Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 17 apr 2024 17:39
  • -0,320 (-1,16%) Dagrange 27,160 - 27,680
  • 104.556 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos juni 2017

3.228 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 162 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2017 22:14
    Betreft van mij hier op IEX-forum nooit en te nimmer een reactie om gelijk te willen krijgen.

    Probeer vooral de kansen te benadrukken.
    Heb altijd benadrukt dat we een goede groep mensen bij elkaar hebben.

    Dit is op nieuwjaarsborrels en E-mail contact Galapagos altijd bevestigd.

    Ik ben nu wat actiever omdat dit m.i. cruciale periode is voor ziekte-domeinen Galapagos behoudens Filgotinib.

    Het is tijd voor de grote opwaartse beweging.
    CEO al sprekend danwel corresponderend met media gaat het komende weken groots zijn.
  2. Geneve 9 juni 2017 22:20
    quote:

    pe26 schreef op 9 juni 2017 22:14:

    Betreft van mij hier op IEX-forum nooit en te nimmer een reactie om gelijk te willen krijgen.

    Probeer vooral de kansen te benadrukken.
    Heb altijd benadrukt dat we een goede groep mensen bij elkaar hebben.

    Dit is op nieuwjaarsborrels en E-mail contact Galapagos altijd bevestigd.

    Ik ben nu wat actiever omdat dit m.i. cruciale periode is voor ziekte-domeinen Galapagos behoudens Filgotinib.

    Nu is het tijd voor de grote opwaartse beweging.

    En dat doe je goed pe26,thnx daarvoor
    ik heb uiteraard alle vertrouwen in GLPG mngmnt en toekomst en ik heb geen inzicht in de afwegingen die ze moeten maken.
    Maar zo op het oog was de aandelenuitgifte ook een gift voor shorters die daar handig gebruik van hebben gemaakt (denk ik) en daarnaast wilde ik aangeven dat het hebben van veel cash ook een risico kan zijn...
    Mvg
  3. I have a dream 9 juni 2017 22:27
    quote:

    pe26 schreef op 9 juni 2017 22:14:

    Betreft van mij hier op IEX-forum nooit en te nimmer een reactie om gelijk te willen krijgen.

    Probeer vooral de kansen te benadrukken.
    Heb altijd benadrukt dat we een goede groep mensen bij elkaar hebben.

    Dit is op nieuwjaarsborrels en E-mail contact Galapagos altijd bevestigd.

    Ik ben nu wat actiever omdat dit m.i. cruciale periode is voor ziekte-domeinen Galapagos behoudens Filgotinib.

    Het is tijd voor de grote opwaartse beweging.
    CEO al sprekend danwel corresponderend met media gaat het komende weken groots zijn.
    Zou mooi zijn, ik duim mee en heb het volste vertrouwen in een mooie toekomst voor GLPG. En inderdaad, met uitzondering van sommige posters is over het algemeen het niveau extreem hoog en uniek.
  4. forum rang 10 voda 9 juni 2017 22:35
    Beursupdate: AEX op Wall Street

    ASML sterkste daler.

    (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag vijf van de negen AEX-genoteerde fondsen hoger gesloten ten opzichte van het slot in Amsterdam. ASML was de sterkste daler, Galapagos de sterkste stijger.

    Aegon (+0,16%)
    ArcelorMittal (-0,26%)
    ASML (-3,14%)
    Galapagos (+1,18%)
    ING Groep (+0,36%)
    Philips (+0,29%)
    RELX (-0,64%)
    Royal Dutch Shell (+0,40%)
    Unilever (-0,24%)

    Euro/dollar: 1,1197

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 527,30 punten, zijn geëindigd op 526,98 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. [verwijderd] 9 juni 2017 22:59
    quote:

    voda schreef op 9 juni 2017 21:36:

    Even een mede deling, van huiselijke aard
    Bij mij zit de stofzuigerslang met plakband vast. En ik moet een nieuwe batterij in mijn dochters fiets achterlicht doen. Tja drukke periode, maar wees niet bevreesd. Ik blijf posten als de situatie daarom vraagt......
  6. twinkletown 9 juni 2017 23:09
    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft afgelopen week aardig aan beurswaarde moeten inleveren, nadat concurrent AbbVie met het reumamiddel Upadacitinib alle vooropgestelde einddoelen behaalde in een Fase 3 studie, waardoor de farmareus dichterbij een marktlancering komt van het middel.

    Met de resultaten neemt AbbVie een voorsprong op het Belgisch-Nederlandse concern, dat deze laatste testen met het eigen middel Filgotinib nog moet afronden. Beide bedrijven testen hun middelen ook als behandelingen voor andere ziektes, zoals de darmziekte van Crohn.

