Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,880 23 apr 2024 17:38
  • -0,035 (-0,10%) Dagrange 33,785 - 34,090
  • 5.322.034 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 juli 2017 15:59
    Shell moet 2 miljoen betalen in Pakistan

    Gepubliceerd op 7 jul 2017 om 09:11 | Views: 1.160

    Royal Dutch Shell A 15:37
    23,13 -0,26 (-1,09%)

    ISLAMABAD (AFN/RTR) - Een Pakistaanse dochteronderneming van Shell moet een schadevergoeding en compensatie van minimaal 2 miljoen dollar betalen. De Pakistaanse olie- en gastoezichthouder legde die som op vanwege de explosie van een tankvrachtwagen vorige maand.

    De toezichthouder houdt Shell Pakistan verantwoordelijk voor de explosie in de zuidelijke Punjab-provincie waarbij zeker 209 mensen omkwamen en veel mensen gewond raakten. Een tankwagen was omgevallen en ontplofte toen toegesnelde dorpelingen probeerden gelekte olie te verzamelen.
  2. forum rang 5 Porscheknakker 7 juli 2017 17:24
    AM/MT doet ook weer met ons mee.
    Wat een gemanipuleer van koersen van grondstoffenaandelen.
    Ligt uiteraard aan de gezakte olieprijzen, die ook worden gemanipuleerd.
    Maar dat brengt leven in de brouwerij.
    Jammer dat ik gisteren gekocht heb.
    Had ik vandaag moeten doen.
    Volgende week zal de boel wel weer naar de 23,50 - 23,65 gaan.
    En dan....snel verkopen!
    Niet denken of de 24,00 euro misschien wel bereikt zal worden.
    Weg ermee! De daling naar < 23,00 zal ongetwijfeld na dit herstelletje volgen.

    Thans wordt het aandeel Aegon vol lucht gepompt.
    Zou ik nu niet meer kopen. Veel te riskant.

  3. forum rang 10 voda 10 juli 2017 22:02
    C-Kore Systems signs agreement with Shell for subsea technology

    C-Kore Systems have developed a new subsea technology which will save the UKCS subsea industry time and money. The new subsea technology was utilised on Shell’s Corrib field. The C-Kore units found the root cause of multiple IR faults, allowing the field to be brought back to full performance. The CKore Subsea Testing Tools are used on both fault-finding and construction campaigns to confirm the health or find faults in all types of electrical assets, including umbilicals, EFLs, SCMs, distribution units and down-hole sensors. They help return fields to efficient operation and reduce vessel time needed for installation and maintenance operations.

    Mr Tim Overfield, managing director of C-Kore said that “We are happy to be providing such a valuable service to our customers. Our tools simplify subsea testing, saving substantial money by reducing vessel times on operations.”

    Mr Tom Moore, Subsea & Pipelines Surveillance Team Lead of Shell UK said that “The CKore technology has proved to be very valuable to Shell this last year. We used it on multiple campaigns, saving us considerable costs while giving us improved diagnostic capabilities.”

    Shell UK has signed a supplier agreement with C-Kore Systems, a UK based company which will allow C-Kore Systems to quickly provide Shell with their patented C-Kore Subsea Testing tools.

    Source : Strategic Research Institute
  4. forum rang 10 voda 11 juli 2017 19:07
    Shell koopt FPSO van SBM Offshore

    Verkoopprijs van 1 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell oefent de optie uit om de FPSO Turritella van onder meer SBM Offshore te kopen voor een bedrag van 1 miljard dollar. Dit maakte de Schiedamse oliedienstverlener dinsdag nabeurs bekend, nadat het hiertoe een melding ontving van Shell E and P Offshore Services.

    De FPSO, die momenteel wordt ingezet op het Stones project van Shell in de Golf van Mexico, is eigendom van een joint venture waarin SBM Offshore een belang van 55 procent heeft, Mitsubishi Corporation 30 procent en Nippon Yusen Kabushiki Kaisha 15 procent.

    De transactie wordt naar verwachting begin 2018 afgerond, zodat er voldoende tijd is voor een ordentelijke overdracht.

    SBM Offshore zal de opbrengst die het ontvangt gebruiken voor het aflossen van schulden.

    Het aandeel SBM Offshore sloot dinsdag 0,7 procent hoger. Royal Dutch Shell daalde 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 11 juli 2017 20:21
    Shell boert goed in het Nigeriaanse moeras

    Vervuiling en corruptie maken het werken voor Shell in Nigeria een helse klus, maar de wederzijdse economische belangen maken veel goed.

