Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,575 25 apr 2024 13:29
  • -0,155 (-2,71%) Dagrange 5,570 - 5,725
  • 125.393 Gem. (3M) 321,3K

TomTom juli 2017. Scharrelmaand?

4.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dokus 6 juli 2017 09:59
    quote:

    W schreef op 6 juli 2017 09:54:

    voor nu kan TT nog geen rally vasthouden en dat komt omdat er gemengde berichtgeving afgegeven is een paar weken geleden door TT zelf, de analisten verzinnen dit niet

    TT creëert zelf deze onzekerheid
    maar er komt meer openheid en er is een andere toon, er is serieuze druk van buitenaf en TT doet daarom aan schadebeperking door een zeer behoudend beeld te geven en dan straks sterk uit de hoek te komen

    allemaal tijdelijk , het gaat beteren en dat gaan we zien in de koers van het aandeel
    maar waarom? Dat is en blijft de vraag... zie echt zelden bedrijven die hun eigen koers zo de grond in stampen... TT lijkt er echt alles aan te doen om maar onder die 10 te blijven.
  2. Levy 6 juli 2017 10:03
    Samenwerking Baidu en TomTom is goede stap
    05 juli | 12:19

    TomTom en Baidu maakten woensdag bekend dat ze samen een wereldwijde kaart gaan creëren voor zelfrijdende auto’s. Wij zien dit als een stap voorwaarts voor TomTom omdat klanten van TomTom ook een kaart van China willen en die ontbrak nog.
     
    Het bedrijf maakt duidelijk stappen met zijn HD-kaarten en met kaarten voor zelfrijdende auto’s.
    De HD-kaart van TomTom dekt nu alle snelwegen van West-Europa en het vasteland van Amerika.

    Desondanks hechten beleggers weinig waarde aan de kaarten van TomTom. De kaartenafdeling van TomTom wordt nu geschat op zo’n € 1 miljard, terwijl concurrent HERE onlangs gewaardeerd werd op € 3,4 miljard. HERE is eigendom van Audi, BMW en Mercedes.

    De aankondiging van vandaag heeft geen invloed op de jaarcijfers van TomTom. De HD-kaart en de lokalisatielaag RoadDNA dekt nu 19 landen in West-Europa en 48 staten in Amerika. Dit zijn alle belangrijke westerse markten waar OEM test met zelfrijdende auto’s.
     
    De totale marktkapitalisatie van TomTom bedraagt € 2 miljard, Beleggers waarderen de kaarten op € 1 miljard als wij uitgaan van een waarde van € 0,9 miljard voor Telematics en een bedrag van € 0,1 miljard aan cash. Aan de consumententak (losse navigatiekastjes) kennen we bij deze berekening geen waarde toe.
     
    De marktwaarde is volgens ons zeer laag voor een platform dat alleen HERE als concurrent heeft. Wij waarderen de kaarten van TomTom op € 2,2 miljard. Ons koersdoel komt met die waardering uit op € 14 per aandeel.

    TomTom heeft nu verschillende goede partners in het zelfrijdende auto ecosysteem. Het heeft Bosch aan de technologiekant, het heeft Baidu waarmee het China dekt en het heeft datazekerheid via zijn OEM-klanten en gebruikers van Apple en Uber. Daarom blijven wij positief over TomTom.
  3. [verwijderd] 6 juli 2017 10:05
    quote:

    DerksVisie schreef op 6 juli 2017 09:56:

    [...]

