Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Doek valt voor noodlijdende Italiaanse banken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Marco1337 25 juni 2017 23:03
    Kijk viva la france www.bankingsupervision.europa.eu/abou...

    Hier wordt het een en ander voor je uitgelegd. Misschien dat je al wel van de stresstest voor banken hebt gehoord, deze is namelijk al een aantal keer uitgelegd in het jeugdjournaal. Nu maar snel slapen want volgens mij heb je nog minstens een week school voor de vakantie begint!
  2. forum rang 4 zeurpietje 26 juni 2017 09:19
    quote:

    mok schreef op 25 juni 2017 13:00:

    [...]
    Ik heb toen juist mijn eerste aankoop gedaan, omdat veel specialisten dit een aankoopmoment vonden. Ik kocht toen Akzo voor 140 gulden. Paar maanden later heb ik deze uit frustratie verkocht voor 70 gulden. Dat was het absolute dieptepunt van het aandeel, die is in de jaren erna vele malen over de kop gegaan. Geeft wel aan dat bij koop of verkoop vele factoren mee spelen of dit wel een juiste beslissing is. Dat deze twee banken geen steun ontvangen kan juist positief zijn. Betekent dat de overheden niet altijd met een zak geld klaar staan en dat is positief voor overheidsfinanciën en dus staatsobligaties. Maar je weet het nooit. Sentiment is één van de belangrijkste drijfveren van beleggingsbeslissingen.
  3. forum rang 4 zeurpietje 26 juni 2017 09:27
    wat betreft dat sentiment ben ik het helemaal met je eens. de zgn. analisten waarvan de meeste niet verder komen dan het invullen van spreadsheets (en hiervoor een vorstelijk salaris krijgen) kunnen beter worden vervangen door psychologen. heb me vroeger vaak verbaast bij het uitvoeren van orders voor grote institutionele beleggers. wat maandag rotzooi was was dinsdag opeens een pareltje terwijl er verder niets was verandert.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2017 12:55
    Beleggers duiken op Italiaanse banken
    53 min geleden

    Op de beurs in Milaan werden Italiaanse banken maandag massaal omarmd door beleggers na het nieuws dat de regering in Rome in de bres is gesprongen om de noodlijdende Banca Popolare di Vicenza en de Veneto Banco uit de brand te helpen.

    De koers van Intesa Sanpaolo dat bereid is om voor een symbolische bedrag de twee in de problemen geraakte banken over te nemen, schoot 3,9% omhoog.

    Banco Medioplanum kreeg er 1,5% bij, terwijl Banco BPM 3,6% meer waard werd.

    Door de financiële steun van de Italiaanse refering konden de filialen van Banca Popolare di Vicenza en de Veneto Banco vandaag gewoon weer open gaan.

  5. [verwijderd] 26 juni 2017 12:59
    Een heel verkeerd signaal, de creatie van een loterij zonder nieten, banken blijven er mee wegkomen. de toekomstige risicos gaan dus stijl omhoog omdat bij uitkomen rood het balletje gewoon handmatig snel in zwart wordt gelegd, lekker hoor!

    Kijk ff bij de obligaties van die banken, nog veel meer feest.....
93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links