Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.261 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 juni 2017 14:50
    Inkomens Nederlandse huishoudens omhoog

    Stijging van 2,1 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Het reëel beschikbaar inkomen van alle Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen. Dit bleek vrijdag uit een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De inkomensstijging had volgens het CBS meerdere oorzaken. Zo waren er meer mensen aan het werk en stegen de lonen.

    Door stijgende beurskoersen werden aandelen en obligaties van huishoudens meer waard. In de laatste vier kwartalen hebben huishoudens meer beursgenoteerde aandelen verkocht dan gekocht. Toch is het aandelenbezit toegenomen, stelde het CBS, omdat de prijs van aandelen nu vier kwartalen op rij per saldo is gestegen.

    Volgens het statistiekbureau neemt het reëel beschikbaar inkomen nu al twaalf kwartalen op rij toe. In 2016 was sprake van een stijging met 2,3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 3 juli 2017 16:10
    Groeitempo Nederlandse industrie blijft stijgen

    Inkoopmanagersindex in juni hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie is in juni in een hoger tempo gegroeid dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit en Nevi.

    De inkoopmanagersindex steeg van 57,6 in mei naar 58,6 in juni, de sterkste groei in 74 maanden tijd.

    "De industrie groeit nu al 4 jaar maand na maand. Oorzaken zijn de nog steeds sterke export, die nu ook vanuit Midden Europa aantrekt, en de opleving van de Nederlandse economie", stelde hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele van de TU Eindhoven. De hoogleraar was tevens positief over de nabije toekomst.

    Van de drie deelindices gingen zowel de productie- als de werkgelegenheid- index omhoog. De index voor levertijden nam daarentegen af, net als in de voorgaande maand.

    Volgens Nevi zijn er "aanwijzingen dat de leveranciers onvoldoende capaciteit hadden om aan de vraag te kunnen voldoen".

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 5 juli 2017 16:27
    Overschot lopende rekening EU gestegen

    Gepubliceerd op 5 jul 2017 om 11:15 | Views: 686

    LUXEMBURG (AFN) - Het overschot op de lopende rekening van de Europese Unie is in eerste kwartaal van 2017 uitgekomen op 58,9 miljard euro, tegen 52,9 miljard euro in de voorgaande periode. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend in een voorlopige raming.

    Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans, het verschil tussen betalingen aan en ontvangsten uit het buitenland, van de EU kwam in het tweede kwartaal van vorig jaar uit op 57,4 miljard euro.
  4. forum rang 10 voda 13 juli 2017 18:24
    Draghi kondigt afbouw stimuleringen ECB vermoedelijk aan in Jackson Hole

    Voorzitter neemt voor het eerst in drie jaar deel aan bijeenkomst in Wyoming.

    (ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zal tijdens de bijeenkomst in augustus van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole waarschijnlijk zijn toenemende vertrouwen uitspreken in de economie van de eurozone en aangeven dat er minder stimuleringen nodig zijn. Dit meldden bronnen bekend met de situatie aan The Wall Street Journal.

    Draghi zal voor het eerst in drie jaar deelnemen aan de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole in Wyoming.

    Momenteel is een van de grootste vragen wat de ECB gaat doen met het opkoopprogramma voor obligaties. Momenteel koopt de centrale bank maandelijks voor 60 miljard euro op.

    Dit programma loopt vooralsnog tot in ieder geval eind december 2017. Medewerkers van de ECB zeggen dat de centrale bank tijdens de volgende beleidsvergadering op 7 september zal aangeven dat het programma, bekend als kwantitatieve versoepeling, volgend jaar geleidelijk zal worden afgebouwd.

    Draghi's speech in Wyoming vindt minder dan twee weken voor deze beleidsvergadering in september plaats en biedt de centrale bankier de uitgelezen kans de markt voor te bereiden op deze stap, aldus de Amerikaanse zakenkrant.

    De laatste toespraak van Draghi in Jackson Hole in augustus 2014 wordt beschouwd als de aftrap van het opkoopprogramma van de ECB. Het aankondigen van het einde van dit programma tijdens dezelfde bijeenkomst zou een "zekere symmetrie" hebben, voegde een bron bekend met de situatie toe.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 14 juli 2017 12:13
    Nederlandse detailhandel zet meer om

    Groei van 3,5 procent in mei.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in mei 3,5 procent meer omzet behaald op jaarbasis. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekend.

