Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 18 apr 2024 17:38
  • -0,077 (-5,84%) Dagrange 1,230 - 1,298
  • 2.916.414 Gem. (3M) 2,2M

PostNL juli

1.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 64 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2017 14:24
    quote:

    prinszicht schreef op 13 juli 2017 12:09:

    Mooie krantenkop: "John de Mol verkoopt belang in PostNL".

    Alles kan. Maar hij weet in tegenstelling tot ons van de hoed en de rand. Hij had kunnen afbouwen op hogere regionen. Daarbij zijn er, net als bij Norges Bank, meldingen bij 3 en 5 procent.

    Ik vermoed dat deze week in het staat van de 4,08 grens. Daar waren we weken mee bezig en het volume droogde op. Dus pak je een mooi strategisch moment om de boel op te blazen door te kopen en de volgende dag te dumpen. En let wel, dit gebeurt zonder een centje pijn. Piet Particulier koopt op een dag dat de koers lijkt te ontploffen en wij hier op het forum koersen aanhalen van 6 euro. En verkoopt de dag er na als we hard genaaid worden. En gisteren ook. De IB-er koopt er een paar op de weg omhoog en er veel meer op de weg naar beneden. Netto resultaat is meer aandelen voor een gemiddeld lage koers. Tekstboek handeling in een periode dat Post in lock-up zit en Kamp wartaal uitslaat. Je zou bijna denken aan een complot.

    De kaarten moeten opnieuw geschud worden en het aandeel van de ib-ers moet omhoog. Ik heb daar van de week een stappenplan voor geschreven met het einddoel richting de cijfers van q2. Die laten nog een paar weken op zich wachten en Herna heeft bij monde van IR laten weten niets meer te zeggen. Dus het spel houdt aan tot aan de cijfers. Hierbij zet ik nog steeds in op 3,70, plus of min 5 cent, als bodem.

    En degene die mij voor gek verklaard zijn dezelfde die op 4,35 zeiden dat we de 4,08 niet meer zouden zien. En ja, ik ga pijnlijk en lijdzaam met mijn pakket mee tot aan de bodem omdat je nooit weet of er een slimme partij op staat en zegt, die is voor mij!
    Je hebt gelijk gekregen t.a.v. die 4,08 euro maar nu lijk je zelf alleen wel tot aan je nek tussen de gebakken peren te zitten. Ik geloofde inderdaad 2 maanden terug niet zo in die 4,08 euro van jou... we hebben er in mijn ogen best lang op moeten wachten, en mede daarom heb ik zelf tijdens deze geleidelijk daling nauwelijks pijn geleden omdat ik ondertussen wel lange tijd voorzichtig ben gebleven na de Q1 cijfers om vervolgens wel regelmatig te hebben gehandeld waarbij ik mijn winstjes niet heb laten weglopen.

    Kortom, mij hoor je niet voor niets weinig klagen omdat ik wel al lang heb onderkend dat dit soort (vreemde) bewegingen vrij typisch voor het aandeel PostNL.

    Uiteindelijk in mijn ogen vooral ook een kwestie van het waardeloze sentiment onder de postaandelen in de eerste helft van 2017, waar ik in de eerste maanden van dit jaar uitgebreid aandacht aan heb besteed op dit forum. Deutsche Post en Oesterreichische Post hebben het weliswaar prima gedaan... echter bij Bpost, Royal Mail, Poste Italiane & CTT Correios was het 1ste half jaar eigenlijk zelfs een dramatisch slecht. PostNL zit er met een klein plusje tussen in (dividend meegerekend), maar het gemiddelde van deze 7 bedrijven is dit jaar duidelijk een negatieve performance.

    De teleurstellende performance is in mijn ogen ook niet helemaal verrassend in het perspectief van het relatief goede sentiment op de beurzen in het eerste half jaar... wat traditioneel vaak ten koste gaat van de meer conservatieve waarden zoals de postsector.

    Ook vandaag weer min or meer hetzelfde verhaal: we gaan mee met het sentiment, maar weten de indices niet bij te houden. Het is niet anders, we zullen het er weer mee moeten doen.

    Ik herken het als flinke druk op PostNL om puike Q2 cijfers te presenteren, want in de hoofden van beleggers lijkt er inmiddels geen ruimte meer voor een 4de serie teleurstellende cijfers op rij... en shortende partijen zullen het aandeel opnieuw weten te vinden indien ze de aanleiding op 7 augustus opnieuw op een presenteerblaadje krijgen aangereikt.

