Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,590 25 apr 2024 13:30
  • -0,050 (-0,21%) Dagrange 23,500 - 23,690
  • 715.660 Gem. (3M) 2,5M

Juni 2017 Arcelor Mittal

5.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kogovus 6 juni 2017 14:20
    quote:

    Riskybusiness schreef op 6 juni 2017 14:10:

    [...]

    Ben het geheel eens met Kogovus.

    Ik had al meer dan genoeg van AM, maar besloot voor de kwartaalcijfers -ondanks het AM-verbod dat ik mezelf had opgelegd- toch nog kort in te stappen. Vervolgens werden we genept door shorters, al of niet geinspireerd door Mr Mittal himself. Computers zorgden die dag voor een prachtig georchestreerd verlies, zodat je de hand steeds weer van de sell-knop weghaalde. Wel fascinerend. Daarna ging het langzaam verder bergafwaarts met AM. Steeds dacht ik dat het weer goed zou komen, dus blijf je zitten.

    Het lijkt voor de koers vrijwel alleen om de IO prijzen te gaan en de positieve ontwikkelingen bij AM leveren niets op. Alle fantastische analyses van Scalino, TKB en anderen zijn helaas vooral achtergrondinformatie.
    Al het negatieve over AM wordt consequent aangegrepen om de koers lager te zetten. Ilva-overname is op korte termijn volgens mij dan ook geen verbetering, maar wordt synoniem voor nieuwe schulden bij straks stagnerende inkomsten, ook al is dat feitelijk onzin.

    De overname van Ilva wordt geheel genegeerd door de markt en de daling vandaag gaat gewoon weer gelijk op met de IO prijsdalingen.

    Het lijkt er niet op dat het IO-aanbod snel zal afnemen en dat is toch de driver die we nodig hebben. Net als bij olie het geval is leidt prijsverhoging weer tot meer produktie. Schiet dus niet op zo, denk ik.

    Mijn maximale verlieslimiet is al overschreden. Ik heb Ilva afgewacht, maar het nieuws leverde niets op, zoals ik al vreesde. Ik wacht nog even de US-opening af en als we verder naar het zuiden gaan stap ik uit. Alle winst van vorig jaar en meer kwijt, maar ja, eigen schuld als je je niet aan je AM-verbod houdt. Nou ja, Miniature -die opmerkelijk goed is in intuitief beleggen of veel mazzel heeft gehad- heeft er weer wat geld bij en kan nu op onze kosten naar de cursus Effectief Communiceren.
    Mooi verwoord, bij mij een dergelijk verloop en daardoor zeer herkenbaar. Niet verkopen omdat je niet verwacht wat je voor je ogen ziet gebeuren. Vandaag overigens weer, geloof het nog steeds niet. En het laatste van je post slaat de spijker op zijn kop, ik hoop dat hij / zij het leest want ik heb geen hekel aan hem / haar, kan ook niet ken hem / haar niet persoonlijk alleen van de manier waarop hij / zij zich manifesteert krijg ik uitslag en onophoudelijke jeuk aanvallen, kortom; ervaring als niet prettig ontvangen.

  2. [verwijderd] 6 juni 2017 14:46
    quote:

    Kogovus schreef op 6 juni 2017 14:09:

    Elk keer als ik denk, ik flikker ze eruit, hersteld de beurs weer wat om daarna weer terug te vallen naar het moment waarop ik dacht.........
    Heeeeeeeel herkenbaar!

    Elke keer denk je dat 'nu' verkopen dom is omdat de koers net al een klap heeft gehad.
    Bij herstel denk je, dat de laatste dip de bodem wel zal zijn geweest, dus met 'nu' verkopen loop je verder koersherstel mis.
    Daarna daalt de koers weer en verwijt je jezelf dat je te hebberig was / te verliefd of te vol van vertrouwen en baal je dat je niet even bent uitgestapt.

    Gisteren eindelijk aangedurfd uit te stappen op 18,70.
    Vanochtend op 18,25 weer alles teruggekocht. (Voelt als 45 cent winst).