    Gerekend naar volumes lagen de verkopen in mei 3,0 procent hoger.

    De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide, met respectievelijk bijna 2 en bijna 3 procent. Daarnaast is online bijna 24 procent meer omgezet, concludeerde het statistiekbureau.

    Indien geen rekening werd gehouden met correcties voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen dan lag de omzet in mei zelfs bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:25
    Werkloosheid zakt onder 5 procent

    Werkloosheidspercentage 4,9 procent in juni.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen is in Nederland in juni verder gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In juni waren er 446.000 mensen werkloos, in totaal 4,9 procent van de Nederlandse beroepsbevolking. Voor het eerst sinds de zomer van 2011 is nu minder dan 5 procent van alle mensen op de arbeidsmarkt op zoek naar werk en per direct beschikbaar. In mei waren nog 456.000 mensen werkloos. Een percentage van 5,1 procent.

    De daling van de werkloosheid gaat hand in hand met een toename van het aantal mensen met betaald werk. Dat is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 11.000 per maand toegenomen.

    UWV

    Het aantal lopende WW-uitkeringen bij UWV kwam in juni uit op 372.000, een daling met 13.000 uitkeringen ten opzichte van mei. Vooral het aantal uitkeringen aan jongeren daalde fors met 5,4 procent op maandbasis.

    Vergeleken met juni 2016 daalde het aantal uitkeringen met 15,1 procent sterk. Bij bouwbedrijven nam het aantal WW-uitkeringen zeer bovengemiddeld af met 42,5 procent ten opzichte van een jaar geleden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:25
    Nederland investeert flink meer

    Grootste stijging in ruim een jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De investeringen in Nederland zijn in mei van dit jaar flink gestegen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het volume van de investeringen in materiële vaste activa lag in mei 16,7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. In de voorafgaande maand daalden de investeringen nog met 1,5 procent.

    De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei 2017 kende twee werkdagen minder dan dezelfde maand vorig jaar.

    Omstandigheden minder gunstig

    De omstandigheden voor investeringen zijn in juli minder gunstig dan in mei, zo bleek verder uit de CBS Investeringsradar. Dat komt volgens het statistiekbureau vooral doordat de groei van de export op jaarbasis in de radar van juli kleiner is dan in de radar van mei. Daarnaast is de stijging van de Nederlandse aandelenkoersen iets minder groot. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 25 juli 2017 16:34
    Wereldhandel in de lift in mei

    Gepubliceerd op 25 jul 2017 om 16:11 | Views: 78

    DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in mei met 2 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag op basis van de eigen wereldhandelsmonitor.

    In april daalde de wereldhandel nog met 2,2 procent. Een eerste schatting van het handelsvolume over die maand was nog uitgekomen op een daling van 2,1 procent.

    De wereldwijde industriële productie nam in mei met 0,1 procent toe. In april was nog sprake van een stijging van 0,4 procent. Dat cijfer is niet bijgesteld van een eerdere schatting.
  9. forum rang 10 voda 27 juli 2017 20:17
    Beursblik: Moody's houdt vertrouwen in Nederlandse bankensector

    Stabiele outlook gehandhaafd.

    (ABM FN-Dow Jones) De gunstige economische omstandigheden blijven de activiteiten van Nederlandse banken ondersteunen, waarbij de winstgevendheid stabiel zal blijven ondanks dat de kredietverstrekking slechts bescheiden groeit. Dit schreef Moody's donderdag in een rapport over de Nederlandse bankensector.

    De Amerikaanse kredietbeoordelaar verwacht dat het klimaat waarin de banken opereren gunstig blijft, met bedrijfsinvesteringen en consumentenuitgaven die het economisch herstel ondersteunen. De aanzienlijke rijkdom van huishoudens verlicht daarbij de risico's die hun relatief hoge schulden met zich meebrengen, aldus Moody's.

    De winstgevendheid van banken blijft ondertussen stabiel, net als de omzet, waarbij de lage financieringskosten de capaciteit van de banken om winst te genereren, ondersteunt, volgens de kredietbeoordelaar.

    Wel zijn banken kwetsbaar voor verschuivingen in beleggingssentiment maar de liquiditeit blijft evenwel robuust, zei Moody's.

