Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De robots komen...!

183 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 11 juli 2017 10:55
    Zoveel info hier! Heb onlangs ook weer een paar 100 stuksjes Robo Glob Robotics ad Auto Go stukjes aangeschaft ,want ik geloof ook in deze enorme groei market: het veraangenaamd rottig werk ,en dus willen we dat,want ook nog es geen loon,ziekteverzuim,sabotage op de werkvloer,diefstal vd baas etcetc.
    GrH6
  2. forum rang 4 Lingus 14 juli 2017 23:39
    Ik ben eind mei ingestapt in het splinternieuwe Robeco Global Industrial Innovation Equities. Dit fonds gaat beleggen in vier langetermijn-groeitrends aan de productiekant van de economie: Robotics, Digitale productie, Energietransitie en Cyberveiligheid. Het fonds wordt beheerd door Robeco’s Trends Investing-team, met Marco van Lent als lead portefeuillemanager, en zal een zeer geconcentreerde portefeuille hebben van ongeveer 40-60 aandelen.
  3. forum rang 6 Daan 008 15 juli 2017 14:09

    Een aantal maanden geleden was op een Nederlandse zender te zien hoe ver men staat met artificiële intelligentie.

    Wat mij er echt van is bij gebleven waren volgende twee zaken.
    1. Iemand gooide een balletje naar drie drones waartussen een netje was gespannen. On geacht waar het balletje vloog de drie drones reageerden zo snel dat ze telkens het balletje konden opvangen en het vervolgens naar de werper terug gooiden.
    2. Twee drones die met elkaar aan het pingpongen waren.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juli 2017 12:07
    Robot verdrinkt terwijl iedereen toekijkt
    23 min geleden

    Tijdens zijn rondje door een winkelcentrum in Washington DC is een beveiligingsrobot verdronken. Omstanders konden weinig doen. Het eivormige apparaat moest de menselijke beveiliger voor zeven dollar per uur vervangen. Volgens het bedrijf Knightscope, dat de robots levert, raken de ’slimme’ beveiligers niet verveeld tijdens hun werk. Bovendien bezit het apparaat talloze andere kenmerken die de mens prima kunnen vervangen.

    Detectiesystemen als camera’s, microfoons en andere sensoren registeren dat er iets aan de hand is, waarop een alarmsysteem in werking treedt. Maar dat de robot zo snel een eind aan zijn bestaan zou maken, was een onverwachte tegenvaller voor het winkelcentrum.

    Botsing

    De Knightscope beveiligingsrobot liep vorige maand nog een kleuter omver. In diezelfde periode werd een dronkenman boos op de robot en probeerde het ding te slaan. Hierop gingen alle alarmbellen af op het grote ei, waarna de politie de dronkaard oppakte.

    Steeds vaker worden robots ingezet die mensen moeten vervangen. De meningen zijn hierover verdeeld. Of het winkelcentrum nu weer menselijke beveiligers in het leven roept is onduidelijk. Wel is het evident dat niemand zich tijdens de mislukte zwempartij heeft verveeld.
  5. forum rang 10 voda 20 juli 2017 20:08
    quote:

    kid carson schreef op 20 juli 2017 20:05:

    Robots komen en de mens gaat met emiraat zullen we maar zeggen.... Of liever gezegd robots vervangen de mensheid die uitgestorven is Het wordt dan wel heeeeeeeeel erggggggggg saai op deze aardkloot!!!!!!!!!!!!!
    :-)

    www.youtube.com/watch?v=-wop47G2qeY
  6. forum rang 10 voda 20 juli 2017 21:44
    Robotbeleggen kan niet op de automatische piloot

    Robots zullen dan misschien straks uw baan afpakken, als belegging is de opkomst van Robotica veelbelovend. Koersen van robotmakers gaan door het dak, en experts verwachten dat het aantal toepassingen voor robots alleen maar zal groeien. Maar ondanks alle jubelverhalen kan ook beleggen in robots nog steeds niet op de automatische piloot.

    De schattingen over de groei van de markt lopen uiteen, maar dat de markt verder zal groeien, daar zijn de meeste marktvolgers het wel over eens. Volgens marktonderzoeker Tractica zal de markt voor robots in 2022 een omvang hebben van bijna $ 240 mrd - tegen ruim $ 30 mrd in 2016. Het grootste gedeelte van die groei zal volgens Tractica komen van robots die buiten de fabrieksmuren worden ingezet.

