Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wessanen 2017

732 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 25 juli 2017 16:06
    quote:

    Pierre1 schreef op 25 juli 2017 13:10:

    Hebben we deze stijging te danken aan Broer Konijn, die spijt betuigt van zijn gehalveerde positie en weer is ingestapt?

    Heeft iemand nog iets gehoord van Diegy na zijn post van 09:18?
    Diegy is waarschijnlijk volledig in paniek geraakt omdat hij het weer verkeerd had en heeft wellicht besloten om te stoppen op IEX.

    Maar hij is ook nog actief onder andere namen dus daar zal hij wel mee doorgaan.
  2. silverwheaton 25 juli 2017 17:16
    quote:

    Diegy schreef op 25 juli 2017 09:18:

    Word nu echt met groot volume gedumpt. Als er straks analisten komen die weer zeggen dat wessanen een duur aandeel is dan gaan we de 13,00 zien.
    Oei, Diegy, Accell, Gemalto, Wessanen... ik noem er maar enkele. Voel je je nog wel lekker?
  3. RVV 25 juli 2017 21:34
    quote:

    Bonbini schreef op 25 juli 2017 18:44:

    [...]

    wat bedoel je RVV ? toekomst nabij/middel lang of lange horizon ?
    gr. Bonbini
    Uiteindelijk zelfs +€ 1,03 !
    Na de forse plus van 1,5% gisteren en de forse min van vanochtend een swing van +7%.
    Blijkbaar nog steeds veel vertrouwen bij de niet-analisten......
    WES is wellicht duur, maar dat is wat anders dan te duur.

    Kort/Midden : De groei van WES zelf, dan wel een overname (Unilever?).

    Lang: De onomkeerbare bio-trend.
  4. Broer Konijn 25 juli 2017 22:00
    quote:

    Pierre1 schreef op 25 juli 2017 13:10:

    Hebben we deze stijging te danken aan Broer Konijn, die spijt betuigt van zijn gehalveerde positie en weer is ingestapt?

    Heeft iemand nog iets gehoord van Diegy na zijn post van 09:18?
    Hahaha, nee zeker niet Pierre. Ik voel me comfortabel bij mijn huidige positie inWessanen (en Akzo). Heb er nog een hoop en denk dat Wessanen een mooie toekomst heeft. Zoals je vanochtend in mijn reactie aan Goldcity kan zien was ik bij lezing van de cijfers direct van mening dat die niet zo slecht waren. Dat vonden anderen later ook.

    Mijn gedeeltelijke switch naar Akzo is omdat ik van mening ben dat de waarde van Akzo (€100) er eerder uit zal komen onder druk van onder meer Elliot dan de winstgroei bij Wessanen. Beide zijn prima beleggingen.

    Disclosure: long Wes en Akzo met aandelen en turbo's.
  5. forum rang 6 rene66 25 juli 2017 23:13
    quote:

    rauf schreef op 25 juli 2017 21:36:

    Ik hoor niks meer van die FLUT analist van ING die onlangs Wessanen koers naar beneden schreef.
    Zo iemand moet ING op staande voet ontslaan.
    Ik ga er zelfs vanuit dat die FLUT analist van ING de eer aan zichzelf zal houden en morgen zijn ontslagbrief gaat indienen.
  6. Broer Konijn 26 juli 2017 12:27
    NIBC is naar mijn mening wel heel terughoudend. Hebben het eerder wel bij het rechte eind gehad. Benieuwd of Berenberg nog met een update komt. Bericht van gisteren.

