Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 juli 2017 17:55
    AEX met winst het weekend in

    Gepubliceerd op 14 jul 2017 om 17:44 | Views: 0

    AEX 17:53
    521,07 +1,96 (+0,38%)

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met winst de handel uitgegaan. Elders in Europa sloten graadmeters overwegend in de min. Beleggers verwerkten onder meer kwartaalcijfers van drie grote Amerikaanse banken. Op het Damrak stond beddenproducent Beter Bed in de schijnwerpers nadat het de boeken opende.

    De AEX eindigde de sessie met een winst van 0,3 procent op 521,07 punten. De MidKap kreeg er 0,4 procent bij tot 814,24 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt leverden tot 0,5 procent in. Parijs eindigde de sessie nagenoeg vlak.
    Altice was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2 procent. Het telecom- en kabelconcern heeft in Portugal een deal gesloten voor de overname van een meerderheidsbelang in Media Capital van het Spaanse mediabedrijf Prisa.

    ArcelorMittal

    Staalconcern ArcelorMittal stond met een plus van 1,1 procent bij de sterkste stijgers. De staalproducent profiteerde opnieuw van een adviesverhoging. Volgens analisten van ING heeft de markt te weinig oog voor de sterke financiële prestaties van Arcelor en zit er meer waarde verscholen in het aandeel.
    In de MidKap was optiekketen GrandVision een opvallende stijger met een plus van 2,4 procent. Ook toeleverancier aan de chipindustrie ASM International was in trek en steeg 2,1 procent. Grootste daler was kunstmestproducent OCI met een min van 2 procent.

    Beter Bed

    Bij de kleinere bedrijven leverde Beter Bed 2,9 procent in. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzetgroei van de Brabantse beddenverkoper in het tweede kwartaal iets lager uit dan verwacht. Verder kondigde topman Ton Anbeek zijn vertrek aan. Hij verlaat het bedrijf per 1 november en vertrekt naar fietsenproducenten Accell.

    In Londen klom Carillion 1,3 procent. De geplaagde Britse bouwer heeft HSBC Bank aangesteld als financieel adviseur. Analisten denken dat het bedrijf nieuwe aandelen moet uitgeven om geld op te halen. Carillion zag dit jaar zo'n 70 procent aan beurswaarde verdampen. Ook stapte de bestuursvoorzitter eerder deze week op.

    Skanska

    Branchegenoot Skanska verloor in Stockholm 6,3 procent na een winstalarm.
    De euro was 1,1459 dollar waard, tegen 1,1392 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,31 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer, op 48,68 dollar per vat.
  2. forum rang 10 voda 14 juli 2017 18:45
    Damrak sluit weer hoger

    Beurs sluit week positief gestemd af.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag wederom met winst gesloten. De AEX index steeg 0,4 procent tot 521,07 punten, terwijl de AMX ook een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,3 procent.

    Daarbij deed de AEX met een winst het opvallend beter dan de andere grote beurzen in Europa.

    "We gaan vandaag een prachtige week afsluiten met een winst van 2 procent voor de AEX en dat is een kwart van de 8 procent voor het hele jaar tot nu toe", zei marktanalist Ron van der Does van IG Nederland. "Signalen van centrale bankiers, waaronder Mario Draghi van de ECB, dat ze hun balansen gaan afbouwen doen de beurzen ook goed", voegde hij toe. "De rente blijft vooralsnog extreem laag en het gaat jaren duren voordat daar weer een stand van rond de 3 procent wordt behaald", meent de marktvorser

    Op macro-economisch gebied keken de financiële markten bijzonder uit naar een aantal Amerikaanse macro-economische cijfers. De Amerikaanse consumentenprijzen zijn in juni ongewijzigd gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. In mei daalde het prijspeil nog met 0,1 procent, na een stijging in april van 0,2 procent. De kerninflatie, zonder de volatiele effecten van voedsel en energie, kwam in juni op maandbasis uit op 0,1 procent. Van der Does noemde het inflatiecijfer "iets tegenvallend maar niet dramatisch". Evenwel blijft het consumentenprijspeil hiermee onder de twee procent die de Fed nastreeft.

    De omzet van de Amerikaanse detailhandel daalde in juni. De detailhandelsverkopen namen in juni met 0,2 procent af. Op jaarbasis was er sprake van een toename van 2,8 procent. Er was voor juni juist gerekend op een stijging van de detailhandelsverkopen met 0,1 procent op maandbasis.

    Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli verder afgenomen, bleek uit een voorlopige meting van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan. De index voor het consumentenvertrouwen zakte van 95,1 eind juni naar 93,1 halverwege deze maand. In mei stond de index nog op 97,1. Volgens econoom Richard Curtin van Universiteit van Michigan suggereren de vertrouwensdata dat de hoop op een langdurige periode van een economische groei van 3 procent, die werd aangewakkerd door de uitverkiezing van Donald Trump als Amerikaans president, grotendeels verdwenen is.

    De productie in de Amerikaanse industrie lag in juni op maandbasis wel hoger. De productie steeg met 0,4 procent, na een toename van 0,1 procent in mei. Aanvankelijk werd er voor mei nog gerekend op een pas op de plaats.

    De Nederlandse detailhandel zette in mei 3,5 procent meer om ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ook de export trok aan. Het volume van de goederenexport nam in mei met 3,3 procent toe vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. In april was nog sprake van een stijging op jaarbasis met 2,5 procent.

    Olie noteerde in de plus. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 46,35 dollar, terwijl een september-future Brent 0,5 procent hoger noteerde op 48,67 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1456. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1405 op de borden en Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1407.

    Stijgers en dalers

    In de AEX koersten 19 van de 25 fondsen in het groen, waarbij ArcelorMittal 1,06 procent steeg, nadat ING het aandeel op de kooplijst zette. Bovendien werd het koersdoel opwaarts bijgesteld van 25,50 naar 28,00 euro. Volgens de bankanalisten schat de markt de ontwikkelingen rondom ArcelorMittal niet op waarde. "Het fonds steeg na maanden van kwakkelen voor de grondstoffondsen de afgelopen weken als een komeet", zei analist Van der Does. Eerder deze week zette ook Deutsche Bank ArcelorMittal op de kooplijst.

    Altice was de sterkste stijger met een plus van 2,02 procent. De kabelaar neemt een belang van 94,7 procent in Media Capital SGPS. De overnameprooi wordt door Altice gewaardeerd op 440 miljoen euro.

    AkzoNobel steeg 1,3 procent. Vrijdag werd bekend dat het verf- en chemieconcern op 27 juli voor de kort geding rechter de degens mag kruisen met zijn activistische aandeelhouder Elliott over het gevoerde beleid van het bestuur inzake de mislukte overnamepoging door de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries. Elliott wil een aandeelhoudersvergadering afdwingen om te stemmen over het door Elliott en enkele andere grootaandeelhouders geëiste vertrek van Antony Burgmans, voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel. Volgens Van der Does geeft de koersontwikkeling van het fonds aan "dat beleggers er wel vertrouwen in hebben dat het bedrijf goed zelfstandig verder kan".

    Onder de hoofdfondsen moest DSM 0,3 procent aan beurswaarde prijsgeven, terwijl ook Vopak met een min van 0,2 procent niet in het groen kon komen.

    De grote dalers in de AEX waren echter de financials Aegon en ING met koersverliezen van respectievelijk 0,7 en 0,3 procent. Van der Does noemde dat "opvallend, gezien de goede kwartaalcijfers van Amerikaanse banken" op vrijdag. Ahold Delhaize zat daar met een verlies van 0,5 procent nog tussen.

    De Midkap werd aangevoerd door optiekconcern GrandVision met een winst van 2,4 procent.

    Air France-KLM was nummer 3 met een plus van 1,8 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep presenteerde deze week goede vervoerscijfers over de maand juni, kreeg een koersdoelverhoging van UBS en kon een cao voor cabinepersoneel van Air France overeenkomen.

    Het volatiele OCI bleek in de AMX hekkensluiter met een verlies van net geen 2 procent.

    Wessanen verloor 0,3 procent, nadat het aandeel donderdag ook al en oorwassing kreeg na een adviesverlaging van ING.

    Verder ging de geruchtenmachine over wat Sligro Food Group met zijn kwakkelende Emté-supermarkten gaat doen vrijdag verder, met de CEO Van de Jan Linders keten, die bij BNR meldde interesse te hebben in een aantal winkels van Emté. Het aandeel Sligro verloor 0,4 procent.

    Onder de kleinere fondsen gingen Fagron en Takeaway.com aan aan kop met winsten van respectievelijk 5,8 en 1,7 procent.

    Beter Bed verloor in de AScX-index 2,9 procent, nadat de omzetcijfers van Beter Bed met weinig enthousiasme werden ontvangen. De beddenverkoper uit Uden behaalde in het tweede kwartaal een ruim 5 procent hogere omzet van 94,6 miljoen euro, vrijwel in lijn met de 95,0 miljoen euro die analisten geraadpleegd door ABM Financial News voorzagen. Vrijdagmiddag werd ook nog eens bekend dat CEO Ton Anbeek op 1 november het bedrijf verlaat en overstapt naar fietsenfabrikant Accell. Dit bericht zette het aandeel nog verder in het rood.

    Tussenstanden Wall Street

    Kort na het sluiten van de Europese beurzen staan de beurzen op Wall Street in het groen, met een plus van 0,2 procent voor de S&P 500 op 2.452,10. De Dow Jones index noteerde net geen 0,1 procent hoger en de Nasdaq won 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 14 juli 2017 18:53
    Oplopende valuta drukken Europese beurzen

    Euro en pond winnen terrein na zwakke Amerikaanse macro-economische cijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De Duitse DAX daalde 0,1 procent tot 12.631,72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een fractioneel verlies op een slotstand van 5.235,31 punten. Een sterker Brits pond zette de Londense beurs onder druk. De FTSE 100 verloor 0,5 procent op een slotstand van 7.378,39 punten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index eindigde evenwel 0,2 procent hoger op 386,84 punten en wist op weekbasis 1,8 procent te winnen.

    "De Europese aandelenmarkten werden geraakt door hun relatief sterke binnenlandse valuta", zei martkanalist David Madden van CMC Markets. Hij wees er verder op dat er weinig positief nieuws was vrijdag, waardoor beleggers in het algemeen wat winst pakten.

    Tegenvallende Amerikaanse macro-economische publicaties waren de grootste boosdoener en zetten de dollar verder onder druk ten opzichte van de euro en het Britse pond. De inflatie in Amerika stokte op maandbasis in juni en kwam op jaarbasis onder de twee procent uit die de Federal Reserve nastreeft. Verder daalden de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, waarbij econoom Richard Curtin van de universiteit opmerkte dat de consument veel minder hoopvol is over het vooruitzicht van een langdurige periode van een economische groei van 3 procent, zoals die werd aangewakkerd net na de uitverkiezing van Donald Trump als president. Uitzondering op macro-economisch gebied was een stijging van de industriële productie in Amerika.

    Op economisch vlak was het in Europa veel rustiger. Statistiekbureau Eurostat maakte vanochtend bekend dat de eurozone krap 13 procent meer heeft geëxporteerd in mei. De import groeide met ruim 16 procent nog harder. Italiaanse consumentenprijzen bleken in juni te zijn opgelopen, maar wel minder hard dan in mei.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1456. Aan het begin van de handelsdag werd het valutapaar op 1,1418 verhandeld. Het Britse pond noteerde ruim een procent hoger, boven de 1,31 dollar.

    Olie werd duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 46,52 dollar, terwijl een september-future Brent ook 1,0 procent steeg naar 48,89 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Hays heeft in het vierde kwartaal van zijn net afgeronde gebroken boekjaar de ontvangen vergoedingen zien aantrekken, wat positief bleek voor de winstgevendheid. In een tussentijds handelsbericht zei het Britse uitzendbedrijf dat de vergoedingen met 7 procent waren gestegen op vergelijkbare basis. Het aandeel steeg 0,1 procent.