    Daarom lijkt het motto van de huidige koers nu vooral: eerst zien, dan geloven. Ik kan er wel mee leven, het aandeel lijkt momenteel weer vooral een leuke speelbal te zijn voor de waan van de dag.

    Niet echt leuk deze 'valse start' zoals Cerebus het beschrijft, blijft ondertussen wel vooral een vermakelijk aandeeltje.
  2. forum rang 6 prinszicht 13 juli 2017 15:05
    "Bpost ruikt bloed en biedt opnieuw op niet langer beschermd PostNL"

    Zoiets? En dan volgen 3 volzinnen:
    1 Het is al de 3de keer, maar vanwege recente berichtgeving minister Kamp aangaande het wik rapport...
    2 Uitleg dat eigen koers PostNL niet het beloofde rendement behaald...
    3 Toelichting waarom door extra onzekerheid gecreëerd door overheid het bod niet hoger is dan 5,35...
  3. [verwijderd] 13 juli 2017 15:10
    quote:

    bobbeke schreef op 13 juli 2017 14:37:

    [...]Er zullen er nog veel zijn die dit aandeel gaan verkopen nu De Mol dat ook doet. slechte investering
    Overigens, er is geen enkele aanwijzing dat de Mol heeft verkocht; John zal zich echt niet druk maken over de onduidelijkheid t.a.v. de postmarkt... want zijn interesse is juist gericht op dat andere deel van de activiteiten van PostNL: de pakketjes!
  4. forum rang 6 prinszicht 13 juli 2017 15:11
    Hoe zit het met die wet van Kamp? Komt ie er pas als we op een all time low staan? Krijgt Herna dan nog eens 12 maanden? Of mogen we gaan tellen vanaf december 2016?

    Ik heb ook sterk het gevoel nu dat dit vitaal / strategisch geachte bedrijf met grof geweld door de 4,07 of ,08 is gedrukt, dat we met een nieuwe forse weerstand te maken krijgen. Dus als die Belgen nou niet gaan bieden, zullen we tot aan de cijfers wel niet boven deze koers mogen komen mits er nog een paar keer geschud moet worden. Lijkt me wel mooi om nog een paar keer mee te maken. Flipperkast PostNL met DWBH als kampioen flipperaar. Of mijn vriend Baldy. Nog nieuws over optie expiratie met een dikke week voor de boeg?
  5. [verwijderd] 13 juli 2017 15:19
    Grootste positie in Call opties voor juli staat met ruim 4.000 contracten op een uitoefenprijs van EUR 4,40

    beurs.fd.nl/derivaten/opties/?call=AE...

    Maar ik heb geen idee wat je daar mee wil. Je kunt redeneren dat iemand deze contracten gekocht heeft en dus belang heeft bij een hogere koers. Maar je kunt ook redeneren dat deze contracten ook door iemand verkocht zijn en dus belang heeft dat ze waardeloos aflopen. Opties is een zero sum game...
  6. forum rang 6 prinszicht 13 juli 2017 15:27
    quote:

    Accuboor schreef op 13 juli 2017 15:19:

    Grootste positie in Call opties voor juli staat met ruim 4.000 contracten op een uitoefenprijs van EUR 4,40

    beurs.fd.nl/derivaten/opties/?call=AE...
    Zou gaaf zijn als we de 4,40 halen en iemand heel gelukkig wordt. Ik ook by the way. Kijk al bijna een kwartaal naar een troosteloze ontwikkeling van de koers ondanks dat ik veel heb aangekocht op 4,12 en 4,08. Er staat nog een fikse pluk op 4,26 en het geeft me een rustig gevoel als die ook op een beetje winst staan.
  7. [verwijderd] 13 juli 2017 15:27
    quote:

    Cerburus schreef op 13 juli 2017 14:43:

    lol bobbeke volgens mij moet je de 'headlines' in dit forum niet verwarren met de werkelijkheid. JdM heeft niets verkocht (tenminste niet wat is gemeld)
    Precies, helaas zijn er hier een paar 'stamgasten' dagelijks actief die weinig onderscheid maken tussen fantasie en werkelijk.

