Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,756 24 apr 2024 13:02
  • -0,844 (-5,41%) Dagrange 14,754 - 14,986
  • 4.981.786 Gem. (3M) 11,3M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 mei 2017 16:16
    Beursblik: ABN AMRO verhoogt koersdoel ING Groep

    Modern bankmodel leidt tot sterke klantengroei.

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft donderdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 16,00 naar 16,75 euro met een ongewijzigd koopadvies, na de sterke eerstekwartaalcijfers, mede op basis van de sterke klantengroei bij ING. Dit schreven analisten van de bank donderdag in een rapport.

    De klantenaanwas bij ING bleef gestaag groeien, met 0,5 miljoen in 2014, 0,6 miljoen in 2015, 0,7 miljoen in 2016 en 150.000 in het eerste kwartaal van 2017. Dit past volgens ABN AMRO bij het moderne nieuwe bankmodel van de internationale retailbank van ING, om "een betere prijs en service te bieden aan een veel groter klantvolume".

    De grootste verrassingen waren volgens analist Cor Kluis van de bank de hogere rentebaten en fee-inkomsten in de markten waar de retailbank van ING zich als uitdager of snelgroeiende nieuwkomer positioneert, dus buiten de drie grootste markten Nederland, België en Duitsland. De fees stegen in deze internationale retailbank met 20 miljoen euro, vooral dankzij meer cross-selling. Deze groei is volgens de analist structureel.

    ING verwelkomt graag zoveel mogelijk 'primaire' klanten, die hun betaalrekening bij ING hebben lopen en daarnaast ook aanvullende producten afnemen.

    De kwartaalwinst van ING steeg ook doordat het zakelijke onderdeel Industry Lending meer deals begeleidde, wat zo'n 25 miljoen euro aan extra fees opleverde. Ook waren de voorzieningen voor oninbare leningen bijna 130 miljoen euro lager dan verwacht, door vrijvallen.

    De kapitaalbuffer sterkte aan dankzij lagere risicowegingen voor Nederlandse hypotheken en zakelijke leningen, wat analisten niet hadden voorzien. Vergeleken met eind 2015 is de gemiddelde risicoweging van leningen bij de retailbank gedaald van 42,3 tot 39,5 procent, en bij de zakenbank van 103,4 tot 87,5 procent. Kluis verhoogt daarom zijn verwachting voor de kapitaalbuffer per eind 2017 tot 14,7 procent. De mogelijke impact van strengere Basel 4-regels is dan nog niet meegeteld.

    Het aandeel ING Groep noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 15,39 euro.

    Modern bankmodel leidt tot sterke klantengroei.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 12 mei 2017 13:09
    Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING Groep

    Koersdoel naar 16,30 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 15,10 naar 16,30 euro met een ongewijzigd koopadvies.

    De analisten van de Zwitserse bank constateerden dat de bank de verwachtingen overtrof in het eerste kwartaal, ook omdat deze volgens UBS te laag was.

    In het afgelopen kwartaal waren de beter dan verwachte resultaten breedgedragen, aldus UBS. De marktvorsers wezen daarbij op de omzet, de uitgaven en voorzieningen voor slechte leningen. De hoger dan voorziene omzet was volgens UBS voornamelijk te danken aan de inkomsten uit fees en provisies.

    Het aandeel ING Groep noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 15,23 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 12 mei 2017 20:42
    'Oplichting mogelijk met papieren codes ING'

    Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 19:01 | Views: 754

    ING 17:38
    15,32 +0,02 (+0,13%)

    DEN HAAG (AFN) - Een van de manieren waarop klanten van ING geld kunnen overmaken is een stuk onveiliger dan de bank zelf zegt. Criminelen zouden in een overboeking het bedrag en rekeningnummer kunnen aanpassen, stelde de Consumentenbond vrijdag op basis van eigen onderzoek. ING is het niet eens met de bevindingen.

    De kritiek van de belangenorganisatie spitst zich toe op de papieren TAN-codes, waarmee ING-rekeninghouders hun overschrijvingen moeten verifiëren. Anders dan bij de codes via sms, die ING ook gebruikt, zijn de codes op een papieren lijst bij de klant thuis niet gekoppeld aan de specifieke overboeking.