    Easyjet hoopt spoedig groen licht te krijgen om een nieuwe Europese luchtvaartmaatschappij op te mogen richten, Easyjet Europe, met een hoofdkantoor in Wenen. De Britse prijsvechter wil zo de eventuele gevolgen van Brexit opvangen. Het aandeel steeg 0,1 procent. Sectorgenoten eindigden ook overwegend in het groen, met moedermaatschappij IAG van British Airways en Iberia dat 0,3 procent won, Air France-KLM dat 1,8 procent steeg en Ryanair dat 0,3 procent hoger eindigde. Deutsche Lufthansa verloor 0,3 procent.

    Staalbedrijf ArcelorMittal werd door ING op de kooplijst gezet en kreeg een koersdoelverhoging van 25,50 naar 28,00 euro. Volgens de bankanalisten schat de markt de ontwikkelingen rondom de staalreus niet op waarde. De marktvorsers wezen onder meer op de beter dan voorziene cijfers in het eerste kwartaal en de aantrekkende mondiale staalmarkt. Ook zal de overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva flink bijdragen in de toekomst. Het aandeel steeg 1,1 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa waren de koersenborden in Amerika groen gekleurd. De S&P 500 won 0,2 procent, de Dow Jones index steeg 0,1 procent en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 17 juli 2017 19:09
    SBM Offshore koploper op lichtgroene AEX

    Aftrap kwartaalcijferseizoen later deze week.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week gestart met een kleine winst. De AEX sloot maandag 0,1 procent hoger op 521,50 punten. Voor de AMX restte een winst van 0,5 procent en voor de AScX een verlies van 0,1 procent.

    Het was een relatief rustige start van een handelsweek waarin het Nederlandse kwartaalcijferseizoen halverwege weer echt aanvangt, met cijfers van ASML en TomTom op woensdag en donderdag en vrijdag ook Unilever, Sligro Food Group en Philips Lighting.

    Maandag draaide vooral om macro-economische publicaties, zoals Chinese groeicijfers en inflatiedata uit de eurozone. "Vanochtend stemden de Chinese economische data tevreden. De groei was met 6,9 procent licht hoger dan verwacht en belangrijk is dat de groei in de industriële productie en detailhandelsverkopen weer versnelt", zei beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers.

    Naast de groei in het tweede kwartaal, die dus iets beter was dan de 6,8 procent die werd voorzien, bleken ook de Chinese detailhandelsverkopen en industriële productiecijfers sterk. Dat de aandelenmarkten in China daalden, had te maken met het feit dat Beijing met strengere regels meer markttoezicht aankondigde, aldus Valke. In Japan werd vanwege een feestdag niet gehandeld.

    In de eurozone bleek de inflatie in juni iets minder hard gestegen dan een maand eerder. De inflatie kwam conform een voorlopige raming uit op 1,3 procent op jaarbasis, tegen 1,4 procent in mei en zelfs 1,9 procent in april.

    De cijfers zijn van belang voor de Europese Centrale Bank, dat donderdag zijn rentebesluit bekendmaakt. Wijzigingen worden nog niet verwacht, maar de markt zal zeker letten op nieuwe hints op monetaire verkrapping uit de mond van voorzitter Mario Draghi. Beleggingsstrateeg Valke twijfelt echter of die er ook komen. "Draghi zal naar verwachting de boodschap wat afzwakken en wijzen op de lage inflatie en loongroei en hoge werkloosheid. Belangrijk zal ook het commentaar zijn over de details van het aankoopprogramma omdat de limieten worden bereikt en omdat de ECB ook vrij veel risicovolle bedrijfsobligaties opkoopt", aldus de marktvorser.

    In Amerika was het vandaag rustig op macro-economisch vlak. De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in juli verslechterd, bleek vanmiddag uit de Empire State index. De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van juni met 10 punten naar 9,8. Een stand boven nul wijst evenwel nog altijd op een positief sentiment.

    Qua kwartaalcijfers zal de meeste aandacht uitgaan naar die van Netflix, vanavond na het slot op Wall Street. Vermoedelijk zal het aantal abonnees in het tweede kwartaal minder sterk zijn gegroeid dan in de verslagperiodes ervoor

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1466. Aan het begin van de handelsdag werd het valutapaar op 1,1459 verhandeld.

    De olieprijs bewoog volatiel. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde rond het slot in Europa 0,2 procent tot 46,46 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent lager noteerde op 48,87 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot een kleine meerderheid van de fondsen maandag in het groen. SBM Offshore was koploper met een winst van 2,0 procent. De Schiedamse oliedienstverlener sloot op hoofdlijnen een overeenkomst met een groep van verzekeraars omtrent Yme. SBM Offshore ontvangt een bedrag van 247 miljoen dollar. Dit bedrag wordt na aftrek van onder meer juridische kosten gedeeld met de Spaanse oliemaatschappij Repsol. Voor analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers kwam de schikking als een grote verrassing, nadat beleggers "er jaren niet over hadden gehoord" en is de balans na de ontvangst van het verzekeringsgeld "kerngezond." NIBC sprak van een meevaller voor beleggers en KBC Securities verhoogde het koersdoel van 19,00 naar 20,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    Altice steeg maandag 1,7 procent. Goldman Sachs begon de Franse kabelaar opnieuw te volgen met een koopadvies en een koersdoel van 27,50 euro. De hervatting volgt op de beursgang van Altice USA, dat overigens een Neutraal advies kreeg van Goldman Sachs. De holdingmaatschappij Altice NV, genoteerd in Amsterdam, biedt beleggers volgens de analisten een aanhoudende kwalitatieve groei. Dit wordt bovendien versterkt door een hoge leverage en de inkoop van eigen aandelen.

    De verliezen in de AEX beperkten zich maandag tot rond een procent. Randstad sloot de rij met een daling van het aandeel met 1,3 procent en Galapagos moest 1,1 procent laten gaan.

    Met een winst van circa 0,1 procent bewogen aandelen Unilever nauwelijks op de mediaberichten dat het levensmiddelenconcern de voedingstak van Reckitt Benckiser over zou willen nemen. Analisten waren ook niet onder de indruk; Andrew Wood van Bernstein noemde een dergelijk scenario door Unilever een slechte zet. "We zouden erg verrast en teleurgesteld zijn als de gemelde interesse van Unilever correct zou blijken", aldus Wood.

    In de Midkap was het BE Semiconductor Industries dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg 2,4 procent. Air France-KLM bleef aardig in het spoor van de Duivense toeleverancier en won 1,9 procent.

    KBC Securities verhoogde het koersdoel voor Philips Lighting van 26,00 naar 34,00 euro met een ongewijzigd Houden advies voorafgaand aan de kwartaalcijfers later deze week. Analist David Vagman gaf aan dat hij de sterke concurrentievoordelen die het verlichtingsbedrijf bezit, had onderschat. Ook over de operationele gang van zaken bij lampen en LED-verlichting was de marktvorser te spreken. Het aandeel daalde 0,2 procent.

    Het volatiele OCI was de drager van de spreekwoordelijke rode lantaarn en zag 1,6 procent aan beurswaarde verdampen.

    TKH, dat eerder op de dag nog onder druk stond nadat Degroof Petercam het bedrijf van de kooplijst haalde omdat het koersdoel van 52,00 euro vrijwel bereikt is, sloot de dag uiteindelijk 0,9 procent in het groen.

    Onder de kleinere fondsen was Pharming opnieuw een uitschieter. Het aandeel daalde van 0,4950 naar 0,399 euro, om vervolgens weer op te veren richting de 0,48. Op dagbasis bedroeg het verlies op die slotstand, uiteindelijk 0,6 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Net als in Europa was het ook op Wall Street rustig. De Dow Jones index, S&P 500 en Nasdaq index koersten rond de slotstanden van afgelopen vrijdag, toen verschillende recordstanden al sneuvelden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 17 juli 2017 19:09
    Weinig actie op Europese beurzen

    Mijnbouwers helpen Londense beurs in het zadel.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index sloot nagenoeg onveranderd op 386,86 punten. De Duitse DAX daalde 0,4 procent tot 12.587,16 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een verlies van 0,1 procent op een slotstand van 5.230,17 punten. De FTSE 100 won 0,4 procent op een slotstand van 7.404,13 punten.

    "Het beeld was gemengd vandaag op de Europese markten, waarbij de grote blootstelling aan grondstoffondsen de beurs in Londen een voorsprong gaf op de indexen in de eurozone", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Grondstofaandelen waren in trek dankzij sterke Chinese groeicijfers. In het tweede kwartaal groeide de op een na grootste economie ter wereld met 6,9 procent op jaarbasis, waar een groei van 6,8 procent werd voorzien. Bovendien waren ook data over de Chinese detailhandel en industrie sterk. Volgens analist Madden ligt China dankzij het sterke groeicijfer op koers om "met gemak" de doelstelling van Beijing van 6,5 procent voor dit jaar te halen.

    In de eurozone bleek de inflatie in juni iets minder hard gestegen dan een maand eerder. De inflatie kwam conform een voorlopige raming uit op 1,3 procent op jaarbasis, tegen 1,4 procent in mei en zelfs 1,9 procent in april. De kerninflatie verbeterde wel licht, van 1,0 naar 1,2 procent, en dat was bemoedigend volgens marktanalist Madden.

    De cijfers zijn van belang voor de Europese Centrale Bank, dat donderdag zijn rentebesluit bekendmaakt. Wijzigingen worden nog niet verwacht, maar de markt zal zeker letten op nieuwe hints op monetaire verkrapping uit de mond van voorzitter Mario Draghi. Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets verwacht dat Draghi mogelijk geen druk zal voelen om in zijn toelichting donderdag al het fundament te leggen voor een 'taper'-aankondiging later in het jaar. De kans is volgens Aslam groter dat Draghi dit doet tijdens het symposium voor centrale banken in Jackson Hole in augustus.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1466. Aan het begin van de handelsdag werd het valutapaar op 1,1459 verhandeld.

    De olieprijs bewoog volatiel. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde rond het slot in Europa 0,2 procent tot 46,46 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent lager noteerde op 48,87 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Mijnbouwers zaten in de lift na de positieve Chinese groeicijfers. Anglo American won 1,2 procent, Rio Tinto steeg 0,7 procent en BHP Billiton dikte 1,3 procent aan.

    Prijsvechter easyJet kondigde het vertrek van CEO Carolyn McCall aan, die verkast naar ITV. McCall zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar opstappen. In de tussentijd zal zij aanblijven als CEO. Het aandeel easyJet steeg 1,4 procent. Concurrent Ryanair won 1,3 procent.

    Air France-KLM steeg 1,9 procent. Maandag werd bekend dat een meerderheid van 78 procent van de piloten van Air France de oprichting van een nieuwe budgetmaatschappij steunt. Hiermee is de weg vrij om in het najaar de prijsvechter ook daadwerkelijk op te richten. Eerder stemde ook al een meerderheid van het cabinepersoneel in met het project 'Boost'.

    Hennes & Mauritz behaalde in juni een hogere omzet en opende meer winkels. De omzet steeg met 7 procent op jaarbasis. Het aandeel steeg 3,3 procent in Stockholm.

    Aandelen Unilever wonnen 0,3 procent in Londen na de berichten in het weekend dat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern de voedingstak van Reckitt Benckiser over zou willen nemen. Analisten waren niet onder de indruk; Andrew Wood van Bernstein noemde een dergelijk scenario door Unilever een slechte zet. "We zouden erg verrast en teleurgesteld zijn als de gemelde interesse van Unilever correct zou blijken", aldus Wood.

    Reckitt Benckiser steeg 0,3 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Net als in Europa was het ook op Wall Street rustig. De Dow Jones index, S&P 500 en Nasdaq index koersten rond de slotstanden van afgelopen vrijdag, toen verschillende recordstanden al sneuvelden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 18 juli 2017 18:07
    Damrak kleurt rood

    Zwakke kwartaalcijfers en twijfels over groeiplannen Trump zorgen voor negatief sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag in het rood geëindigd. De AEX verloor 0,6 procent op 518,17 punten. De AMX liet 0,8 procent gaan en de AScX leverde 0,3 procent in.

