Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen in junk: Wie durft?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Rob Stallinga

Rob Stallinga is sinds maart 2015 redacteur van IEXProfs. In 2004 werd hij hoofdredacteur van het beleggingsblad Safe. Daarnaast schreef hij voor Quote en andere financiële titels.

Meer over Rob Stallinga

Recente artikelen van Rob Stallinga

  1. 22 apr Slotcall: Alles in het groen behalve de chippers en goud 1
  2. 18 apr Slotcall: Gelukkig bestaat de AEX uit meer dan chippers
  3. 11 apr Slotcall: Rentegevoelige financials duwen AEX in de min 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Zilverduit 24 juli 2017 21:44
    Uiterst riskante meuk. Vewl bedrijven staan niet voor niets op junk. Als de centrale banken de rente gaan verhogen lijkt het me sterk dat je in junk bonds beter zit dan in veilige obligaties. Lijkt me eerder dar junk bonds dan veel hogere rentes nog moeten geven tov de staatsobligaties en de afstraffing vele malen hoger is. Feit blijft dat wie de ballen had het goed gedaan heeft.
  2. Willem29m 25 juli 2017 10:53
    High Yield in Europa levert niet zoveel meer op. Rentes hier staan zo laag dat je nauwelijk nog 4% yield krijgt. Je kan beter kijken naar Amerikaanse of EM, Aziatisch High Yield.
    .
    Daarnaast vind ik altijd wel grappig dat mensen zo bang zijn voor High Yield / Junk bonds. Mensen die daar bang voor zijn, begrijpen het risicospectrum volgens mij niet helemaal. Bondshouders hebben altijd prioriteit boven aandeelhouders. De meest unsecured junior debt obligatie heeft nog altijd prioriteit boven een aandeel. Junk Bonds zijn dus minder risicovol dan aandelen.
    .
    Mensen die daaraan twijfelen: Kijk maar naar hoe HYG (Grootste US HY fonds) in vergelijking met SPY (Grootste S&P500 US fonds) t.o.v. de highs in 2007 t/m de lows van maart 2009. HYG ging van 105 naar 66 (-37%). SPY ging van 154,5 naar 74 (-52%). High Yield is minder risicovol.
  3. [verwijderd] 4 augustus 2017 06:47
    Handelsrisico van de euro zit rond de 16% en ze staan nu al te mopperen dat de euro te sterk is. Geopolitiek en neem Maduro van Venezuela, zijn schitterende leningen, zijn afgewaardeerd naar rond 40 cent in de dollar door zijn Amerikaanse lening verstrekkers. Neem je de Amerikaanse treasuries dan zijn die waard rond US$ 52 per olievat, dan weet ik niet de kwaliteit. Zo'n twee jaar terug moest men in Zuid Afrika dikke strategische olie prijs verlagen om leningen met spoed te kunnen te betalen. In Amerika denken ze dat ze hun treasuries kunnen terug betalen met olie in drie jaar! De vraag ken men stellen: hoe snel willen de schuld eisers aan hun geld? Hoe sneller des te lager de lening waarde hoe hoger de rente.
    Rob Stallinga z'n vraag: wie durft? De schuldenverstrekkers vanwege een tekort aan contant met de nodige spoed van geld; van niet! Wie dan wel? Leningen zoals samengestelde hypotheken die afgewaardeerd zijn met meer 90% ja, maar dan heb ik niet de kennis om wethouders te mobiliseren.
    Dan Rob's artikel praat over de 'hoop van economische groei' of het verleden niet bestaat. Hij dissocieert zich zelf of hij niet deel uitmaakt van man-uren werken. Neemt men de hoeveelheid man-uren werken die nodig zijn om een lening af te betalen met verhoudingen mensen naar gaarkeukens en minder huisvuil, kortom mensen die uit de economie zijn gezet, dan ken men aannemen dat elke lening die in het verleden is uitgeschreven geen associatie heeft met belofte dat het kan worden terugbetaald; vandaar de race: spoed van geld!
    Terug naar de vraag wie durft: een gek!


  4. [verwijderd] 4 augustus 2017 07:25
    Denk aan die miljarden deals in Italie van afgelopen week: 13 cent per euro.

    Let wel! dit zijn nette bank-vorderingen, gewoon op de bankbalans gestaan, pakketten van 10-15 miljard euro waar een Black Rock en andere Kakkerlakken mee aan de slag gaan.

    Leningen die niet geind werden om vriendjes politiek, het is de buurman, het is de schoonmoeder, ff geen tijd om te betalen, de ene hand wast de andere hand, lid van de sportclub...het bekende werk dus....

    Black Rock gaat Italie nu financieel opvoeden.."nu betalen, binnen 8 dagen, na 3 weken liquideren, verkoop onderpand, op straffe van, beslag leggen op..."

    Die 13 cent per euro(ik wou bijna zeggen per kilo, als ware het oude kranten) gaat minimaal naar 26 cent per euro, Black Rock gaat het land financieel bombarderen, mijn steun hebben ze!
  5. [verwijderd] 6 augustus 2017 12:08
    Ik dacht dat ik bescheiden was, jij op 74% afwaarderen. Brexit gaat ook z'n vechtscheiding Brussel afwaarderen met 47 biljoen offeren, waar Draghi staat te schreeuwen 109 biljoen siegheil dus bijna 60% afwaarderen. Amerika wilt Venezuela scheiden ook met 40 cent in de euro. Dan weer Yellen accepteert 52dollar per vat vol met olie voor de ongeveer 3 triljoen schuld met China en Zuid Afrika offerde 20 dollar de vat voor een 1 of andere Zwarte Steen beleggings bedrijf, dan-dan weer als ik zeg dat Koning Willem is een kloten bedrijf die vrouwen aan het einde van hun leven kort verkoopt wat over de 90% zit wat tegenstrijdig is met de reglementen van de beurs dus discriminatie op na aanhoud, dan wordt ik weer verwijderd.
  6. [verwijderd] 1 september 2017 18:07
    Mijn informanten zeggen 12 Oktober, jullie 18 Oktober dat de schulden moeten of mogen betaald worden. Rente betalen met Groningse aardbeving gas of gemakkelijke verkrijgbare olie gaat niet want de tanken zijn vol. Of het gaat lukken om de Amerikaanse rente schuld te verhogen door de schuld plafond te verhogen dat weet ik weer niet en de vraag ken men stellen: gaat China of Rusland de schulden kopen terwijl hun rente tanken vol zitten met benzine, of gaat dat 5 triljoen buitenlandse contanten van Amerikaanse bedrijven terug naar Amerika worden gelokt?
    Dan Trump zal de belasting terug mogen schroeven om buitenlandse geld te kunnen lokken en de rente op hypotheek naar de normale 15% mogen zetten.
    Als dat besloten wordt dan zal ik mijn geld in Amerika zetten maar of mijn beetje zal uit maken met die triljoenen schulden is zoals pissen tegen de wind. Gaat schulden afgewaardeerd worden met meer dan 90% dan zal het de moeite waard zijn en dat betekend: effe wachten dat de dollar omlaag gaat.
  7. [verwijderd] 15 november 2017 13:54
    Het is nu officieel: buitenlandse schroot geeft zo'n 10% in lokale munt als het gedekt is aan reserves die normaal 3% van BBP 'moet' sich-heil gedekt zijn en uitgedrukt in 60% yuan. Niet en ook NIET gekoppeld aan olie productie en opgeslagen olie. Europa geeft bijna 1% en dit jaar 10% als munt gekelderd.
    Is Europa dan een opkomende markt???
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links