    En dat terwijl de twee partijen twee jaar geleden nog samenwerkten aan de ontwikkeling van de potentiële reumabehandeling van Galapagos en alom werd verwacht dat AbbVie de optie om Filgotinib over te nemen en zelf op de markt te brengen, zou uitoefenen.

    Dat gebeurde verrassend genoeg niet, hoewel Galapagos zelf niet rouwig was om de verbroken samenwerking. CEO Onno van de Stolpe was destijds vooral opgelucht dat AbbVie de stekker eruit trok. Overigens werken de twee bedrijven nog wel samen in het ontwikkelen van behandelingen tegen taaislijmziekte.

    Dat AbbVie Galapagos nu qua tijdspad aftroeft met Upadacitinib, is niet zo gek. Het middel ging eerder de derde onderzoeksfase in. En of het middel beter is dan Filgotinib omdat het nu al aan de gestelde doelen voldoet? Ook dat is glazen bol kijken.

    Koersreactie overdreven

    De koersreactie deze week was dus mogelijk overdreven. Dat vond ook analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities. Zij wees erop dat vooralsnog geen signalen zijn dat de goede testresultaten afbreuk doen aan de potentie van het soortgelijke medicijn dat Galapagos ontwikkelt.

    Cauwenberghs prees het medicijn van Galapagos om het "indrukwekkende veiligheidsprofiel", zeker in het licht van eerdere twijfels over JAK-inhibitors en de "veelbelovende" resultaten uit een Fase 2 studie.

    Hoewel AbbVie de kaarten dicht tegen de borst houdt, is er volgens de analist nog geen reden om aan te nemen dat Filgotinib minder relevant is geworden door de testresultaten van AbbVie. Pas aan het einde van de rit moet blijken welke partij het grootste marktaandeel zal veroveren, aldus Cauwenberghs, die een koopaanbeveling heeft op Galapagos met een koersdoel van 80,00 euro.

    Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam zitten er veel particuliere beleggers in het aandeel Galapagos. De marktanalist vraagt zich af of beleggers volledig op de hoogte zijn van hoe het bedrijf in elkaar zit en welke impact de positieve testresultaten van AbbVie daadwerkelijk hebben op Galapagos. De flinke koersreactie doet vermoeden dat dit niet helemaal het geval is, aldus Van Zeijl.

    "Ondanks dat het aandeel een beurslieveling is, blijft Galapagos moeilijk te beoordelen", aldus de marktvorser. "Het biotechbedrijf heeft een sterke kaspositie en kan gemakkelijk tien jaar vooruit", aldus van Zeijl. De kaspositie van Galapagos staat ruim boven een miljard euro en het bedrijf is volgens eigen zeggen "goed gepositioneerd" om de strategie in de komende jaren uit te voeren.

    Van Zeijl wees erop dat Galapagos ook daadwerkelijk een product maakt, waardoor er inkomsten zijn. "Zodoende valt af te vragen of de recente koersafstraffing door het nieuws van AbbVie wel zo terecht is", aldus Van Zeijl.

    Aandeel heeft potentie

    En potentie voor het aandeel om verder te stijgen is er, bewees een recent analistenrapport van Citi Research, dat in mei startte het aandeel te volgen met een koopaabeveling en een koersdoel 110,00 euro.

    Analist Nick Nieland noemde Galapagos een "uniek biotechbedrijf met significante kansen in auto-immuun en taaislijmziekte". Volgens de marktvorser kunnen de drie potentiële blockbusters van Galapagos, namelijk de behandelingen voor Crohn, taaislijmziekte en reuma, het aandeel zelfs tot boven de 200,00 euro brengen.

    Dat zit er voorlopig nog niet in. Hoewel het aandeel eerder dit jaar nog nieuwe recordstanden bereikte, met een piek van bijna 90,00 euro, prijkte er vrijdag een koers van 69,81 euro op de borden, wat op weekbasis een verlies betekende van 8,2 procent.