    De dag werd gekenmerkt door tegenvallende kwartaalresultaten van zwaargewichten als Goldman Sachs, maar ook de sterk oplopende euro ten opzichte van de dollar. De greenback raakte uit de gratie nadat bekend werd dat Republikeinse leiders in de Amerikaanse Senaat vooralsnog afzien van het in stemming brengen van een nieuwe zorgwet die Obamacare moet ontmantelen en vervangen. De stemming werd al enkele malen uitgesteld, omdat er onder Republikeinse senatoren niet voldoende steun is voor het zorgplan zoals dat er nu ligt.

    "De beurzen zijn maandenlang opgelopen door de door Trump aangekondigde belastingverlagingen, waardoor elke tegenslag op dit gebied door beleggers als negatief wordt opgevat. Daarnaast zorgt een steeds sterker wordende euro logischerwijs voor druk op de koersen van Europese aandelen", aldus beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx.

    De euro noteerde rond het slot in Europa op 1,1574 dollar en daarmee op het hoogste niveau in meer dan een jaar, tegen 1,1516 rond het aanvangen van de Europese handel dinsdagochtend.

    Beleggers konden vanmiddag aan de slag met een keur aan kwartaalcijfers van Amerikaanse zwaargewichten. Resultaten van Goldman Sachs en Bank of America vielen tegen en dan met name de handelsactiviteiten, die net als bij rivalen Citigroup en JPMorgan, onder druk stonden in het tweede kwartaal. Goldman Sachs daalde 2,5 procent en zette daarmee de Dow Jones index onder druk. De inkomsten uit de handel in obligaties kwamen op jaarbasis 40 procent lager uit bij de Amerikaanse grootbank en dit was onder andere te wijten aan een lage marktvolatiliteit. De afname was veel sterker dan die bij concurrenten.

    Netflix zette maandag na het slot in Amerika nog in positieve zin de toon met sterke resultaten over het tweede kwartaal. Met name de stevige groei van nieuwe abonnees viel daarbij op. Het aandeel steeg dinsdag tot een nieuw record. Marktanalist Ron van der Does van IG wees erop dat de hoge koers beleggers nog niet af lijkt te schrikken.

    Kijkend naar het marktsentiment in het algemeen houdt de marktvorser rekening met een licht negatief sentiment dat de markt de komende dagen kan beïnvloeden.

    Woensdag opent ASML als eerste AEX fonds de boeken, net als Midkapper TomTom.

    Op macro-economisch vlak was er dinsdag aandacht voor de Duitse ZEW index die het economisch sentiment meet in de grootste economie van de eurozone. De index daalde in juli, maar het cijfer van 17,5 lag wel boven de verwachting van 17,0. Britse inflatiecijfers bleken iets beter dan verwacht. De inflatie kwam in juni uit op 2,6 procent, tegen 2,9 procent in mei. "De cijfers hebben de druk van de ketel gehaald bij de Bank of England om het monetaire beleid aan te passen", stelde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

    Olie noteerde dinsdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog rond het slot in Europa 1,1 procent hoger op 46,51 dollar, terwijl een september-future Brent ook 1,1 procent opliep naar 48,95 dollar.

    Stijgers en dalers

    Er waren dinsdag nauwelijks stijgers in de Amsterdamse hoofdindex. ASML was koploper en steeg 0,9 procent, gevolgd door Boskalis, dat 0,8 procent won en Unibail-Rodamco dat 0,6 procent aandikte.

    Grootste dalers waren de financials. Aegon verloor 2,9 procent, ING Groep leverde 1,4 procent in en NN Group daalde 1,1 procent.

    SBM Offshore en DSM kregen koersdoelverhogingen bij respectievelijk NIBC en Jefferies, maar de aandelen leverden achtereenvolgens 0,4 en 0,6 procent in.

    NIBC verhoogde het koersdoel voor SBM van 19,00 naar 19,50 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Analist Martijn den Drijver wees erop dat SBM Offshore inmiddels de financiële ruimte heeft om een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen tot 150 miljoen euro aan te kondigen, mogelijk al bij de halfjaarcijfers.

    Het koersdoel voor DSM ging omhoog van 75,00 naar 86,00 euro bij handhaving van het koopadvies bij Jefferies waarbij de analisten de verwachting uitspraken dat het speciaal chemiebedrijf zijn belangen in joint ventures die het niet langer als kernactiviteiten aanmerkt, in 2018 zal verkopen.

    In de Midkap waren de stijgers ook ruim in de minderheid. Ook daar deden vastgoedfondsen het goed, met Vastned dat 1,8 procent won, Eurocommercial Properties dat 0,6 procent aandikte en Wereldhave dat 0,4 procent steeg.

    Sterke dalingen waren weggelegd voor Air France-KLM en TKH, wiens aandelen 2,3 en 2,5 procent verloren. Onderaan de index bevond zich OCI dat 3,6 procent aan beurswaarde zag verdampen.

    Bij de kleinere fondsen deed Avantium het goed. Het aandeel steeg 1,0 procent. Dinsdag werd bekend dat het chemisch technologiebedrijf een contract heeft getekend met AkzoNobel voor de start van een nieuwe bioraffinaderij in Delfzijl. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Aandelen BinckBank stegen zelfs 1,8 procent. De online broker introduceerde dinsdag pensioenbeleggen.

    Pharming, dat de afgelopen tijd flink in beweging is, verloor 5,0 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerden de indexen op Wall Street ook lager. De S&P 500 daalde 0,1 procent en de Dow Jones index leverde 0,4 procent in. De Nasdaq steeg nipt 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 18 juli 2017 19:05
    Europa sluit lager

    Euro trekt aan tegenover dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,6 procent tot 382,58 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,3 procent op 12.430,39 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,4 procent op 5.173,27 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 7.390,22 punten.

    Valutamarkten eisten de aandacht op met een flinke daling van de dollar tegenover de euro. De Amerikaanse munt daalde nadat bekend werd dat Republikeinse leiders in de Amerikaanse Senaat vooralsnog afzien van het in stemming brengen van een nieuwe zorgwet die Obamacare moet ontmantelen en vervangen. De stemming werd al enkele malen uitgesteld, omdat er onder Republikeinse senatoren niet voldoende steun is voor het zorgplan zoals dat er nu ligt.

    Voor de financiële markten wordt het gezien als een nederlaag voor president Trump en neemt de twijfel toe over zijn vermogen om beloofde groeiplannen door te voeren.

    "Als zelfs Republikeinen de plannen van Trump niet steunen, kun je je afvragen waar ze verder hun steun niet voor uit willen spreken", voegde marktanalist David Madden van CMC Markets toe.

    Rond het slot in Europa noteerde de euro/dollar op 1,1574. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1516 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1480 op de borden.

    Het Britse pond ging omlaag ten opzichte van de dollar toen bekend werd dat de Britse inflatie gedaald was. De Britse consumentenprijzen stegen in juni met 2,6 procent, waar dit in mei nog 2,9 procent was. "De onverwachte daling van de inflatie werpt twijfel op over de vooruitzichten van een renteverhoging door de Britse centrale bank", zei CEO Paresh Davdra van RationalFX.

    Olie noteerde in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog rond het slot in Europa 1,1 procent hoger op 46,51 dollar, terwijl een september-future Brent ook 1,1 procent opliep naar 48,95 dollar.

    Een van de belangrijkere macrocijfers vandaag was de ZEW-index die het economische sentiment in Duitsland meet. Zowel de verwachtingsindex als de index die het huidige vertrouwen meet ging omlaag.

    Bedrijfsnieuws

    Carrefour heeft Alexandre Bompard per direct benoemd als nieuwe CEO en bestuursvoorzitter. De koers van het Franse supermarktconcern sloot 1,1 procent lager.

    Deutsche Boerse krijgt wellicht een boete door de autoriteiten in Frankfurt in samenhang met een lopend onderzoek naar CEO Carsten Kengeter die wordt verdacht van handel met voorkennis. De koers van Deutsche Boerse verloor 0,8 procent.

    Novartis behaalde in het tweede kwartaal een 10 procent hogere winst terwijl de omzet met 2 procent afnam. De outlook werd herhaald. De Zwitserse farmaceut rekent dit jaar op een stabiele omzet ten opzichte van 2016 en een operationele winst in een bandbreedte van stabilisering tot een lichte daling. Het aandeel steeg 0,4 procent.

    De omzet van de Duitse online retailer Zalando steeg in het tweede kwartaal met gemiddeld 20 procent terwijl de marge op jaarbasis daalde. Definitieve cijfers volgen in augustus. Het aandeel daalde 8,3 procent.

    Ericsson schreef in het tweede kwartaal van dit jaar rode cijfers en waarschuwde voor aanhoudende tegenwind. De Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur boekte een verlies van 1 miljard Zweedse kronen en een omzetdaling van 8 procent. De tegenvallende resultaten houden vermoedelijk in de komende twaalf maanden aan, volgens het concern. Het aandeel leverde 15 procent in.

    Royal Mail boekte in het eerste kwartaal van Zijn gebroken boekjaar een 1 procent hogere omzet, dankzij sterke resultaten bij zijn Europees brede pakkettendienst. In thuismarkt het Verenigd Koninkrijk daalde de omzet met 1 procent omdat de postvolumes lager waren. Het aandeel steeg 3,1 procent.

    Rio Tinto leverde 1,0 procent in. De mijnbouwer verscheepte in het tweede kwartaal 77,7 miljoen ton aan ijzererts, wat een daling betekende van 6 procent op jaarbasis. In 2017 verwacht Rio Tinto voor 330 miljoen ton aan ijzererts te verschepen en dit is aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting van het concern.

    Sectorgenoten BHP Billiton en Anglo American verloren respectievelijk 0,8 en 0,5 procent.

    Deutsche Lufthansa kwam maandagavond met voorlopige cijfers over het tweede kwartaal en een hogere outlook voor heel het boekjaar. Analisten waren echter niet onverdeeld positief en wezen onder meer op de toch wat tegenvallende omzet per stoelkilometer in het tweede kwartaal en de verwachting dat die in de tweede jaarhelft ook zal dalen. Het aandeel verloor 1,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de beurzen in Europa noteerden de indexen op Wall Street ook lager. De S&P 500 daalde 0,1 procent en de Dow Jones index leverde 0,4 procent in. De Nasdaq steeg nipt 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 19 juli 2017 18:06
    ASML aan kop in groene AEX

    Ook TomTom stijgt na openen boeken.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Amsterdam zijn woensdag hoger gesloten, aangevoerd door ASML en TomTom, die beide met resultaten kwamen. De AEX index steeg 1,2 procent tot 524,25 punten, terwijl de AMX een winst van 1,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

    De economische agenda bood weinig houvast, waarmee de aandacht kwam te liggen op de bedrijfscijfers. Beleggers zijn verder in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank dat donderdagmiddag verschijnt. Het draait met name om de toelichting van voorzitter Mario Draghi die nauwlettend gevolgd zal worden. Mogelijk wil Draghi de markten verder voorbereiden op een aankomende einde van het tijdperk van monetaire versoepeling.

    "Al met al wordt het een evenwichtsoefening waarbij Draghi al zijn verbale acrobatische vaardigheden moet inzetten", concludeerde ING in een vooruitblik. De rente en het opkoopprogramma zullen morgen vermoedelijk ongemoeid blijven.

    Over de Amerikaanse economie werd bekend dat in juni zowel de woningbouw als het aantal afgegeven bouwvergunningen is opgelopen.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,1522. Aan het begin van de handelsdag noteerde het valutapaar op 1,1533. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1556 op de borden. "Het momentum voor de dollar blijft negatief en het lichte herstel dat we momenteel zien, laat zich vooral verklaren door winstnemingen van handelaren met shortposities", legde Konstantinos Anthis van ADS Securities uit.

    Donderdag wordt er behalve het ECB besluit ook uitgekeken naar de resultaten van Unilever, terwijl ook Sligro Food Group en Acomo beleggers informeren over de prestaties in het afgelopen kwartaal.

    Olie noteerde woensdagavond in het groen, nadat het wekelijkse olierapport een daling van de Amerikaanse voorraden liet zien. Een augustus future West Texas Intermedia steeg 1,4 procent tot 47,02 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent hoger bewoog op 49,52 dollar.

