Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 66,120 19 apr 2024 15:18
  • +0,020 (+0,03%) Dagrange 64,780 - 66,240
  • 206.523 Gem. (3M) 366,8K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 304 305 306 307 308 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Go with the flow 2 juni 2017 19:06
    quote:

    Accuboor schreef op 2 juni 2017 14:28:

    Nog even lachen... m.telegraaf.nl/article/28298806/kamp:...

    Mr Kamp heeft geen verstand van korting krijgen zegt hij... Hij mist dus basaal economisch inzicht... even lekker kunnen lachen ;-)
    Het is treurig om vast te stellen, maar ooit is deze wolf en schaapskleren met een integer klinkend stemgeluid democratisch gekozen. Alweer een puzzelstukje waarmee kan worden vastgesteld dat de vvd kiezers gewoon achteraf in het gezicht zijn...............!!!

    Waarschijnlijk hebben die ontslagen medewerkers (pon fraudeurs) in het verleden ook op deze partij gestemd en worden nu ook door koning Kamp hard in het gezicht ge- House of Cards, bijval en steun hoeven ze in iedergeval niet te verwachten van deze slanke Hennie Keyzer.

  2. forum rang 7 wiegveld 2 juni 2017 19:27
    Nog een harde!

    Nederlandse pensioenfondsen geven Akzo nul op rekest
    Het Nederlandse verf- en chemieconcern AkzoNobel heeft in de overnamestrijd met zijn Amerikaanse rivaal PPG de afgelopen maanden een aantal grote Nederlandse pensioenfondsen tevergeefs om steun gevraagd.
    AkzoNobel hoopte dat de pensioenfondsen vanuit een soort Oranjegevoel publiekelijk hun steun zouden uitspreken voor zijn in april gepresenteerde standalone-plan. Zo zouden de fondsen tegenwicht kunnen bieden aan de grote druk van een groep aandeelhouders onder leiding van de Amerikaanse belegger Elliott om AkzoNobel tot onderhandelingen met PPG te dwingen.
    Pensioenfondsen reageren zakelijk
    Zo heeft Dick Sluimers, voormalig bestuurder van pensioenuitvoerder APG en commissaris bij AkzoNobel, volgens diverse bronnen APG en de pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM benaderd. Ook bij het op één na grootste pensioenfonds PFZW (Pensioenfonds Zorg en Welzijn) heeft AkzoNobel aangeklopt.
    Peter Borgdorff. Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
    Peter Borgdorff. Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)HH
    'Ook ik heb met Akzo gesproken', zegt Peter Borgdorff, directeur van PFZW, dat ruim €185 mrd beheert voor ruim 2,5 miljoen deelnemers uit de zorg. 'En daar was de vraag: “kunnen jullie ons supporten op de manier zoals wij het willen hebben?” Borgdorff heeft geantwoord dat AkzoNobel een kleine en geen bijzondere belegging is in de portefeuille van PFZW en dat daar zakelijke overwegingen voor gelden.
    Exitpremie Akzo
    PFZW heeft slechts voor €13 mln aan aandelen AkzoNobel en volgt daarmee de index. Het bod van PPG was €27 mrd. 'We zijn in Akzo niet overwogen zoals in bedrijven in speciale oplossingebieden. En dan doelen we op bedrijven die een bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem, aan de zorg voor schoon water, aan beperking van het voedselprobleem en aan vergroting van de toegang tot gezondheidszorg.'
    Borgdorff kijkt zakelijk naar index-gerelateerde aandelen zoals AkzoNobel. 'Als bedrijven op korte termijn een enorm hoge exitpremie hebben, dan zou je de deelnemers in ons pensioenfonds te kort doen door te zeggen: daar gaan wij niet aan meedoen. Zo zitten wij niet in de wedstrijd. Wij beoordelen een bedrijf op zijn winstgevendheid.'
    Geen ouwe jongens krentenbrood meer
    'Als een aandeel in de portefeuille zit voor €70 en er is een exit mogelijk van €100, dan laat je hem echt niet voorbij gaan. Het verschil van €30 nu staat voor heel wat jaren rendement. Het geld heb je weer beschikbaar om opnieuw te beleggen.' In het geval van AkzoNobel bood PPG met €96,75 50% meer dan de beurswaarde de dag vóór het bekend worden van het eerste bod van PPG op 9 maart.
    ‘'De veronderstelling dat we als ouwe jongens krentenbrood wel even zaken doen, die tijd is echt voorbij'’• Peter Borgdorff, PFZW
    'De veronderstelling dat we als ouwe jongens krentenbrood wel even zaken doen, die tijd is echt voorbij', zegt Borgdorff. 'Ik heb tegen Akzo gezegd: “Dit is ons beleid en dat wil ik graag aan jullie uitdragen, maar ook aan anderen.'
    Geen verzet tegen bod op Akzo
    Over de vraag of zijn pensioenfonds de aandelen AkzoNobel zou hebben aangeboden als PPG wel tot een bod was overgegaan, wil Borgdorff niet speculeren. 'Want ik ken de condities niet. Wij hebben ons niet activistisch opgesteld in de strijd met PPG zoals sommige andere aandeelhouders, want voor ons was het een relatief kleine belegging. Maar als het tot een bieding was gekomen, hadden wij ons niet verzet. En ik heb onder collega-pensioenfondsen nog weinig andere geluiden gehoord.'
    AkzoNobel maakte vrijdag bekend een inventarisatieprogramma te starten onder al zijn aandeelhouders. Het concern wil hen naar vragen hun 'visie', om te kunnen vaststellen hoe het hun meer inzicht kan geven over hoe Akzo de afgelopen drie maanden is omgesprongen met de biedingen van PPG. 'Om daarmee de relatie met de aandeelhouders te verbeteren.'
    Akzo reageert daarmee duidelijk op de oproep van de Ondernemingskamer in zijn beschikking van 29 mei. Die stelde vast dat de verhoudingen met een flinke groep aandeelhouders, onder leiding van de activistische belegger Elliott, behoorlijk verstoord zijn. Die wilden dat AkzoNobel in onderhandeling trad met PPG over diens biedingen. Dat weigerde AkzoNobel, omdat het de voorstellen van PPG onvoldoende vond. De Ondernemingskamer moet zich nog uitspreken over het verzoek van Elliott om een enquête naar wanbeleid bij Akzo.