    Wellicht onder invloed van weet ik wat, worden er hier immers al tijden met enige regelmaat posts geproduceerd waarbij in de eerste zin wordt gevreesd voor de afgrond... om vervolgens in de volgende zin het andere uiterste te suggereren namelijk dat er een nieuw bod op de hele toko in maak is. En in de laatste zin wordt vervolgens met trots het gelijk geclaimd waarbij tevens wordt aangetekend dat ieder eigen geschreven woord van de persoon in kwestie met een korreltje zout mag worden genomen... kortom, lijkt op een soort van manisch-depressieve toestand van een persoon die al jaren op dit forum in zak en as leeft.

    Hola... we staan plots toch weer boven de 4,076 euro!
  8. down 13 juli 2017 15:45
    Die blaaskaak ministerkamp komt als mosterd na de maaltijd... Waarschijnlijk gaat hij nu meer opstrijken van geld dat daar aanhangt en wil hij de bezorgdagen postnl onder loep nemen... Bij Sandd daar heeft hij het niet voor elkaar gekregen dat de uitbuiting van mensen die geen andere kant op konden/kunnen om nog enigzins iets te verdienen niet tegen gehouden en dat al jarenlang... En nu komt hij eraan met deze vaststelling dat het plotseling anders moet omdat postnl steen en been heeft geklaagd dat de briefpost daalt ik zeg briefpost en daar bedoel ik mee dat de bezorger nu meer gerichtereclame in de bus stopt dan briefpost. en daarbij steeds meer pakketjes heeft te bezorgen.... Ook dat ziet hij niet vanachter zijn comfortabele zetel niet Ik denk dat hij onder druk van postnl zal overgaan op minder bezorgdagen en de postzegel laat voor wat het is want terug gaan kan niet meer ook al wil uitbuiter sandd goedkoper worden.......
    Al met al is postnl overgeleverd aan deze graaier Kamp die gegarandeerd er rijker van wordt niet zoals eerder de privatisering van postnl!!!!
  9. [verwijderd] 13 juli 2017 15:51
    quote:

    Martijn van M schreef op 13 juli 2017 15:27:

    [...]

    Precies, helaas zijn er hier een paar 'stamgasten' dagelijks actief die weinig onderscheid maken tussen fantasie en werkelijk.

    Wellicht onder invloed van weet ik wat, worden er hier immers al tijden met enige regelmaat posts geproduceerd waarbij in de eerste zin wordt gevreesd voor de afgrond... om vervolgens in de volgende zin het andere uiterste te suggereren namelijk dat er een nieuw bod op de hele toko in maak is. En in de laatste zin wordt vervolgens met trots het gelijk geclaimd waarbij tevens wordt aangetekend dat ieder eigen geschreven woord van de persoon in kwestie met een korreltje zout mag worden genomen... kortom, lijkt op een soort van manisch-depressieve toestand van een persoon die al jaren op dit forum in zak en as leeft.

    Hola... we staan plots toch weer boven de 4,076 euro!
    De essentie van algoritme trading is om, bijvoorbeeld in dit geval, grote aantallen aandelen te verkopen. Echter, zonder de koers de afgrond in te duwen. Daartoe worden de kopers voortdurend op het verkeerde been gezet. Het lijkt er op dat de verkoper een koers onder 4 € wil vermijden. Maar niets is zeker!
  10. [verwijderd] 13 juli 2017 17:44
    quote:

    prinszicht schreef op 13 juli 2017 16:36:

    Koppie gestoten aan 4,08. Nieuwe weerstand
    Ik zie het helemaal niet zo somber:

    Afgerond gewoon keurig gesloten op de steun van 4,07 euro, met een klein herstelletje t.o.v. de indices.

    Op zichzelf een prima dagje, inmiddels de 4de groene dag deze maand... daar hadden we in juni de hele maand voor nodig. Als we de lijn morgen weten door te trekken zou het ergste leed geleden kunnen zijn.
  11. [verwijderd] 13 juli 2017 22:28
    quote:

    Accuboor schreef op 13 juli 2017 17:49:

    Een steun op 4,07 en een weerstand op 4,08...

    Snel callopties schrijven op dit niveau en slapend rijk worden ;-)
    Goed plan, ik ga er direct mee aan de slag morgenvroeg; wordt morgen de hele dag tussen die niveaus stuiteren als ware het de vangrail van een flipperkast.

    ;-)
1.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 64 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links