Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gebruik de dip

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

316 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juni 2017 15:22
    Je verwacht voor Dow tenminste nog een dag stijging. Misschien nog en 2e. Maar je hebt geen intentie om long te gaan of zelfs niet je shorts te hedgen.....Pas onder 21200 en 2425 ga je pas comfortabeler voelen met shorts. Dus handel je tegen je eigen voorspelling in.....Waarom?

    quote:

    ttroo schreef op 17 juni 2017 13:41:

    De Dow Jones gaat maandag de 15e overdrijvingsdag in. Een zeer knappe prestatie. De S&P500 doet mee. Bij de S&P500 weigert een parameter zich over te geven. Vrijdag ging het intraday goed, maar aan het slot niet. Als de S&P500 meer dan 1 punt lager sluit op maandag dan de slotkoers op vrijdag, dan ziet het er naar uit dat de S&P500 de overdrijvingsfase gaat verlaten. Voor de Dow Jones verwacht ik minstens een 16e overdrijvingsdag en mogelijk zelfs een 17e overdrijvingsdag. Ik heb de S&P500 gezet op 2425 als grens om shorts te gaan uitbreiden. Bij de Dow Jones staat die grens op 21.200 punten. Kortom ik breid mijn shorts in de Dow Jones zeker niet uit de komende dagen.
  2. [verwijderd] 18 juni 2017 15:28
    Hoe langer je horizon. Hoe kleiner de kans op fouten. Als je je horizon op een week zet, dan kan je 52 keer per jaar fout zitten. Zet je je horizon op je jaar, dan zit je maximaal 1 keer per jaar fout. En dan is de kans groot dat na een jaar niemand het nog kan herinneren dat je een foute voorspelling hebt gedaan. En dan kan je na een jaar of paar maanden nog altijd roepen dat je "die" crash of een rally al hebt zien aankomen....

    Daarom hebben de self proclaimed beurs guru's ook altijd een horizon van tenminste 6 maanden...."Binnen nu en 6 maanden / een jaar komt de grote crash, maar eerst kunnen we nog 5 a 15% verder stijgen". Dat is een truck om altijd te hebben binnen 6 maanden of een jaar. Of het nou stijgt of daalt. Binnen een jaar heb je altijd gelijk en ja je je gelijk halen met "zie je wel....ik heb het toen al voorspeld". En na een jaar, als er niks van de voorspelling terecht is gekomen.... is iedereen het alweer vergeten.

    Samenvatting: Je geeft voorspelling short, met mogelijk eerst long. Wat ever uitkomt zegt je "zie je wel".

    F1F heeft zit spelletje al lang door en doet dit op daily basis ipv yearly....

    quote:

    subtropical schreef op 16 juni 2017 19:28:

    Welkom Royce, tip speel kort op de bal. Meesten hier zijn daghandelaren. Aan lange termijn beleggen doen we niet, en die volgen de TA toch niet.
  3. [verwijderd] 18 juni 2017 16:50
    Ik heb deze eerste column van de heer Tostrams gelezen.
    Persoonlijk ben ik van mening dat men met TA simpelweg geen lange termijn visie kan maken, als daarmee 3 tot 4 jaar bedoeld zou worden, zoals hier kennelijk het geval is omdat een 200ma in een weekgrafiek wordt gezet, er wordt dus een periode van twee jaar geëvalueerd.
    1. Kun je nu adhv die lijn beweren dat de AEX over twee jaar hoger zal staan dan de recente hoogste top, zodat de huidige dip tot koopmoment kan worden uitgeroepen? Ik denk het niet
    2. Kun je aanbevelen om nu te kopen, terwijl je niet weet of de dip op zijn laagste punt is geweest? Dat kan, maar het spelletje is toch dat je wacht tot de diepte van de dip duidelijk is, dan pas is het koopmoment.
    De mededeling dat de koersen boven de lijn zijn en de lijn ook nog oploopt. Dat komt door het algoritme waarmee elke ma wordt uitgerekend, elke ma loopt in de richting van de koersen, altijd! Over 10 weken gaat hij mogelijk draaien als de top weken geleden geweest is en als er een bear markt komt zien we die top de komende 10 jaar niet meer terug. Lieve Royce, zou je in een weekgrafiek alsjeblieft niet verder willen gaan dan een 30ma, daar heeft Stan Weinstein indertijd een zinnig systeem mee bedacht waar hij een heel boek over geschreven heeft.