    Robot-agent

    Zo patrouilleert in Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, sinds kort een robot-agent door de straten. Arrestaties verrichten kan hij nog niet, wel verdachte situaties filmen en nummerplaten van auto's scannen. Via een tablet op zijn borst kunnen burgers aangifte doen zonder naar het bureau te hoeven. Op de luchthaven van het Canadese Edmonton vliegt binnenkort een robotroofvogel van Nederlandse makelij rond om de echte vogels te verjagen - die hinderen namelijk het vliegverkeer.

    En de therapeutische robot Paro, die lijkt op een zeehondenpup, wordt al langer ingezet in de zorg. De 'robotzeehond' reageert als je hem aanraakt en kan stemmen herkennen. Paro wordt als elektronisch huisdier ingezet om patiënten in ziekenhuizen en verzorgingshuizen zich beter te laten voelen.

    De robots komen, aldus beleggers
    Stijgende lijn voor de RoboGlobal Robotics Index, met beursgenoteerde bedrijven die zich
    richten op robots dan wel kunstmatige intelligentie

    Zie grafiek, in link:

    De toepassingen lijken eindeloos, net als het enthousiasme van de 'believers' in de robotrevolutie. Maar voorspellen welke robots de winnaars van de toekomst worden is lastig, en het verleden wijst uit dat het nog steeds mogelijk is geld te verliezen met beleggen in robots. De koers van het Amerikaanse Oceaneering International bijvoorbeeld staat vanaf het begin van het jaar gemeten 15% in de min. Oceaneering maakt robots voor de offshore olie-industrie, en met de lage olieprijzen wordt juist daar flink bezuinigd.

    Koers Fanuc omlaag

    Nu is Oceaneering is een relatief kleine speler, maar ook de koers van één van de grootste bedrijven op de markt bleek na jarenlange stijgingen ook flink omlaag te kunnen. In 2015 ging de koers van het Japanse Fanuc plotseling omlaag. Analisten wezen een groeivertraging in China, de belangrijkste markt, aan als oorzaak. Inmiddels gaat het weer goed met die Chinese groei en gaat de koers van Fanuc weer omhoog, maar halverwege 2017 is er vergeleken met de piek twee jaar geleden nog steeds 20% van af.

    De grote concurrenten van Fanuc zijn het eveneens Japanse Yaskawa, het Zwitserse ABB en het van oorsprong Duitse Kuka. Dat paradepaardje van de Duitse industrie werd tot verdriet van de Duitse overheid vorig jaar overgenomen door de Chinese witgoedfabrikant Midea. Met het meerderheidsbelang in Kuka hoopt Midea de Chinese markt te veroveren op de concurrentie.

    Chinese lonen hoger

    Want de Chinese economie houdt een belofte in voor de bouwers van industriële robots. Door de economische groei van de afgelopen decennia zijn daar de lonen flink omhoog gegaan. Duurdere arbeidskrachten betekent dat het ook daar sneller lonend wordt om de mens voor een machine te vervangen.

    Dankzij de robotisering keert de productie zelfs weer deels terug naar de ontwikkelde landen, waar de lonen nog veel hoger liggen. Adidas heeft een fabriek geopend in Duitsland. Met behulp van robots en 3D-printers moeten daar voor het eerst in decennia weer sportschoenen uit een lokale fabriek rollen.

    Goedkope robots

    Behalve robots in grote fabrieken en dito bedrijven wordt veel verwacht van de 'collaborative robots,' of wel cobots. Het Deense Universal Robots, tegenwoordig eigendom van het beursgenoteerde Amerikaanse Teradyne, is de pionier op dit gebied. 'Dit zijn relatief goedkope robots, bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf', zegt Richard Lightbound van Roboglobo, een beleggingsfonds voor robotbedrijven. De robotarmen zijn relatief klein en kunnen routinematige handelingen van mensen overnemen, en zo samenwerken in kleinschalige productielijnen.

    youtu.be/OZK1xDntC5k

    Nu al een echte winnaar aanwijzen onder de robotbedrijven is lastig, vandaar dat Lightbound aanraadt de beleggingen te spreiden. En anders kunt u wellicht het beleggen zelf ook nog aan een robot overlaten: er zijn al diverse bedrijven actief die claimen de fondsbeheerder te hebben vervangen door software, tegen een fractie van de kosten.