    De bus met journalisten en Shell-medewerkers staat stil. Woensdagmiddag, half vier, Peter Odili Road in Port Harcourt, Nigeria. Muurvast in de file. Straathandelaren wandelen tussen de jeeps, taxi’s en auto’s die lang geleden zijn geïmporteerd uit Europa. Op hun hoofd manden met water, dvd’s of bananenchips. Ogenschijnlijk is dit een stad als alle andere in Afrika: laagbouw, grote drukte, hopeloos verkeer.

    Alleen is Port Harcourt de stad die toegang biedt tot de Nigerdelta. In dat gebied in het zuidoosten van Nigeria pompt Shell in een joint venture met de Nigeriaanse overheid dagelijks 570.000 vaten olie op. En de Nigerdelta is een permanent onrustige regio. Gewapende rebellen ontvoeren oliewerkers, pijpleidingen worden gesaboteerd en incidenteel worden ze opgeblazen.

    Daarom zijn Shells veiligheidsmaatregelen kolossaal. Het is expats verboden zonder begeleiding van de enorme Shell-compounds in Port Harcourt af te gaan. ‘Zeker niet iemand van jouw kleur’, zegt een Nigeriaanse Shell-medewerker. ‘Als ze weten dat je met Shell mee bent, ben je miljoenen waard.’

    Kalashnikovs

    Het oliebedrijf vervoert zijn expat-medewerkers in een gewapend konvooi. In de bus die vaststaat in de file, zitten zestien mensen. Zeven journalisten uit Europa die mee zijn op een Shell-persreis, net zoveel communicatiemedewerkers van Shell, de chauffeur en nog iemand die permanent over onze veiligheid waakt. Voor en achter de bus rijden jeeps met bewakers in blauwe uniforms. Ze hebben kalashnikovs op schoot.

    Eerder deze woensdag voert de persreis naar Bonny Island. Daar staat een van ’s werelds grootste lng-installaties en Shell heeft er een belang in. Vanuit Port Harcourt gaan er snelboten naar het eiland: catamarans die over het water stuiteren, langs de kleine houten bootjes met vissers die hun netten uitwerpen. De catamarans worden geflankeerd door een beveiligingsbootje dat over het water raast. Voorop staat een mitrailleur, om de rebellen af te schrikken en als dat niet werkt ook daadwerkelijk op hen te schieten. Deze woensdag geen rebellen.

    Maar bij terugkeer van Bonny Island staat de bus dus vast in het verkeer. Opeens gaat alles snel. Bewakers springen uit de jeep die voor de bus rijdt. Met hun machinegeweren rennen ze langs de stoet stilstaande auto’s. De wagens gaan aan de kant. De Shell-bus kan doorrijden.

    Economische bijdrage

    Wat is de rol van Shell in de Nigerdelta? Shell-topman Ben van Beurden graag wil dat het bedrijf wordt gezien als ‘force for good’. De economische bijdrage van Shell kan niet worden onderschat (kader 1). Maar de vervuiling net zo min (kader 2).

    Dat is vanuit de helikopter goed te zien. Dagelijks maakt Mpakaboni Jack voor Shell vluchten over de Delta. Hij overziet de kreken die als spaghettislierten in de eindeloze mangroves liggen. Als teamleider pijpleidingveiligheid zoekt hij naar signalen van oliediefstal.

    Dode bomen

    De witte helikopter heeft Port Harcourt nog maar net verlaten of we zijn al boven het moeras. En daarmee boven de zichtbare vervuiling. Overal drijft olie. In de kreken, in de bredere gedeeltes, in de kleine poeltjes. Nu en dan is er een dorpje. Her en der liggen dode bomen in het vervuilde water. Af en toe vaart er een boot.

    Maandagmiddag staat er diep in de Delta een boot in de fik. Metershoge vlammen, een enorme rookwolk. De helikopter cirkelt erboven. Oliedieven hebben daar een pijpleiding afgetapt, zegt Jack als hij terug is op de helikopterbasis.

    Misschien maakten de dieven een fout waardoor de boel vlam vatte. Vaak zijn er provisorische raffinaderijen waar olie wordt gekookt. De andere mogelijkheid is dat de autoriteiten zijn getipt over de diefstal. ‘Dan komen ze langs en gooien ze een lucifer in de boot.’ De brand kan wel een dag duren.