    Beursblik: weinig opwaarts potentieel Wessanen
    25-07-17 09:59:15
    Overname van Wessanen lijkt volgens NIBC onwaarschijnlijk. (ABM FN-Dow Jones) Hoewel de marktontwikkelingen voor Wessanen er positief uitzien, blijft er weinig opwaarts potentieel over voor de producent van biologische en natuurlijke voeding. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC Markets dinsdag in een rapport nadat de onderneming de kwartaalcijfers publiceerde. In het afgelopen kwartaal boekte Wessanen meer omzet, maar daalde de winst fractioneel. De outlook voor 2017 werd gehandhaafd. Waar NIBC voor het tweede kwartaal mikte op een omzet van 157 miljoen euro, werd dit 161 miljoen euro, een stijging van 13 procent op jaarbasis. De nettowinst daalde met 1 procent naar 7,1 miljoen euro, in lijn met de taxaties van NIBC, maar ruim onder de 8,3 miljoen euro uit de consensus. Roeg bleek te spreken over de positie van Wessanen, evenals over de marktontwikkelingen. Evenwel ziet de analist ten opzichte van de huidige waardering weinig opwaarts potentieel voor het aandeel. Wessanen lijkt daarbij geen overnamekandidaat, vanwege het ontbreken van pan-Europese merken in de portefeuille van het bedrijf, aldus Roeg. Bovendien heeft Hain Celestial, dat volgens NIBC een potentiële koper van Wessanen is, de handen al vol aan interne problemen. NIBC handhaafde het Neutraal advies op Wessanen met een koersdoel van 11,40 euro.
  7. forum rang 6 rene66 27 juli 2017 11:37
    quote:

    Broer Konijn schreef op 27 juli 2017 11:30:

    Een premie betalen op 40x EPS of 30x adjusted EPS is wel dapper hoor.......
    Het is de vraag wat een bedrijf over heeft voor een potentieel groei kanon. Dat kan wellicht nog meer zijn.

    Als je het concept van Wessanen snel weet op te schalen dan is een flinke premie niet ondenkbaar. Maar ik hoop dat ze gewoon zelfstandig blijven.
  8. Broer Konijn 27 juli 2017 12:50
    quote:

    rene66 schreef op 27 juli 2017 11:37:

    [...]

    Het is de vraag wat een bedrijf over heeft voor een potentieel groei kanon. Dat kan wellicht nog meer zijn.

    Als je het concept van Wessanen snel weet op te schalen dan is een flinke premie niet ondenkbaar. Maar ik hoop dat ze gewoon zelfstandig blijven.
    Eens met jouw analyse en conclusie....
    €15,18 and counting.......
  9. Pierre1 27 juli 2017 13:22
    Vanmorgen in het FD

    Trend naar duurzaam voedsel lijkt voorlopig niet te stuiten
    Biologische voeding is een markt geworden van tientallen miljarden euro's wereldwijd. Hoe kunnen beleggers inspelen op deze trend?

    Een boer in het Amerikaanse Sequim oogst quinoa. Dit van oorsprong Zuid-Amerikaanse graan is snel populair geworden onder liefhebbers van gezond voedsel en wordt nu ook elders verbouwd.
    Een boer in het Amerikaanse Sequim oogst quinoa. Dit van oorsprong Zuid-Amerikaanse graan is snel populair geworden onder liefhebbers van gezond voedsel en wordt nu ook elders verbouwd.AP
    Wie wil weten hoe hip gezonde voeding is hoeft alleen maar naar de prijzen van avocado te kijken. Die staan op recordhoogtes, en dat heeft behalve met smaak alles te maken met het feit dat het eten van avocado's goed zou zijn voor de gezondheid. En niet alleen avocado's zijn gewild: Gezond voedsel, als het even kan verbouwd met respect voor mens en milieu, wordt steeds populairder.
    Vorig jaar groeide de markt voor verpakt biologisch voedsel wereldwijd met ruim 6% naar $ 32,4 mrd (€ 27,9 mrd), zegt marktonderzoeker Euromonitor. Die groei is stevig, maar het aandeel biologisch binnen verpakt voedsel is met 1,6% nog wel steeds zeer klein.
    Markt in Nederland
    De markt voor duurzame voeding, die meer omvat dan alleen biologisch geteeld voedsel, groeide in Nederland in 2015 zelfs met 12%. Het marktaandeel voor dit soort producten was in Nederland toen 8%. Recentere cijfers voor Nederland zijn er nog niet, maar onderzoekers van de Wageningen Universiteit gaan ervan uit dat de trend doorzet. Analisten denken er hetzelfde over. 'Biologisch is de snelst groeiende categorie binnen voedingsmiddelen', zegt Reginald Watson, analist bij ING.