    En net als Europese rivalen hebben Nederlandse banken in toenemende mate te maken met strengere kapitaaleisen maar grote financials zijn goed gepositioneerd om aan de minimum vereisten te voldoen, onder meer vanwege hun toch al sterke kapitaalniveaus en gezien het vermogen om winst te genereren, concludeerde het ratingbureau.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 31 juli 2017 16:15
    Werkloosheid eurozone daalt naar 9,1 procent

    Laagste niveau sinds februari 2009.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in de eurozone is in juni gedaald naar 9,1 procent, het laagste niveau sinds februari 2009. Dit bleek maandag uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.

    Het werkloosheidspercentage bedroeg in mei 9,2 procent.

    In juni 2016 bedroeg het werkloosheidspercentage nog 10,1 procent. De sterkste dalingen waren er op jaarbasis in Spanje en Kroatië.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 1 augustus 2017 16:20
    Duitse werkloosheid daalt verder in juli

    Aangepaste werkloosheid was 5,7 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Duitsland is in juli op maandbasis gedaald, maar in een veel lager tempo dan een maand eerder. Dit meldde het Federale Arbeidsbureau dinsdag met definitieve cijfers.

    In juli daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 9.000 ten opzichte van juni. Er werd een daling van 5.500 voorzien.

    In juni daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen nog met 25.000.

    De aangepaste werkloosheid noteerde op 5,7 procent, net als in de voorgaande maand.

    Het onaangepaste werkloosheidspercentage kwam in juli uit op 5,6 procent, tegen 5,5 procent een maand eerder. Geraadpleegde economen mikten op 5,7 procent in juli.

    In totaal zaten 2,518 miljoen Duitsers in juli zonder baan, vergeleken met 2,473 miljoen in juni.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 1 augustus 2017 16:54
    Autoverkopen gestegen in juli

    Verkoop nieuwe voertuigen met 5,5 procent toegenomen.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal verkochte nieuwe personenauto's is in juli op jaarbasis gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

    In de afgelopen maand werden 32.735 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

    Over de eerste zeven maanden van dit jaar namen de verkopen zelfs met 15,1 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    De drie best verkochte automerken in juli waren Volkswagen met een marktaandeel van 12,4 procent, Opel met een aandeel van 8,4 procent en Peugeot met een marktaandeel van 7,7 procent. Het populairste model was de Volkswagen Polo.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 3 augustus 2017 16:21
    Nederlandse hypotheekrente stabiliseert - DNB

    Hypotheekrente 2,41 procent in juni.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse hypotheekrente is in de afgelopen maanden gestabiliseerd en kwam in juni uit op gemiddeld 2,41 procent. Dit meldde De Nederlandsche Bank donderdag.

    Aan de daling van de hypotheekrente is in de laatste maanden volgens DNB een einde gekomen.

    "Sinds oktober 2016 is de hypotheekrente op nieuw afgesloten contracten redelijk stabiel of zelfs licht toegenomen", aldus de centrale bank. Voor een nieuw afgesloten hypotheek bedroeg de hypotheekrente in oktober 2016 gemiddeld 2,40 procent

    De hypotheekrente bedroeg in juni 2017 gemiddeld 2,41 procent. Ook de hypotheekrente in het eurogebied is volgens DNB sinds oktober 2016 licht gestegen, al is de spreiding groot. In Finland wordt met gemiddeld 1,03 procent momenteel de laagste hypotheekrente betaald, in Ierland de hoogste met 3,22 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 9 augustus 2017 20:07
    Groen licht voor toren: bewoners staken verzet

    Niets lijkt de bouw van de hoogste woontoren van Nederland in Rotterdam nog tegen te kunnen houden. De bezwaren tegen het bestemmingsplan voor de 215 meter hoge Zalmhaventoren aan de Houtlaan in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. Bewoners zijn niet van plan om nieuwe procedures aan te spannen.

    Yvonne Keunen 09-08-17, 14:01 Laatste update: 14:02

    Het is einde oefening

    Adriaan Eelkema van de bewonersstichting

    Omwonenden uit het Scheepvaartkwartier en Het Nieuwe Werk die in verzet kwamen tegen de nieuwe reus in hun historische wijk, zijn teleurgesteld over de uitspraak van de Raad van State. ,,We hadden gedacht op een paar punten wel te kunnen winnen. Bijvoorbeeld als het gaat om de risico’s van wind’’, zegt Adriaan Eelkema van de bewonersstichting. Omdat de Zalmhaventoren op korte afstand van andere hoogbouw wordt gebouwd, waarschuwden deskundigen dat er een windtunnel ontstaat waardoor de balkons van laatstgenoemde toren zouden kunnen afbreken.