    Alhoewel? Het Amerikaanse Betterment, een beleggingsfirma die naam maakte als 'roboadviseur,' beweegt juist de andere kant op. Het bedrijf biedt sinds begin dit jaar tegen meerprijs advies aan met vermogensbeheerders van vlees en bloed. Dat was nodig om een bredere doelgroep aan te spreken, zo stelde directeur Jon Stein tegenover de Financial Times.

    fd.nl/beurs/1210288/robotbeleggen-kan...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 juli 2017 18:17
    ’Facebook-robot slaat op hol’
    1 uur geleden DFT

    Facebook heeft de bouw van slimme zelfdenkende robots vroegtijdig moeten afbreken. De robots in kunstmatige intelligentie bleken illegaal hun eigen taaltje te hebben ontwikkeld.

    Dat hebben bronnen binnen Facebook tegenover technologieblog Tech Times gemeld.

    De robots moesten zelf vervolgstappen in de programmeertaal bedenken voor apparaten. Ze kwamen echter vanuit het niets met een coderingstaal waar het Facebook-personeel weinig tegen kon doen maar ook niet begreep.

    De robots gingen door de grenzen van wat programmeurs vooraf als norm hadden vastgesteld. Het taaltje tussen de robots kregen Facebook-programmeurs niet voldoende beperkt, waarop het project tijdelijk werd stilgelegd, aldus het blog.

    Engels genegeerd

    De robots begonnen in het Engels, maar bedachten daarna de eigen taal die voor de softwaremakers totaal niet te volgen zou zijn geweest.

    De sociale mediareus steekt momenteel miljarden in kunstmatige intelligentie, bijvoorbeeld voor besturing van zelfrijdende auto’s. Vanaf juni was bekend dat de zogeheten dialogue agents een eigen taal ontwikkelden.

    De robots bleken voor programmeurs ,,ongelooflijke sterke onderhandelaars”,melden de bronnen tegen Tech Times.

    Weinig kennis

    Het probleem blijkt enkele dagen nadat topman Elon Musk van de zelfrijdende batterijautomaker Tesla meldde dat het begrip bij topman Mark Zuckerberg van Facebook van kunstmatige intelligentie maar zeer beperkt is.

    Facebook reageert niet op het bericht, maar doet dat zelden op dergelijke ontwikkelproblemen.

    Echo Hawkings

    Eerder waarschuwden experts in kunstmatige intelligentie zoals hoogleraar Stephen Hawkings voor de te grote macht van de zelfdenkende robots.

    Elon Musk hamert al langer op ’het grootste gevaar voor de mensheid’. Zuckerberg noemde die zorgen recent onnodig en onverantwoord.
  8. down 1 augustus 2017 11:58
    Het wordt en is een heeeeeeeell saaaaaaaai leventje aan het worden op deze aardkloot en daar wordt geen mens vrolijk van maar eerder depressief ziek en overbodig op deze aardkloot er waren volkeren ooit op deze aardkloot die hadden een veel hegere beschaving dan de zieleige mens van vandaag de dedag Maar door onbekende redenen geheel spoorloos verdwenen zijn zonder enige uitleg of informatie van waar ze gebleven zijn en dat wetenschappers er tot nu toe niet zijn achtergekomen
    Ook met de ze huidige mensheid zal dat niet anders gaan ook aldenken zij dat ze onsterfelijk zijn en het is dan ook maar de vraag dat als er nog enige genaraties zullen nakomen deze robot cultuur wel wilden omdat zij zich dan nutteloos voelen en gestuurd worden door robots in plaats van andersom
    Op dit forum zijn er toch velen die er voor zijn en met deze idiote toekomstbeelden voor gaan
    Maar uiteindelijk zullen zij ook van deze aardkloot verdwijnen door de onvermijdelijke dood!!!!!
  9. gerrit 69 7 augustus 2017 13:48
    Ook onderstaande nieuws is het gevolg van de robotisering.
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfra...