    'Derde partijen'

    Dergelijke diefstallen zijn de hoofdoorzaak van de vervuiling, zegt Shell. In 2016 waren er zeven zogeheten ‘operational spills’, dus olie die de Delta in sijpelt omdat er een leiding was geknapt. Volgens berekeningen van het bedrijf waren er afgelopen jaar 45 spills gerelateerd aan ‘derde partijen’. Dat is een eufemisme voor diefstal. In 2015 waren dat er zelfs 93.

    Het beveiligen van de oliepijpleidingen is werk voor de overheid. De Delta is enorm. Over de weg duurt een tocht van dertig kilometer al snel anderhalf uur. Wegen hebben kuilen zo groot als eettafels.

    Er zijn 135 landen die minder corrupt zijn dan Nigeria. 'Het spijt me dit te zeggen, maar de Nigeriaanse overheid geeft er helemaal niets om’, zegt Inemo Samiama, die bemiddelt in een conflict tussen Shell en een lokale gemeenschap in de Nigerdelta.

    Oorlogsretoriek

    Om het illegale aftappen en andere sabotage tegen te gaan is het zaak de ‘hearts and minds’ van de mensen in de delta te winnen. Dat zegt Afohron Sekobe, die zich bij Shell bezighoudt met de beveiliging van pijpleidingen, in een ruimte met airconditioning op de derde verdieping van een groot gebouw op een van de twee Shell-compounds.

    Hearts and minds, dat klinkt als oorlogsretoriek. ‘Nou ja, in 2008 werden er pijpleidingen opgeblazen.’ De Nigerdelta zal altijd een lastig gebied blijven, verwacht Sekobe. ‘Het is moeilijk om deze regio voor te stellen zonder diefstal. Sommige gemeenschappen vinden het heel normaal.’

    Vervuiling als verdienmodel

    Shell zegt de vervuiling te zullen opruimen, ook als sabotage de oorzaak is. Begin 2015 trof het bedrijf een voorziening van €70 mln voor het schoonmaken van het dorp Bodo, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van Port Harcourt. Daar barstte in 2008 een pijpleiding. Volgens sommige schattingen was de vervuiling in het gebied waar 70.000 mensen woonden, vergelijkbaar met de natuurramp van de Exxon Valdez.
  6. forum rang 10 voda 11 juli 2017 20:23
    Deel 2:

    Negen jaar later is er nog steeds niets opgeruimd. Er is eindeloos gesteggeld over bodemonderzoek, over procedures en protocollen. ‘En toen mensen uiteindelijk wilden komen opruimen, zijn ze gewoon verjaagd’, zegt bemiddelaar Samiama.

    Volgens Shell gebruiken deze lokale gemeenschappen de vervuiling nu als hefboom. Het is hun verdienmodel. Ze willen meer geld zien, waardoor ze schoonmaak actief tegenwerken. Of, in de woorden van Samiama: ‘Wantrouwen is hier een understatement’.

    Diefstal loont

    Dat is voor Shell de realiteit van alledag. De overheid, de lokale gemeenschappen, de oliemaatschappij: in de Nigerdelta wijst iedereen naar elkaar. Ondertussen wordt in de haveloze dorpjes rond Port Harcourt gestolen olie gewoon in de schamele winkeltjes aan de straatkant verkocht. Diefstal loont, mede door de zwakke overheid. In Nigeria zegt men: iedereen is hier zijn eigen overheid.

    Shell kan hier niet weg. Het wíl ook helemaal niet weg. Alleen al in Port Harcourt werken voor Shell meer dan drieduizend mensen. Eerder dit jaar waren er geruchten dat het bedrijf zich uit de delta wilde terugtrekken. ‘We blijven hier’, verzekert Osagie Okunbor, directeur van de Shell-joint venture.

    In elk geval lijkt ook Shell zijn eigen overheid. Het is bijna een staat binnen de staat. Dat blijkt nog eens bij vertrek. Bij het inchecken van de koffer op de luchthaven van Port Harcourt loopt een Shell-employee mee tot achter de bagagebanden, duwt een deur open waar ‘verboden toegang’ op staat en wandelt de ruimte in van de bagageafhandeling. Een daar aanwezige militair snauwt ‘je mag hier niet zo maar komen’, maar de oudere Shell-medewerker trekt zich er niets van aan. Hij is van Shell. En hij wil er gewoon zeker van zijn dat er niets met de koffer gebeurt.