    Kleine dingen
    Twee bezwaren zijn door de Raad van State overigens wel gehonoreerd: de twee zogeheten Kaantorens die naast de Zalmhaventoren komen, mogen niet hoger worden dan 70 meter. Ook moet de projectontwikkelaar ervoor zorgen dat er voldoende parkeergelegenheid komt in een inpandige garage. ,,Fijn dat daar gehoor aan wordt gegeven, maar het zijn slechts kleine dingen.’’

    Hoewel bewoners nog de mogelijkheid hebben om bezwaar te maken tegen de omgevingsvergunning, die nog moet worden afgegeven, denken zij zelf dat hun kansen om de megatoren tegen te houden zijn verkeken. ,,Het is einde oefening’’, zegt Eelkema. ,,We gaan daar niet meer tegen in beroep en gaan ons nu alleen nog richten op planschadevergoedingen en het beperken van de bouwoverlast.’’

    Euromast
    Impressie Zalmhaventoren Rotterdam
    Impressie Zalmhaventoren Rotterdam © RV
    Als de plannen worden uitgevoerd zoals ze er nu liggen, wordt de nieuwe toren met afstand het hoogste punt van Rotterdam. Alleen de Euromast komt enigszins in de buurt met 185 meter, dezelfde hoogte als de ‘skybar’ en het uitkijkplatform van de Zalmhaventoren. Alle torens op de Wilhelminapier zijn bijvoorbeeld minimaal 50 meter kleiner dan de nieuwe ‘reus’. De Maastoren (bijna 165 meter), New Orleans (160 meter) en Montevideo (ruim 150 meter) halen allemaal de 200 meter niet.

    www.ad.nl/rotterdam/groen-licht-voor-...
  15. forum rang 10 voda 14 augustus 2017 20:32
    Nederland stevent af op dertiende kwartaal met groei

    Hoe goed is het de Nederlandse economie vergaan in het tweede kwartaal?

    Woensdag komt het antwoord op die vraag als het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe groeicijfers publiceert. Al zijn verrassingen nooit uit te sluiten, dat de cijfers er behoorlijk uit zullen zien lijkt vast te staan. Al langere tijd bestaat het beeld dat de Nederlandse economie goed draait.

    Woensdag komt behalve de beschrijving van het recente verleden door het CBS ook de laatste verwachting voor dit en volgend jaar van het Centraal Planbureau. Die verwachtingen vormen de basis voor de berekeningen voor de nieuwe begroting van Prinsjesdag. Zo is woensdag iedereen met belangstelling voor de gang van zaken in de Nederlandse economie op het macroniveau in een keer weer helemaal bij.

    Bedrijven steken volgens het CBS meer geld in hun ICT-activiteiten.

    Foto: Stockphoto / Getty Images

    De harde cijfers van het CBS over april en mei en soms ook al de maand juni over zaken als de bedrijfsinvesteringen, met name ook in de ict, en consumptieve bestedingen, geven aan dat ook in het afgelopen kwartaal de economische dynamiek sterk was. Aan de productiekant zijn de cijfers over de activiteiten van de verwerkende industrie ook goed. Het kan dus moeilijk anders dan dat voor het dertiende achtereenvolgende kwartaal groei is genoteerd. Dat zou een mooi resultaat zijn, en de langste ononderbroken reeks met groei sinds de zeventien kwartalen vanaf het vierde kwartaal van 2003.

    Corrigeren voor gasproductie
    Macro-analist voor Nederland Nico Klene van ABN Amro is uitgesproken optimistisch. ‘Ik verwacht een hoger groeicijfer dan de 0,4% over het eerste kwartaal.’ Klene denkt aan 0,75% ten opzichte van het eerste kwartaal. Hij verwacht een flinke bijdrage aan de groei van de investeringen. Over het effect van de uitvoer en de invoer is Klene minder stellig: ‘De maandcijfers waren niet slecht, maar daarbij moet je je wel realiseren dat we alleen cijfers over de goederen hebben. Hoe het met de diensten is gegaan weten we niet.’

