Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,880 23 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 27,660 - 28,030
  • 2.898.233 Gem. (3M) 2,1M

Ahold-Delhaize naar de 26 euro in 2017.

17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 221 222 223 224 225 ... 867 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. patrick 22 19 juni 2017 10:19
    Beursblik: overdreven koersdaling Ahold Delhaize
    KBC Securities vindt Ahold Delhaize sterk genoeg.

    (ABM FN-Dow Jones) De koersval van Ahold Delhaize vorige week in reactie op de toegenomen concurrentie in de Verenigde Staten na onder andere een grote overname door Amazon.com, is overdreven. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities maandag.

    Enkele dagen terug werd bekend dat Amazon de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market wil kopen. De deal heeft een waarde van 13,7 miljard dollar. Dit leidde tot zorgen over de toenemende concurrentie in de Verenigde Staten. De analist is evenwel van mening dat Ahold Delhaize zich prima staande kan houden in de uitdagende Amerikaanse markt, waar de onderneming twee derde van zijn omzet realiseert.

    Met de overname krijgt Amazon een specialist in gezonde voeding in handen, maar volgens analist Vandenberghe zijn de plannen van de internetreus met Whole Foods momenteel nog niet bekend. Amazon is evenwel een serieuze speler met diepe zakken, die in staat is om de sector in Amerika op te schudden. Een eventuele impact zal volgens de analist echter pas op de middellange termijn merkbaar zijn.

    Vandenberghe denkt dat de overlap tussen de activiteiten van Whole Foods en Ahold Delhaize in het noordoosten van Amerika vrij beperkt is. Ook merkte de marktvorsers op dat Whole Foods meer een niche speler is dan Ahold Delhaize, en een kleiner assortiment biedt.

    Zorgen over een toenemende concurrentie werden versterkt door uitbreidingsplannen van Lidl in het oosten van Amerika. Ook een winstwaarschuwing van Kroger woog op het sentiment. Hierover zei KBC Securities dat Lidl geen sterke staat van dienst heeft in Amerika, terwijl de problemen bij Kroger meer bedrijfsspecifiek lijken te zijn.

    Op een groende beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize maandag 0,4 procent hoger. KBC Securities heeft een koopaanbeveling op het aandeel met een koersdoel van 25,00 euro.
  2. [verwijderd] 19 juni 2017 10:27
    quote:

    Floryn schreef op 19 juni 2017 10:14:

    Cees Smit, je weet wel, schrijft dat Ahold nog wel terug kan zakken tot 12 euro.....'t is maar dat je het weet !
    Als we Cees Smit moeten geloven, dan had de wereldbeurs de laatste paar jaar al meerdere malen een total meltdown moeten hebben gehad.
    Het klimaat rondom Ahold is nog steeds rooskleurig met waarschijnlijk goede cijfers in het vooruitzicht.

    Buy the dip: www.youtube.com/watch?v=0akBdQa55b4
  3. forum rang 4 @monkeytail 19 juni 2017 10:38
    De efficiëntieslag na de fusie is allang begonnen maar heeft veel kosten met zich mee gebracht. Ik vermoed dat dit ook een reden is dat beleggers afwachten. Eerst zien, dan geloven. Ik ben als particulier minder sceptisch. Ahold is een kruidenier, die rekent alles door en is goed in organiseren. De zet van Amazon is zo slecht niet, zijn hebben er fiks wat afhaalpunten bij, maar voor Whole Foods moet ik nog zien of het iets toevoegt. AH heeft PostNL eruit gegooid als klant vanwege de lage marges. Niet voor niets. Nee, ik zie niet te veel beren op de weg, zij het dat ze in de toekomst omzet zullen verliezen aan de Duitse supermarkten Lidl en Aldi. Dat overleven ze wel, ze kennen de Amerikanen. Conclusie: op korte termijn zal Ahold positieve synergie-effecten moeten laten zien. Ik houd mijn Aholdjes in de knip en wacht de cijfers af.
  4. hap 19 juni 2017 10:48
    De koersdaling afgelopen vrijdag lijkt me ook een anomalie, veroorzaakt door een kleine trigger en versterkt door de vele hefboominstrumenten die in de markt zijn. Niet voor niets viel die samen met de optie-expiratie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het meteen weer terugstijgt. Die instrumenten maken nou eenmaal meer kapot dan je lief is. Warren Buffett noemde ze terecht "weapons of mass destruction".
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 19 juni 2017 12:14
    quote:

    Wouter139 schreef op 19 juni 2017 11:28:

    bernstein analist spreekt nu over een overname van Ahold door Kroger, nummer 4 en nummer 2 van de grootste supermarktketens in the US... dat zou alles meteen weer goedmaken :)
    Ook op eigen kracht zal de koers van Ahold wel herstellen. Een overname zou natuurlijk ook geweldig zijn. Ik heb ook wat stukken Ahold gekocht en doe even mee met een rit(je) naar boven. Buy the dips.
17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 221 222 223 224 225 ... 867 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links