    Door: ABM Financial News
  7. [verwijderd] 10 juni 2017 11:09
    Het geheel vandaag in de krant (hier Galapagos)
    Ik zet het gehele artikel in ander draadje ...ook Ablynx ;-)

    Galapagos

    Galapagos bezit met voorsprong de stevigste schatkist van de Belgische biotech. In april haalde het bedrijf nog 364 miljoen dollar (323 miljoen euro) op via zijn notering op Nasdaq, tegen 90 dollar per aandeel (79,80 euro). Niet dat Galapagos het geld nodig had, want topman Onno Van de Stolpe en zijn team beschikten voordien al over een reserve van 1 miljard euro. Galapagos maakte slim gebruik van zijn opgelopen beurskoers om bij te tanken.
    De vette spaarboek geeft Galapagos een betere machtspositie om met partners te onderhandelen, terwijl er geld is om lopende onderzoeken te financieren en nieuwe op te starten. Maar ook overnames kunnen. Dit jaar verbruikt Galapagos naar eigen schatting 135 à 155 miljoen euro.
    6 miljard
    Het verkooppotentieel volgens analisten van het middel filgotinib van Galapagos.
    Volgende week neemt Galapagos deel aan een reumacongres in Madrid. Daar stelt het bedrijf zeven resultaten voor van filgotinib, het nieuwste reumamiddel waaraan Gilead Sciences meewerkt. Sommige analisten schatten het verkooppotentieel van filgotinib op 6 miljard dollar per jaar. Er lopen niet alleen studies naar de werking van het middel tegen reuma, maar ook tegen de ziekte van Crohn (darmziekte) en dikkedarmontsteking.
  8. [verwijderd] 10 juni 2017 13:23
    reactie op artikel geplaatst door Twinkletown:

    Plots zeggen de analisten dat de daling ingegeven is door de resultaten die Abvvie bracht.
    De daling was al langer bezig: ze is ingezet door de kapitaalverhoging en na de resultaten van Abvvie lijkt de koers zelfs te stabiliseren (laat ons hopen)
    Als de daling echt ingegeven is door de resultaten dan is mijn conclusie dat een grote partij met voorkennis aan de slag is geweest!
    Ben benieuwd naar de meldingen van verschuivingen in het aandeelhouderschap!
  9. Beurskingpin 10 juni 2017 13:43
    quote:

    Cajoeber schreef op 10 juni 2017 13:23:

    reactie op artikel geplaatst door Twinkletown:

    Plots zeggen de analisten dat de daling ingegeven is door de resultaten die Abvvie bracht.
    De daling was al langer bezig: ze is ingezet door de kapitaalverhoging en na de resultaten van Abvvie lijkt de koers zelfs te stabiliseren (laat ons hopen)
    Als de daling echt ingegeven is door de resultaten dan is mijn conclusie dat een grote partij met voorkennis aan de slag is geweest!
    Ben benieuwd naar de meldingen van verschuivingen in het aandeelhouderschap!
    Welke voorkennis?! We wisten al dat abt494 molecule van abbvie ongeveer even goed was als filgotinib en dat filgotinib waarschijnlijk betere veiligheidsscores heeft. Dus dit noemen ze dan een reden zoeken om de koers te drukken. Maar eigelijk hadden de shorters en de grote jongens gewoon zin om wat particulieren uit te roken. Niet meer niet minder.
  10. internaut 10 juni 2017 13:55
    Je heb de tijd gelezen zie ik.
    Uiteraard is info verzamelen super.
    Doch die mogelijk 6 Miljard hebben nog een grote weg af te leggen. Remember USB!

    Maar inderdaad Galapagos heeft zeker veel potentieel. Alleen kent spijtig genoeg niemand de bodemkoers van een aandeel.

    Gaan we b.v. nog een algemene correctie meemaken deze zomer?
  11. kampie 10 juni 2017 14:19
    quote:

    Beurskingpin schreef op 10 juni 2017 13:43:

    [...]

    Welke voorkennis?! We wisten al dat abt494 molecule van abbvie ongeveer even goed was als filgotinib en dat filgotinib waarschijnlijk betere veiligheidsscores heeft. Dus dit noemen ze dan een reden zoeken om de koers te drukken. Maar eigelijk hadden de shorters en de grote jongens gewoon zin om wat particulieren uit te roken. Niet meer niet minder.
    Ook mij lijkt het toe dat de shorters voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de daling van de laatste tijd. Kiik naar Oxfort A.M. die begin Mei zijn shortpositie gaat opbouwen tot zo'n 2% . De koers stond toen nog op € 82.Zij zullen met grote voldoening naar de daling kijken. Het heeft hen miljoenen opgebracht.
  12. forum rang 10 rationeel 10 juni 2017 14:19
    quote:

    Beurskingpin schreef op 10 juni 2017 13:43:

    [...]

    Welke voorkennis?! We wisten al dat abt494 molecule van abbvie ongeveer even goed was als filgotinib en dat filgotinib waarschijnlijk betere veiligheidsscores heeft. Dus dit noemen ze dan een reden zoeken om de koers te drukken. Maar eigelijk hadden de shorters en de grote jongens gewoon zin om wat particulieren uit te roken. Niet meer niet minder.
    Het aandeel stond technisch over bought.
  13. [verwijderd] 10 juni 2017 14:21
    Deze analisten schrijven dat de daling te wijten is aan de cijfers van ABT-494.
    Indien dit klopt (heb er zelf grote twijfels bij) en je ziet dat de daling zich vooral vóór de publicatie ontplooide dan lijkt het toch dat iemand met zicht op die resultaten aan het werk is geweest?
    Als je kijkt naar de aanzienlijke daling en met welk volume dit gepaard ging dan zijn het niet enkel die kleine particuliere beleggers zoals Van Zeijl lijkt te suggereren, no way.