    En nu toch weer twijfel.
    Enerzijds verwacht(e) ik herstel van daling sinds vrijdag vanaf 19,60.
    Anderzijds verwacht ik algehele beurscorrectie die AM zal meesleuren.

    En mijn gevoel zegt: het maakt niet uit of ik nu besluit AM toch maar weer even te verkopen of niet.
    Verkoop ik, dan stijgt de koers en verkoop ik niet (en dat laatste ga ik doen) dan daalt AM verder tot onder de 18 euro.
    Tsja.
  3. snuf 14 6 juni 2017 14:48
    quote:

    Kogovus schreef op 6 juni 2017 14:20:

    [...]
    Mooi verwoord, bij mij een dergelijk verloop en daardoor zeer herkenbaar. Niet verkopen omdat je niet verwacht wat je voor je ogen ziet gebeuren. Vandaag overigens weer, geloof het nog steeds niet. En het laatste van je post slaat de spijker op zijn kop, ik hoop dat hij / zij het leest want ik heb geen hekel aan hem / haar, kan ook niet ken hem / haar niet persoonlijk alleen van de manier waarop hij / zij zich manifesteert krijg ik uitslag en onophoudelijke jeuk aanvallen, kortom; ervaring als niet prettig ontvangen.
    jeuk aanvallen , daar hebben Mittal believers de laatste dagen wel vaker last van denk ik. Wees toch verstandig en stap uit in ieder geval tot de expiratie datum bereikt is. (Misschien staan we dan wel al op 15 of lager zelfs.
  4. [verwijderd] 6 juni 2017 14:49
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 juni 2017 10:51:

    [...]

    Meer dan 5% zit short......5 tot 6 keer het dagvolume......die gaan ooit weer kopen.

    De door diverse analisten beloofde aanjager voor de koers "ILVA" heeft voorlopig nog niets gebracht (behalve teleurstelling), dus dan de IO prijzen 1 keer aub met 3% tot 5% omhoog --------Simpel as that!

    Het short register staat op 0% bij ArcelorMittal, en zelfs wanneer we uitgaan van de laatste meldingen dan zien we een percentage van slechts 4,22% (laatste melding is van bijna 3 maanden terug, ArcelorMittal stond toen bijna op het hoogste punt, omgerekend op 24,41 euro).

    shortsell.nl/short/ArcelorMittal/90/a...

    Historisch bezien is het percentage shorters nu dus juist erg laag, en technisch bezien eigenlijk te verwaarlozen... beetje vreemd om mensen hier nu wijs te willen maken met de suggestie 'die gaan ooit weer kopen', want na 3 maanden weten we eigenlijk totaal niet meer hoe groot die groep werkelijk nog is.
  5. forum rang 4 Kogovus 6 juni 2017 14:50
    quote:

    snuf 14 schreef op 6 juni 2017 14:48:

    [...]
    jeuk aanvallen , daar hebben Mittal believers de laatste dagen wel vaker last van denk ik. Wees toch verstandig en stap uit in ieder geval tot de expiratie datum bereikt is. (Misschien staan we dan wel al op 15 of lager zelfs.
    Van Miniature Snuf, van Miniature.
  6. Peter Markus 6 juni 2017 14:54
    Tukker51
    Ook voor mij heel herkenbaar.
    Dat denk ik ook al weken.
    Heb al die tijd niets gedaan en me zonder verzet laten scheren.
    Ik denk nu laat maar verder zakken die handel en ik zal bij 16.50 al mijn spaargeld aanwenden om mijn AM aandelen meer dan te verdubbelen.
    Er is dan een relatief kleine stijging nodig om weer in de winst te staan.
    Nu durf ik dat niet aan met die alsmaar lagere koersdoelen.
    Het vertrouwen in dit aandeel wordt langzaam maar zeker weggebeukt.
    Gelukkig ben ik geestelijk sterk genoeg om deze klappen te blijven incasseren met de wetenschap dat het allemaal goed komt.
    Groet PM
  7. [verwijderd] 6 juni 2017 15:04
    IJzererts kost inmiddels minder dan 55 dollar en ArcelorMittal voelt de pijn

    ArcelorMittal zakt weer eens weg op het moment dat de ijzerertsprijs het ook moeilijk heeft. Het aandeel verliest dinsdag ruim 2 procent.

