Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - Juli 2017

639 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 torro 12 juli 2017 16:03

    Koersdoel naar 1,55 euro.
    (ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Ordina verlaagd van 1,65 naar 1,55 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van analist Johan van den Hooven.
    De marktvorser merkte op dat Ordina in een tussentijdse rapportage aanvullende kostenbesparingen van 5 miljoen euro heeft aangekondigd, die nodig zijn omdat de resultaten onder druk blijven staan.
    De omzet van Ordina daalde in het tweede kwartaal met 3,6 procent, wat niet kan worden recht getrokken door nieuw personeel aan te nemen, meent Van den Hooven. Het aantal medewerkers daalde juist, wat direct zijn uitwerking had op omzet en het bedrijfsresultaat.
    De analist stelde daarom zijn taxaties neerwaarts bij, wat tot het verlaagde koersdoel heeft geleid.
    Van den Hooven voorziet betere omzettrends op termijn, maar het herstel kan wel eens langer duren dan verwacht, stelde hij. Het bedrijf heeft een goede financiële positie met 2,2 miljoen euro in kas en kon het afgelopen jaar schuldenvrij afsluiten, aldus de analist.
    NIBC vindt de waardering van het aandeel Ordina met 20 procent korting op sectorgenoten momenteel echter gerechtvaardigd, gezien de lager dan gemiddelde omzetgroei en winstgevendheid.
    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ordina woensdag 4 procent lager op 1,52 euro.
    Door: ABM Financial News.
  2. A. Beets 12 juli 2017 16:38
    quote:

    shorterman schreef op 12 juli 2017 09:35:

    Echt onvoorstelbaar de redenen waarom mensen verkopen. De negatieve punten wisten ze allang. Dit bericht is alleen maar positief!
    Onvoorstelbaar dat iemand koopt! Dit bedrijf is zo slecht! En jij verliest alleen maar geld met je bijkopen... Nu hebben we een "Belg" die de "nederlanders" gaat vertellen wat ze moeten doen! Dat is nog nooit goed gegaan... Dit is een dood paard.
    Verder is de markt (nu!) booming... Als je het dan niet lukt, hoe moet het dan over 1 á 2 jaar als de markt even tegen zit!

    Kijk naar ICT, Ctac.... Had je je geld (meer dan) verdubbeld... Dit is dood geld op z'n best... Of beter een aandeel dat terug naar de lows gaat... naar onder de 1. en dan opgeknipt en weg gegooid....

  3. [verwijderd] 12 juli 2017 16:57
    quote:

    Profitmaker schreef op 12 juli 2017 15:24:

    [...]

    @Shorterman, wel bij de feiten blijven. Profitmaker heeft NOOIT gezegd dat Heijmans een penny stock zou worden. Wel dat het aandeel zwaar overgewaardeerd is en dat er veel betere aandelen zijn om in te beleggen. Zelfde geldt voor Ordina of Fugro.
    Laat PM dus maar eens zien dat hij ooit beweert heeft dat Heijmans een penny zou worden.....Dat zul je niet kunnen. Geen onzin lullen maat want daar heb je vaak patent op.
    Beweerde jij dan niet bij hoog en bij laag, dat Heijmans naar 2,50 zou gaan??? Ik kan het me herinneren als de dag van gisteren. Kijk waar Heijmans dan nu staat. Ik heb toen met winst verkocht, en naar jou niet geluisterd.
  4. [verwijderd] 12 juli 2017 17:01
    quote:

    shorterman schreef op 12 juli 2017 16:57:

    [...]Beweerde jij dan niet bij hoog en bij laag, dat Heijmans naar 2,50 zou gaan??? Ik kan het me herinneren als de dag van gisteren. Kijk waar Heijmans dan nu staat. Ik heb toen met winst verkocht, en naar jou niet geluisterd.
    Nooit over 2,50 gesproken . Wel dat Heijmans bij nieuwe tegenvallers naar 5 euro zou kunnen dalen.
    Die winst van jou is onzin. Dat weet je zelf ook helaas... Je hebt dil verlies gehad op Heijmans.
  5. Henri Nostradamus 12 juli 2017 17:05
    quote:

    gyrolando schreef op 12 juli 2017 14:46:

    [quote alias=Wilbar id=10151505 date=201707121434]
    [...]
    Nee, ze hebben geen SLECHT personeel. Wat ze wel hebben: personeel waarvan de kwalificaties niet meer matchen met de eisen van deze tijd en met wat de klant vraagt. Het personeel is dus onvoldoende om- of bijgeschoold. Maar dat is niet hetzelfde als SLECHT personeel. Het werk wat ze doen (de mensen "op de vloer") doen ze gewoon prima. Ik werk zelf NIET bij Ordina maar bij een concullega en de kwalificatie "slecht personeel" gaat me iets te ver.
    [/quote
    correct verwoord, ze moeten aan de bak.
    Als je als bedrijf je eigen personeel niet "up-to-date" kan houden doe je het gewoon slecht. ORDI is in mijn ogen dan ook niet meer dan een platte detacheerder zonder toegevoegde waarde naar de klant maar wel met een stukje capaciteit (handjes). Dat soort bedrijven deden het goed toen de bomen tot in de hemel groeiden maar nu er "echte" concurrentie is houden ze het niet droog. Afbouwen van personeel is het startschot voor de spiraal naar beneden. Ze zullen echt bijzonder hard in de overhead moeten ingrijpen om gelijke tred te houden met de marge- en omzetafname. Enige oplossing die ik voor ORDI zie is het roer 180 graden omgooien en de vlucht naar voren in te zetten. D.w.z. het personeel massaal omscholen naar de nieuwe trends waar nog wel vraag naar is. IOT, Blockchain, Big Data etc. Maar duurt 3 jaar voordat ze dat echt op de rit hebben. Bovendien zouden ze daar NU mee moeten beginnen anders lopen ze weer achter de muziek aan. Kortom het is een heksentoer die ik de Belg niet succesvol zie afronden. Soms is de toekomst voorspellen erg gemakkelijk.

    HN
  6. analyse_A3CD 12 juli 2017 17:43
    quote:

    Klaver020 schreef op 12 juli 2017 16:41:

    Valt me al met al mee vandaag.
    Analyse ik was "hier" eerder dan jij, beter opletten gozer
    Whahaha Klaver, je was hier al voor dat je de ogen open had zeker!?

    Hoe durf jij met droge ogen te verkondigen dat het meevalt vandaag!? Qua koersdaling misschien, maar fundamenteel toekomstgericht dramatisch!

    En Klaver hoe lang wacht de mensheid al niet op een beetje positief nieuws van Ordina?
    Net toen we weer een beetje hoop kregen, kwam het ene na het andere down bericht!

    En volgens mij ben je er niet met alleen reorganiseren en bezuinigen. Lees in dat geval maar de posting van HN, waarin ik mij wel gedeeltelijk kan vinden.

    En Klaver dat wachten waar jij het over hebt, de wereld staat niet stil en het ene bedrijf/verhaal is het andere niet!

  7. [verwijderd] 12 juli 2017 18:32
    Analyse, ik vind het (hierboven ergens staande) verhaal van NIBC heel reëel. Het bedrijf heeft nu eenmaal de zaken op zich goed op orde met een schuldvrije balans over 2016. Een citaat daaruit:
    "De analist stelde daarom zijn taxaties neerwaarts bij, wat tot het verlaagde koersdoel heeft geleid.
    Van den Hooven voorziet betere omzettrends op termijn, maar het herstel kan wel eens langer duren dan verwacht, stelde hij. Het bedrijf heeft een goede financiële positie met 2,2 miljoen euro in kas en kon het afgelopen jaar schuldenvrij afsluiten, aldus de analist."

    Mocht de koers alsnog verder zakken wil ik wel een gokje wagen met wat inkoop.
    En dan wachten op betere tijden (dat was ook de moraal van mijn eerdere opmerking ;) Kan zeker lonen. Daarvoor hoeft de wereld echt niet stil t staan hoor.
    Maar goed, ieder beslist voor zichzelf natuurlijk (jij toch ook zeker?) op basis van eigen afwegingen.

    NB Ik hoop dat dit forum met de gebeurtenissen van gisteravond en vandaag, niet getransformeerd is naar een grimmig shortersforum. Dan ben ik snel weer weg hier.
639 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links