Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NSI AEX:NSI.NL, NL0012365084

  • 17,280 23 apr 2024 17:35
  • -0,700 (-3,89%) Dagrange 17,200 - 17,480
  • 56.335 Gem. (3M) 34,4K

NSI 2017

613 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jan Willem 4 juli 2017 10:29
    Was de maand juli in de laatste twee jaar een rustige en door vakantie opnames één van de goedkoopste instapmomenten bij NSI, door de vernieuwingen en de doorzettende economie is het aandeel nu inderdaad lekker steady te noemen . Een aantal vakantiegangers zal later in de maand wel weer eens terugkeren, en de te verdelen winst neemt toe .
  2. forum rang 4 junkyard 4 juli 2017 10:40
    Absurde posts, NSI gaat zeker niet naar andere landen uitbreiden. Er is juist sprake van minder spreiding, alleen kantoren in randstad.

    Het blinde vertrouwen in deze CEO vind ik ook eng, begin is goed, maar afwachten.

    Lagere LTV en verkoop winkels met hoog rendement zal lager direct resultaat (tweede halfjaar 2017) tot gevolg hebben. Maar ook een lager risico profiel.
  3. wampie 6 juli 2017 09:03
    Niet alleen in de Zuidas, maar ook op plekken waar de leegstand niet zo lang geleden nog hoog was, zoals Sloterdijk en het gebied bij Bijlmer Arena, zo bleek anderhalve maand geleden uit de notitie Ruimte voor de Economie van Morgen.
    Kantoorwijken
    'We hebben de nieuwe kantoren heel hard nodig', zei Kajsa Ollongren, wethouder Economische Zaken. Naast Sloterdijk en Bijlmer Arena liggen er volgens de gemeente kansen voor nieuwe kantoren in gebieden als Lelylaan, Duivendrecht, het Marineterrein in het centrum en de Sixhaven in Amsterdam-Noord. 'We hebben de nieuwe kantoren heel hard nodig', stelde Ollongren in mei. Anders dan vroeger wil Amsterdam geen aparte kantorenwijken meer.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juli 2017 08:46
    Van Herk ziet meer in winkels:
    -----------------------------------------------------
    Van Herk groter in Vastned

    Gepubliceerd op 7 jul 2017 om 08:18 | Views: 134

    Vastned 06 jul
    36,25 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Vastned weer vergroot. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Van Herk heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 15,41 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 10,15 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder. En nog eerder was een belang van 5,28 procent bekend bij de AFM.
  5. GrindNshiP 7 juli 2017 12:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2017 08:46:

    Van Herk ziet meer in winkels:
    -----------------------------------------------------
    Van Herk groter in Vastned

    Gepubliceerd op 7 jul 2017 om 08:18 | Views: 134

    Vastned 06 jul
    36,25 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Vastned weer vergroot. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Van Herk heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 15,41 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 10,15 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder. En nog eerder was een belang van 5,28 procent bekend bij de AFM.

    Als het om retail gaat, zie ik zelf meer rek in ECP. Maar volgens mij zitten we wat dat betreft op 1 lijn.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2017 08:18
    Vastgoedbeleggers merken de schaarste
    Tekort kantoren terug
    Gisteren, 22:17 Gert van Harskamp

    AMSTERDAM - Voor het eerst sinds het begin van de crisis is er weer sprake van schaarste op de kantorenmarkt. De hoeveelheid beschikbare kantoormeters is in de eerste helft van dit jaar met 11% afgenomen.

    Dat blijkt uit een analyse van Dynamis makelaars, vastgoedconsultants en taxateurs over de kantorenmarkt in 27 Nederlandse regio’s. In de eerste helft van dit jaar heeft 653.750 vierkante meter kantoorruimte een bestemming gevonden. Dat is een record sinds 2008.

    Er begint weer een tekort op de kantorenmarkt te ontstaan. ,,Die schaarste is vooral veroorzaakt door bedrijven die hebben geprofiteerd van de lagere huurprijs tijdens de crisis”, zegt Frank Verwoerd, onderzoeksmanager bij Dynamis. ,,Zij zijn verhuisd naar de betere locaties met hoogwaardige kantoren.”