    Door Leon Brandsema

    Het begint zo langzamerhand een herhaling van zetten te worden, maar de correlatie tussen de koers van staalproducent ArcelorMittal en die van de ijzerertsprijs is zo opvallend dat we er niet omheen kunnen. IJzererts, de grondstof waarvan onder meer staal wordt gemaakt, daalt voor de negende dag op rij.
    Zo kost ijzererts inmiddels nog minder dan 55 dollar en dat is een flinke koersval sinds 1 april, het begin van het tweede kwartaal. Toen stond de koers nog tegen de 80 dollar. Sindsdien is die dus met zo'n 30 procent gedaald.
    Voor ArcelorMittal is de ijzerertsprijs heel belangrijk. Het bedrijf heeft enerzijds zelf mijnen waarin het de grondstof uit de grond haalt en dus baat heeft bij een hoge verkoopprijs. Anderzijds maakt Arcelor ook staal van ijzererts, dat het nu ook voor een lagere prijs in de markt moet zetten.
    Tweede kwartaal wordt moeizaam
    Een lage ijzerertsprijs doet dus dubbel pijn voor ArcelorMittal. En zo beginnen de vooruitzichten voor het tweede kwartaal van dit jaar, waarvan we nu ruim twee derde achter de rug hebben, er redelijk troebel uit te zien. Want Arcelor schommelt op de beurs blind de ijzererts prijs achterna. Het leidt tot een min van 20 procent vanaf 1 april. Maar ook over een langere periode is de overeenkomst duidelijk. Bekijk bijvoorbeeld de koers over de laatste drie jaar van de ijzerertsprijs (boven) en Arcelor (onder).

    Arcelor 3 jaar

    Vanaf 1 april de koers bekijken is dus misschien wel erg op de korte termijn, maar tegelijk ook belangrijk voor wat er de komende tijd gebeurt rondom Arcelor. Enigszins veroorzaakt door topman Lakshmi Mittal zelf. Want bij de toelichting op de cijfers van het eerste kwartaal zei hij dat de goede resultaten toch vooral kwamen door de stijging van de ijzerertsprijs.
    Die steeg van januari tot en met maart dan ook met 17 procent (en Arcelor zelf met zo'n 12 procent). Maar waar het in het eerste kwartaal de ene kant op ging, gaat het in het tweede kwartaal compleet anders. En met zijn opmerkingen zet Mittal dus de deur open voor de conclusie dat het tweede kwartaal van Arcelor door de veel harder dalende ijzerertsprijs wel eens heel slecht kan uitvallen.

    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/IJzer...
  8. [verwijderd] 6 juni 2017 15:06
    quote:

    Peter Markus schreef op 6 juni 2017 14:54:

    Tukker51
    Ook voor mij heel herkenbaar.
    Dat denk ik ook al weken.
    Heb al die tijd niets gedaan en me zonder verzet laten scheren.
    Ik denk nu laat maar verder zakken die handel en ik zal bij 16.50 al mijn spaargeld aanwenden om mijn AM aandelen meer dan te verdubbelen.
    Er is dan een relatief kleine stijging nodig om weer in de winst te staan.
    Nu durf ik dat niet aan met die alsmaar lagere koersdoelen.
    Het vertrouwen in dit aandeel wordt langzaam maar zeker weggebeukt.
    Gelukkig ben ik geestelijk sterk genoeg om deze klappen te blijven incasseren met de wetenschap dat het allemaal goed komt.
    Groet PM
    Ik zit er al zo vol in dat ik niet kan bijkopen na een dip.
    Misschien klopt mijn strategie daarom niet.
    Heb overwogen vanochtend slechts 50% terug te kopen i.p.v. alles.
    Dan kan ik namelijk wel nog een keer bijkopen als de koers op een dag een overshoot laat zien. (Vandaag even Galapagos gekocht op 70,4 en weer verkocht op 71,82)
    Angst om een (definitief) herstel te missen met die niet teruggekochte 50% (die wel de daling voor de kiezen heeft gehad) wint het blijkbaar steeds van het gezonde verstand?