    ABN AMRO meent dat het sentiment in de oliemarkt momenteel te negatief is, en rekent op een herstel van de prijs. De komende jaren kan de prijs volgens analist Hans van Cleef zelfs oplopen tot 75 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de hoofdgraadmeter was ASML de blikvanger en de sterkste stijger. De fabrikant van chipmachines won 5,8 procent in reactie op goed ontvangen kwartaalcijfers. ArcelorMittal steeg 2,6 procent en Randstad 1,4 procent.

    ASML voldeed in het tweede kwartaal van 2017 ruim aan de eigen verwachtingen en zag dit beloond met een koerswinst van 3,6 procent. Afgelopen kwartaal behaalde ASML een omzet van 2,101 miljard euro, waar de toeleverancier vooraf zelf zei te rekenen op 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro. De brutomarge lag op 45,0 procent, tegen een guidance van 43 tot 44 procent en krap 48 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. Financieel directeur Wolfgang Nickl waarschuwde al bij de vorige kwartaalrapportage dat EUV op de marge drukt. Hierdoor restte er onder de streep een nettowinst van 466 miljoen euro. Voor het derde kwartaal rekent ASML op een omzet van ongeveer 2,2 miljard euro met een brutomarge van circa 43 procent. Positief was verder volgens analisten van Morgan Stanley dat ASML liet weten voor heel dit jaar te rekenen op een omzetgroei van 25 procent en dat de trends uit 2017 in 2018 zullen doorzetten.

    Goldman Sachs verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal licht, van 28,50 naar 28,00 euro, maar de zakenbank liet de koopaanbeveling wel ongewijzigd. ArcelorMittal blijft een favoriet voor Goldman Sachs onder de Europese staalbedrijven.

    Ton Büchner heeft per direct zijn functie als CEO van AkzoNobel neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Volgens Theodoor Gilissen kan dit de overnamespeculaties weer nieuw leven in blazen. Deutsche Bank ziet in het vertrek van de CEO een verzwakking van de strategie. Het aandeel AkzoNobel sloot 0,3 procent hoger.

    Het Amerikaanse McCormick zal de voedingstak van Reckitt Benckiser overnemen voor een bedrag van 4,2 miljard dollar. Unilever, dat werd genoemd als een van de gegadigden voor de tak van Reckitt noteerde 0,9 procent hoger.

    Galagagos verloor 3,4 procent. Concurrent Vertex kwam met sterke testresultaten voor taaislijmziekte. Het slechte nieuws is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Galapagos mogelijk minder marktaandeel kan veroveren op de markt voor taaislijmziekte, maar positief is dat de triple combo blijkbaar uitstekend werkt. "Galapagos kan de uitslag van Vertex gebruiken om de eigen studie wat efficiënter op te zetten."

    In de Midkap eindigde TomTom bovenaan met een winst van 9,3 procent, volgend op goed ontvangen kwartaalcijfers. Chipbedrijven ASMI en BESI profiteerde mee met de sterke verwachtingen van ASML en wonnen allebei 4,0 procent.

    Navigatiespecialist TomTom presteerde in het tweede kwartaal van 2017 iets beter dan analisten hadden voorzien, maar werd wel iets voorzichtiger over de omzetverwachting voor heel dit jaar. TomTom rekende voor heel dit jaar op een omzet van 925 miljoen tot 950 miljoen euro, maar gaf woensdag aan te voorzien aan de onderkant van deze bandbreedte uit te zullen komen. TomTom boekte over het tweede kwartaal een omzet van 253 miljoen euro, waar analisten gemiddeld hadden gerekend op 245 miljoen euro. Vooral Automotive & Licensing presteerde goed. Wel schreef TomTom 169 miljoen euro af op de consumententak. Morgan Stanley vond het kwartaalbericht per saldo positief, terwijl ING de resultaten zelfs verrassend sterk noemde. Goed was volgens ING dat TomTom met een onderzoek naar de alternatieven voor het sportsegment "eindelijk" kiest voor een focus.

    Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 54,00 naar 50,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Vooruitkijkend naar de kwartaalresultaten die Aperam op 26 juli bekendmaakt, rekenen de marktvorsers op solide prestaties. Ze verwachten dat de outlook voor het derde kwartaal zwakker zal zijn, rekening houdend met seizoensgebonden effecten, maar onderliggend positief is. De koers van Aperam steeg 2,6 procent.

    NIBC verhoogde woensdag het advies voor Corbion van Accumuleren naar Kopen en het koersdoel van 31,00 naar 34,00 euro. Analist Dylan van Haaften meent dat Corbion een aantrekkelijk verhouding tussen risico en rendement biedt, met een grote kans op een overname daarbovenop. Ondanks dat de geruchten over een overname wat zijn verstomd, denkt de analist dat de kans op een bod toeneemt. Op een overnameprijs van 40 euro kan een koper volgens NIBC een dubbelcijferig rendement boeken bij een horizon van vijf jaar. Corbion won 1,9 procent.

    Berenberg zette een eerste advies op het aandeel Philips Lighting op Kopen, met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel noteerde 3,3 procent hoger. Later deze week opent de onderneming de boeken, en analisten rekenen op meer winst bij een iets lagere omzet.

    In de AScX won Ordina 2,2 procent, gevolgd door Acomo, dat 1,9 procent steeg en AMG dat 1,2 procent meer waard werd. Stern bungelde onderaan met een verlies van 0,8 procent.

    Lokaal meldde TMG dinsdag dat Keesing Media Group is verkocht aan investeringsmaatschappij Ergon Capital Partners, maar dat het nog een belang houdt van 30 procent. De waardering van Keesing ligt op 150 miljoen euro, 20 miljoen meer dan waar NIBC vooraf rekening mee hield. Het aandeel sloot onveranderd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 19 juli 2017 19:36
    Europese beurzen sluiten hoger

    Markten in afwachting van rentebesluit Europese Centrale Bank.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,8 procent tot 385,54 punten. De Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent tot 12.452,05 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,8 procent naar 5.216,07 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.430,91 punten.

    "Aandelenmarkten hebben vandaag weinig volatiliteit gezien na de grote bewegingen van een dag eerder. Ook kijken beleggers met name vooruit naar de bijeenkomst van Europese Centrale Bank morgen waarbij we geen beleidswijziging verwachten, maar de centrale bank zal waarschijnlijk wel een minder soepel monetair beleid aannemen in de komende maanden", zei marktanalist David Madden van CMC Markets UK.

    "De industriële productie in de eurozone is stijgende en er is voorlopig bewijs dat zwakke cijfers plaatsmaken voor harde cijfers en de cijfers over het bruto binnenlands product moeten bevestigen of de economische groei versnelt", zei hoofdmarktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK over de algemene trend in de eurozone. Volgens Aslam zijn er genoeg redenen voor de ECB om de versoepelende monetaire maatregelen los te gaan laten. De marktvorser wees daarbij op sterkere marktrapporten over Duitsland met een groeiende industriële productie, positieve omzetgetallen die in Frankrijk positief bijdragen aan de groei van het bruto binnenlands product, economisch herstel en dalende werkloosheidcijfers in Italië en een hoger dan verwachte economische groei in Spanje.

    De euro/dollar noteerde kort na het slot in Amsterdam op 1,1521. Aan het begin van de handelsdag noteerde het valutapaar op 1,1535. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,15565 op de borden. "Het momentum voor de dollar blijft negatief en het lichte herstel dat we momenteel zien, laat zich vooral verklaren door winstnemingen van handelaren met shortposities", legde Konstantinos Anthis van ADS Securities uit.

    Olie noteerde woensdagavond in het groen, nadat het wekelijkse olierapport een daling van de Amerikaanse voorraden liet zien. Een augustus future West Texas Intermedia steeg 1,3 procent tot 446,95 dollar, terwijl een september-future Brent ook 1,3 procent hoger bewoog 49,45 dollar.

    Op macro-economisch gebied bleek woensdag dat de bouwproductie in de eurozone in mei is gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, bleek woensdag uit cijfers van Eurostat. Rekening houdend met kalendereffecten daalde de productie met 0,7 procent op maandbasis. In april was nog sprake van een stijging met 0,3 procent. Op jaarbasis lag de bouwproductie in de eurozone in mei evenwel 2,6 procent hoger, na een plus van 3,3 procent in april.

    Bedrijfsnieuws

    ASML heeft in het tweede kwartaal van 2017 ruim aan de eigen verwachtingen voldaan, waardoor de aandacht vooral ligt op de voor het lopende kwartaal afgegeven outlook. "Met deze sterke resultaten in het tweede kwartaal, ligt ASML op schema op een omzetgroei van ongeveer 25 procent in dit jaar te behalen", aldus CEO Peter Wennink in een toelichting op de kwartaalresultaten. Analisten waren te spreken over de resultaten en dan met name de outlook en de koers steeg 4,6 procent. Afgelopen kwartaal behaalde ASML een omzet van 2,101 miljard euro, waar de toeleverancier vooraf zelf zei te rekenen op 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro. Onder de streep restte een nettowinst van 466 miljoen euro. Per aandeel bedroeg de winst 1,08 euro, waar de consensus op 1,04 euro lag. Het aandeel sloot 4,1 procent hoger.

    Electrolux heeft in het tweede kwartaal van 2017 meer omzet en flink meer winst geboekt. De gerapporteerde nettowinst steeg met 21 procent van 1.079 miljoen kroon naar 1.308 miljoen kroon. Dit was beter dan analisten vooraf hadden ingeschat. De outlook werd bevestigd. De koers van Electrolux sloot 2,7 procent hoger.

    Het Amerikaanse McCormick zal de voedingstak van Reckitt Benckiser overnemen voor een bedrag van 4,2 miljard dollar, wat betekent dat Unilever naast het net vist. Unilever zou naar verluidt interesse hebben gehad in de voedingsactiviteiten van Reckitt Benckiser. Hieronder valt onder meer French's, bekend van bijvoorbeeld Frank's RedHot en de barbeque-sauzen van Cattlemen's. Reckitt steeg 1,5 procent, terwijl Unilever in Amsterdam 0,9 procent hoger sloot.

    Ton Büchner heeft per direct zijn functie als CEO van AkzoNobel neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Büchner wordt opgevolgd door Thierry Vanlancker. De vanuit België afkomstige Vanlancker was tot voor kort verantwoordelijk voor de Specialty Chemicals business binnen AkzoNobel en is werkzaam bij het bedrijf sinds 2016. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen kan het vertrek van Bucher overnamespeculaties weer doen aanwakkeren. Analisten van Deutsche Bank zeiden dat de strategie van AkzoNobel hiermee is verzwakte. De koers van AkzoNobel sloot 0,3 procent hoger.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de beurzen in Europa noteerden de indexen op Wall Street ook hoger. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2.469,79 punten, de Dow Jones kreeg er 0,1 procent bij en de Nasdaq steeg 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 20 juli 2017 17:59
    Damrak wisselend gesloten

    Valutamarkten reageren op toelichting rentebesluit ECB

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Amsterdam zijn woensdag wisselend gesloten, nadat de Europese Centrale Bank zoals verwacht het rentetarief ongemoeid heeft gelaten. Wel zorgde de oplopende euro ervoor dat een deel van de winsten op de aandelenmarkten weer moest worden prijsgegeven.

    De AEX index steeg 0,4 procent tot 526,29 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

    Zoals verwacht liet de Europese Centrale Bank de rente ongemoeid. Daarbij bleef het belangrijkste rentetarief van de ECB staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent. De maandelijkse obligatie opkopen ter waarde van 60 miljard euro bleven ook ongemoeid. Tot zeker december zal de ECB het programma handhaven "of zo nodig langer, en in ieder geval totdat de Raad van Bestuur bewijs ziet van een aanhoudende verandering in het beloop van de inflatie in overeenstemming met zijn inflatiedoelstelling", aldus de centrale bank.

    De toelichtende woorden van ECB-voorzitter Mario Draghi werden breed met enige verbazing ontvangen, omdat de markten een meer concrete duiding hadden verwacht over een eventuele aanpassing van het verruimingsbeleid via een aanpassing van de forward guidance.