    Om aan de vraag naar kantoorruimte te voldoen, moet er volgens Dynamis meer ruimte beschikbaar worden gesteld om te bouwen. Het aantal verstrekte bouwvergunningen is echter erg laag. Afgelopen jaren is er voor gemiddeld 200.000 vierkante meter aan bouwvergunningen verstrekt. Begin deze eeuw was dat 2,5 miljoen vierkante meter per jaar.

    Vastgoedbeleggers merken de schaarste. ,,Als een financiële instelling zijn kantoor wil verhuizen van Londen naar Amsterdam, dan kan die dat vergeten”, zegt Huib Boissevain, algemeen directeur van vastgoedbeleggingsadviseur Annexum. ,,Het is nu voor beleggers in veel regio’s een mooi moment om in te stappen, maar voor markten als Amsterdam of Utrecht is het misschien wel te laat.”

    De huurprijzen stijgen op dit moment hard. In Amsterdam ligt de huurprijs per vierkante meter kantoor nu 5% hoger dan een jaar geleden en in Utrecht is dat zelfs 10%. ,,Een goede vergelijking is moeilijk”, waarschuwt Verwoerd. ,,Er is namelijk een groot verschil in de samenstelling van de transacties nu en een jaar geleden.”

    Transacties

    Desalniettemin is in nagenoeg alle kantorenregio’s het aanbod van kantoorruimte afgelopen half jaar fors gedaald. Daarbij verspreidt het aantal transacties zich als een olievlek om regio’s waar een enorme krapte is. Zo weten Alkmaar en Zaanstad volop te profiteren van bedrijven die in Amsterdam geen kantoorruimte meer kunnen vinden.

    Er is wel een enorme tweedeling op de kantorenmarkt. Waar enerzijds snel een tekort ontstaat aan hoogwaardige kantoorruimte op centrumlocaties zoals stationsgebieden, stijgt anderzijds de hoeveelheid vierkante meter waarvoor geen bestemming meer wordt gevonden.

    Er staat nog steeds zo’n 5,6 miljoen vierkante kantoormeters leeg. Daarvan is ruim een miljoen vierkante meter, ofwel 22%, structurele leegstand, dus heeft al langer dan drie jaar geen gebruiker gevonden. Op 1 januari was die structurele leegstand nog 10% van het totale aanbod.

    Transformatie

    Vastgoedeigenaren gingen afgelopen jaren de leegstand te lijf met het ombouwen van kantoren tot woningen. Die transformatiemarkt droogt op. Er is in de eerste helft van 2017 206.000 vierkante kantoormeter onttrokken voor woningen. Dat is 39% minder dan dezelfde periode vorig jaar.

    Structurele leegstand neemt alleen nog maar toe. Omdat in 2023 alle kantoren een energielabel C moeten hebben, zullen veel oude kantoren worden afgeschreven. Dynamis-onderzoeker Verwoerd: ,,Slopen wordt niet gestimuleerd door gemeenten en eigenaren vinden dat te duur.”

    Nederland zal moeten wennen aan leegstand, vindt beleggingsadviseur Boissevain. ,,Ooit komt er een bestemming, desnoods verticale landbouw.”
  7. forum rang 4 junkyard 12 juli 2017 14:11
    Hoofddorp, 12 juli 2017 – NSI NV (“NSI”) sluit een nieuwe huurovereenkomst met G4S voor een periode van 10 jaar. De overeenkomst heeft betrekking op ruim 3.128 m2 kantoorruimte en 62 parkeerplaatsen aan de Hogehilweg 12 in Amsterdam Zuidoost. Met deze transactie blijft het gebouw volledig verhuurd.

    nsi.nl/wp-content/uploads/2017/07/Per...
  8. forum rang 4 junkyard 16 juli 2017 13:40
    Ik heb naar de NSI kantoren gekeken buiten de randstad, wat nog steeds een groot deel van de NSI portefeuille is. Dit blijft een drama, meer dan de helft lijkt langdurig onverhuurbaar. Enkele voorbeelden:

    www.fundainbusiness.nl/kantoor/heerle...
    www.fundainbusiness.nl/kantoor/venlo/...
    www.fundainbusiness.nl/kantoor/assen/...
    www.fundainbusiness.nl/kantoor/assen/...
    www.fundainbusiness.nl/kantoor/emmen/...
    www.fundainbusiness.nl/kantoor/zutphe...

    Benieuwd wat NSI hier op termijn mee van plan is, mogelijk dat hier nog wat pijn genomen moet worden... ?
613 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links