    'Miljardenbesparing door pilootloos vliegen'
    2 uur geleden
    LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen kunnen miljarden besparen door in te zetten op technologie waarbij vliegtuigen uiteindelijk zonder piloot de lucht in kunnen. Volgens de Zwitserse bank UBS zouden vliegtuigen die volledig door een automatische piloot worden bestuurd niet alleen goedkoper maar ook veiliger zijn.

    De Britse zakenkrant Financial Times citeert maandag uit het rapport van de Zwitsers. UBS spreekt van een uiteindelijke besparing van circa 35 miljard dollar per jaar. Naast de lagere personeelskosten, zal ook de rekening voor verzekeringspremies en brandstof lager uitvallen.

    Vliegtuigmaker Boeing gaf onlangs al aan dat de basis voor dergelijke technologie aanwezig is. Nu al kunnen vliegtuigen automatisch landen en opstijgen en ook andere functies worden al door computers uitgevoerd.

    Volgens UBS zou een vliegtuig met één piloot aan boord en een piloot op afstand op de grond een goede eerste stap zijn. Een meerderheid van de passagiers zouden het echter nog niet zien zitten om bij een pilootloos vliegtuig aan boord te stappen.

    ***********************
    Treinen en metro zonder machinist en vliegtuigen zonder piloot leek 15 jaar geleden totaal ondenkbaar, maar over 15 jaar ziet de wereld er waarschijnlijk in het openbaar vervoer heel anders uit met ook nog eens zelf rijdende elektrische auto,s want de wereld veranderd razend snel.
  10. JosTM 8 augustus 2017 00:29
    Robotics fondsen/ETF's YTD (8 augustus):
    17,2% Belfius Equities B Robotics & Innovative Technology C USD Cap
    13,8% ROBO Global® Robotics&Automation ETF EUR
    13,5% Robo Global™ Robotics&Automation ETF
    12,4% iShares Automation & Robotics USD Acc
    10,5% Pictet - Robotics I EUR Acc

    Zelf beleg ik sinds een half jaar steeds meer in het ROBO Global Robotics en Automation ETF EUR, via Binck op de London Stock Exchange:
    www.londonstockexchange.com/exchange/...
  11. gerrit 69 8 augustus 2017 11:30
    www.telegraaf.nl/binnenland/28869262/...
    Vliegen zonder piloot: stapt u in?
    1 uur geleden
    AMSTERDAM - Zijn er na zelfrijdende auto's en treinen straks ook zelfvliegende vliegtuigen? Als de schijn niet bedriegt zullen in 2025 de eerste onbemande toestellen al rondvliegen zonder piloot aan boord. Maar de grote vraag is of er passagiers zijn die durven in te stappen. Zou u het doen?
  12. gerrit 69 9 augustus 2017 02:03
    www.iex.nl/Beleggingsidee/Trend-Inves...

    Robots zijn op steeds meer terreinen van het menselijk leven te vinden. Niet alleen als stofzuig- en grasmaairobot maar ook als productierobots, zoals onder meer in autofabrieken. Verder zullen robots ons thuis steeds meer gaan ondersteunen als persoonlijk assistent met wie je via spraak kunt communiceren, verwachten experts.

    Het is een kwestie van tijd tot we allemaal zo’n robot thuis hebben. Ook zullen zorgrobots steeds vaker in ons leven opduiken. Dat betekent groei en nog eens groei. En waar veel groei is, komt rendement in zicht. Beursgenoteerde robotica-aandelen zijn heel interessant voor beleggers.

    In Japan, trendsetter op het gebied van robotica, groeit het aantal robots in de zorg rap. Ook in Nederland worden ze al ingezet. Zoals zorgrobots die helpen bij het in en uit bed tillen van hulpbehoevende ouderen. Ook worden ze ingezet bij demente ouderen, die rustig worden van de communicatie met robots. Robots zullen daarmee, verwachten experts, weleens een belangrijk deel van het antwoord op het lastige zorgdossier in westerse landen kunnen vormen. Zorgrobots zullen zelfs, verwachten specialisten, onmisbaar gaan worden binnen de zorg.