    Disclaimer
    Eind juni organiseerde Shell een persreis naar de Nigerdelta. Het FD ging mee. De krant betaalde de reis en verblijf zelf. Shell heeft geen inzicht gehad in deze publicatie.

    Shell en de Nigeriaanse staat
    Shell mag dan controversieel zijn in Nigeria, de economische bijdrage aan het land staat buiten elke discussie. 95% van het personeel bestaat uit lokale mensen. Dat zijn duizenden banen.

    Afgelopen jaar betaalde Shell $1,4 mrd dividend aan de Nigeriaanse staat. Het bedrijf sloot voor $740 mln aan contracten af met lokale bedrijven. Tussen 2012 en 2016 was de 'economische bijdrage' van de Shell-joint venture aan de Nigeriaanse staat, bestaande uit belasting, heffingen en royalty's, $29 mrd, zo becijferde het bedrijf.

    Twee jaar geleden daalde de olieprijs. Militanten bliezen een pijpleiding op, die goed is voor de export van 200.000 vaten olie per dag. Daardoor was er minder olie om te exporteren en wat wel het land uit kon, werd verkocht tegen een lage prijs. Zo kreeg Nigeria een dubbele klap.

    Het land gleed af in een recessie. Olie en gas zijn goed voor 40% van de staatsinkomsten. Zo betaalde Nigeria LNG, de enorme LNG-fabriek op Bonny Island waar Shell een belang in heeft van 25,6%, in 2012 nog bijna $2,8 mrd dividend aan de Nigeriaanse staat. In 2015 was dat krap $1 mrd. Afgelopen jaar minder dan $360 mln.

    De staat financiert zich met de opbrengsten uit olie en gas. Nigeria begon na de onafhankelijkheid in 1960 met elf staten. Inmiddels zijn dat er 36. In het leeuwendeel van die staten, is de overheid de grootste werkgever. En die kreeg dus minder geld binnen.

    Gevolg is dat leraren, verpleegkundigen en gemeenteambtenaren in Nigeria maanden lang niet werden betaald. De haperende formele economie vertaalde zich weer in minder bestedingen in de enorme informele economie. Vorig jaar kende Nigeria daarom zijn eerste recessie in een kwart eeuw. De economie kromp in 2016 met 1,5%, zo becijferde het IMF.

    Inmiddels gaat het iets beter. Een opgeblazen pijpleiding is weer hersteld, de export is weer op gang gekomen, de olieprijs is iets gestegen ten opzichte van vorig jaar. Maar lijdt Shell, dan lijdt Nigeria.

    Mensenrechten
    'De naam Shell is het synoniem geworden voor de macht van grote bedrijven die lak hebben aan mensenrechten, zonder dat ze bang hoeven te zijn om daar de prijs voor te betalen.' Dat stelde Amnesty International anderhalve week geleden.

    Toen werd Shell in Nederland voor de rechter gedaagd door de vrouw van een geëxecuteerde hooggeplaatste Nigeriaanse ambtenaar. De aanklacht van Esther Kiobel: de oliemaatschappij is medeplichtig aan de dood van negen mannen van de Ogoni-stam, waaronder schrijver Ken Saro-Wiwa, die in 1995 werden opgehangen omdat ze kritiek hadden op Shell en het Nigeriaanse militaire regime. Shell noemt die beschuldigingen 'ongegrond'.

    Een onderzoek in 2011 beschuldigde Shell ervan in de Nigerdelta gewapende milities te contracteren. Beveiligingspersoneel van het bedrijf zou verantwoordelijk zijn voor verschillende moorden en martelingen in Ogoniland, zo stelde het onderzoek. Ook zou Shell een militie betalen die verantwoordelijk was voor een massamoord in het dorp Rumuekpe.

    In een reactie in de Britse krant The Guardian, wees een Shell-woordvoerder indertijd naar de Nigeriaanse overheid. Die moet de veiligheid garanderen. 'Suggesties in het rapport dat SPDC (de joint venture waar Shell 30% in houdt) militaire activiteiten aanstuurt of controleert, zijn volledig onwaar.'

