Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: actie!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 14:05 Winsthalvering bij Randstad
  2. 09:00 Een interessante nieuwkomer: CVC Capital Partners
  3. 22 apr 'Reality check' nodig in energietransitie, vindt JPMorgan Chase

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 11 juni 2017 13:20
    Wat een toewijding, posten op de zondagochtend...

    Misschien een idee om mee te gaan schijven aan het IEXLiveblog? Daar wordt zo weinig gepost dat je het echt met goed fatsoen geen liveblog kunt noemen. Volgens mij kun jij dat beter! Geeft misschien ook meer bestaanszekerheid. Guru is geen beschermd beroep ;-)

    Overigens best wel griezelig, met zo'n machtige maar onethische partij als GS die ongegeneerd aan de touwtjes van de beurs trekt. Dit stond gewoon in de FT, maar het meeste wat zich afspeelt wordt zorgvuldig uit de publiciteit gehouden volgens mij.

    Het is geen toeval dat hoe actiever een kleine belegger is hoe meer hij (meestal hij dus) underperformt. Je wordt continu op het verkeerde been gezet. BeLikeWatahh gaf hier een mooi linkje over een vorig advies van GS: www.iex.nl/Forum/Post/10091117.aspx
  2. [verwijderd] 11 juni 2017 14:33
    Nick heeft lang geleden ook al eens gewaarschuwd voor adviezen van vooral Amerikaanse zakenbanken, die zouden nogal eens het eigen belang dienen. Daarnaast heb ik zelf ook al eens gezien dat er eerst een melding komt dat bv Goldman een belang in een bedrijf vergroot, en een dag later weer verkleint. Dat is natuurlijk niet verboden, maar dat zet zeker wel aan het denken. Ik vind gs niet erg betrouwbaar vanwege de belangenverstrengeling, maar ze hebben kennelijk toch aardig wat invloed op sentiment.
  3. [verwijderd] 12 juni 2017 00:25
    @BeursJunkie
    Het is nog veel erger dan je zegt/denkt over eigenbelang van banken.
    Zij hebben maar één doel. Zoveel mogelijk €€€€ van ons "Muppets" in hun zakken te laten vloeien. Daarbij is alles wat je kan bedenken aan immoraliteit al eens langsgekomen. Vlak na de ineenstorting van Lehman verschenen er enkele insider boeken vanuit de Londense City.
    En de films, we hebben ze toch allemaal gezien; Wolf of Wallstreet, Wallstreet, Moneyball, Margin Call.
    Dus zulke berichten zoals van GS kan je misschien wel goed gebruiken wanneer je dit weet. Ze zullen denk ik niet massaal long zitten in deze besproken FANG en andere tech :)
    It's a jungle out there, be careful
  4. [verwijderd] 12 juni 2017 02:25
    nou rapportje van goldman niet gelezen. geen enkele behoefte aan. maar als simpele reaguurder vraag ik mij wel af. heb je niet bij goldman, net zoals bij andere banken, verschillende afdelingen die eigen analyses, en andere inzichten, met mogelijke conflicterende waarheden de wereld in slingeren?

  5. Rayman007 12 juni 2017 09:40
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 11 juni 2017 13:20:

    Het is geen toeval dat hoe actiever een kleine belegger is hoe meer hij (meestal hij dus) underperformt.
    Dat is zeker geen toeval. Je kunt je zelfs afvragen of dat alleen voor de kleine belegger geldt of voor beleggen in het algemeen (actief versus passief).
    Overigens geloof ik dat het grootste deel van de underperformace van de actieve kleine belegger wordt verklaard door behavioural finance en tranactiekosten.
  6. Rayman007 12 juni 2017 12:09
    quote:

    Kersestruik schreef op 12 juni 2017 11:02:

    Het gaat mij om het manipulatieve, mafkees. Dat heb je nog steeds niet door. Shell,is een voorbeeld, maar zo zijn er zovele. GS wordt hier te kijk gezet en dat is maar goed ook. Onze analisten hebben het hier nooit over, dat is onze grief.
    Wie denkt dat Shell op dagbasis wordt gemanipuleerd is een idioot.
  7. Martin-Jan Crum 12 juni 2017 20:07
    @ Bart Meerdink

    Ik heb uw voorstel op tafel gelegd, maar kreeg daar de handen niet voor op elkaar vrees ik ;-)
    daarbij moet ik u nogmaals teleurstellen: ik ben verre van een 'Guru' maar slechts een eenvoudige fundamentele analist. of dat een beschermd beroep is, daar heb ik eerlijk gezegd nooit naspeuring op gedaan.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links