Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De cashloze maatschappij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 18 apr Logische herfinanciering Pharming
  2. 18 apr CM.com zet weer stap in de goede richting
  3. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. htmt 19 juli 2017 04:37
    Contant geld afschaffen? Zou kunnen vervangen worden door een systeem met waardebonnen, uitgegeven door banken, in papier van bijvoorbeeld 5, 10, 25, 50 Euro. Makkelijk op te vouwen en mee te nemen in een hoesje naast de smartphone. Een soort prepaid systeem. We kunnen die waardebonnen ook de naam papiergeld geven bijvoorbeeld.
  2. MartijnN1932 20 juli 2017 12:11
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 18 juli 2017 18:27:

    "Gaat het ervan komen? Wordt contant geld in de nabije toekomst afgeschaft?"

    Nee natuurlijk, de Euro is in omloop in 19 EU landen. Voordat die allemaal cashloos zijn duurt nog wel even. Er is ook geen sprake van dat iemand dit op korte terrein voorstelt, wat het artikel nogal een theoretisch karakter geeft.

    Verder is er een mogelijkheid om cash te vervangen door prepaid elektronisch betalen. Dat vereist niet het online zijn, het tast de privacy niet aan en je kunt naar wens dezelfde anonimiteit ondersteunen die cash biedt. Je kunt het op je smartphone zetten of op een smartcard, al of niet met kleine display. Je kunt het combineren met biometrische identificatie of juist niet. Je kunt er meerdere valuta tegelijk op hebben, of je valuta die op blockchain-tech gebaseerd zijn (cryptocurrency).

    De mogelijkheden zijn eindeloos, en de door Martin genoemde nadelen van zowel cash als cashloos betalen kun je voor een groot deel ondervangen. Wel zullen 'big brother'-griezels zoals Plasterk hun best doen om hun panopticon te vervolmaken. Daar moeten we een stokje voor steken.
    Tja en laat dat PRE-Paid elektronisch betalen nu net afgeschaft zijn (Chipknip) en vervangen zijn door zogenaamd beter systeem, waar bij elk wiswasje direct van je rekening wordt geschreven zonder enige controle van jou.. (contactloos betalen, met een zogenaamd limit)
  3. mamaloe 20 juli 2017 14:11
    Zolang het kan betaal ik alles lekker contant en werk ik niet mee aan de digitale betaalwijze. Ik pin elke week een bedrag bij de bank en zo weet ik precies wat ik uitgeef. Mag ik zelf nog beslissen??? Rare wereld tegenwoordig net als elektrisch autorijden, ik rijd zolang het kan heerlijk op benzine.
  4. forum rang 5 Bart Meerdink 21 juli 2017 01:02
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 20 juli 2017 12:11:

    Tja en laat dat PRE-Paid elektronisch betalen nu net afgeschaft zijn (Chipknip)
    Dat had alleen maar nadelen, met name dat je niet kon zien hoeveel je er op had staan en dat je er niet overal mee kon afrekenen. Opladen was ook lastig. Alleen bij het parkeren was het wel handig.

    Eerste voorwaarde voor een cash-vervanger is dat je er altijd en overal mee kunt betalen, zonder dat jij of de ontvanger internet en/of speciale apparatuur nodig heeft. Tweede voorwaarde is gebruiksgemak, en derde voorwaarde is privacy. En natuurlijk veiligheid. Met een smartphone is dat allemaal goed te regelen.Als je wilt heb je ook een direct een kasboek met je mutaties. Klantenkaarten, kortingsbonnen e.d. kunnen ook.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links