    Tijdens de jaarlijkse ECB-bijeenkomst vorige maand leek Draghi de eerste aanzet te geven naar monetaire verkrapping, maar de ECB zei later dat de markt de woorden van de centrale bankier verkeerd had geïnterpreteerd. De woorden van Draghi zorgden toen voor een scherpe uitverkoop van Europees schuldpapier.

    "Het rentebesluit zelf was niet onverwacht, maar de mildere toon van de toelichting dan bij een vorige gelegenheid was wel wat verrassend", zei beleggingsanalist Roy van Santen van Lynx. "Dat was ook terug te zien in de koers van de euro", voegde hij toe.

    De euro noteerde rond het verschijnen van het rentebesluit op 1,1500 dollar en zakte erna even onder dat niveau, om vervolgens tijdens de toelichting van ECB-voorzitter Mario Draghi op te lopen tot nipt boven de 1,1600 dollar. De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,642.

    Het consumentenvertrouwen in de eurozone verslechterde in juli, bleek donderdagmiddag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie. De index voor het consumentenvertrouwen bedroeg in juli -1,7, waar in juni nog -1,3 werd gemeten.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag verder bekend dat de investeringen in Nederland in mei flink zijn gestegen. Het volume van de investeringen in materiële vaste activa lag in mei 16,7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. In de voorafgaande maand daalden de investeringen nog met 1,5 procent. Verder daalde het aantal werklozen in Nederland in juni onder de 5 procent.

    Het consumentenvertrouwen verbeterde in juli eveneens. De vertrouwensindex steeg van 23 in juni naar 25 deze maand. Consumenten waren positiever over het economisch klimaat, maar dat leidde niet tot een toename in de koopbereidheid, aldus het CBS.

    Olie noteerde donderdagavond in het rood. Een augustus future West Texas Intermedia daalde 0,2 procent tot 47,01 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 49,67 dollar.

    Stijgers en dalers

    Op de AEX kleurden 7 van de 25 fondsen rood. Koploper was Galapagos met een plus van net geen 5 procent. Woensdag stond het aandeel nog onder druk, toen sterke onderzoeksresultaten van concurrent Vertex voor onzekerheid zorgden over de kansen voor de taaislijmbehandeling van Galapagos.

    NN Group won 1,7 procent, nadat de vorderingen van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen de verzekeraar werden afgewezen, zo maakte de verzekeraar woensdag nabeurs bekend. Volgens KBC Securities heeft NN daarmee een "erg positieve" uitspraak ontvangen, al is het nog te vroeg om te stellen dat de verzekeraar nu alle problemen achter zich kan laten. Woekerpolis.nl gaat tegen de uitspraak in beroep, terwijl er nog andere zaken in voorbereiding zijn.

    Indexzwaargewicht Unilever steeg 0,4 procent. De onderliggende groei van het Brits-Nederlandse concern steeg iets minder sterk dan voorzien, maar daar stond een verrassend goede ontwikkeling van de marge tegenover, bleek donderdag uit de kwartaalrapportage. "Een groeicijfer die we eerder gewend zijn bij Reckitt Benckiser dan bij Unilever", aldus analisten van Bernstein over de onderliggende margestijging van 1,8 procentpunt. Unilever rekent voor dit jaar als geheel ook op een hogere marge en het dividend werd opwaarts bijgesteld.

    Onderaan de hoofdindex stond ArcelorMittal met een verlies van bijna 2 procent en AkzoNobel stond daar met een min van 0,5 procent nog boven, nadat de Amerikaanse sectorgenoten PPG Industries en Sherwin-Williams omzetstijgingen rapporteerden. Beide Amerikaanse fondsen leverden evenwel stevig in.

    In de Midkap won TomTom 1,1 procent nadat de navigatiespecialist woensdag ook al met 9,3 procent steeg, na publicatie van de kwartaalcijfers. Voedingsmiddelenproducent Wessanen was de grootste stijger met een plus van 1,8 procent.

    Air France-KLM moest 8,3 procent aan beurswaarde prijsgeven. Volgens Van Santen van Lynx hebben de luchtvaartfondsen te maken met een koerscorrectie na de rally van de laatste maanden "Lufthansa stond ook tot 8 procent in de min en easyJet verloor zo'n 7 procent", zo lichtte hij toe.

    Sligro Food Group kreeg een min van 1,3 procent na de kwartaalrapportage. Het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel heeft in het eerste halfjaar een hogere omzet gerealiseerd, en gaat voor zijn Emté-winkels op zoek naar een partner. Sligro verwacht bovendien dat de positieve ontwikkeling in de groei in de beide afzetmarkten van het bedrijf zal doorzetten. KBC Securities sprak van beter dan verwachte cijfers. Volgens analist Alan Vandenberghe is de negatieve koersreactie vooral te wijten aan het ontbreken van een concreet strategisch plan voor de kwakkelende Emté-winkels.

    Onder de kleinere fondsen won Kiadis Pharma 6,3 procent en Accell Group en Kendrion elk 2,5 procent. Acomo was de grootste daler met een verlies van 1,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerden de indexen op Wall Street vlak tot licht lager. De S&P 500 stond 0,1 procent lager op 2.470,29 punten, Dow Jones index leverde 0,3 procent in en de Nasdaq stond vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 20 juli 2017 19:03
    Europese beurzen sluiten lager

    Hogere euro drukt aandelenmarkten.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, nadat beleggers de kansen heroverwogen dat de Europese Centrale Bank sneller gaat beginnen met het afbouwen van de monetaire stimulering die aandelen in de eurozone naar recordhoogtes heeft opgestuwd.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent tot 383,78 punten, de Duitse DAX presenteerde een nipt verlies van 0,04 procent op 12.447,25 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.199,22 punten. De Britse FTSE 100 onttrok zich aan de malaise op het Europese vasteland en sloot 0,8 procent hoger op 7.487,87 punten.

    Aandelen in Duitsland, Frankrijk en Italië zagen de winst omslaan in verlies terwijl de euro naar het hoogste niveau in meer dan een jaar schoot, ten opzichte van de dollar. Die bewegingen volgden op het vooruitzicht dat de ECB spoedig zal verklaren dat het tijd is om zijn enorme opkoopprogramma van obligaties af te bouwen.

    De ECB hield donderdag zoals verwacht zijn rentetarieven ongewijzigd. Belangrijker was dat president Mario Draghi tijdens de bijbehorende persconferentie zei dat de economie van de eurozone weliswaar is verbeterd, maar dat er nog steeds substantiële monetaire stimulering nodig is en dat de bank volgens plan voor 60 miljard euro per maand aan obligaties blijft opkopen.

    De centrale bankier zei dat beleidsmakers eventuele wijzigingen van het opkoopprogramma zullen bespreken in de herfst van dit jaar, maar wilde niet zeggen of de volgende beleidsvergadering in september ook al tot het najaar mag worden gerekend.

    De euro steeg sterk omdat beleggers de sussende toon van Draghi terzijde schoven, volgens marktanalist Craig Erlam. "Draghi en de ECB proberen een 'taper tantrum' scenario te vermijden. Volgens Erlam was Draghi vastbesloten om de bewoordingen van toenmalig Fed-voorzitter Ben Bernanke te vermijden die in 2013 tot een schok op de financiële markten leidden.

    Olie sloot donderdag in het rood, nadat de prijs aan het einde van de Europese handel wegzakte. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 47,08 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 49,34 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1641, een stijging van ongeveer 1,1 procent. Het was voor het eerst sinds mei 2016 dat de euro boven 1,16 noteerde. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1504 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1517 op de borden.

    "De ECB leek zich geen zorgen te maken over de recente stijging in de euro ondanks het feit dat dit neerwaartse risico's voor de inflatie met zich meebrengt. Als gevolg hiervan steeg de euro/dollar. Deze reactie geeft aan dat de stijging van de euro/dollar voorlopig nog even niet voorbij is", concludeerde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

    Europese aandelen kunnen schade ondervinden van een sterkere euro, omdat een sterkere munt de producten van Europese exporteurs duurder maakt voor buitenlandse kopers.

    Bedrijfsnieuws

    Unilever kwam donderdag met sterke kwartaalcijfers, vonden analisten van Bernstein. De onderliggende groei van 3 procent was wat mager, maar de marge ontwikkelde zich verrassend goed, op basis waarvan de outlook ook licht verhoogd werd. Het aandeel steeg in Amsterdam 0,3 procent.

    EasyJet boekte in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet en vervoerde ook meer passagiers. Verder kreeg de prijsvechter in Oostenrijk licentie om een Europese luchtvaartmaatschappij te starten. Het concern hoopt daardoor minder gevolgen te ondervinden van de aankomende Brexit. Het aandeel leverde evenwel 2,7 procent in, omdat de kwartaalcijfers onderliggend niet zo sterk waren, meenden analisten.

    SAP behaalde flink minder winst in het tweede kwartaal, maar het Duitse softwarebedrijf verhoogde zijn omzetverwachtingen licht na een omzetgroei van 10 procent. Het aandeel daalde 0,6 procent in Frankfurt.

    Rémy Cointreau behaalde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet, onder meer dankzij gunstige wisselkoerseffecten. De outlook werd herhaald. Het aandeel daalde 2,4 procent in Parijs.

    Publicis steeg 4,6 procent in Parijs, na met name een bemoedigende outlook voor de rest van het jaar. In de eerste zes maanden van 2017 steeg de omzet van het Franse reclamebureau maar was autonoom sprake van een lichte krimp.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.475 punten. De Dow Jones-index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 24 juli 2017 18:05
    Gemalto hard onderuit op lichtrood Damrak

    Philips hoger na openen boeken.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met een klein verlies gesloten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 521,65 punten, terwijl de AMX een winst van 0,2 procent liet optekenen en de AScX vlak sloot.

    Het draait deze week vooral om bedrijfscijfers en het Amerikaanse rentebesluit. Qua beursgenoteerde bedrijven in Nederland was het maandag de beurt aan Philips en BinckBank, terwijl Gemalto afgelopen vrijdagavond een winstwaarschuwing afgaf. Nabeurs volgens Unibail-Rodamco en Core Laboratories nog met cijfers. Het zwaartepunt ligt komende donderdag wanneer ongeveer een dozijn bedrijven op het Damrak de boeken openen, terwijl het ook elders in Europa druk is.

    Op macro-economisch vlak werden er maandag inkoopmanagersindices bekendgemaakt. In Frankrijk nam de bedrijvigheid in de industrie in juli toe, terwijl de dienstensector wat onder druk stond. In Duitsland groeide beide sectoren evenwel minder hard. In de eurozone in zijn geheel bleef de dienstensector stabiel, maar vertraagde de bedrijvigheid in de industrie.

    "De terugval in juli van de voorlopige inkoopmanagersindices toont dat de recente groeispurt in de eurozone voor de tweede maand op rij momentum heeft verloren, maar dat deze nog altijd indrukwekkend is", zei hoofdeconoom Chris Williamson van Markit in een commentaar op de data. De econoom denkt dat de eurozone dit kwartaal met 0,6 procent zal groeien, na een groei van meer dan 0,7 procent in het tweede kwartaal.

    De groei van de Amerikaanse industrie versnelde, terwijl de dienstensector een pas op de plaats maakte. Tevens werd bekend dat het aantal woningverkopen is gedaald.

    Op de oliemarkten ging de aandacht uit naar een bijeenkomst in het Russische Sint Petersburg van leden van oliekartel OPEC en diverse andere grote producenten. De olieprijzen gingen omhoog. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent, terwijl een september-future Brent 1,3 procent won.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,1645 en dat was vrijwel gelijk aan de koers maandagochtend vroeg. Ten opzichte van een week geleden verhandelt het muntpaar circa 0,02 dollar duurder. Belangrijk voor de greenback wordt het rentebesluit van de Fed. "We verwachten niet dat de Fed woensdag een rente-aanpassing zal aankondigen, maar de markt is wel gefocust op hun marktcommentaar", zei markteconoom Stefan Koopman van Rabobank.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 6 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Philips met 4,0 procent.