    Verwacht jij dit voor of na de cijfers?
    denk dat de analisten met heel veel updates komen na de cijfers
    het draait er nu gewoon om niet hoe slecht of meevallend ze zijn versus de consensus/verwachtingen, maar is dit het - is dit de finale pijn geweest en gaat het vanaf NU draaien

    en ik denk in navolging van ABN dit laatste

    ABN heeft wat te horen gekregen in de call dat hen doet vermoeden dat dit de laatste kwartaal-domper is

    ze zijn er echt goed bullish op en houden vast aan 14 euro eind 2018, waar ze makkelijk mee hadden kunnen gaan in de stemming van MdD of Probeleggen naar behoudend, dat doen ze niet , integendeel ze zien dit als een opportuniteit om extra in te slaan.

    heel veel zal afhangen wat voor stemmingsgedrag HG gaat laten horen.
  4. [verwijderd] 6 juli 2017 10:26
    quote:

    groeibriljant schreef op 6 juli 2017 09:09:

    Na Bosch vorige week en gisteren Baidu nu vandaag de samenwerking met Cisco. En we weten dat Tesla er de komende dagen/weken ook nog aan zit te komen (zijn nu in betatest met nieuwe release van software voor AP2 waarin TomTom-data zit).

    Wordt nu alles versneld naar buiten gebracht ivm een smerige delisting tegen 12 euro door exit-boeven en hun dirty-banken (1 ingehuurd via de beschermingsstichting)?
    Met de enorme onderwaardering van de assets en de unieke technologie van TomTom is die kans nog steeds levensgroot.
    Hopelijk staan we snel op basis van Tesla op 12-15 euro. Of nemen Baidu en Bosch ieder een 5% belang.
    Ik ben aan het rekenen geslagen en kom er niet uit....Je roept gisteren dat de koers in 2025 ergens tussen de 400 en 700 euro staat.

    Koers nu 8,90

    Slotkoers
    2017
    2018
    2019
    2020
    2021
    2022
    2023
    2024
    2025 €550 (even het gemiddelde genomen van 400 en 700)

    Vul dit eens in
  5. [verwijderd] 6 juli 2017 10:38
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 6 juli 2017 09:44:

    [...]
    Dat zou kunnen, bij die SmartCity-traffic projecten, ik hoop het met jou. Maar het feit dat Cisco nu TT 'nodig' heeft, bewijst dat ze zelf nog niet zoveel succes hebben bij wegbeheerders cq grootstedelijke verkeersautoriteiten.

    Toegegeven: vele wegbeheerders zijn nogal trage fossielen, en andere zijn zo eigenwijs dat ze alles zelf willen doen. Wist je dat het semi-commerciële 'Autoroutes' in Frankrijk in de 90-er jaren eigen FM-zenders liet neerzetten voor hun (RDS-TMC) traffic info?
    Samen met TomTom kunnen ze dit omzetten in kosteneffectieve oplossingen om het aantal kop-/staartbotsingen op notoir gevaarlijke trajecten drastisch te verlagen. Maar daar is inderdaad wel Traffic technologie van TomTom voor nodig.

    Daar zullen wel oren naar zijn. Maar straks ook prachtige oplossingen denkbaar voor smart traffic lights, virtuele groene golven, e.d.. Omdat TomTom dit soort informatie gaat verwerken kunnen ze met Traffic hun voorsprong waarschijnlijk behouden en uitbouwen en zo DE broker voor realtime informatie worden. Inclusief hazard alerting en de hele santefrik (Emergency layer).

    Maar ondertussen is de koersontwikkeling om te huilen. TomTom heeft de afgelopen 2 jaar de reputatie van het fonds zodanig de vernieling in geholpen dat er bijna geen nieuws meer denkbaar is dat nog fantasie in het aandeel kan brengen.
  6. mjmj 6 juli 2017 10:45
    quote:

    W schreef op 6 juli 2017 10:05:

    [...]

    denk dat de analisten met heel veel updates komen na de cijfers
    het draait er nu gewoon om niet hoe slecht of meevallend ze zijn versus de consensus/verwachtingen, maar is dit het - is dit de finale pijn geweest en gaat het vanaf NU draaien

    en ik denk in navolging van ABN dit laatste

    ABN heeft wat te horen gekregen in de call dat hen doet vermoeden dat dit de laatste kwartaal-domper is

    ze zijn er echt goed bullish op en houden vast aan 14 euro eind 2018, waar ze makkelijk mee hadden kunnen gaan in de stemming van MdD of Probeleggen naar behoudend, dat doen ze niet , integendeel ze zien dit als een opportuniteit om extra in te slaan.

