Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MDxHealth Nieuws 2017

16.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 579 580 581 582 583 ... 803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juli 2017 13:39
    Depending in what mood you are you might read this differently:

    "The results of this survey highlighted that urologists are more familiar with older biomarker tests like PCA3 that do not have such a high NPV for significant prostate cancer," said Prof. Dr. Lumen. "The new generation biomarker tests are more accurate to identify clinically significant prostate cancer and are valuable tools for further risk assessment to determine whether or not to proceed with biopsy."

    "Dr. Lumen's survey clearly identifies a significant untapped market for our SelectMDx for Prostate Cancer test." said Dr. Jan Groen, CEO of MDxHealth, "SelectMDx is an affordable non-invasive liquid biomarker test with a 98% NPV for Gleason score 7 or greater prostate cancer and is available for use in Europe and the US."

    In other words SelectMdx is not used by urologists because they don't like changing the tests they are used to and in fact there is "an untapped" i.e. we have not made inroads into changing their attitude yet

    Anyway, time will tell.

  2. [verwijderd] 3 juli 2017 14:36
    Untapped market for our SelectMDx = onaangeboorde markt voor ons SelectMDx.

    Daarvoor moet je wel eerst je Sales goed op orde brengen, logisch toch..

    Daar is MDx intensief mee aan de slag.

    Probeer nog ff wat geduld te hebben zou ik zeggen.

    Customer Care
    Client Services Support Specialist I Irvine, CA
    Other
    Supervisor, Laboratory Operations Irvine, CA
    Clinical Laboratory Scientist II, Lead (CLS II Lead) Irvine, CA
    Clinical Laboratory Scientist I/II (CLS I/II) Irvine, CA
    Sales
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Portland, OR
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Jacksonville, FL
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Newark, NJ
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Hartford, CT
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Allentown, PA
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Albany, NY
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Kansas City, KS
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Tulsa, OK
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Green Bay, WI
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Grand Rapids, MI
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Omaha, NE
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Raleigh, NC
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Washington, DC
    Sales Representative- Molecular Diagnostic Specialist Richmond, VA
  3. [verwijderd] 3 juli 2017 15:56
    quote:

    DWB Happy schreef op 3 juli 2017 13:07:

    [...]

    Helemaal NIETS!
    Bij meer fondsen en op meer fora zit wel een Grote Duimzuiger die een fonds kost wat kost de grond in wil stampen (omgekeerd geldt trouwens ook, al zijn die personen in de meerderheid). Meestal kun je daar niets aan doen.

    Die Grote Duimzuigers hebben voor een deel gelijke en voor een groot deel ongelijk. Alles wat anderen zeggen, interesseert ze niets of minder dan niets. Of dat nu positief is of negatief. In dat opzicht hebben net als de extreem positieven een dikke plank voor de kop en lopen ze in sociaal opzicht sterk achter. Je zou ze forum-asocialen kunnen noemen.

    Voor anderen is er een voordeel: ze zijn vaak in de meerderheid en hun uithoudingsvermogen is groter dan die enkeling. Met andere woorden: hij/zij kiest op een gegeven moment het hazenpad of valt van vermoeidheid vanzelf wel om.

    In de tussentijd laten we ze uitputten en om ze lachen. Want komisch zijn ze wel, soms zelfs tragi-komisch. Maar van mij mogen ze.
  4. [verwijderd] 3 juli 2017 17:13
    Vandaag heeft KBC Securities hun koopadvies en koersdoel herhaald voor MDx.
    Zij kennen ook de cijfers en hebben ook de berekening gemaakt met alvast dezelfde conclusie... dat er heel wat goed gemaakt moet worden om aan de voorspellingen te voldoen...
    Heeft KBC er dan wel een goed oog op of is het ronduit crimineel naar hun volgers toe om toch nog een koopadvies te geven...met het risico dat wie hen volgt binnen 2 maanden zwaar int rood staat?
    Dat koersdoel handhaven ze ondertussen al een paar jaar weliswaar..
  5. [verwijderd] 3 juli 2017 17:13
    Gezien de vooruitzichten staat MDx op een belachelijke lage koers.

    Ik vind de handicap productontwikkeling en vermarkten van een product totaal verschillende onderdelen.

    MDx moet producten ontwikkelen...daar zijn ze goed in als ik zie wat er in de pipeline zit.