    Philips presteerde met de resultaten in het tweede kwartaal redelijk conform verwachting, hoewel er onder de streep minder winst restte dan voorzien. CEO Frans van Houten was met name te spreken over de ontwikkeling van de tak Personal Health, dat "opnieuw een sterk kwartaal" afleverde, en sprak daarnaast van "een solide kwartaal" voor de onderneming als geheel. Analisten van Berenberg waren te spreken over de toename van de orders, waardoor Philips in de tweede helft van het jaar harder zou kunnen groeien. Analist Marcel Achterberg van Degroof Petercam wees met name op de sterke resultaten in Noord-Amerika.

    De grote daler was Gemalto dat maar liefst 19,7 procent verloor. Het beveiligingsbedrijf verraste afgelopen vrijdag door weer een winstwaarschuwing uit te sturen. Rekende Gemalto drie maanden geleden nog op een operationele winst tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro in de tweede helft van 2017, nu sprak het concern vrijdag de verwachting uit dat die winst uitkomt in een bandbreedte tussen de 200 miljoen en 230 miljoen euro. Societe Generale en S&P zetten het aandeel in reactie op de verkooplijst, terwijl Credit Suisse en Bryan Garnier hun koersdoelen verlaagden. Gemalto maakte ook voorlopige kwartaalresultaten bekend, waaruit een lagere omzet naar voren kwam. Ook heeft de onderneming voor miljoenen afgeschreven vanwege de verslechterde vooruitzichten binnen de SIM markt.

    Grootaandeelhouder Elliott Advisors eist van AkzoNobel duidelijkheid over de datum van de aandeelhoudersvergadering, waarin zal moeten worden gestemd over de benoeming van de nieuwe CEO Thierry Vanlancker, die op 19 juli aantrad na het plotselinge vertrek van Ton Büchner om gezondheidsredenen. AkzoNobel wilde maandagmiddag niet ingaan op de vragen van Elliott. De onderneming maakt dinsdagochtend cijfers bekend. De koers daalde 0,9 procent.

    SBM Offshore gaf 0,1 procent aan beurswaarde prijs. De Vereniging van Effectenbezitters vroeg SBM Offshore om uitleg vanwege de verkoop van FPSO Turritella aan Royal Dutch Shell. De verkoop kwam volgens de VEB als een verrassing. Het jaarverslag en de kwartaalrapportages van SBM Offshore melden namelijk niets over het bestaan van een dergelijke optie.

    In de Midkap was het Air France-KLM dat bovenaan eindigde. Het aandeel steeg met 3,5 procent. Volgens handelaar Rein Schutte van Indexus zette Kepler Cheuvreux het aandeel op de kooplijst met een koersdoel van 15,90 euro. BE Semiconductor Industries volgde op gepaste afstand met een koerswinst van circa een half procent.

    Flow Traders eindigde onderaan met een verlies van 2,1 procent, terwijl ook Sligro Food Group met een min van 1,7 procent niet in het groen kon komen.

    Onder de kleinere fondsen steeg metaalspecialist AMG met 5,0 procent, terwijl Amsterdam Commodities 3,7 procent daalde. Het aandeel Acomo kreeg van Kepler Cheuvreux een adviesverlaging van Houden naar Reduceren bij een koersdoel van 23,00 euro, verklaarde handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten de koersdaling.

    BinckBank daalde 1,7 procent. De onlinebroker boekte in het tweede kwartaal minder winst, door een tegenvallend aantal transacties op de toch al weinig volatiele financiële markten, en verlaagde zoals verwacht het tussentijdse dividend. De aangepaste nettowinst daalde van 7,7 miljoen euro een jaar eerder tot 7,3 miljoen. Dat was wel iets meer dan de 7,0 miljoen euro waar analisten vooraf op rekenden.

    VolkerWessels heeft een contract gekregen voor de ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het bouwbedrijf maakte geen financiële details bekend. De koers steeg 0,7 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het slot in Amsterdam daalden de Amerikaanse aandeelmarkten met circa 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 24 juli 2017 18:55
    Europese beurzen overwegend lager gesloten

    Inkoopmanagersindex eurozone laat groeivertraging zien.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 379,23 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 12.208,95 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.127,70 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,01 procent lager op 7.377,73 punten.

    De markt richtte maandag onder andere zijn vizier op de OPEC-bijeenkomst en een aantal landen van buiten het kartel in het Russische Sint Petersburg. "De hoop is groot dat het kartel het signaal afgeeft dat de huidige trategie niet leidt tot het resultaat waarop werd gehoopt", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets . "Onlangs probeerde het kartel meer druk uit te oefenen op landen als Libië en Nigeria, die hun productie hebben opgevoerd, aangezien zij niet aan het akkoord waren gebonden", aldus Aslam. 's Werelds grootste olieproducent Saoedi-Arabië zei maandag voorafgaand aan de bijeenkomst dat ze, voor het eerst sinds het sluiten van de productiedeal, in juni meer olie hadden opgepompt dan afgesproken.

    Daarnaast kreeg de markt een reeks inkoopmanagersindexen te verwerken. Per saldo was in juli sprake van een groeivertraging in de regio die met name werd veroorzaakt door Duitsland. Dit bracht de samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone op het laagste niveau in zes maanden, op 55,8, waar dit in juni nog 56,3 was. De bedrijvigheid in de Franse industrie trok daarentegen in juli verder aan. De groei van de bedrijvigheid in de Duitse industrie en dienstensector vertraagde in juli.

    Olie noteerde maandag in het groen. De olieprijzen gingen omhoog. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent, terwijl een september-future Brent 1,3 procent won.

    De euro/dollar noteerde op 1,1645. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1656 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1664 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    De Duitse autosector stond maandag onder druk, na berichten dat Volkswagen de Europese mededingingsautoriteiten heeft gevraagd om onderzoek te doen naar jarenlange gecoördineerde kartelvorming door de belangrijkste autofabrikanten van het land. Volkswagen verloor 1,4 procent, Daimler daalde 2,7 procent en BMW noteerde 1,8 procent lager.

    De energiesector kon op aandacht rekenen van beleggers, vanwege de bijeenkomst van OPEC en andere grote producenten in Rusland. Tullow Oil noteerde 1,7 procent lager en Total verloor 0,1 procent.

    Ryanair verloor 1,1 procent, nadat het concern waarschuwde voor druk op de prijzen vanwege overcapaciteit.

    Reckitt Benckiser leverde 2,4 procent in. Het Britse levensmiddelenconcern boekte hogere resultaten, maar bevestigde dat de omzetgroei dit jaar iets lager uitkomt dan eerder verwacht, vanwege de impact van de wereldwijde cyberaanval met ransomwarevirus Petya in juni.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.468,19 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 25 juli 2017 18:06
    Damrak hoger gesloten

    Flinke stroom aan kwartaalcijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met een nette winst gesloten. De AEX index steeg 0,6 procent tot 524,69 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent.

    De markt kreeg dinsdag een reeks kwartaalcijfers en bedrijfsnieuws te verwerken. Tegenvallers waren er volgens beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer voor Akzo Nobel, terwijl uitzender Randstad juist sterke kwartaalresultaten rapporteerde. Ook uit de Verenigde Staten en de rest van Europa kwamen volgens de beleggingsstrateeg overwegend meevallende winstcijfers.

    Een tweede punt van focus is volgens Zwanenburg de oplopende rente, vanwege de verwachting dat de centrale banken weldra gaan beginnen met het afbouwen van het ruime monetaire beleid. De beleggingsstrateeg meldde zelf te verwachten dat de afbouw zeer geleidelijk zal zijn.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Franse ondernemersvertrouwen in juli een pas op de plaats maakte, terwijl het Duitse ondernemersklimaat verbeterde. De ifo index steeg van 115,2 in juni naar 116,0 deze maand, wat voor de derde maand op rij een recordniveau betekende.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de huizenprijzen in Amerika in mei in eenzelfde tempo zijn gestegen als een maand eerder. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde van 117,3 in juni naar 121,1 in juli.

    De euro/dollar noteerde op 1,1654. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1652 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1643 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag stevig in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 2,9 procent tot 47,69 dollar, terwijl een september-future Brent 2,7 procent hoger bewoog op 49,90 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Randstad met een winst van 4,9 procent. De uitzender behaalde in het tweede kwartaal van 2017 meer groei dan voorzien, met name dankzij goede prestaties in Europa. Analisten van JPMorgan Cazenove wezen op de sterke onderliggende groei van 9,3 procent, waar gemiddeld werd gerekend op 6,8 procent. Analisten van Jefferies waren onder meer te spreken over de resultaten van de uitzender in Frankrijk.

    Staalgigant ArcelorMittal was met een winst van 3,3 procent de op één na sterkste stijger onder de hoofdfondsen, gevolgd door Aegon met een winst van 1,9 procent.

    De cijfers van AkzoNobel vielen de markt tegen. Het aandeel sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger. Het verf- en chemieconcern realiseerde tegen de verwachting van analisten in het tweede kwartaal een lagere winst op een licht gestegen omzet. Wel ligt het concern naar eigen zeggen op schema voor de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals. Analist Wim Hoste van KBC Securities sprak van cijfers die onder de maat waren en bij S&P Equity Research ging het koersdoel omlaag van 85,00 naar 80,00 euro bij handhaving van Houden als advies.

    Philips steeg 1,3 procent, nadat Barclays het koersdoel verhoogde van 28,00 naar 29,00 euro met een ongewijzigd Gelijkgewogen advies.

    Galapagos steeg 0,7 procent. Concurrent Eli Lilly uit Amerika kwam vanmiddag met sterke kwartaalcijfers, maar maakte ook bekend dat de ontwikkeling van zijn reumamedicijn verdere vertraging oploopt, nadat er eerder dit jaar geen goedkeuring werd verkregen voor het op de markt brengen van het middel. Galapagos ontwikkelt momenteel zijn eigen reumamedicijn.

    ASML verloor 0,2 procent, nadat Bryan Garnier het advies voor ASML verhoogde van Neutraal naar Kopen en het koersdoel flink opwaarts bijstelde van 108,00 naar 155,00 euro.

    Unilever won 0,1 procent, na mediaberichten dat CD&R en Bain Capital een overnamebod hebben uitgebracht op de tak smeersels van Unilever. Volgens Sky News zouden de twee partijen bereid zijn op 6 miljard pond neer te tellen voor de divisie Spreads.

    Unibail-Rodamco steeg 0,2 procent. De netto huurinkomsten van het vastgoedfonds stegen in de eerste zes maanden van 2017 met 1,7 procent van 781 miljoen euro in de eerste helft van 2016 naar 794 miljoen euro het afgelopen halfjaar. Op identieke basis stegen de inkomsten met 3,7 procent. Dit resulteerde in een terugkerend nettoresultaat van 614 miljoen euro, een stijging van 6,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. S&P Equity Research verlaagde het koersdoel evenwel van 240,00 naar 235,00 euro met een ongewijzigd Houden advies, ondanks "solide" halfjaarcijfers. De positieve elementen zijn al voldoende ingeprijsd volgens S&P.

    Gemalto daalde 1,8 procent. Daarmee was het concern de sterkste daler onder de hoofdfondsen. Net als maandag moest de Franse digitale beveiliger het weer doen met een koersdoelverlaging, ditmaal bij Barclays. De Britse bank verlaagde het koersdoel stevig, van 50,00 naar 37,00 euro, en stelde de ramingen neerwaarts bij, na alweer een winstwaarschuwing van Gemalto afgelopen vrijdagavond.

    In de Midkap was het Philips Lighting dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 3,4 procent na een koersdoelverhoging door Goldman Sachs van een euro.

  15. forum rang 10 voda 25 juli 2017 18:06
    Deel 2:

    De kwartaalcijfers van Wessanen werden door de markt in eerste instantie niet positief opgepakt. De resultaten vielen iets lager uit dan verwacht. NIBC ziet bovendien weinig opwaarts potentieel voor Wessanen in het licht van de huidige koers. Het aandeel sloot evenwel 2,5 procent hoger en was daarmee, na Philips Lighting, de sterkste stijger onder de Midkappers.

    TomTom kreeg een koersdoelverhoging bij Barclays van 6,25 naar 6,75 euro, met een ongewijzigd Onderwogen advies. Het aandeel won 0,7 procent.

    ASMI publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde in de aanloop naar de publicatie 1,2 procent hoger. Analisten lijken er niet aan te twijfelen dat ASMI aan de eigen outlook zal hebben voldaan.