    Over het eerste kwartaal viel de groei lager uit door de incidentele factor van een geringere gasproductie. Wordt daarvoor gecompenseerd dan was de groei volgens Klene een stuk hoger geweest en zelfs hoger dan in het vierde kwartaal van 2016 toen er een groei van 0,6% was. 'Als je daar rekening mee houdt is er in feite al een aantal kwartalen sprake van een stabiele en breed gedragen groei', zegt Klene.

    ‘Volatiele posten’
    Martijn Badir van Rabobank is iets minder optimistisch. Hij houdt het voor het tweede kwartaal op een plus van 0,5%. Ook hij verwijst naar de onzekerheden: ‘Je hebt toch steeds met een aantal volatiele posten te maken die een inschatting bemoeilijken. Zo waren de bedrijfsinvesteringen in het laatste kwartaal van 2016 opeens gekrompen terwijl ze in het eerste kwartaal stevig groeiden. Aan de productiezijde zit ik met vragen rond de gasproductie. De gaswinning is in het tweede kwartaal verder gedaald. Hoe werkt dat door in het groeicijfer?’

    Ook Badir spreekt van een breed gedragen groei. Over 2016 was de bijdrage van het herstel op de huizenmarkt met 0,6 procentpunt op een groei van gemiddeld 2,1% nog uitzonderlijk hoog. Badir zegt dat die uitzonderlijk hoge bijdrage al afneemt en verder terugvalt naar een historisch gebruikelijk niveau. Voor dit jaar gaat Badir uit van een groei van het bruto binnenlands product met 2,2%. Klene houdt het op iets minder dan 2,5%.

    Als de cijfers van het CBS er woensdag redelijk volgens verwachting uitrollen, is er van het CPB geen vuurwerk te verwachten. Het CPB krijgt de CBS-cijfers wat eerder en kan ze nog meenemen in de raming die de basis vormt voor de begroting van 2018. De vorige verwachting van het CPB is nog van juni en sindsdien lijkt er erg weinig aan het economisch beeld te zijn veranderd. In dat geval voor het CPB weinig reden om te gaan sleutelen aan de cijfers.

    fd.nl/economie-politiek/1213365/neder...
  16. forum rang 10 voda 16 augustus 2017 16:13
    Beursblik: groei Nederlandse economie extreem sterk

    Dichtdraaien gaskraan Groningen zorgt voor ietwat vertekend beeld volgens ABN AMRO.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2017 extreem sterk gegroeid. Dit stelde hoofdeconoom Nico Klene van ABN AMRO woensdag in reactie op voorlopige groeicijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De Nederlandse economie groeide in het tweede kwartaal met maar liefst 1,5 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Daarmee groeide het bruto binnenlands product twee keer zo hard als in de voorgaande maanden, zo merkte Klene op. Het cijfer was volgens de econoom "veel hoger" dan verwacht en lag bovendien ruim boven de gemiddelde kwartaalgroei van 0,6 procent in de eurozone. Ook het groeicijfer over het eerste kwartaal werd vanochtend naar boven bijgesteld, van 0,4 naar 0,6 procent.

    Alle bestedingscomponenten droegen volgens ABN AMRO bij aan de economische groei in het tweede kwartaal, waarbij de grootste bijdrage kwam uit de export en de consumptie van huishoudens. "Deze zorgden voor respectievelijk 0,7 en 0,4 procentpunt van het BBP", aldus de econoom. De investeringen in vaste activa stegen ook, maar wat minder dan in het "wel heel sterke" eerste kwartaal. Bij de woninginvesteringen zag ABN AMRO evenwel dat de groei geleidelijk afneemt, maar met 2 procent op kwartaalbasis nog steeds "fors" is.

    Klene plaatste wel een kanttekening bij de groeicijfers van het CBS. Deze worden al enkele jaren gedrukt door het steeds verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen, aldus de econoom. "Als we daarvoor corrigeren, zou het groeicijfer in het eerste kwartaal op 0,9 procent op kwartaalbasis zijn uitgekomen en in het tweede kwartaal op ongeveer 1,4 procent. Dat is nog steeds een fors cijfer, maar de versnelling in het tweede kwartaal valt wat kleiner uit", aldus Klene.