    Volgens de Consumentenbond zouden kwaadwillenden, die het lijstje met codes weten te bemachtigen en ook nog eens in staat zijn om de besturing van iemands computer over te nemen, daarvan gebruik kunnen maken.

    Enkeling

    Veel meldingen over het probleem heeft de bond overigens niet binnengekregen, ondanks dat bijna een miljoen ING-klanten zo'n papieren lijst in de kast hebben liggen. Maar de enkeling die op deze manier slachtoffer wordt van criminelen is wel meteen zijn geld kwijt. Dit is omdat mensen geen recht meer hebben op vergoeding als ze hun wachtwoorden en codes zomaar aan derden afgeven.

    De Consumentenbond haalde een voorbeeld aan van een oudere vrouw die haar inloggegevens aan een zogenaamde Microsoft-medewerker had gegeven omdat haar computer zou zijn gehackt. Criminelen halen via de genoemde methode vervolgens 2000 euro van haar bankrekening.

    ING vindt het systeem met papieren TAN-codes wel veilig genoeg en zeker niet onveiliger dan de versie waarbij mensen via een sms'je een code toegestuurd krijgen. De bank wijst er verder op dat eigen experts voortdurend een vinger aan de pols houden om fraude vroegtijdig te ontdekken en te voorkomen.
  4. forum rang 10 voda 15 mei 2017 17:23
    'Winsten van banken gaan kelderen'

    De banken hebben zich de afgelopen jaren kranig geweerd tegen de aanhoudend lage rente, maar inmiddels is hun munitievoorraad wel zo’n beetje uitgeput. Hun winsten gaan kelderen, voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB).

    Sander van Mersbergen 15-05-17, 16:06

    Tel de winsten van de drie grote Nederlandse banken over 2016 bij elkaar op en je hebt een gerede kans dat je je in je boterham verslikt. Liefst 9 miljard euro hielden ING, ABN Amro en Rabobank samen over. Om een idee te geven: dat is meer dan de complete Nederlandse defensiebegroting. Allemaal winst.

    Maar de gouden tijden zijn binnenkort voorbij, stelt De Nederlandsche Bank in een vandaag gepubliceerd stuk. De aanhoudend lage rente zet de inkomsten steeds verder onder druk, en de mogelijkheden om aan de andere kant kosten te besparen zijn langzamerhand uitgeput. De spaarrente, die tegenwoordig rond de 0,5 procent schommelt, kan niet veel meer zakken en ook in het personeelsbestand is al volop gesneden. ,,De ruimte om vanuit kostenbesparing de winst op peil te houden is minder groot geworden”, schrijft DNB in zijn wekelijkse bulletin.

    De ruimte om vanuit kostenbesparing de winst op peil te houden is minder groot geworden

    De Nederlandsche Bank

    En dat is slecht nieuws, in de wetenschap dat aan de horizon een nieuw probleem opdoemt. Nederlandse banken zijn relatief sterk afhankelijk van hypotheken, en de marges hierop zijn een stuk lager dan een paar jaar geleden. Dat komt onder meer door de toetreding van pensioenfondsen en verzekeraars. De brutowinst op nieuwe hypotheken lag tussen 2010 en 2015 altijd tussen de 2 en 3 procent, nu is die nog maar 1,5 procent.

    Ook de verdiensten op bestaande leningen zullen dalen, verwacht DNB. De toezichthouder becijfert dat de helft van de uitstaande hypotheekleningen (samen goed voor een bedrag van 225 miljard euro) een hypotheekrente heeft van meer dan 3,5 procent. Dat is een stuk boven de huidige hypotheekrente, en zo gauw de huizenbezitters met zo’n hypotheek de kans krijgen, zullen ze hun hypotheek verlengen tegen een veel lagere rente. Van de genoemde groep krijgt de helft binnen nu en drie jaar die kans. Dat betekent dat een enorm aantal klanten de komende jaren een hypotheek krijgt die de bank veel minder oplevert.

    www.ad.nl/economie/winsten-van-banken...
  5. forum rang 10 voda 15 mei 2017 18:19
    DNB voorziet alsnog margedruk bij Nederlandse banken

    Banken nu nog relatief winstgevend.