    heel veel zal afhangen wat voor stemmingsgedrag HG gaat laten horen.
    Mooi scenario Wies. Wat dacht je: krijgen we nog een spike naar beneden waar de schorters gaan terugkopen of is dit al een gepasseerd station. Ik neem aan dat shorters met algoritmen werken. Wat zijn de tell tales om die te laten draaien?
  7. [verwijderd] 6 juli 2017 10:46
    quote:

    Tomtom25 schreef op 6 juli 2017 10:41:

    Door nog steeds te weinig kopers, prikken ze iedere keer een paar honderd stuks bestens ....pfff
    Ik meende te lezen dat je al 35 belegd. Dan ben je behoorlijk nerveus voor een "rijpe" belegger..Laat ik het zo zeggen Gira. Ik word bloednerveus van je gedoetjes.
    Probeer eens te bedenken waarom er (nog) geen koopkracht is.
  8. tedje007 6 juli 2017 10:52
    de eeuwige belofte....ik zit al een tijdje - met onderbrekingen - in Tom2 en ik merk dat ik immuun word voor de stroom aan positieve berichten vlak voor het cijferseizoen. Het is gewoon een ordinaire truc vh management om het gemoed vd aandeelhouders te sussen. Bottom line is dat het niet opschiet met dit fonds en je het moet hebben van volatiliteit. Het voelt als de postcode loterij, ik durf er per saldo toch niet definitief uit want stel je voor dat de prijs valt.... Maar echte motivatie om mij nog te verdiepen in het fonds is er lang niet meer. Daarvoor zijn er genoeg andere fondsen die veel boeiender zijn. Gelukkig zijn er nog genoeg enthousiastelingen die alles van Tom2 volgen en hier posten. Dankbaar voor hun inspanningen scan ik dagelijks even snel al die posts en geloof het verder wel.
  9. forum rang 7 tatje 6 juli 2017 10:59
    quote:

    Tomtom25 schreef op 6 juli 2017 10:40:

    Baidu's argument: by opening up its software, it can build a smart autonomous driving platform more quickly. On Wednesday, the company unveiled 50 partners that have signed on, including major international firms such as Ford, Daimler, Continental, Microsoft, TomTom and Bosch.
    Klasse Tomtom25.

    Ik zie het ook zo.

    Tom Tom wordt in het artikel tussen de groten der aarde genoemd.

    6 van de 50 worden genoemd en Tom Tom staat erbij.

    Ford, Daimler, Continental, Microsoft, TomTom and Bosch.

    De koers is een ander paar mouwen, zullen we maar zeggen.

    Aan het einde van de regenboog zullen we de winnaars zien.

    Geloof nog altijd voor 100% dat ik erbij zit.

    If you can dream it, you can do it :-)
  10. joopie1980 6 juli 2017 11:02
    quote:

    groeibriljant schreef op 6 juli 2017 08:55:

    [...]

    assetwaardes zijn minimaal:

    -Telematis 2 miljard (zie peer Fleetmatics)
    -Traffic 1 miljard (zie peer Waze)
    -Maps 5 miljard (zie peer HERE ; uniek real-time platform TomTom en roadDNA; 3 jaar voorsprong TomTom; samen met Baidu nieuwe wereldstandaard voor HD-maps)
    -Consumer 0,5 miljard (lage marges op hardware maar levert toch nog altijd een 500 miljoen omzet met unieke producten dus die boel kun je prima in 2 stukken verkopen aan Garmin, Fitbit, Samsung, sportmerk of een Chinese partij)

    totaal 8,5 miljard

    En het zijn niet alleen de peers en de technologische voorsprong die die assetwaarde onderbouwen.
    Ook Morgan Stanley kwam met Maps op 5 miljard waarde in een blue sky scenario. Dat was nog voor de samenwerking met Baidu.
    Marktexpert Roger Lanctot kwam met 40 euro huidige minimale assetwaarde.
    Hoeveel procent van je porto zit in Tomtom en hoeveel cash?
4.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links