    Foto: Getty Images

    fd.nl/ondernemen/1208917/shell-boert-...
  7. forum rang 10 voda 12 juli 2017 13:55
    Royal Dutch Shell verkoopt Upstream activiteiten Ierland

    Transactie ter waarde van maximaal 1,23 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn Ierse Upstream activiteiten voor een bedrag van maximaal 1,23 miljard dollar aan CPP Investment Board Europe, onderdeel van Canada Pension Plan Investment Board. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus woensdag.

    Shell verkoopt zijn aandelen in Shell E&P Ireland, dat een belang houdt van 45 procent in het Corrib gasproject. Het belang van Shell in het project vertegenwoordigde een productie van circa 27.000 vaten olie-equivalent per dag in 2016.

    Upstream director Andy Brown benadrukte dat de transactie onderdeel is van de hervorming van Shell. De transactie 'benadrukt het momentum van ons driejarige desinvesteringsprogramma ter waarde van 30 miljard dollar", voegde Brown toe. "Halverwege het programma hebben we tot dusver voor meer dan 20 miljard dollar aan desinvesteringen bekend kunnen maken."

    De transactie omvat een intiële vergoeding van 947 miljoen dollar en extra betalingen van maximaal 285 miljoen dollar tussen 2018 en 2025. Deze betalingen zijn afhankelijk van de ontwikkeling van de gasprijs en de productie.

    De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden en is afhankelijk van de goedkeuring van betrokken autoriteiten. De effectieve datum van de transactie is 1 januari 2017.

    Het aandeel Shell noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 23,38 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 12 juli 2017 15:42
    Royal Shell sees rising investment in renewables
    Published on Wed, 12 Jul 2017

    Reuters cited chief executive Mr Ben van Beurden, as saying that Royal Dutch Shell will be spending up to USD 1 billion a year by 2020 on projects within its new energies division. Shell set up the division to focus on renewable energy and new technologies to help lower carbon emissions.

    "Shell is determined to find solutions and will be spending up to $1 billion a year on our new energies division by the end of the decade," van Beurden told the conference.

    Source : Reuters
  9. forum rang 10 voda 12 juli 2017 15:52
    Shell op een 9e plaats in de Top-100 lijst!! Shame on you.

    Just 100 companies responsible for 71pct of global emissions - Study

    The Guardian reported that just 100 companies have been the source of more than 70% of the world’s greenhouse gas emissions since 1988. The Carbon Majors Report “pinpoints how a relatively small set of fossil fuel producers may hold the key to systemic change on carbon emissions,” says Pedro Faria, technical director at environmental non-profit CDP, which published the report in collaboration with the Climate Accountability Institute.

    Traditionally, large scale greenhouse gas emissions data is collected at a national level but this report focuses on fossil fuel producers. Compiled from a database of publicly available emissions figures, it is intended as the first in a series of publications to highlight the role companies and their investors could play in tackling climate change.

    The report said that more than half of global industrial emissions since 1988 – the year the Intergovernmental Panel on Climate Change was established – can be traced to just 25 corporate and state-owned entities. The scale of historical emissions associated with these fossil fuel producers is large enough to have contributed significantly to climate change, according to the report.

    ExxonMobil, Shell, BP and Chevron are identified as among the highest emitting investor-owned companies since 1988. If fossil fuels continue to be extracted at the same rate over the next 28 years as they were between 1988 and 2017, says the report, global average temperatures would be on course to rise by 4C by the end of the century. This is likely to have catastrophic consequences including substantial species extinction and global food scarcity risks.

    While companies have a huge role to play in driving climate change, says Faria, the barrier is the “absolute tension” between short-term profitability and the urgent need to reduce emissions.

    A Carbon Tracker study in 2015 found that fossil fuel companies risked wasting more than $2tn over the coming decade by pursuing coal, oil and gas projects that could be worthless in the face of international action on climate change and advances in renewables – in turn posing substantial threats to investor returns.

    CDP said that its aims with the carbon majors project are both to improve transparency among fossil fuel producers and to help investors understand the emissions associated with their fossil fuel holdings.

    According to the report, a fifth of global industrial greenhouse gas emissions are backed by public investment. “That puts a significant responsibility on those investors to engage with carbon majors and urge them to disclose climate risk,” says Faria.

    Investors should move out of fossil fuels, says Michael Brune, executive director of US environmental organisation the Sierra Club. “Not only is it morally risky, it’s economically risky. The world is moving away from fossil fuels towards clean energy and is doing so at an accelerated pace. Those left holding investments in fossil fuel companies will find their investments becoming more and more risky over time.”