    In de daggrafiek staat gelukkig een 25ma, veel zinniger lijn, lekker simplistische analyse voor de korte termijn. We zijn dus niet op het diepste punt van de dip geweest, dus zou een advies om met kopen te wachten op zijn plaats zijn geweest. Een advies om winst te nemen, als voorbereiding op het herschikken van de porto, had een paar weken geleden moeten zijn gegeven, maar toen was Royce er nog niet.

    Overigens, welkom.
  4. forum rang 6 ttroo 18 juni 2017 17:17
    Zven Cramer. Scherp! Eerst had ik een kortere horizon voor de Dow Jones. Dat wil zeggen, dat ik ze op woensdag en.of donderdag uit de overdrijvingsfase zag komen. En daarom nam ik alvast een eerste aankoop. Hedgen is natuurlijk een goed punt, ik zal er eens naar kijken. Op dit moment heb ik een kleine verlies op mijn shorts Dow Jones, over het algemeen vind ik dat prima. Liever niet natuurlijk, maar het is zeker geen ramp.

    Ik heb nog naar de weekgrafiek gekeken van de Dow Jones. En het lijkt er op dat daar een dubbele lengte aan het plaatsvinden is. Mogelijk komt de nieuwe bodem in de weekgrafiek voor de Dow Jones over 5 a 6 weken.

    Uiteraard houd ik ook mijn wig in de gaten. Als die overtuigend breekt, ga ik direct meer in de shorts. Meer toelichting over mijn wig. Ik heb een model waar 1000 fondsen worden bijgehouden. Europees en Amerikaans. Redelijk gelijk verdeeld. Ieder aandeel krijgt een score mee voor de trend die ze hebben. Een sterke trend krijgt een hoge score en een lage trend krijgt een lage score. Mijn wig vindt plaats in het aantal fondsen met een sterke trend. Deze fondsen dragen de huidige en toekomstige stijgingen van een index. In een index wordt met gewicht gewerkt. Dat doe ik niet. Dus het loopt net niet parallel met de index, maar het voldoet prima. Want het waren niet alleen maar de FANG aandelen die sterk lagen. De hele Nasdaq lag er sterk bij. Het sterke aantal fondsen is laag bij negatieve beurzen en worden hoger wanneer de beurzen hoog zijn.

    Op 4 september 2015 werd de bodem gezet, welke iets lager was dan de bodem op 17 oktober 2014. Vervolgens werd er een hoger bodem genoteerd op 15 januari 2016 en op 12 februari 2016. Ik tel deze 2 hogere bodems niet mee, omdat ik een minimaal verschil eis voor een hogere bodem. De 1e hogere bodem die aan mijn minimale verschil voldeed was op 24 juni 2016. Niet veel later werd de driehoek geactiveerd, namelijk op 29 juli 2016. Op 4 november 2016 werd een duidelijk twee bodem gemaakt. De derde bodem werd gezet op 19 mei 2017. Heel stiekem werd vorige week vrijdag een lagere bodem gezet dan op 19 mei 2017. Maar die kan ik ook niet mee tellen. Die voldoet ook niet aan de minimale eis.

    Om verder in te gaan op de dalende toppen lijn in mijn wig. Op 13 januari 2017 werd een lagere top gevormd. En een derde lagere top werd gezet op 12 mei 2017. Kortom de beurzen in Amerika en Europa komen steeds meer op een belangrijk beslissingsmoment terecht. Op dit moment overleven de Long Ones met hangen en wurgen. Maar dat doen ze al vijf weken. Geven ze de komende beursweek eindelijk op?
316 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links