    Intertrust maakte een koersval van 15,7 procent, nadat het trustkantoor aangaf de omzet te hebben zien krimpen in het tweede kwartaal. Intertrust verlaagde daarop de groei- en winstramingen voor heel 2017. Analisten zullen hun winstramingen voor Intertrust in 2017 gemiddeld met zo'n 6 tot 10 procent verlagen na de winstwaarschuwing en voorlopige kwartaalcijfers van dinsdag, zo voorziet ABN AMRO.

    Wereldhave gaf 3,9 procent prijs na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal. De cijfers waren volgens JP Morgan Cazenove licht onder de verwachting. Het vastgoedbedrijf stelde de outlook licht naar beneden bij. Analisten van JP Morgan Cazenove spraken van resultaten die iets onder verwachting waren en wezen op de nog altijd uitdagende markten waarin Wereldhave actief is. Daarnaast noteerde het aandeel vandaag ex-dividend.

    Refresco Group kon beleggers eveneens niet overtuigen met het nieuws dat de bottelaar de bottelactiviteiten van Cott overneemt. Refresco betaalt omgerekend 1,1 miljard euro voor deze activiteiten. KBC Securities sprak van een strategisch interessante overname, voor beide partijen. Refresco zocht na de overname van Whitlock naar verdere expansie in de Verenigde Staten, terwijl Cott steeds verder af kwam te staan van de traditionele bottelactiviteiten, aldus analist Alan Vandenberghe van KBC. Het aandeel daalde 4,7 procent.

    Van de AScX-fondsen zat AMG met een winst van 3,7 procent de sterkste stijger, gevolgd door NSI met een winst van 2,8 procent. De halfjaarcijfers van NSI waren solide. Acomo was met een verlies van 2,7 procent de sterkste daler.

    Pharming Group steeg 4,4 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een nieuwe koopaanbeveling door HC Wainwright met een koersdoel van 1,50 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.478,75 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 26 juli 2017 18:03
    KPN koploper op groen Damrak

    Wachten op Amerikaans rentebesluit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten, in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit. De AEX index steeg 0,6 procent tot 527,72 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,6 procent liet optekenen en de AScX vlak sloot.

    "We gingen direct na de opening wat omhoog over de hele linie en dat hield aan", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus. Het sentiment werd ook gesteund door meevallende bedrijfsresultaten, terwijl oliewaarden mee stegen met de hogere olieprijzen, aldus de marktvolger. De volatiliteit was evenwel aan de lage kant.

    Beleggers waren volgens Schutte in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Hoewel er niet wordt gerekend op een renteverhoging zal de bijbehorende toelichting van de centrale bank nauw worden gevolgd. Overigens zal voorzitter Janet Yellen geen toelichting geven in een persconferentie, maar is er alleen een schriftelijke verklaring.

    KPN was het enige in Nederland beursgenoteerde bedrijf dat resultaten bekendmaakte. De cijfers werden goed ontvangen. Aperam volgt nabeurs. Donderdag is de agenda een stuk voller en geven elf bedrijven inzicht in de prestaties in het afgelopen kwartaal.

    Woensdag werd ook bekend dat er in Amerika meer nieuwe woningen werden verkocht. Het Verenigde Koninkrijk maakte bekend dat de economie in het tweede kwartaal minder hard is gegroeid. Het Britse bruto binnenlands product steeg 1,7 procent, minder dan de groei van 2,0 procent in de eerste drie maanden.

    Olie noteerde woensdag in het groen. De Amerikaanse wekelijkse olievoorraden lieten opnieuw een daling zien. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 48,48 dollar, terwijl een september-future Brent 1,0 procent opliep tot 50,72 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1634. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1631 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1647 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 22 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door KPN met een winst van 4,0 procent. Gemalto steeg 3,1 procent en Aalberts 1,8 procent.

    KPN heeft in het tweede kwartaal van 2017 een wat hoger bedrijfsresultaat geboekt dan analisten hadden voorzien. "Al met al staan we er goed voor om de doelen te realiseren die we ons aan het begin van het jaar hebben gesteld", zei CEO Eelco Blok van KPN in een toelichting op de kwartaalcijfers. Analisten van Morgan Stanley noemden de resultaten sterk. Onder de streep restte een nettowinst van 191 miljoen euro voor KPN, 18 procent meer dan de 162 miljoen euro vorig jaar.

    ASML steeg 0,7 procent. NIBC verhoogde het advies voor de Veldhovenaren van Accumuleren naar Kopen. Analist Edwin de Jong was te spreken over de resultaten die ASML een week terug bekend maakte en verhoogde zijn taxaties significant.

    Philips en het Italiaanse Fatebenefratelli ziekenhuis hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met een looptijd van zes jaar. Er werden geen financiële details vermeld. De koers van Philips verloor 0,3 procent.

    Het koersdoel voor Randstad werd door ING verhoogd met 4 euro naar 64,00 euro, terwijl de koopaanbeveling ongewijzigd bleef. De koersdoelverhoging volgde op resultaten van het uitzendbedrijf eerder deze week. Randstad sloot 0,1 procent hoger.

    De dalers werden aangevoerd door ArcelorMittal, dat 1,9 procent verloor. Het staalbedrijf maakt donderdag resultaten bekend. Altice, dat morgen ook de boeken opent, kon eveneens niet in het groen komen en raakte 0,3 procent kwijt, terwijl Aegon 0,3 procent afstond.

    Van de middelgrote fondsen steeg PostNL met 2,1 procent, terwijl Refresco 1,4 procent steeg en Arcadis 1,2 procent. Het ingenieursbedrijf opent donderdag voorbeurs de boeken.

    De grootste daler was ASMI met een verlies van 6,2 procent. ASM International heeft in het tweede kwartaal van dit jaar goed gepresteerd, met cijfers die aan de bovenkant van de verwachtingen lagen, maar ASM Pacific Technology drukt vandaag op de koersvorming van ASMI. ASM PT waarschuwde voor een vertraging bij back-end, wat het aandeel een afwaardering van bijna 13 procent opleverde. ASMI heeft een belang van 34 procent in ASM PT.

    Onder de kleinere fondsen won Kiadis Pharma 7,7 procent. Het bedrijf maakte woensdag voorbeurs bekend Otto Schwarz voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Schwarz was eerder operationeel directeur bij Actelion, totdat deze onderneming werd overgenomen door Johnson & Johnson.

    ING verhoogde het koersdoel voor NSI van 35,20 naar 38,30. Het koopadvies bleef gehandhaafd. NSI kwam dinsdag met halfjaarcijfers die beter waren dan verwacht. NSI werd 0,6 procent meer waard.

    Basic-Fit verloor 1,9 procent.

    Het lokaal genoteerde Pharming Group won 3,4 procent, nadat het toonaangevende medische vakblad The Lancet onderzoeksresultaten publiceerde van een studie met Ruconest, het medicijn tegen angio-oedeem van Pharming. Het Leidse biotechbedrijf komt donderdag voorbeurs met halfjaarcijfers.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerden de Amerikaanse beurzen licht in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 26 juli 2017 19:28
    Europese beurzen weer hoger gesloten

    Bedrijfscijfers overwegend positief.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag weer hoger gesloten na overwegend sterke kwartaalrapportages van beursgenoteerde bedrijven en in afwachtting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Rerve op woensdagavond. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 382,74 punten. De Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 12.305,11 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent naar 5.190,17 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.452,32 punten.

    De Europese Commissie heeft woensdag gedreigd met sancties tegen Polen en is van plan een rechtszaak te starten tegen Warschau's hervormingen, die volgens Brussel een systematische bedreiging betekenen voor de rechtsstaat in Polen. Vier recent door het Poolse parlement aangenomen wetten zouden volgens de Europese Unie aanzienlijk negatieve gevolgen hebben voor de onafhankelijkheid van de Poolse rechterlijke macht. De Europese Commissie heeft de Poolse autoriteiten een maand de tijd gegeven om de problemen aan te pakken.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de economie in het Verenigd Koninkrijk in het tweede kwartaal van 2017 minder hard is gegroeid, bleek woensdag uit voorlopige cijfers van statistiekbureau ONS. In de periode april tot en met juni steeg het Britse bruto binnenlands product met 1,7 procent op jaarbasis, waar in het eerste kwartaal nog een groei van 2,0 procent uit de bus kwam. Het voorlopige groeicijfer was conform verwachting. Op kwartaalbasis was de groei in het tweede kwartaal iets sterker met 0,3 procent, tegen 0,2 procent in de eerste drie maanden van het jaar. Ook dit was door de markt voorzien.

    Het consumentenvertrouwen in Frankrijk in juli is gedaald, bleek uit cijfers van het nationale statistiekbureau Insee. De index daalde van 108 naar 104. Er was een stabiel niveau van 108 verwacht.

    Het vertrouwen van Italiaanse consumenten en ondernemers is in juli gestegen, terwijl het ondernemersvertrouwen daalde. De index voor het consumentenvertrouwen kwam uit op 106,7, versus 106,4 een maand eerder. De graadmeter voor het ondernemersvertrouwen daalde van 106,3 in juni naar 105,5 deze maand.

    De euro/dollar noteerde op 1,1631. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1640 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1648 op de borden.

    Olie noteerde woensdag na een sterke olievoorradenrapportage uit de VS weer stevig in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 48,66 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent hoger bewoog op 50,90 dollar.

    Op macro-economisch gebied volgen donderdag in Europa de M3 geldhoeveelheid in de eurozone in juni en het Duitse consumentenvertrouwen in augustus.

    Bedrijfsnieuws

    GlaxoSmithKline sloot 2,6 procent lager. Het Britse farmabedrijf heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere omzet geboekt, terwijl er onder de streep een aanzienlijk kleiner verlies in de boeken kwam, bleek woensdag uit de resultaten van het Britse farmabedrijf. Dankzij de ontwikkeling van het Britse pond stegen de opbrengsten met 12 procent op jaarbasis tot 7,3 miljard pond, wat licht boven de marktverwachting was. Het nettoverlies van 180 miljoen Britse pond was aanzienlijk lager dan het verlies van 435 miljoen pond een jaar eerder.

    STMicroelectronics heeft in het afgelopen kwartaal een hoger operationeel resultaat en een hogere omzet geboekt. De cijfers waren beter dan verwacht. De chipproducent boekte in het kwartaal eindigend op 1 juli een operationeel resultaat van 178 miljoen dollar, in vergelijking tot 28 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 151 miljoen miljoen dollar, ofwel 0,17 dollar per aandeel, tegen 23 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg van 1,7 miljard dollar vorig jaar naar 1,9 miljard het afgelopen kwartaal. Het aandeel sloot 2 procent hoger.

    Sectorgenoot ASMI sloot 6,6 procent lager, ondanks sterke resultaten. Voor het tweede kwartaal mikte ASMI op een omzet van 180 miljoen tot 200 miljoen euro. Dit werd uiteindelijk 202 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 132,1 miljoen euro en genormaliseerd, dat wil zeggen zonder onder meer de boekwinst op de verkoop van het belang in ASM PT, was dit 55,6 miljoen euro.

    LafargeHolcim heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst geboekt op een lagere omzet. De Frans-Zwitserse producent van bouwmaterialen boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 787 miljoen Zwitserse frank, een stijging van 96,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde 5,9 procent van 7,3 miljard Zwitserse frank naar 6,9 miljard Zwitserse frank. LafargeHolcim voorziet een dubbelcijferige groei van de aangepaste operationele EBITDA in 2017 en een groei van de vergelijkbare winst per aandeel van meer dan 20 procent. Het aandeel sloot 0,3 procent lager.

    Daimler heeft het afgelopen kwartaal een hoger bedrijfsresultaat op een gestegen omzet geboekt en zag een recordaantal voertuigen van de band rollen, meldde de Duitse autofabrikant. Daimler verkocht in het tweede kwartaal 822.500 personenauto's en bedrijfsvoertuigen, een stijging van 8 procent op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 3,7 miljard euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een 2 procent hogere nettowinst van 2,5 miljard euro. De omzet steeg met 7 procent naar 41,2 miljard euro. Het aandeel verloor 1,5 procent.