  3. [verwijderd] 3 juni 2017 00:35
    Wat een grote poppenkast bij akzo, zoals beloofd heb ik alles eruit gegooid en (sorrry voor de echte alzo believers) vol short gegaan.
    Je merkt gewoon aan de koers dat akzo zelf aan inkopen is(wat goedgekeurd is op de ava)
    Of hun vriendelijke banken hierin helpen.
    Maar dat houd ook een keer op.
    Nu kunnen ze wel met aandeelhouders overleggen en bespreken,
    En volop persberichten de wereld in sturen.
    Sorry hoor maar in mijn ogen zijn en blijven het een stel lamzakken.
    Ben benieuwd hoe ze die 97 zelf op de borden willen zetten in een jaar.....
  4. [verwijderd] 3 juni 2017 11:51
    Column Jim Tehupuring ( bron Telegraaf 3 juni 2017 blz. T45)
    Gaat het om cijfers of om megalomanie?
    Ton, Ton Ton
    Zou ceo Ton Buchner het beste met AkzoNobel voorhebben, of is het ijdelheid die hem en commissaris Anthony Burgmans dreef? Die twee hebben heel wat streken moeten uithalen om PPG te laten afdruipen.
    Akzo kent al jaren geen omzetgroei. Beleggers reageerden dan ook verheugd toen beging maart bekend werd Amerikaanse evenknie PPG Industries bereid bleek om 80 euro per aandeel neer te leggen, terwijl de aandelenkoers 64 euro was. DE top van Akzo was een andere mening toebedeeld: "die prijs was te laag". PPG Industries verhoogde naar 97 euro, maar Ton & Co weigerden in gesprek te gaan.
    Ondertussen presenteerde Ton Buchner ideeen die de komende jaren veel zouden gaan opleveren.
    Als aandeelhouder voelde ik mij belazerd. Blijkbaar moest Ton Buchner eerst wakker worden geschud om hem te bewegen tot een plan vooromzetgroei en betere winstgevendheid.
    Afgelopen week stuurde PPG twee uitgebreide e-mails aan de heren. Of ze wilden bellen over een hogere prijs, betere voorwaarden en 600 miljoen euro voor Akzo als de deal niet doorging. Buchner en Burgmans hebben nauwelijks op de mail gereageerd.
    Buchner levert niet alleen PPG een streek, maar vooral aandeelhouders van AkzoNobel. In Ton zijn koppie kan ik niet kijken, maar ik ben benieuwd wat er in omgaat. Het zal eerder neigen naar megalomanie dan dat hij de cijfertjes overdenkt. In at geval zou hij namelijk zeker instemmen met de verkoop. Voor aandeelhouders betekende dat een directe winst van 50%, In harde euro"s bijna 10 miljard euro"s extra. NU moet de aandeelhouder het doen met een plannetje en beloftes. Ton, succes ermee!