    (ABM FN-Dow Jones) Margedruk ligt nog steeds op de loer voor Nederlandse banken, hoewel zij veel winstgevender zijn dan andere banken in het eurogebied, ondanks hun relatieve afhankelijkheid van het ongunstige lage renteklimaat. Dit stelde toezichthouder DNB in een maandag gepubliceerd bulletin.

    Nederlandse banken zijn relatief afhankelijk van rente-inkomsten, doordat er in ons land zo veel hypotheken zijn verstrekt, aldus DNB. De leningenportefeuilles leveren verhoudingsgewijs ook veel op. De netto rentebaten van de grote Nederlandse banken bedragen 0,45 procent van het balanstotaal, terwijl dat voor banken in de eurozone gemiddeld nog geen 0,3 procent is.

    Door concurrentie en de lage rente staan de marges op hypotheken echter onder druk. Dit weten Nederlandse banken momenteel te compenseren met behulp van hogere marges op bedrijfsleningen en langere looptijden. Ook hadden Nederlandse banken relatief veel ruimte om de spaarrentes te verlagen, maar nu die de nul naderen is de rek eruit.

    Andere bronnen van winstgroei waren de teruglopende kredietverliezen, die inmiddels ook het nulpunt naderen, en kostenbesparingen. Hier neemt de ruimte om de marge een impuls te geven ook af.

    De vervanging van hypotheken met relatief hoge marges door nieuwe hypotheken met lagere marges kan de winstgroei van de banken volgens DNB nu gaan drukken. Dit proces wordt versneld doordat veel mensen vervroegd aflossen op hun hypotheek, nu sparen weinig opbrengt.

    De grote banken hebben volgens de centrale bank verder last van concurrentie van pensioenfondsen en verzekeraars die bezig zijn marktaandeel op te bouwen op de Nederlandse hypothekenmarkt, waarbij ze lage marges voor lief nemen.

    De komende drie jaar lopen de vaste renteperiodes af voor zo'n 100 miljard euro aan hypotheken waarop klanten nu een rente van 3,5 procent of meer betalen. De rentemarge op de nieuwe periodes zal voor deze grote pluk hypotheken, ongeveer een kwart van het totaal bij de grote Nederlandse banken, naar verwachting van de toezichthouder lager zijn dan nu.

    De brutomarge op nieuwe hypotheken ligt momenteel rond 1,5 procent, stelde DNB. Dat is fors lager dan tussen begin 2010 en eind 2015, toen die marge nog tussen 2 en 3 procent lag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 22 mei 2017 16:10
    ING scheutig met aanmelden bij antiwitwascel - media

    Hof tikt bank op de vingers.

    (ABM FN) ING is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld voor het "lichtzinnig" doorspelen van klantengegevens aan de antiwitwascel. Dit schreef De Tijd dit weekend.

    Volgens het hof zou ING in België te snel een klant bij de antiwitwascel aangeven, en zo deze persoon linken aan witwassen of financiering van terrorisme.

    Aanleiding was een klacht van een trouwe klant van de bank, die werd aangegeven bij de antiwitwascel en wiens rekening werd bevroren. De klant pikte dit niet en spande een rechtszaak aan, waarin hij gelijk kreeg.

    ING had eerst voldoende intern onderzoek moeten doen, oordeelde het hof volgens De Tijd.

    Volgens cijfers waaraan De Tijd refereerde worden er steeds meer gevallen aangemeld bij de antiwitwascel, maar in behoorlijk wat gevallen blijkt het om loos alarm te gaan.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 22 mei 2017 16:18
    ING bezigt Roemeense ambitie

    Gepubliceerd op 22 mei 2017 om 15:02 | Views: 624

    ING 16:01
    15,07 -0,02 (-0,13%)

    BOEKAREST (AFN/BLOOMBERG) - ING wil in Roemenië tot de grootste banken van het land gaan behoren. Topman Michal Szczurek van de Roemeense tak van ING kondigde maandag tijdens een bijeenkomst in Boekarest aan met zijn activiteiten in het land tegen 2020 tot de top drie te willen behoren.