    De Franse sectorgenoot Peugeot boekte in de eerste helft van dit jaar een 4,1 procent hogere nettowinst van 1,3 miljard euro. De omzet steeg 5 procent naar 29,2 miljard euro. Het concern realiseerde de stijging van de omzet ondanks een lichte daling van de verkoop van auto's in Europa, terwijl de verkopen in China en Zuidoost-Azië bijna halveerden. De autoproducent streeft voor de periode 2016 tot en met 2018 naar een gemiddelde terugkerende operationele winstmarge van 4,5 procent. Daarnaast heeft Peugeot zich ten doel gesteld per 2018 een omzetgroei te realiseren van 10 procent in vergelijking tot 2015. Het aandeel sloot 3,2 procent hoger.

    Telefónica Deutschland heeft in het tweede kwartaal van 2017 een licht lagere omzet behaald, terwijl de operationele winst juist iets toenam, maar onder de streep evenwel een verlies restte. n de verslagperiode daalde de omzet met 3,4 procent van 1,83 miljard tot 1,77 miljard euro terwijl de operationele winst juist met 3 procent toenam, van 459 miljoen naar 472 miljoen euro. De operationele marge daalde 43,1 naar 25,5 procent. Onder de streep resteerde voor Telefónica Deutschland een verlies van 40 miljoen euro tegen een winst van 252 miljoen euro een jaar eerder. Het aandeel sloot vlak.

  18. forum rang 10 voda 26 juli 2017 19:28
    Deel 2:

    Sectorgenoot KPN, dat een belang van 9,5 procent in Telefónica Duitsland heeft, heeft in het tweede kwartaal van 2017 een wat hoger bedrijfsresultaat geboekt dan analisten hadden voorzien. KPN boekte een geschoonde omzet van 1.623 miljoen euro, waar dit vorig jaar 1.676 miljoen euro was. De consensus wees voor het tweede kwartaal op een omzet van 1.628 miljoen euro. De hogere omzet in de consumentenmarkt werd volgens KPN teniet gedaan door de omzetontwikkeling in de zakelijke markt en bij wholesale. Het geschoonde bedrijfsresultaat bedroeg 601 miljoen euro KPN profiteerde afgelopen kwartaal naar eigen zeggen van een verbeterde efficiëntie en lagere kosten voor het aantrekken en behouden van mobiele klanten. Onder de streep restte een nettowinst van 191 miljoen euro, 18 procent meer dan de 162 miljoen euro vorig jaar. Het aandeel sloot 4 procent hoger.

    Subsea 7 heeft het afgelopen kwartaal een hoger aangepast bedrijfsresultaat geboekt op een licht hogere omzet. Het aangepaste bedrijfsresultaat was 340 miljoen dollar tegen 280 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 146 miljoen dollar tegen 136 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg van 961 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2016 naar ruim 1,0 miljard dollar in dezelfde periode dit jaar. De oliedienstverlener verwacht dat de omzet in 2017 hoger zal zijn dan in het voorgaande jaar, maar dat de aangepaste EBITDA-winstmarge in 2017 lager zal zijn dan het recordniveau in 2016. Het aandeel sloot 0,4 procent hoger.

    Puma heeft in het tweede kwartaal van 2017 de omzet en winstgevendheid flink zien oplopen. Dit bevestigde de Duitse fabrikant van sportkleding en -accessoires woensdag voorbeurs nadat voorlopige cijfers dit eerder deze maand al aangaven. De omzet bij constante wisselkoersen steeg circa 16 naar 969 miljoen euro. Het operationeel resultaat steeg van 12 miljoen naar 43 miljoen euro en de nettowinst nam toe van 1,6 miljoen naar 22 miljoen euro. Het aandeel steeg 0,1 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Na het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.479,29 punten. De Dow Jones index steeg ruim 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 27 juli 2017 17:55
    Amsterdam over brede linie hoger gesloten

    Kwartaalrapportages over het algemeen positief.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten, na een grote reeks Nederlandse en buitenlandse kwartaalrapportages, die over het algemeen positief werden opgepakt. De AEX index steeg 0,5 procent tot 530,35 punten, terwijl de AMX een winst van 1,1 procent liet optekenen en de AScX 0,8 procent hoger sloot.

    "De bedrijfscijfers domineerden de markten vandaag volledig en dan vooral in positieve zin", zei marktanalist Ron van der Does van IG Nederland. "Aalberts en Arcadis sprongen eruit en dan niet alleen vanwege solide cijfers, maar vooral door de goede vooruitzichten", voegde hij toe.

    "Het sentiment is momenteel erg sterk en ik zie op de beursvloer bijvoorbeeld dat als een fonds even een dip heeft, handelaren er onmiddellijk hun handen onder leggen en bieden. Dat is een teken van vertrouwen. Bovendien zal het nog heel lang duren voordat de rentes op een niveau terechtkomen dat beleggers zich gaan afwenden van aandelen en weer interesse krijgen voor meer rente gerelateerde investeringen", aldus de marktvorser. "Kortom het onderliggend sentiment is zeer sterk en dat blijft nog wel even zo."

    Op macro-economisch gebied bleek donderdag dat de geldhoeveelheid in de eurozone is in juni iets harder toegenomen dan een maand eerder. Vorige maand lag de groei van de maatschappelijke geldhoeveelheid, kortweg M3, volgens de ECB op 5,0 procent op jaarbasis. In mei groeide de geldhoeveelheid met 4,9 procent, een licht neerwaartse bijstelling van een eerder gemelde groei van 5,0 procent. De kredietverstrekking aan niet-financiële bedrijven steeg in juni met 2,1 procent. In mei steeg deze kredietverstrekking nog met 2,5 procent.

    Daarnaast steeg het consumentenvertrouwen in Duitsland voor de maand augustus. De index die de stemming onder consumenten weergeeft, steeg van 10,6 in juli naar 10,8 in augustus. Er werd vooraf door economen gerekend op een ongewijzigd indexniveau.

    Vanuit de Verenigde Staten kwamen er donderdagmiddag nog drie macro-economische cijfers. Het aantal eerste steunaanvragen steeg met 10.000 tot 244.000 stuks. De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten bleken in juni ook gestegen, met 6,5 procent tot 245,6 miljard dollar. In mei daalden de orders nog met 0,1 procent. De Chicago Fed National Activity Index kwam in juni weer in positief terrein terecht. De index steeg van 0,30 negatief in mei naar 0,13 in juni.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 48,78 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 51,18 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1660. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1743 dollar en dat was aanzienlijk hoger dan de 1,1631 die woensdag bij het sluiten van de Europese beurzen, in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve, op de borden stond.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aalberts Industries met een winst van 2,7 procent. Het bedrijf liet de omzet in de eerste helft van dit jaar met 8 procent groeien tot 1,37 miljard euro. De winst per aandeel steeg met 12 procent tot 1,06 euro. KBC Securities noemde de cijfers iets beter dan verwacht.

    Zwaargewicht Royal Dutch Shell klom 0,5 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers van het olieconcern, ondanks de lage olieprijzen. De 'geschoonde' winst kwam uit op 3,6 miljard dollar, waar ING rekende op 2,9 miljard dollar. S&P Equity Research verlaagde desalniettemin het koersdoel van 24,00 naar 23,50 Britse pond.

    Het bedrijfsresultaat van staalconcern ArcelorMittal steeg van 1,77 miljard naar 2,11 miljard dollar. Dit was minder dan in het voorgaande kwartaal en ook onder de gemiddelde analistenverwachting van 2,15 miljard dollar. Analisten van UBS wezen echter op positievere verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar, die zij belangrijker vinden dan de kleine mis in de winstgevendheid. Het aandeel steeg 1,4 procent.

    RELX won 1,7 procent. Het uitgeverijconcern wist de onderliggende omzetgroei in de eerste helft van het jaar vast te houden op 4 procent, terwijl de nettowinst steeg van 714 miljoen naar 802 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met 4 procent in het eerste halfjaar. Analisten van Investec noemde de cijfers stabiel en positief en S&P Equity Research besloot het koersdoel voor RELX met een euro te verhogen naar 18,00 euro.

    AkzoNobel sloot 1,0 procent hoger, nadat de kort geding rechter besloot op 10 augustus een uitspraak te doen over het geschil tussen het bedrijf en zijn activistische aandeelhouder Elliott Advisors over het organiseren en de agenda van een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daarnaast meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen dat private equity-partijen KKR en CVC Capital Partners aan een gezamenlijk bod op de divisie Specialty Chemicals van Akzo Nobel werken. Het bod zou de divisie van Akzo Nobel waarderen op meer dan 9 miljard dollar. Ook Advent en Apollo zouden biedingen overwegen, aldus de bronnen.

    Positieve uitschieter in de Midkap was Arcadis, dat liefst 16,7 procent kon bijschrijven en voor het eerst in ruim anderhalf jaar met een slotkoers van 18,03 euro boven 17 euro noteerde. Een deel van de onbetaalde rekeningen in Saoedi-Arabië werd betaald, terwijl de omzetontwikkeling in Noord-Amerika positief verraste. Het operationeel resultaat over het tweede kwartaal daalde met 5 procent tot 44 miljoen euro en de marge daalde licht, terwijl de omzet vrijwel gelijk bleef op 830 miljoen euro. Theodoor Gilissen Bankiers ziet steeds meer lichtpuntjes voor het advies- en ingenieursbureau.

  20. forum rang 10 voda 27 juli 2017 17:56
    Deel 2:

    Ook BE Semiconductor was in trek na resultaten, met een koerswinst van 6,2 procent. De Duivense toeleverancier van de halfgeleidersector zag de omzet het afgelopen kwartaal met 54 procent stijgen naar 170 miljoen euro en overtrof daarmee de afgegeven verwachting van 40 tot 50 procent. Ook de brutomarge van 57 procent kwam boven de verwachting van 54 tot 56 procent uit. De nettowinst van 52 miljoen euro was ruim twee keer zo hoog als een kwartaal eerder. NIBC sprak van uitzonderlijk sterke cijfers. Dat Besi op een wat lagere omzet rekent voor het lopende kwartaal, lijkt niet zorgelijk. "Hoewel de orders afnemen, liggen ze nog altijd op een zeer net niveau", aldus analisten van de bank, die dan ook niet vrezen voor een keerpunt in de cyclus.

    Het aandeel BAM steeg 0,5 procent, nadat BAM samen met VolkerWessels, dat 0,2 procent daalde, bekendmaakte via hun Britse dochterbedrijven deel te nemen aan de renovatie van een viaduct bij Oldbury in Midden-Engeland in de snelweg M5. BAM en VolkerWessels voeren het project in opdracht van wegbeheerder Highways England uit in een joint venture met Morgan Sindall, waarin alle partijen voor een derde deelnemen. De totale contractwaarde bedraagt meer dan 100 miljoen euro.

    Aperam sloot 1,2 procent hoger nadat de fabrikant van roestvast staal een bedrijfsresultaat meldde van 169 miljoen dollar, dat dichtbij de verwachtingen uitviel. Het was licht lager dan de 171 miljoen dollar van het eerste kwartaal. maar ruim meer dan de 123 miljoen dollar van een jaar eerder. Credit Suisse verlaagde het koersdoel van 52 naar 49 euro.

    Op de lokale markt was Pharming de sterkste daler. Het biotechbedrijf zag de verkoop van zijn middel tegen angio-oedeem, Ruconest, in het tweede kwartaal van 2017 verder toenemen, maar boekte een groot verlies in verband met een herfinanciering. Het aandeel sloot 5,7 procent lager.

    Hydratec sloot nagenoeg vlak. Het bedrijf uit Amersfoort heeft in het eerste halfjaar van 2017 een vlakke winst op een nagenoeg gelijke omzet geboekt. Hydratec verwacht wel dat de omzet en het bedrijfsresultaat gedurende de tweede helft van 2017 hoger zullen zijn ten opzichte van de eerste jaarhelft.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen. De S&P500 stond 0,1 procent hoger op 2.481,27 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent naar 21.763,54 punten en de Nadsdaq noteerde 0,7 procent hoger op 5.993,74 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.938,50 -0,83%
Gold spot 2.332,14 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links