemaal niet groots en meeslepend klinken, Lavide heeft met Gastvrij Nederland eindelijk wel iets in handen waarmee het geld kan verdienen. Tot nu toe was Lavide een lege huls, een investeringsvehikel dat officieel al sinds 1998 aan de Amsterdamse beurs genoteerd staat. De eerste veertien jaar was het bekend als Qurius, een softwaremaker die ter ziele ging. De truc met Gastvrij Nederland heet in beurskringen een reverse listing. De beursnotering is er al, er moet alleen nog een bedrijf bij worden gevonden. Zo'n omgekeerde beursgang scheelt bakken met geld.

    De inlijving van Gastvrij Nederland komt niets te vroeg voor Lavide. Euronext overweegt dit soort reverse listings aan banden te leggen, zo meldde Het Financieele Dagblad vrijdag op gezag van anonieme bronnen. Zo zou een (kostbare) prospectus verplicht worden bij een beursgang via de achterdeur en zouden bedrijven langs de ballotagecommissie moeten, wat nu niet het geval is.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 september 2017 07:38
    AFM schaart zich achter plannen om 'reverse listings' aan te pakken

    Bij Euronext Amsterdam wordt gebroed op maatregelen om beursgangen via lege hulzen strenger te controleren. Beurstoezichthouder AFM is het hier helemaal mee eens.

    'De AFM steunt de inzet van Euronext op het gebied van reverse listings,' aldus een woordvoerder tegen het FD. 'Wij hebben onderling overleg gevoerd en zowel de AFM als Euronext beoogt dat de informatievoorziening rond reverse listings verbeterd wordt.'

    Lees ook
    Amsterdamse beurs strenger voor noteringen via lege hulzen

    Afgelopen week bleek dat de Amsterdamse aandelenbeurs maatregelen overweegt om de transparantie en het toezicht rond reverse listings te vergroten. Bij een dergelijke gang naar Beursplein 5 hoeft een bedrijf nu geen prospectus te publiceren en buigt de Listing Board van de beurs zich niet per definitie over de nieuwkomer. Dat is wel zo bij een reguliere beursgang. Euronext Amsterdam overweegt nu dergelijke eisen ook te stellen bij een reverse listing.
    Net op tijd

    'Oef,' reageert Vincent Poorter, 'daar kruipen we dan toch even door het oog van de naald.'

    Poorter kocht zich twee jaar geleden in bij het lege beursfonds Lavide. Hij zocht naar een geschikte kandidaat om deze huls mee te vullen en dacht die in het nieuwe bedrijf van oud-DSB-bankier Dirk Scheringa te hebben gevonden. Maar hij liet het idee van een reverse listing varen en koos voor de overname van een klein gastouderbedrijf. Vrijdagochtend zette hij zijn handtekening bij de notaris. Lavide, verbastering van het Franse woord voor 'de leegte', is net op tijd gevuld.

    Poorter: 'Ik dacht: we moeten echt iets anders gaan doen. We moeten iets kopen en zelf de controle houden.'
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 september 2017 16:15
    quote:

    Glasnost schreef op 12 september 2017 15:08:

    'Oef,' reageert Vincent Poorter, 'daar kruipen we dan toch even door het oog van de naald.'
    Dan heeft Dhr Poorter de regelgeving en de gedachte van Euronext nog niet goed begrepen.
    Leg eens even uit dan.

    Het zijn trouwens nog allemaal geruchten, er is niets officiëels bekend.
594 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links