    ING wil volgens hem vooral op eigen kracht groeien in het land. Toch worden overnames niet uitgesloten, mocht er zich een ,,goede kans" daarvoor aandienen.
  8. forum rang 10 voda 25 mei 2017 15:55
    Beursblik: Goldman Sachs positiever over banken Benelux

    Koersdoelverhogingen voor ABN AMRO, ING en KBC.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is positiever geworden over de banken uit de Benelux en stelde de taxaties opwaarts bij.

    Het koersdoel voor ABN AMRO ging van 23,00 naar 24,50 euro en voor ING Groep van 16,00 naar 17,50 euro. Voor beide aandelen hanteren de analisten een Neutraal advies. Het koersdoel voor KBC Groep, dat op de kooplijst staat, ging van 75,00 naar 80,00 euro.

    Goldman Sachs constateerde na de recente kwartaalrapportages dat de banken het sterker dan verwacht deden. Gemiddeld lag de zogenoemde return on tangible equity op 11,4 procent. Dat was ruim meer dan de 9,0 procent waarop de analisten hadden gerekend. "Een solide kwartaal", oordeelde de zakenbank dan ook.

    Ingrediënten voor de meevallende prestaties afgelopen kwartaal noemden de analisten onder meer de inkomsten uit fees, lagere risicokosten en groei van de leningenportefeuille. Al met al voldoende aanleiding voor Goldman Sachs om de winstverwachting voor de banken voor dit jaar met gemiddeld 8 procent te verhogen en met 2 tot 3 procent voor de daaropvolgende twee jaar.

    Bij Goldman Sachs blijft KBC Groep de favoriet, aangezien de Belgische bank het best gepositioneerd is van alle Europese banken op het vlak van kapitaalflexibiliteit, terwijl het ook als enige bank in de Benelux over een stevig kapitaalsurplus van meer dan 3 miljard euro beschikt. De komende jaren zal de return on tangible equity van KBC volgens de analisten "superieur" zijn. Daarbij heeft de bank operationeel de wind in de rug door de aantrekkende vooruitzichten in Ierland en de recente overname in Bulgarije.

    Op een rode beurs daalde ABN AMRO donderdag 0,2 procent naar 23,48 euro, won ING Groep 0,1 procent naar 15,12 euro en steeg KBC Groep zelfs 0,4 procent naar 67,15 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:19
    Beursblik: Deutsche Bank verlaagt advies voor bankensector

    Advies naar Onderwogen.

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het advies voor de bankensector verlaagd van neutraal naar Onderwogen, omdat de afzwakkende groei in de eurozone afzwakt voor druk op de sector zal zorgen in de komende maanden.

    De analisten rekenen op 1,8 procent aan economische groei, wat aanzienlijk lager is dan de 3 procent waar de nieuwe orders in de samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone momenteel op wijzen. Als die index gaat dalen, zoals Deutsche Bank verwacht, kan dit de beurskoersen van banken raken.

    "Banken behoren tot de sectoren die het meest gevoelig zijn voor bewegingen van de inkoopmanagersindex voor de eurozone en presteren slechter dan gemiddeld als deze index daalt", aldus de analisten.

    De sector is momenteel neutraal gewaardeerd, met een korting van 20 procent op de boekwaarde, wat overeenkomt met het langetermijngemiddelde.

    In de loop van het jaar zullen de inkoopmanagersindices hun bodem bereiken, waarna Deutsche Bank weer positiever zal worden over banken, gezien de opwaartse ruimte dankzij de verwachte normalisering van het renteklimaat.