    Brune said that There is a “growing wave of companies that are acting in the opposite manner to the companies in this report.” Nearly 100 companies including Apple, Facebook, Google and Ikea have committed to 100% renewable power under the RE100 initiative. Volvo recently announced that all its cars would be electric or hybrid from 2019.

    And oil and gas companies are also embarking on green investments. Shell set up a renewables arm in 2015 with a $1.7bn investment attached and a spokesperson for Chevron says it’s “committed to managing its [greenhouse gas] emissions” and is investing in two of the world’s largest carbon dioxide injection projects to capture and store carbon. A BP spokesperson says its “determined to be part of the solution” for climate change and is “investing in renewables and low-carbon innovation.”

    And ExxonMobil, which has faced heavy criticism for its environmental record, has been exploring carbon capture and storage. But for many the sums involved and pace of change are nowhere near enough. A research paper published last year by Paul Stevens, an academic at think tank Chatham House, said international oil companies were no longer fit for purpose and warned these multinationals that they faced a “nasty, brutish and short” end within the next 10 years if they did not completely change their business models.

    Investors now have a choice, according to Charlie Kronick, senior programme advisor at Greenpeace UK. “The future of the oil industry has already been written: the choice is will its decline be managed, returning capital to shareholders to be reinvested in the genuine industries of the future, or will they hold on, hoping not be the last one standing when the music stops?”

    Top 100 producers and their cumulative greenhouse gas emissions from 1988-2015

    Zie PDF file

    Source : The Guardian
  10. forum rang 10 voda 14 juli 2017 12:15
    'Shell wil belang in gasbedrijf Brazilië verkopen'

    Gepubliceerd op 14 jul 2017 om 11:31 | Views: 364

    Royal Dutch Shell A 11:53
    23,49 +0,01 (+0,02%)

    RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft zijn belang van 17 procent in het Braziliaanse gasdistributiebedrijf Comgás te koop gezet. Dat meldden bronnen rond de zaak aan de Braziliaanse krant Estado.

    Naar verluidt bood Shell het belang aan bij het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek, maar had die geen interesse. Het Braziliaanse conglomeraat Cosan is de meerderheidsaandeelhouder van Comgás met ruim 60 procent.
    Comgás is actief in de staat São Paulo met meer dan 1,5 miljoen klanten.
  11. Joseph185 14 juli 2017 12:29
    Shell gaat weer mooi. Na enkele succesvolle trades heb ik een gedeelte toch weer afgedekt met opties. In dit geval heb ik verkocht de 18 Augustus calls met een uitoefenprijs van €23,50. At the money wordt dat wel genoemd. Moment van verkoop is de koers gelijk aan de uitoefenprijs. 18 aug is niet ver weg en 9 aug weer dividend dus als Shell lager staat zal ik die ook wel hebben. Voor een gedeelte hou ik de aandelen ongedekt in bezit zodat ik toch kan genieten van een koersstijging. Bij een daling heb ik de verdampende call opties wat de pijn verzacht. Volgens mij kan ik met een gerust hart op weg naar de vrijdag middag borrel. Fijn weekend allemaal.
  12. forum rang 10 voda 17 juli 2017 16:40
    Allego plaatst snelladers bij Shell-pompen

    Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 11:06 | Views: 901

    Royal Dutch Shell A 16:19
    23,47 +0,01 (+0,02%)

    ARNHEM (AFN) - Circa twintig tankstations van Shell krijgen binnenkort ook snelladers voor elektrische auto's. Daarvoor is Shell een samenwerking gestart met Allego, de laadpalendochter van netwerkbedrijf Alliander.

    Het gaat om pompen in Nederland en in Groot-Brittannië. De eerste snelladers zullen worden geopend in de omgeving van Londen, Derby en in de Randstad. Het is de bedoeling dat de nieuwe laadmogelijkheden eind dit jaar allemaal in gebruik zijn. De partijen hebben geen financiële details naar buiten gebracht.

    Voor Allego betekent het project ook meteen een gang naar het Verenigd Koninkrijk. De onderneming beheert al zo'n 220 snellaadlocaties in Nederland, België en Duitsland. Sommigen daarvan liggen al in de buurt van een Shell-pomp, maar tot nu toe stond er nog geen enkele echt op het terrein van het tankstation.