    Marketing en in de markt zetten van een prima product als SelectMDx moet je aan professionals over laten.

    Fijne middag / avond allemaal.

    Houdoe
  6. pardon 3 juli 2017 17:27
    3-7-2017 17:22:52

    Geen vers kapitaal voor MDxHealth nodig

    Biotechbedrijf houdt vertrouwen in outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) MDxHealth is voorlopig niet van plan vers kapitaal op te halen, aangezien de huidige kaspositie in combinatie met de stijgende omzet het biotechbedrijf uit Herstal voldoende armslag geeft. Dit zei CEO Jan Groen in een interview met ABM Financial News.

    Met een kaspositie van circa 35 miljoen dollar eind april dit jaar, en een cashburn die dit jaar "een klein beetje oploopt" ten opzichte van die van vorig jaar, kan het bedrijf uit voorlopig uitzingen. In 2016 kwam de cashburn per maand uit rond de 1,6 miljoen dollar, volgens Groen. Voor dit jaar rekent de topman op circa 1,8 miljoen dollar.

    Ook in de eerder afgegeven outlook voor dit jaar houdt het bedrijf vertrouwen, bevestigde de CEO. MDxHealth verwacht dat de omzet dit jaar met 55 tot 75 procent groeit ten opzichte van 2016, exclusief mijlpaalbetalingen en royalty's. Vorig jaar kwam de omzet nog zo'n 70 procent hoger uit rond de 30 miljoen dollar.

    De markt leek evenwel te twijfelen aan de haalbaarheid van de outlook voor dit jaar, na de recente update over de eerste vier maanden van 2017. De omzet steeg weliswaar met 128 procent tot 19,4 miljoen dollar, maar hierin zat een bedrag van circa 12 miljoen dollar afkomstig uit de verkoop van patenten aan Exact Sciences.

    CEO Jan Groen wees echter op seizoensinvloeden. "We verwachten een spurt in de tweede helft van het jaar", zei de topman, die verder aangaf dat het verkoopteam in Amerika wordt uitgebreid van 40 naar 50 mensen. Dit brengt een investering van circa 2 miljoen dollar met zich mee. "Nu is het moment om te pakken."

    Een nieuwe verkoper kost de eerste drie maanden volgens Groen geld, maar na 12 maanden zou deze investering zich volgens de CEO ruimschoots terugverdiend moeten hebben.

    Geen last van Trump

    MDxHealth timmert in Amerika aan de weg met ConfirmMDx. De test richt zich op mannen waarbij een biopsie-uitslag geen prostaatkanker liet zien, maar die de ziekte mogelijk toch hebben. Een interessante doelgroep zijn veteranen, waarbij jaarlijks zo'n 200.000 biopsies worden uitgevoerd. Daarom was het vijfjarige contract met het Department of Veterans Affairs dat in februari werd gesloten zeer belangrijk, volgens Groen.

    Naast ConfirmMDx heeft het bedrijf SelectMDx, een test die helpt bij het identificeren van mannen die mogelijk een groter risico lopen op prostaatkanker en dus baat zouden hebben bij biopsie onderzoek. Die test heeft ook buiten Amerika "gigantisch potentieel", volgens topman Groen.

    Inmiddels zijn in Amerika, naast de overeenkomsten met overheidsdiensten, zo'n 60 contracten afgesloten met verzekeraars. De nieuwe gezondheidszorgplannen van de regering Trump, die wil snijden in overheidsprogramma's als Medicaid, zullen volgens Groen "geen impact" hebben op MDxHealth.

    "De strengere regels zoals die er waren onder Obamacare, worden nu juist weer losgelaten", legde de topman uit. MDxHealth verkiest bij de marktlancering van zijn testen veelal de route om die aan te laten merken als 'laboratory developed test' in plaats van goedkeuring te vragen bij de US Food & Drug Administration. Hierdoor is het proces om producten op de markt te brengen veel korter. Onder Obamacare was het juist de bedoeling dat de route van marktgoedkeuring via de FDA veelvuldiger zou worden gebruikt. Trump laat dat weer los.

