Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Poeh poeh!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Machiavelli 29 juni 2017 18:15
    En dat wilt doorgaan voor een instituut?, onderdeel van een beurs genoteerd bedrijf. Tja, als Value8 wederom in gebreke blijft met zijn cijfers kan je van een Mickey Mouse forum ook niet verwachten. Leuke woorden redactie:

    "Ja, de dalende dollar, maar waarom die zakt? Misschien omdat de markten vermoeden dat de Amerikaanse economie over haar hoogtepunt heen is. Verzin anders zelf een mooie reden. We rekenen alles goed."
  2. Teleurstelling 29 juni 2017 18:54
    Het zal ons mede forumlid, die alle kinderseries uit zijn hoofd kent wel niet bevallen, maar brievenbus heeft meer dan ooit gelijk. Straks horen we weer: oh daar zijn ze weer onze Elly en Rikkert en daar zal het waarschijnlijk wel bij blijven, want zinnige uitspraken van deze vrouw zijn met de toverlantaarn te zoeken....
  3. Koning_van_Katoren 29 juni 2017 19:01
    @Kersestruik: de bedrijven waar jij het over hebt behoren tot de grootste ter wereld. Zeker bij een supermajor als Shell zijn er zoveel bewegende onderdelen, is er zo ongelooflijk veel complexiteit. Vergunningen, investeringen, geopolitieke/geografisch bepaalde spanningen, wisselkoersen, olieprijzen, speculatie, belangen van gigantische institutionele beleggers. Je zou er 4 phd's aan kunnen wijden, en dan nog zou je slechts een klein onderdeel van Shell volledig kunnen begrijpen. Verschillende banken/analisten coveren het aandeel, daar kun je veel informatie vinden. Ik denk niet dat je van IEX moet verwachten dat zij de dagelijkse prijsfluctuaties van Shell verklaren. De berichten van Nick geven de huidige trends en het sentiment wel goed weer, en kun je vluchtig doorlezen om deze in te zien.

    Waarom zou je Shell trouwens gebruiken als kortetermijn belegging? Het aandeel beweegt al decennialang grofweg tussen 20-30 euro, met soms een uitschieter naar beneden, soms naar boven.
  4. Teleurstelling 29 juni 2017 19:29
    Goede uitleg, volledig eens. Ja natuurlijk heb ik Shell en al een flink aantal jaren. Voornamelijk vanwege het dividend. Daar heeft niemand het meer over, omdat het mogelijk op losse schroeven staat. Zodra dat minder wordt neem ik afscheid en pak mogelijk nog een bescheiden winst.
    Met alles wat u noemt is het dus eigenlijk nooit te doen om een analyse te geven, maar wat mij stoort is dat als er niks aan de hand is en olie stijgt en shell ook, dan wordt het altijd als logisch verklaart, maar als het contra is hoor je nooit wat. Nogmaals dank!
  5. mok 29 juni 2017 20:12
    Ik zou niet in oliebedrijven willen beleggen. In steeds meer landen komt de nadruk steeds meer op elektrisch rijden te liggen. Een land als India bijvoorbeeld heeft het streven om in 2030 alleen nog de verkoop van elektrische auto's toe te staan. Dat lijkt nog ver weg, maar dat betekent toch een geleidelijke daling van de normale motoren, waardoor de vraag naar olie steeds lager wordt. India zal hier namelijk niet alleen in staan, ik denk dat meer landen volgen. Dat betekent een continue druk op de olieprijs en dat gaat Shell niet leuk vinden.
  6. Teleurstelling 29 juni 2017 20:17
    Jeetje mevrouw weer enorm goede en zinnige woorden. Gaat echt over de beurs. U bent altijd zo ter zake kundig.
    Excuus dat ik mij soms laatdunkend over u heb uitgelaten. Mocht er ooit in een enquette gevraagd worden wie ook tot het gilde van marktwachers toegelaten mag worden, dan zal ik zeker uw naam noemen. Ik weet werkelijk niemand met meer inzicht en scherpzinnigheid als u. Nogmaals hulde hulde.....
  7. [verwijderd] 29 juni 2017 20:23
    RDS, ik brand mijn vingers er niet aan; Heb afgelopen maand met speculatie zo'n 7 maanden divi binnen geharkt. Vroeger was het bedrijf een pijler in mijn porto vanwege divi, maar zie nu dat de koers regelmatig daalt bij stijgende olieprijs...; een lichte downtrend. Als ik nu instap voor het echte divi en het 2e kw valt tegen wegens de forse aderlating van de olieprijs; ben je zuur met de koers. En dan heb ik nog niet gevloekt in de kerk omtrent een eventueel tegenvallende dividendaankondiging. Dus ik sta voorlopig vanaf de zijlijn te koekeloeren.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links