Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overnamestrijd Akzo gaat nieuwe fase in

Lees over dit aandeel ook

  1. 13:17 Beursblik: hogere EBITDA bij AkzoNobel verwacht
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 20 mei 2017 20:16
    quote:

    FrancisFox schreef op 20 mei 2017 20:04:

    Tja, het Nederlandse Akzo, dat in London haar presentaties houdt, voor 60% haar geld verdient in het buitenland en voor 93% in handen is van niet-Nederlandse aandeelhouders, kan nu nog even pruttelen, maar ik vermoed zelf dat PPG allicht een vijandig bod gaat opzetten, al is het maar om nog even verder te stangen.

    Gaat de 'vereniging AKZO' dan alsnog dwarsliggen dan is het wellicht juridisch mogelijk om aan te tonen dat zij niet in het belang van het bedrijf handelt, en daarmee de boel te ontmantelen. Gaat men halverwege het vijandige bod alsnog praten, des te beter, maar ik vermoed dat dit bestuur gewoon zijn poot stijfhoudt, ze winnen immers niets meer door nu mee te werken. Hun carriere is over na dit gedoe, en hun geld is ongeveer binnen (maar hun aandelen zijn 2x zoveel waard na de overname).

    FrancisFox,

    Ik kan niet op de AFM site, want ik zou graag eens kijken bij de bestuurders en commissarissen qua aandelen aantallen.

    Ik verwacht dat PPG toch Akzo over gaat nemen. Het kan nog even duren, maar dan moet je niet als CEO zeggen dat het bod te laag is, want wat zeg je daarmee?
    Bij een nog hoger bod wel? Inmiddels al het derde bod afgewezen.

    Er komt vast een vijandig bod en dan zijn de "oh zo kostbare medewerkers, zoals de top doet voorkomen, maar puur voor eigenbelang gebruikt" de pisang. Dan moet er fors gesneden worden....met dank aan de....
  2. BASF en BAYER kopen 20 mei 2017 20:27
    [quote alias=FrancisFox id=10057591 date=201705202004]
    Tja, het Nederlandse Akzo, dat in London haar presentaties houdt, voor 60% haar geld verdient in het buitenland en voor 93% in handen is van niet-Nederlandse aandeelhouders, kan nu nog even pruttelen, maar ik vermoed zelf dat PPG allicht een vijandig bod gaat opzetten, al is het maar om nog even verder te stangen.

    Gaat de 'vereniging AKZO' dan alsnog dwarsliggen dan is het wellicht juridisch mogelijk om aan te tonen dat zij niet in het belang van het bedrijf handelt, en daarmee de boel te ontmantelen. Gaat men halverwege het vijandige bod alsnog praten, des te beter, maar ik vermoed dat dit bestuur gewoon zijn poot stijfhoudt, ze winnen immers niets meer door nu mee te werken. Hun carriere is over na dit gedoe, en hun geld is ongeveer binnen (maar hun aandelen zijn 2x zoveel waard na de overname).

    Het bestuur van Akzo heeft heus wel alles nauwkeurig juridisch laten onderzoeken wat volgens Nederlands recht haalbaar is, en een afweging gemaakt over de kans van slagen van alle mogelijke scenarios.

    Alle actie of weigering tot overleg door Akzo is in nauw overleg genomen met hun advocaten/adviseurs.

    Ben ook heel erg nieuwsgierig net als jullie naar de uitkomst.
  3. [verwijderd] 20 mei 2017 21:46
    quote:

    erjee-ff schreef op 20 mei 2017 15:40:

    [...]
    Of PPG uiteindelijk Akzo in handen krijgt of niet, dat weet ik niet.

    Maar om Elliott als idioot af te schilderen, dan heb je echt geen idee waar je over praat.
    Paul Singer is heel goed in geld verdienen. Runt zijn hedge fund al sinds 1977, en heeft recent een capital call gedaan en daarmee binnen 24 uur 5 miljard opgehaald. Dat lukt je allemaal niet als je een idioot bent.
    Paul Singer is heel goed in geld verdienen.

    En? nog meer?

  4. [verwijderd] 20 mei 2017 21:50
    quote:

    Kaviaar schreef op 20 mei 2017 20:03:

    Ook Burgmans gaat soms overstag, zie het artikel van TNT waar Burgmans toen voorzitter was in de RvC.

    Mogelijke uitbreiding RvC TNT Express

    Datum: 17-01-2012

    Mogelijke uitbreiding RvC TNT Express

    De raad van commissarissen van TNT Express heeft de weg vrij gemaakt voor uitbreiding. In een brief aan de activistische aandeelhouder Jana heeft de RvC laten weten zich niet langer tegen uitbreiding te verzetten. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

    Reorganisatie TNT Express versnellen
    Jana wil door middel van een uitbreiding van de RvC de reorganisatie bij TNT Express versnellen. Daardoor moeten de resultaten van TNT verbeteren en de pakketbezorger moet sneller klaar zijn om overgenomen te worden door een branchegenoot als UBS of FedEx.

    RvC TNT Express
    De Raad van Commissarissen van TNT Express bestaat op dit moment uit zes personen: Antony Burgmans (voorzitter), Shemaya Levy (vice-voorzitter), Tex Gunning, Mary Harris, Roger King en Margot Scheltema. Er zijn op dit moment geen vacatures, maar Jana wil er toch drie aan toevoegen. Jana heeft Alan Jones, David Siegel en Thomas Delbrook voorgedragen.

    PostNL
    Om de plannen er zonder steun van TNT Express doorheen te krijgen heeft Jana de steun nodig van 60% van de aandeelhouders. Jana bezit zelf 5%, samen met het Canadese Aimco. Enkele kleinere aandeelhouders hebben zich al achter Jana geschaard. De grootste aandeelhouder echter is PostNL,
    met 29,9% van de aandelen. PostNL heeft tot nog toe het vertrouwen in de huidige RvC uitgesproken.