    Achteraf gewoon 30% of 50% moeten verkopen op 8,50 o.i.d.
    Maar ja, toen leek mij een daling onder de 7 euro zeer onwaarschijnlijk
    en een stijging richting de 10 euro zeer kansrijk, dus waarom een deel verkopen? Leek mij toen een heel domme zet, ingegeven door angst om de gemaakte winst weer gedeeltelijk te verliezen.
    Gevolg is nu dat ik alles weer kwijt ben.
  9. investorR 6 juni 2017 15:22
    Ostrava, June 6, 2017
    Two newly rebuilt sections of the Czech Republic’s D1 motorway will be equipped with safety barriers manufactured by ArcelorMittal Ostrava, using the company’s revolutionary Magnelis® coating. A total of 900 tonnes of one and two-way traffic barriers will be installed between June and November this year.
    “We will install the safety barriers at two newly reconstructed sections of the D1 motorway, from Jihlava to Velký Beranov and from Velká Bíteš to Devet krížu. Together, there will be 23 kilometres of one and two-way safety barriers with the Magnelis® coating, which represents roughly 900 tonnes of this product. Apart from the D1 motorway, we have already installed the same safety barriers on the I/11 road“ said Dagmar Raszková, safety barriers sales manager at ArcelorMittal Ostrava.
    Magnelis® coating offers a revolutionary new form of steel corrosion protection. Compared with the standard zinc coating, the protective layer of Magnelis® is four times thinner, with its 25mm thickness sufficient for corrosion protection. The Magnelis® coating protects the steel barrier for twice as long - up to 40 years. This is enabled by the unique chemical composition which, besides zinc, also includes aluminium and magnesium. Thanks to the high durability and adhesion of the coating, the steel can be shaped using different methods of forming including bending, drawing and profiling.
  10. Nasdaq2021 6 juni 2017 15:24
    quote:

    Martijn van M schreef op 6 juni 2017 15:04:

    IJzererts kost inmiddels minder dan 55 dollar en ArcelorMittal voelt de pijn

    ArcelorMittal zakt weer eens weg op het moment dat de ijzerertsprijs het ook moeilijk heeft. Het aandeel verliest dinsdag ruim 2 procent.

    Door Leon Brandsema

    Het begint zo langzamerhand een herhaling van zetten te worden, maar de correlatie tussen de koers van staalproducent ArcelorMittal en die van de ijzerertsprijs is zo opvallend dat we er niet omheen kunnen. IJzererts, de grondstof waarvan onder meer staal wordt gemaakt, daalt voor de negende dag op rij.
    Zo kost ijzererts inmiddels nog minder dan 55 dollar en dat is een flinke koersval sinds 1 april, het begin van het tweede kwartaal. Toen stond de koers nog tegen de 80 dollar. Sindsdien is die dus met zo'n 30 procent gedaald.
    Voor ArcelorMittal is de ijzerertsprijs heel belangrijk. Het bedrijf heeft enerzijds zelf mijnen waarin het de grondstof uit de grond haalt en dus baat heeft bij een hoge verkoopprijs. Anderzijds maakt Arcelor ook staal van ijzererts, dat het nu ook voor een lagere prijs in de markt moet zetten.
    Tweede kwartaal wordt moeizaam
    Een lage ijzerertsprijs doet dus dubbel pijn voor ArcelorMittal. En zo beginnen de vooruitzichten voor het tweede kwartaal van dit jaar, waarvan we nu ruim twee derde achter de rug hebben, er redelijk troebel uit te zien. Want Arcelor schommelt op de beurs blind de ijzererts prijs achterna. Het leidt tot een min van 20 procent vanaf 1 april. Maar ook over een langere periode is de overeenkomst duidelijk. Bekijk bijvoorbeeld de koers over de laatste drie jaar van de ijzerertsprijs (boven) en Arcelor (onder).