    In de toekomst meer personalized diagnostiek

    Hoewel MDxHealth zich nu nog richt op de ontwikkeling van testen binnen de aanvullende diagnostiek, hoopt het concern zich in de toekomst ook meer toe te leggen op 'personalized diagnostics', waarbij artsen bijvoorbeeld kunnen worden ondersteund met diagnostiek op het gebied van de behandeling van de patiënt.

    Op kortere termijn kijkt het bedrijf ook naar de ontwikkeling van diagnostiek op het gebied van het detecteren van nierkanker. Het bedrijf verwacht zich wel te blijven richten op testen binnen de urologische kankersoorten en niet daarbuiten. Daarin ondervindt het ook nauwelijks concurrentie, aldus Groen, terwijl het verkoopteam hier volledig op is ingericht, waardoor er ruimte voor cross selling is.

    Nu geen overnamekandidaat

    Met succesvolle producten en weinig concurrentie, zou MDxHealth een aantrekkelijke overnameprooi kunnen zijn, maar in de afgelopen 12 maanden hebben zich geen partijen gemeld. "Natuurlijk wordt je als bedrijf interessanter als je boven het maaiveld uit gaat steken", erkende Groen. Voor MDxHealth is het zaak om voor te blijven op de concurrentie. Daarbij kijkt het bedrijf zelf ook naar acquisities die aanvullend zijn. "Maar we kijken alleen naar producten die dicht tegen de markt aanzitten", aldus Groen. Volgens hem zijn overnames waarbij MDxHealth zelf nog veel investeringen moet doen, minder aantrekkelijk.

    "Maar er zijn regelmatig hoede opportuniteiten", volgens de topman, doelend op bijvoorbeeld de overname van het Nijmeegse NovioGenix in september 2015.

    Verder is een notering aan de Nasdaq, nu niet aan de orde, zei Groen. "Daar moet je toch een goede marktkapitalisatie voor hebben en er zijn genoeg voorbeelden waarbij dat is misgegaan", zei de topman, wijzend op onder meer het moeizame verloop van de Amerikaanse beursgang van Tigenix.

    "Er is een gedegen fundering nodig om dat te overwegen", volgens de topman, die er verder op wees dat de waarderingen in het algemeen wat hoger liggen bij de farmabedrijven dan bij bedrijven die zich op diagnostiek richten.

    "We zitten voorlopig goed op Euronext [Brussel]", aldus de topman, die een tweede notering op het Amsterdamse Damrak, zoals het bedrijf die vroeger ook had, niet uitsloot.

    Groen wilde beleggers in het aandeel verder vooral meegeven dat er voor het bedrijf veel groeikansen zijn aan beide kanten van de oceaan.

    "MDxHealth weet zich te positioneren in een marktsegment met veel potentie." De truc is volgens de CEO vooral om artsen te informeren over de beschikbaarheid en voordelen van de testen van het bedrijf. Onbekendheid is volgens Groen wellicht wel de grootste bedreiging voor MDxHealth, vooral in Europa waar artsen minder dan in Amerika bereid zijn om af te wijken van hun traditionele behandelmethodes en innovaties uit te proberen, hoewel de testen van de onderneming uit Herstal in staat zijn om de zorgkosten flink te verlagen.
  7. forum rang 4 DWB Happy 3 juli 2017 17:29
    quote:

    zjeeraar schreef op 3 juli 2017 17:13:

    Gezien de vooruitzichten staat MDx op een belachelijke lage koers.

    Ik vind de handicap productontwikkeling en vermarkten van een product totaal verschillende onderdelen.

    MDx moet producten ontwikkelen...daar zijn ze goed in als ik zie wat er in de pipeline zit.

    Marketing en in de markt zetten van een prima product als SelectMDx moet je aan professionals over laten.

    Fijne middag / avond allemaal.

    Houdoe
    Het zijn GEEN producten, MDxHealth verkoopt laboratorium diensten.

    Weet waarin je belegt!
  8. [verwijderd] 3 juli 2017 17:44
    quote:

    DWB Happy schreef op 3 juli 2017 17:29:

    [...]

    Het zijn GEEN producten, MDxHealth verkoopt laboratorium diensten.

    Weet waarin je belegt!
    Baseer je op feiten en zie af van Grote Duimzuigerij. Lees het interview met Groen nog een keer. Maar anderzijds wel weer grappig zo'n Grote Duimzuigerkreet...hahahaha
16.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 579 580 581 582 583 ... 803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links