    Deutsche Bank is verder positiever over de energiesector en bouwmaterialen, na recente zwakke marktprestaties, en minder positief over technologie- en luchtvaartfondsen die het juist goed deden. Over de mijnbouwers is de bank iets minder negatief.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 31 mei 2017 16:30
    Beursblik: HSBC verlaagt advies ING naar Houden

    Koersdoel iets omhoog naar 15,20 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft zijn advies voor het aandeel ING Groep verlaagd van Kopen naar Houden, nu het goede nieuws over de bank steeds meer in de koers verwerkt is en het koersdoel weinig opwaartse ruimte meer biedt. Dit maakte de Britse bank woensdag bekend.

    Het koersdoel werd licht verhoogd van 15,00 euro naar 15,20 euro.

    Analist Robin Down blijft positief over de Nederlandse bank, met zijn goede leningengroei en langzaam oplopend rendement op de risicogewogen balans.

    Het aandeel ING is in de afgelopen drie maanden echter al met 17 procent gestegen en in het afgelopen jaar met 34 procent. De resultaten lijken daarmee in de koers verwerkt.

    Bovendien is onduidelijk hoe de markt ervoor staat en hoe ING als investering daarbij past. Als de eurozone economie verder aansterkt en de rente omhoog gaat, zijn banken uit Spanje en Italië wellicht interessanter. Als het opnieuw een valse dageraad blijkt voor Europa, dan zal ING zijn premie van 10 procent op de boekwaarde moeilijk vast kunnen houden, volgens analist Down.

    Basel IV blijft een reëel risico voor de kapitaaleisen, al zal er waarschijnlijk wat water bij de eerdere voorstellen van het Bazels Comité worden gedaan. Ook ziet HSBC een reële kans dat toezichthouder De Nederlandsche Bank de nogal ruime toeslag op de risicogewogen buffer van 3 procentpunt voor systeemrisico kan verlagen. Dit kan de impact van Basel IV op een natuurlijke wijze compenseren.

    Het aandeel ING noteerde woensdag 0,5 procent lager op 14,85 euro op een licht lagere beurs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 2 juni 2017 15:46
    ING sluit meeste kantoren Record Bank - media

    Slechts een tiende van kantoren behouden.

    (ABM FN) ING België zal slechts een vijftigtal kantoren van dochter Record Bank integreren in haar eigen netwerk. Dit schreef De Tijd vrijdag op basis van bronnen.

    Record Bank zal ruim 480 kantoren afstoten of samenvoegen met andere vestigingen van de bank.

    ING kondigde vorig jaar een grote reorganisatie aan in België, waar de komende jaren honderden kantoren zullen worden gesloten en zo'n 3.500 banen verdwijnen. Deze reorganisatie hangt samen met de toenemende digitalisering van de bancaire dienstverlening aan particulieren en het plan van ING om het Nederlandse en Belgische bankbedrijf operationeel gelijk te schakelen.

    Het aandeel ING Groep sloot donderdag 0,2 procent hoger op 14,92 euro.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 7 juni 2017 17:53
    Aandelenresearch ING goed gewaardeerd

    ABN AMRO moet koppositie afstaan.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenresearch van ING Financial Markets is de beste in de Benelux. Dit is althans de uitkomst van de Extel Awards, een onderzoek onder professionele beleggers.

    ING wist van de tweede plek in de vorige verkiezingen te stijgen naar de eerste plek. ABN AMRO Bank deed precies het tegenovergestelde. De top drie bestond verder uit KBC Securities, dat vorig jaar nog op plek vier eindigde.

    De best gewaardeerde analisten voor de Benelux waren volgens Extel Marc Zwartsenburg en Nigel van Putten van ING en Cor Kluis van ABN AMRO.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 8 juni 2017 16:23
    Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel ING

    Koersdoel naar 18,40 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 16,40 naar 18,40 euro met handhaving van het koopadvies. Dit schreef analist Maxence Le Gouvello Du Timat donderdag in een rapport.

    ING blijft bij Jefferies één van de favorieten in de Europese bankensector, samen met Credit Agricole, UniCredit en Lloyds Group.

    Volgens analist Le Gouvello Du Timat beschikt ING over een goed gediversifieerde retailtak. Daarbij liet de bank over het eerste kwartaal van dit jaar goede resultaten zien met een "verrassende" versnelling van de fee-inkomsten. Ook bij wholesale waren de prestaties afgelopen kwartaal volgens de Amerikaanse zakenbank goed.