    Arcelor 3 jaar

    Vanaf 1 april de koers bekijken is dus misschien wel erg op de korte termijn, maar tegelijk ook belangrijk voor wat er de komende tijd gebeurt rondom Arcelor. Enigszins veroorzaakt door topman Lakshmi Mittal zelf. Want bij de toelichting op de cijfers van het eerste kwartaal zei hij dat de goede resultaten toch vooral kwamen door de stijging van de ijzerertsprijs.
    Die steeg van januari tot en met maart dan ook met 17 procent (en Arcelor zelf met zo'n 12 procent). Maar waar het in het eerste kwartaal de ene kant op ging, gaat het in het tweede kwartaal compleet anders. En met zijn opmerkingen zet Mittal dus de deur open voor de conclusie dat het tweede kwartaal van Arcelor door de veel harder dalende ijzerertsprijs wel eens heel slecht kan uitvallen.

    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/IJzer...
    Denk dat dit dan eerder in Q3 en Q4 gevolgen heeft voor de resultaten. Lijkt me dat AM contractprijzen hanteert. Maar ja ik heb er niet voor doorgeleerd. Dus wellicht zit ik er naast. Wie weet hier meer van??
  11. arnoldus 6 juni 2017 15:29
    quote:

    Martijn van M schreef op 6 juni 2017 15:04:

    IJzererts kost inmiddels minder dan 55 dollar en ArcelorMittal voelt de pijn

    ArcelorMittal zakt weer eens weg op het moment dat de ijzerertsprijs het ook moeilijk heeft. Het aandeel verliest dinsdag ruim 2 procent.

    Door Leon Brandsema

    Het begint zo langzamerhand een herhaling van zetten te worden, maar de correlatie tussen de koers van staalproducent ArcelorMittal en die van de ijzerertsprijs is zo opvallend dat we er niet omheen kunnen. IJzererts, de grondstof waarvan onder meer staal wordt gemaakt, daalt voor de negende dag op rij.
    Zo kost ijzererts inmiddels nog minder dan 55 dollar en dat is een flinke koersval sinds 1 april, het begin van het tweede kwartaal. Toen stond de koers nog tegen de 80 dollar. Sindsdien is die dus met zo'n 30 procent gedaald.
    Voor ArcelorMittal is de ijzerertsprijs heel belangrijk. Het bedrijf heeft enerzijds zelf mijnen waarin het de grondstof uit de grond haalt en dus baat heeft bij een hoge verkoopprijs. Anderzijds maakt Arcelor ook staal van ijzererts, dat het nu ook voor een lagere prijs in de markt moet zetten.
    Tweede kwartaal wordt moeizaam
    Een lage ijzerertsprijs doet dus dubbel pijn voor ArcelorMittal. En zo beginnen de vooruitzichten voor het tweede kwartaal van dit jaar, waarvan we nu ruim twee derde achter de rug hebben, er redelijk troebel uit te zien. Want Arcelor schommelt op de beurs blind de ijzererts prijs achterna. Het leidt tot een min van 20 procent vanaf 1 april. Maar ook over een langere periode is de overeenkomst duidelijk. Bekijk bijvoorbeeld de koers over de laatste drie jaar van de ijzerertsprijs (boven) en Arcelor (onder).

    Arcelor 3 jaar

    Vanaf 1 april de koers bekijken is dus misschien wel erg op de korte termijn, maar tegelijk ook belangrijk voor wat er de komende tijd gebeurt rondom Arcelor. Enigszins veroorzaakt door topman Lakshmi Mittal zelf. Want bij de toelichting op de cijfers van het eerste kwartaal zei hij dat de goede resultaten toch vooral kwamen door de stijging van de ijzerertsprijs.
    Die steeg van januari tot en met maart dan ook met 17 procent (en Arcelor zelf met zo'n 12 procent). Maar waar het in het eerste kwartaal de ene kant op ging, gaat het in het tweede kwartaal compleet anders. En met zijn opmerkingen zet Mittal dus de deur open voor de conclusie dat het tweede kwartaal van Arcelor door de veel harder dalende ijzerertsprijs wel eens heel slecht kan uitvallen.

    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/IJzer...
    mooi stukje.
    ga nu wat makkelijker mijn besluit nemen.

5.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links