    Met een snellader kan je je elektrische auto veel sneller opladen dan met een normale laadpaal. Wanneer een batterij vrij leeg is duurt het ongeveer twintig minuten voor de auto weer zodanig is opgeladen dat er een redelijke afstand mee afgelegd kan worden.
  13. forum rang 5 Porscheknakker 17 juli 2017 23:06
    quote:

    Joseph185 schreef op 14 juli 2017 12:29:

    Shell gaat weer mooi. Na enkele succesvolle trades heb ik een gedeelte toch weer afgedekt met opties. In dit geval heb ik verkocht de 18 Augustus calls met een uitoefenprijs van €23,50. At the money wordt dat wel genoemd. Moment van verkoop is de koers gelijk aan de uitoefenprijs. 18 aug is niet ver weg en 9 aug weer dividend dus als Shell lager staat zal ik die ook wel hebben. Voor een gedeelte hou ik de aandelen ongedekt in bezit zodat ik toch kan genieten van een koersstijging. Bij een daling heb ik de verdampende call opties wat de pijn verzacht. Volgens mij kan ik met een gerust hart op weg naar de vrijdag middag borrel. Fijn weekend allemaal.
    Joseph185, Verkeerde draadje...
  14. Joseph185 18 juli 2017 10:06
    8-7-2017 08:09:03

    Shell krijgt boete in India - media

    Regering zou 900 miljoen dollar eisen na arbitragezaak.

    (ABM FN-Dow Jones) Olieconcern Royal Dutch Shell moet samen met Reliance Industries en ONGC een boete van 3 miljard dollar betalen aan de Indiase regering, nu een jarenlange arbitragezaak over het olieveld Panna Mukta Tapti in het voordeel van de regering is uitgevallen. Dit schreef het Indiase dagblad Economic Times dinsdag op basis van anonieme bronnen.

    Shell en Reliance Industries zijn in beroep gegaan tegen de uitkomst bij een Britse rechtbank.

    Het Indiase olieministerie stuurde vorige maand een aanmaning naar Shell en Reliance, die beide voor 30 procent eigenaar zijn van de MPT-olievelden voor de kust van Mumbai. Ook ONGC, dat 40 procent heeft, ontving een dergelijke aanmaning. Het boetebedrag is verdeeld naar verhouding van de aandelenbelangen van de drie bedrijven.

    De arbitragecommissie steunde de claim van de regering, dat de winst van de olievelden moet worden berekend na aftrek van het heersende belastingtarief van 33 procent, in plaats van het tarief van 50 procent dat eerder gold. Dit betekent dat de overheid aanzienlijk meer winst maakt op de olie, volgens de Indiase krant. Ook de marketingmarge zou volgens het tribunaal in de benzineprijs moeten worden opgenomen, wat ook de winst van de overheid zou vergroten.

    Door: ABM Financial News.
  15. forum rang 10 voda 20 juli 2017 21:20
    RIL, Shell, ONGC asked to pay USD 3 billion in penalty

    ET reported that the government has ordered Reliance Industries, Shell and ONGC to pay a combined USD 3 billion in penalty following an arbitration award in the Panna Mukta Tapti oil field dispute that went in favour of the government, according to people familiar with the matter. RIL and Shell have appealed the arbitration award in a UK court. The oil ministry sent out a demand notice last month to Reliance and Shell, which own 30% each in the PMT fields off the Mumbai coast, as well as to ONGC that owns the balance 40% participating interest. The three companies have to pay the penalty proportionate to their stake in the fields.

    The arbitration panel had upheld the government view that the profit from the fields should be calculated after deducting the prevailing tax of 33%, and not the 50% rate that existed earlier.

    This will significantly increase the government’s share of profit petroleum. The tribunal also upheld the government’s position that marketing margin should be included in the price of gas, which would also increase its share of profit petroleum as well as a royalty payment.

    RIL, Shell and the oil ministry declined to comment.

    RIL, Shell, ONGC asked to pay USD 3 billion in penaltyThe dispute over state share of profit petroleum and royalty from the PMT fields raged for many years. Late last year, a London-based tribunal of arbitrators issued a final partial award, upholding key contentions of the government. ONGC hasn’t been part of the arbitration or the current appeal. Shell became the operator of the field last year after taking over BG (formerly British Gas), the original operator of the field.

    Based on the outcome of the arbitration, the Directorate General of Hydrocarbons, an arm of the Oil Ministry, computed the money companies owe to the government and ordered them to pay.

    Source : ET
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 186 187 188 189 190 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links