    Zo zie je maar dat oud (letterlijk), vertrouwd is bij Burgmans. Eerst de hakken in het zand en dan mogelijk overstag.

    Als PPG nu met een nog hoger bod komt, dan kan het voltallige bestuur niet meer blijven weigeren, maar is het woord aan de aandeelhouders.


    Als PPG een geld machine is, .... vooe wat kost....gaat betalen!
  5. erjee-ff 21 mei 2017 12:09
    quote:

    Go with the flow schreef op 21 mei 2017 10:21:

    Wat is er met deze VVD'er aan het hand? Is er een verborgen agenda??
    Natuurlijk. Follow the money!

    Kamp zit aan het eind van zijn ambtstermijn als (demissionair) minister. Hij heeft al aangegeven na de verkiezingen niet terug te keren in de landelijke politiek en ook geen kamerlidmaatschap te ambiëren. Maar wat gaat een man van bijna 65 doen? Achter de geraniums zitten?

    Nee, dus moet hij zorgen dat hij een paar mooie vervolgbaantjes binnen harkt, immers de schoorsteen moet toch roken. En wat kan hij dan beter doen dan zijn bestuurlijke ervaring te gelde maken in de private sector. En dat wil zeggen een aantal mooie commissariaten opscharrelen.

    En, trivia van de wikipedia pagina van Kamp:
    Henk Kamp was op de kostschool bij de paters Karmelieten klasgenoot van SP-politicus Jan Marijnissen.
    For what it's worth.
  6. [verwijderd] 21 mei 2017 15:08
    Argumenten? Nee, die zijn niet relevant. De meesten hier dromen van een overname en zitten waarschijnlijk flink long akzo sinds 75 - 83 (een paar van de beleggers die akzo voor het eerste bod hadden uitgezonderd). In plaats van hun energie te steken in het invoeren van een stoploss of het aanschaffen van wat puts zijn ze voortdurend bezig elkaar te verzekeren van het komende vijandige bod. IEX doet hier vrolijk een schepje boven op door "nieuws" dan wel fout te interpreteren of er het positieve in te zien. Net als het artikeltje boven deze discussie. De werkelijkheid is echter dat akzo tot drie maal toe een toenadering afwijst, de NL overheid niet mee wil, de EU dwars doet en Kamp een clown is. PPG gaat hoe dan ook gedwongen onderdelen (chemie, etc) af moeten stoten, dat wordt dus niet de hoofdprijs die ze ervoor krijgen, als ze al een koper hebben. Het gezwam over een hoger bod zodat bestuursleden overstag gaan is ook onzin, PPG zou zichzelf in de vingers snijden door nog hoger te gaan, zeker met de huidige wisselkoersen. Ergens onder het akzo draadje vind je mijn kijk op het geheel. In twee zinnen. PPG dient of voor 1 juni stukken in bij de AFM en houdt de optie voor een bod open. Doen ze dit niet, dan gaan ze zes minstens zes maanden aan de zijlijn. Aangezien het indienen ze theoretisch weinig moeite kost omdat ze waarschijnlijk hun financiering op orde hadden voor het bod gedaan werd lijkt hierdoor het niet indienen wat mij betreft op een definitief afzien van verdere pogingen. Soit, als we nu met elkaar heel hard gaan brullen luistert PPG allicht en komen ze met een bod van 250 euro contanten plus 10 aandelen PPG voor elk aandeel akzo. Lijkt me echter onwaarschijnlijk ;) In het beste geval voor de gokkers doen ze hun laatste bod gestand, in het wat mij betreft waarschijnlijkere geval doen ze dat niet. En voor de gefrustreerde mensen die gaan brullen dat ik short zit en ineens long zat als er een bod is... Ik heb al een tijd geen positie meer en ga die ook niet innemen. Evenwel wens ik iedereen gratis geld toe, of dat nou op een long of short positie is. Hou het alsjeblieft echter wel realistisch en een beetje gezellig.
  7. forum rang 4 holenbeer 21 mei 2017 22:39
    En toch zit er iets raars in: stel je koopt als aandeelhouder een mooie wagen. Je hebt geen zin om zelf te rijden, dus je huurt een chauffeur in, laten we hem Burgerman noemen. Burgerman moet je netjes van A naar B brengen, de wagen voltanken, wassen enz.
    Zoals altijd gaat een wagen na verloop van tijd wat vervelen. Burgerman is niet het type om de wagen flink op zijn staart te trappen (kost teveel benzine), dus je denkt: als ik die wagen en die Burgerman nou eens voor een mooi prijsje kwijt kan.
    En verdomd, er belt een Amerikaan, die geïnteresseerd is in Europese wagens. Hij doet een prachtig bod, en je denkt: kan ik eindelijk een Ferrari kopen, en die rij ik dan lekker zelf.

    Maar wat gebeurt er? Burgermans zegt dat dat bod niet acceptabel is, hij kan jou veel beter van a naar b rijden dan die Amerikaan. Je valt van je stoel en denkt: waar bemoeit die }#<}|$%^> chauffeur zich mee? Zit hij bij de vakbond of zo? En je komt erachter dat hij in Nederland blijkbaar niet met wagen en al verkocht kan worden, en dat hij vriendjes in Den Haag heeft, die ook op andermans kosten in een mooie wagen willen rijden.
    Dus jij naar de rechter om die chauffeur jouw wagen uit te krijgen en je denkt intussen: als dit akkefietje achter de rug is huur ik nooit meer een chauffeur in, en ik koop nooit meer een Nederlandse wagen.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,000 14:41
-0,100 -0,15%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links