    Beleggers die hun geld willen inzetten op deze trend komen dan al snel uit bij hét Nederlandse succesverhaal als het gaat om biologisch en 'natuurlijk' voedsel: Wessanen. Dat bedrijf, dat dinsdag de cijfers over het tweede kwartaal presenteerde, transformeerde zich van verkoper van jenever en kaas naar voorloper op het gebied van verantwoorde voeding. Vanaf 2014 schoot de koers omhoog, van onder de € 3 begin dat jaar naar ruim € 14 nu.
    Toch veranderde analist Watson zijn advies voor de verkoper van biologische thee, koekjes en crackers twee weken geleden van kopen naar houden. 'Mijn koersdoel van € 14,60 voor het hele jaar is al bijna gehaald. Ik denk niet dat er nog veel meer in het vat zit', aldus Watson.
    Beursgenoteerde avocadoproducent
    Wie ook een beetje hoogtevrees krijgt van de koers van Wessanen kan voor beleggen in de trend van duurzaam en gezond ook over de grens kijken. Beleggers in de Amerikaanse biologische supermarktketen Whole Foods maakten vorige maand nog een klapper toen webwinkel Amazon een overnamebod deed. En voor fans van avocado's is er Calavo Growers. Dat bedrijf handelt in avocado's en verkoopt een reeks aan op avocado's gebaseerde producten, zoals guacamole. Het aandeel Calavo Growers won circa 20% sinds begin dit jaar.

    Fondsbeheerder Cedric Lecamp van de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM belegt in grote voedingsconcerns zoals het Zwitserse Nestlé en het Franse Danone, die volgens hem voldoende oog hebben voor de trend. Maar Lecamp gaat ook op zoek naar kleinere bedrijven die volgens hem voor grote veranderingen in de voedingsindustrie zullen zorgen, zoals bijvoorbeeld ingrediëntenproducent Christian Hansen, waarvan de koers dit jaar 30% is gestegen.
    Dit Deense bedrijf maakt onder andere natuurlijke kleurstoffen en werkt aan de ontwikkeling van voedsel met minder zout, suiker en vet en producten met een langere houdbaarheid. Ook maakt Christian Hansen probiotica, de zogenoemde 'goede bacteriën' in zuiveldrankjes. 'Ongezond eten is een serieuze bedreiging voor onze gezondheid, en bedrijven die daarop inspelen zijn de winnaars van morgen', zegt Lecamp.

    Trendbeleggingen
    Het FD bekijkt de komende weken drie populaire beleggingstrends: robotica, gezonde voeding en duurzame energie.
    Deel 1: Robotbeleggen kan niet op de automatische piloot
    Deel 2: Trend naar duurzaam voedsel lijkt voorlopig niet te stuiten
    Suiker in verdomhoekje
    Van de ongezonde ingrediënten in ons voedsel zit vooral suiker de laatste jaren in het verdomhoekje. Onder andere Mexico en Frankrijk voerden al een belasting op suikerhoudende dranken in, vanwege de gezondheidsrisico's. Dat roept de neiging op om te speculeren op een koersdaling van bijvoorbeeld frisdrankfabrikant Coca-Cola. Maar misschien is dat toch niet zo'n goede gok. Tabaksfabrikanten liggen al veel langer onder vuur, maar de koersen zijn alleen maar gestegen. Bovendien kunnen ook frisdrankfabrikanten zichzelf opnieuw uitvinden, met suikervrije drankjes bijvoorbeeld.
732 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0657 +0,13%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.734,90 -0,57%
Gold spot 2.393,59 +0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links