    Op basis van de sterke prestaties in de eerste drie maanden van dit jaar verhoogde de analist zijn ramingen voor dit jaar met 11,4 procent. Voor volgend jaar gingen de taxaties van Jefferies met 7 procent omhoog en voor 2019 met 6,4 procent.

    Jefferies wees er verder op dat ING stap voor stap zijn digitale strategie uitrolt. De volgende grote stap is de uitrol van het Genoma platform in Tsjechië.

    "In onze optiek biedt ING de meeste waarde voor beleggers die zoeken naar een digitale strategie in de Europese bankensector", aldus Le Gouvello Du Timat.

    Het aandeel ING Groep sloot woensdag 1,8 procent hoger op 15,04 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 12 juni 2017 16:23
    'Bank bang voor problemen hypotheek klant'

    Gepubliceerd op 12 jun 2017 om 07:20 | Views: 5.652

    ING 16:04
    15,30 -0,23 (-1,45%)

    DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse banken zijn bang voor omvangrijke capaciteitsproblemen als ze binnenkort honderdduizenden klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief moeten gaan benaderen. Die klanten zouden volgens toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) mogelijk in de problemen komen aan het einde van de looptijd van hun hypotheek.

    De banken vrezen dat ze zoveel mankracht moeten gaan inzetten om deze klanten in actie te krijgen, dat hun hypotheekapparaat vastloopt. Dit blijkt uit een rondgang langs de vier grootste banken van het land door het Financieele Dagblad.

    Er zijn ongeveer 1,1 miljoen huishoudens met een grotendeels aflossingsvrije hypotheek. In 2031 valt de fiscale aftrekbaarheid van veel aflossingsvrije hypotheken weg.
  15. forum rang 10 voda 23 juni 2017 14:42
    Beursblik: JPMorgan Cazenove verhoogt koersdoel ING

    Koersdoel naar 17,60 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 17,20 naar 17,60 euro bij ongewijzigd Overwogen advies.

    Analist Sofie Peterzens denkt dat ING op het vlak van kredietverstrekking bovengemiddeld kan groeien. Daarnaast is het aandeel voor beleggers een defensieve waarde in het huidige lage rente klimaat.

    De koers van het aandeel ING is dit jaar ongeveer 12 procent gestegen, maar volgens de Amerikaanse zakenbank ligt een verdere stijging in het verschiet. De analist vindt de waardering niet te hoog en denkt dat de winstramingen voor ING steeds verder worden verhoogd. Ook is zij te spreken over het aantrekkelijke dividend dat de bank biedt.

    Op een iets lagere beurs noteerde het aandeel ING Groep vrijdag fractioneel hoger op 14,97 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 23 juni 2017 14:49
    Duizenden werknemers ING Belgie solliciteren op eigen baan - media

    Grootschalige reorganisatie gaande.

    (ABM FN) Zowat 2.000 werknemers van de centrale diensten van ING België moeten de komende maanden solliciteren op hun eigen job. Dit schreef De Tijd vrijdag, die daarbij sprak van "wellicht het grootste hr-project in een Belgisch bedrijf".

    In totaal wil ING in België 3.000 van de ruim 9.000 banen schrappen tussen nu en 2021.

    Werknemers die op een getroffen dienst werken en niet van plan zijn vrijwillig te vertrekken, moeten volgens de krant hun cv opstellen en een motivatiedossier indienen. Na een periode van drie maanden krijgt de werknemer te horen of hij mag blijven.

    CEO Erik Van Den Eynden van iNG België zei hierover tijdens een toespraak dat het wellicht een confronterende procedure is, maar wel de fairste voor alle werknemers, aldus De Tijd.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 26 juni 2017 16:12
    Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel ING

    Houden advies gehandhaafd.

    (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 14,00 euro naar 16,00 euro, met behoud van het Houden advies.