    In het licht van de sterke cijfers over het afgelopen kwartaal en eerste kwartaal, zal de economie in 2017 sneller groeien dan verwacht, zo stelde ABN AMRO. "Ook als de groei in de zomer flink zou terugvallen in reactie op het heel sterke tweede kwartaal." De groeiramingen voor 2017 van ABN AMRO gaan "waarschijnlijk" omhoog naar 3 procent of meer.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 16 augustus 2017 16:19
    Britse werkloosheid in ruim 40 jaar niet zo laag

    Lonen iets sterker gestegen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Britse werkloosheid is in de periode april tot en met juni dit jaar verder gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek ONS.

    In het betreffende tijdvak lag het werkloosheidspercentage op 4,4 procent, het laagste sinds 1975, en hadden 32,07 miljoen Britten een baan. Dat betekende een toename van 125.000 werkenden ten opzichte van de vorige verslagperiode tussen maart en mei 2017. Toen kwam de werkloosheid uit op 4,5 procent.

    Het werkgelegenheidspercentage bereikte in de drie maanden tot en met juni een recordhoogte van 75,1 procent.

    Loonontwikkeling

    De lonen stegen in de periode april tot en met juni met 2,1 procent op jaarbasis, wat iets beter was dan de groei van 2,0 procent waarop de markt rekende. In de driemaandsperiode maart tot en mei was nog sprake van een loonstijging van 2,0 procent.

    De loonontwikkeling is voor de Bank of England van belang in het kader van het rentebeleid en de oplopende inflatie. Dinsdag bleek al dat de inflatie vorige maand stabiel is gebleven op 2,6 procent op jaarbasis. In juli was op maandbasis zelfs sprake van een daling van de consumentenprijzen.

    Het Britse pond is woensdag na de werkgelegenheidscijfers met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de dollar tot 1,2891.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 16 augustus 2017 16:21
    Sterkste banengroei sinds 2008

    Ook aantal vacatures blijft stijgen.

    (ABM FN-Dow Jones) In het tweede kwartaal is het aantal banen in Nederland opnieuw toegenomen, waarbij de banengroei zelfs het sterkst was sinds 2008. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het aantal banen groeit nu ruim drie jaar op rij. De laatste drie kwartalen kwamen er telkens meer dan 50.000 banen bij. In het tweede kwartaal waren dat er 51.000. Hierdoor is de toename op jaarbasis inmiddels 199.000. "Dat is de sterkste groei sinds de periode van hoogconjunctuur in 2007-2008."

    De grootste stijging vond plaats in 2007, toen de banengroei opliep tot 335.000.

    De aantrekkende economie leidt tot een toename van het aantal banen in vrijwel alle bedrijfstakken, zo constateerde het CBS. Alleen de financiële dienstverlening en de landbouw en visserij vormen daarop een uitzondering, hier gingen juist banen verloren.

    Naast het aantal banen steeg ook het aantal gewerkte uren en het aantal uitstaande vacatures. De toename van het aantal openstaande vacatures was met 20.000 de grootste sinds 2006.

    Tegenover elke openstaande vacature staan nu gemiddeld 2,2 personen die geen betaald werk hebben maar daar wel direct voor beschikbaar zijn en ook naar werk zoeken. Een jaar eerder waren dat er nog 3,6.

    Toch is de arbeidsmarkt nog niet zo krap als in 2008. Toen stonden er tegenover elke vacature 1,3 werklozen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 16 augustus 2017 16:24
    Groei Nederlandse export in ruim zes jaar niet zo sterk

    Uitvoer in juni 11 procent gestegen.

    (ABM FN-Dow Jones) De export van Nederlandse goederen is in juni op jaarbasis in het sterkste tempo in ruim zes jaar toegenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het volume van de goederenexport nam in juni op jaarbasis met 11 procent toe. Dit is de sterkste toename sinds december 2010. In mei was nog sprake van een stijging op jaarbasis met 3,2 procent.

    In juni steeg vooral de export van (elektrotechnische) machines, apparaten en chemische producten, aldus het CBS.

    De import steeg in juni met 6,3 procent.

    Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in augustus even gunstig als in juni, maar wel minder positief dan in juli.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
3.261 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.717,00 -0,67%
Gold spot 2.387,44 +0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links