    Gigantische markt

    Het interessante van robots is dat ze zo breed inzetbaar zijn. We hadden het net al even over robots die in fabrieken aan de slag zijn. Dat is een gigantische markt. Omdat robots door de voortdurend verbeterende computerchips steeds intelligenter worden, kunnen ze ook steeds verfijndere productietaken aan. Hierdoor komt ook reshoring – het terughalen naar het westen van productiewerk uit lagelonenlanden – op steeds meer terreinen in zicht.

    Zo zal bij NedCar in Born de Mini Countryman worden geproduceerd. Jaarlijks 100.000 stuks. Helemaal door robots gemaakt! Productie die we hier in Nederland houden dus en die ook hier werkgelegenheid oplevert. Maar de gebieden waarop robots actief zijn, beperken zich zeker niet tot zorg- en productierobots.

    Zo zijn er robots die worden ingezet in de olie- en gasindustrie, robots die onmisbaar zijn in de landbouw en veeteelt, chirurgische robots, robots die helpen om mensen na lawines te redden en robots die radioactieve lekkages kunnen dichten na een kernramp, enzovoorts.

    Groei: +300%

    De groei blijft er stevig inzitten bij robotica. Adviesbureau Deloitte gaat ervan uit de roboticasector in 2020 een omvang zal hebben van 100 miljard dollar. Dat is nu ongeveer 25 miljard dollar. Een enorme stijging dus van 300%.

    Groei en rendement horen natuurlijk bij elkaar, zeker op de langere termijn. Je ziet bijvoorbeeld dat de Trend Robotica – twintig toonaangevende internationale robotica-aandelen – van Trend Invest over het afgelopen jaar op een plus staat: +32,5%.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 augustus 2017 22:26
    Honderden slimme deursloten onbruikbaar na update

    Gepubliceerd: 15 augustus 2017 22:19 Laatste update: 15 augustus 2017 22:18

    Honderden gebruikers van van een slim deurslot met met internetverbinding konden na een foutieve update hun deur niet meer openkrijgen.

    AirbHet gaat om foutieve update voor de RemoteLock LS6i-sloten van het Amerikaanse bedrijf Lockstate. Het slot kan met een sleutel, pincode en via wifi worden geopend.

    Volgens Lockstate werden de sloten van slechts "een klein deel" van zijn gebruikers door de foutieve update getroffen, meldt The Verge. Het zou volgens Lockstate gaan om zeker vijfhonderd getroffen sloten, schrijft Ars Technica.
    Airbnb

    Door zijn wifi-functie wordt het slot onder meer aangeraden aan Airbnb-verhuurders, om gasten zonder sleutel toegang te kunnen geven tot een huis of appartement. Via Airbnb kunnen verhuurders elke huurder dan een eigen, tijdelijke toegangscode geven.

    Dergelijke gebruikers konden na de foutieve en automatisch uitgevoerde update hun vakantiewoning niet meer in. Hoewel de getroffen sloten met een fysieke sleutel nog wel te openen zijn, hebben veel Airbnb-gebruikers die sleutel niet in bezit.

    Volgens Lockstate hebben veel getroffen klanten genoeg aan een nieuwe software-update. Sommigen moeten hun slot echter demonteren en opsturen naar de fabrikant om het weer werkend te krijgen.
    Door: NU.nl
  14. JosTM 16 september 2017 11:02
    Koersontwikkeling blijft er goed uitzien:
    YTD:
    21,91% Belfius Eqs Rbtc & Innvtv Tech C $ Cap
    17,61% Robo Global™ Robotics&Automation ETF
    15,20% Pictet - Robotics I EUR

    Voor meer info:
    Belfius: www.morningstar.nl/nl/funds/snapshot/...
    ROBO: www.morningstar.nl/nl/etf/snapshot/sn...
    Pictet: www.morningstar.nl/nl/snapshot/snapsh... (krijg hier nu een foutmelding op...)
183 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,29 -0,77%
EUR/USD 1,0685 -0,12%
FTSE 100 8.061,38 +0,26%
Germany40^ 17.854,00 -1,30%
Gold spot 2.316,67 +0,02%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,78%
Flow T...
+3,84%
RENEWI
+2,57%
Fugro
+2,27%
B&S Gr...
+2,22%

Dalers

ADYEN NV
-10,67%
VIVORY...
-6,48%
WDP
-4,62%
Alfen ...
-3,99%
BESI
-3,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links