    John Tehupuring is eigenaar van ProBeleggen.
  5. [verwijderd] 3 juni 2017 12:28
    quote:

    Go with the flow schreef op 3 juni 2017 12:16:

    een grote dikke middelvinger voor de aandeelhouders van Kamp, die kan de rest van zijn leve met veel korting verf inkopen voor zijn huis, euh korting? Daar weet hij natuurlijk niets van!!
    www.telegraaf.nl/binnenland/28305210/...

    12 jaar dag en nacht gewerkt

    duizenden Groningers staan in de kou
    miljarden van aandeelhouders AKZO weggegooid
    de boel opgelicht

    geen idee of er nog iets positiefs was
  6. [verwijderd] 5 juni 2017 10:18
    quote:

    Rising hope schreef op 5 juni 2017 09:26:

    Op eigen kracht naar de 95? Wel leuk om de soap de komende tijd te volgen.
    Ja lukt ze wel....maar dan zitten er aardig wat oranje petjes thuis op de bank.
    En dat is niet omdat ze het Nederlands elftal zo graag zien voetballen.

    En dan hoor je al die linkse rakkers roepen dat een mooi Nederlands bedrijf niet in Buitenlandse handen mag vallen.
    Die Amerikanen hebben het niet goed voor met het personeel....bla bla bla.
    Met Kamp voorop.

    Ik hoop dat Kamp net zo nauwlettend het personeelsbeleid van Akzo blijft volgen als ik.
    Heb jij op je geweten Kamp.....ook dat nog....linkse rakker die je er uithangt.

    Vele Akzo medewerkers zullen op de bank thuis terecht komen.
    Ben je dan blij Kamp??? Ben je dan blij vraag ik je?
  7. TheBateman 5 juni 2017 10:24
    quote:

    SIFFERD schreef op 5 juni 2017 10:18:

    [...]

    Ja lukt ze wel....maar dan zitten er aardig wat oranje petjes thuis op de bank.
    En dat is niet omdat ze het Nederlands elftal zo graag zien voetballen.

    En dan hoor je al die linkse rakkers roepen dat een mooi Nederlands bedrijf niet in Buitenlandse handen mag vallen.
    Die Amerikanen hebben het niet goed voor met het personeel....bla bla bla.
    Met Kamp voorop.

    Ik hoop dat Kamp net zo nauwlettend het personeelsbeleid van Akzo blijft volgen als ik.
    Heb jij op je geweten Kamp.....ook dat nog....linkse rakker die je er uithangt.

    Vele Akzo medewerkers zullen op de bank thuis terecht komen.
    Ben je dan blij Kamp??? Ben je dan blij vraag ik je?

    Kamp gaat pensioen. Komt niet meer in het nieuwe kabinet.
  8. [verwijderd] 5 juni 2017 19:21
    quote:

    dirkschroot schreef op 5 juni 2017 12:54:

    ik verkoop verf van akzo, ze zouden verder moeten gaan met 1 merk niet moeten versnipperen net als heineken, dan is er groot bedrijf van te maken/
    Dus HISTOR en FLEXA komen uit dezelfde machine....waarom betaal ik voor de 1 meer als voor de ander?
  9. [verwijderd] 5 juni 2017 20:06
    quote:

    SIFFERD schreef op 5 juni 2017 19:21:

    [...]

    Dus HISTOR en FLEXA komen uit dezelfde machine....waarom betaal ik voor de 1 meer als voor de ander?

    Ja laten we teruggaan naar een planeconomie onder Kamp. Verteld hij ons hoeveel verf en in welke kleur er jaarlijks geproduceerd moet worden. En dan mogen de kameraden met oranje petjes dit produceren en in de pot doen. En dan krijgt kameraad Buchner hetzelfde salaris als de fabrieksmedewerker. En Burgmans is overbodig ;-)
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 304 305 306 307 308 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links