    We tasten momenteel allemaal in het duister, toch ben ik benieuwd naar eventuele verschuivingen bij de grote aandeelhouders.

    Over de cijfers: we vermoedden idd dat deze cijfers niet slecht zouden zijn, alleen had ik ze niet zo snel verwacht. Abvvie heeft de reumamarkt onder controle en maakt met ABT-494 kans om hier een vervolg aan te breien. Laat ons hopen dat ze steken laten vallen met het veiligheidsprofiel.

    Prettig weekend allen
  14. [verwijderd] 10 juni 2017 14:26
    De koers van een aandeel fluctueert. Dat heeft niks te maken met shorters of conspiracy ideeen. Shorters kunnen hoogstens een extra zetje geven, zoals longers een extra zetje de andere kant op kunnen geven.

    Maar in Gala zit maar weinig short, en volgens mij zijn er de afgelopen maanden maar weinig meldingen geweest.

    Ik denk dat we er niet teveel snode plannen achter moeten zien. De koers is eerst heel hard omhoog gegaan, daarna zijn veel mensen winst gaan nemen. De emissie, de warrants, en de verkoop van Onno en de afwezigheid van nieuws hebben daarin allemaal meegespeeld. Daarna kwamen er wat paniek verkopen bij, en dan kan je na zo'n hoge vlucht diep gaan.

    En nu hebben we een natuurlijke bodem bereikt, 68,84 is 3x aangetikt, daarna 3x hoger gesloten. Als er niks geks gebeurd is dit de bodem, en gaan we nu weer stijgen. Ook dat heeft niks met overnamekandidaten of andere grote partijen te maken, maar gewoon met de natuurlijke verloop van een volatiel aandeel.
  15. Dar-win 10 juni 2017 15:00
    quote:

    kampie schreef op 10 juni 2017 14:19:

    [...]

    Ook mij lijkt het toe dat de shorters voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de daling van de laatste tijd. Kiik naar Oxfort A.M. die begin Mei zijn shortpositie gaat opbouwen tot zo'n 2% . De koers stond toen nog op € 82.Zij zullen met grote voldoening naar de daling kijken. Het heeft hen miljoenen opgebracht.
    Geen idee waar je 2% shortpositie-opbouw van Oxford vandaan hebt gehaald. (Graag evt. bron zodat ik mijn overzicht kan aanpassen).
    Volgens mij zijn/waren er 4 partijen (zie shortsell.nl) die samen ongeveer 2 % short zitten, en dit zijn de posities in % van vóór de jongste emissie:
    19-5-2017 (geschat aantal 235.906) 0,51 Oxford Asset Management GB
    25-4-2017 (geschat aantal 234.132) 0,50 Millennium Int. Manag. LP US
    24-3-2017 (geschat aantal 212.778) 0,46 WorldQuant LLC US
    12-3-2017 (geschat aantal 212.778) 0,46 AHL Partners LLP GB

    Als we uitgaan van 50.815.648 (na laatste emissie) uitstaande aandelen totaal short 1,76%. Snap zelf niet dat er nog geen meldingen zijn (zowel bij AFM als shortsell.nl) dat ze weer onder de 0,5 % zijn gekomen, maar dat komt wellicht nog.

    Deze 4 laten nauwelijks relevante wijzigingen zien het laatste half jaar. Soms zitten/zaten ze net boven, soms net onder de 0,5 %. Het lijkt me eerder dat ze posities af en toe licht wijzigen eerder doen voor 'naamsbekendheid' dan dat ze echt zware wijzigingen in hun positie doorvoeren.
    JMO; groeten Dar-win


  16. kampie 10 juni 2017 16:50
    Lijstje shorters;
    AHI Partners 0,46%
    Marshall Wace 0,49%
    MIM 0,70%
    MIM 0,50%
    Oxford AM 0,51%
    World Quant 0,46%
    Dit is al ruim 3% of te wel meer dan 1,5 miljoen aandelen. Hoeveel er op de Nasdaq aan het werk zijn weet ik niet.Het zullen er ongetwijfeld wel enkele 100.000 den zijn.De kracht van deze shortinstellingen mogen we niet onderschatten.
3.228 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 162 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links