    Volgens analist Bart Jooris verdient de bank wel een premie op de boekwaarde, vanwege de goede vooruitzichten voor de winstgroei, maar geen grote premie, omdat ING waarschijnlijk bovengemiddeld hard geraakt zal worden door de Basel IV-regels. De analist verwacht dit jaar daarom slechts een beperkte stijging van het dividend van 0,66 naar 0,68 euro per aandeel.

    De discussie rond Basel IV lijkt vast te zitten op een verschil van mening over de kapitaalvloer. In Europa wil men een kapitaalvloer van 70 procent, terwijl de Verenigde Staten een hogere vloer van 75 procent verlangen. Een vloer van 75 procent zou de kernkapitaalratio van ING met 3 procentpunt verlagen en een vloer van 70 procent met 2,4 procentpunt, aldus Jooris. Eind vorig kwartaal was deze maatstaf 14,5 procent bij ING.

    Deze impact zal natuurlijk worden gespreid over een aantal jaren, zodat ING hierdoor niet in problemen zal komen met zijn kapitaalbuffer. Wel is er volgens Degroof Petercam een kans dat beleggers verlangen dat ING sneller voldoet aan de aangepaste kapitaaldoelstelling dan verplicht is.

    Het aandeel ING noteerde maandag 1,2 procent hoger op 15,10 euro op een groene beurs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:08
    ING verkleint belang in NN

    Belang zakt onder 10 procent

    (ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft een kleiner belang in NN Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 26 juni 2017.

    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 9,91 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 15 april van 2016 meldde ING nog een kapitaalbelang van 10,48 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:26
    Hahaha, zo stoned als een garnaal daar op het hoofdkwarter?

    'Banken stevig in cannabishandel'

    Gepubliceerd op 28 jun 2017 om 06:55 | Views: 2.094

    ABN AMRO 16:06
    22,90 -0,34 (-1,46%)

    AMSTERDAM (AFN) - Banken, bekende bedrijven, topondernemers en (semi)publieke instellingen als woningcorporaties hebben grote financiële belangen bij wietverkopende Nederlandse coffeeshops. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad en onderzoeksorganisatie Investico. Zij bekeken data van onder meer het Kadaster en de Kamer van Koophandel.

    De vier grootbanken Rabobank, ING, ABN AMRO en Volksbank hebben bijvoorbeeld 171 wietwinkels in onderpand voor 1,1 miljard euro aan hypotheekleningen aan huisbazen van cannabisshops. Een derde van de pandeigenaren van de 570 wietwinkels betaalt zo met huurpenningen uit de verkoop van softdrugs zijn bankfinanciering.
  20. forum rang 6 matad 28 juni 2017 22:44
    quote:

    voda schreef op 28 juni 2017 16:26:

    Hahaha, zo stoned als een garnaal daar op het hoofdkwarter?

    'Banken stevig in cannabishandel'

    Gepubliceerd op 28 jun 2017 om 06:55 | Views: 2.094

    ABN AMRO 16:06
    22,90 -0,34 (-1,46%)

    AMSTERDAM (AFN) - Banken, bekende bedrijven, topondernemers en (semi)publieke instellingen als woningcorporaties hebben grote financiële belangen bij wietverkopende Nederlandse coffeeshops. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad en onderzoeksorganisatie Investico. Zij bekeken data van onder meer het Kadaster en de Kamer van Koophandel.

    De vier grootbanken Rabobank, ING, ABN AMRO en Volksbank hebben bijvoorbeeld 171 wietwinkels in onderpand voor 1,1 miljard euro aan hypotheekleningen aan huisbazen van cannabisshops. Een derde van de pandeigenaren van de 570 wietwinkels betaalt zo met huurpenningen uit de verkoop van softdrugs zijn bankfinanciering.
    De Franse president had indertijd helemaal gelijk toen hij Nederland een narcostaat noemde. De gehele hypocriete Nederlandse regering viel vervolgens over hem heen.
    Kijk altijd met een beetje afgunst naar de stadstaat Singapore waar deze misdaad aantrekkende/opwekkende "bedrijfstak" geheel is uitgeroeid.

    Met vriendelijke groet.
5.541 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links