Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,000 18 apr 2024 16:08
  • -0,380 (-1,39%) Dagrange 26,940 - 27,300
  • 82.107 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos mei 2017

2.099 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 105 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ikdoemaarwatjoh 18 mei 2017 23:52
    Shares of Galapagos NV (GLPG) have seen the needle move -1.80% or -1.55 in the most recent session. The NASDAQ listed company saw a recent bid of $84.53 on 128532 volume.

    Digging deeping into the Galapagos NV (GLPG) ‘s technical indicators, we note that the Williams Percent Range or 14 day Williams %R currently sits at -83.44. The Williams %R oscillates in a range from 0 to -100. A reading between 0 and -20 would point to an overbought situation. A reading from -80 to -100 would signal an oversold situation. The Williams %R was developed by Larry Williams. This is a momentum indicator that is the inverse of the Fast Stochastic Oscillator.

    Galapagos NV (GLPG) currently has a 14-day Commodity Channel Index (CCI) of -208.10. Active investors may choose to use this technical indicator as a stock evaluation tool. Used as a coincident indicator, the CCI reading above +100 would reflect strong price action which may signal an uptrend. On the flip side, a reading below -100 may signal a downtrend reflecting weak price action. Using the CCI as a leading indicator, technical analysts may use a +100 reading as an overbought signal and a -100 reading as an oversold indicator, suggesting a trend reversal.

    Currently, the 14-day ADX for Galapagos NV (GLPG) is sitting at 16.84. Generally speaking, an ADX value from 0-25 would indicate an absent or weak trend. A value of 25-50 would support a strong trend. A value of 50-75 would identify a very strong trend, and a value of 75-100 would lead to an extremely strong trend. ADX is used to gauge trend strength but not trend direction. Traders often add the Plus Directional Indicator (+DI) and Minus Directional Indicator (-DI) to identify the direction of a trend. The RSI, or Relative Strength Index, is a widely used technical momentum indicator that compares price movement over time. The RSI was created by J. Welles Wilder who was striving to measure whether or not a stock was overbought or oversold. The RSI may be useful for spotting abnormal price activity and volatility. The RSI oscillates on a scale from 0 to 100. The normal reading of a stock will fall in the range of 30 to 70. A reading over 70 would indicate that the stock is overbought, and possibly overvalued. A reading under 30 may indicate that the stock is oversold, and possibly undervalued. After a recent check, the 14-day RSI for Galapagos NV is currently at 43.76, the 7-day stands at 35.55, and the 3-day is sitting at 23.72.

    ozarktimes.com/galapagos-nv-glpg-shar...
  2. _Giulietta_ 19 mei 2017 07:52
    quote:

    DeDwarseDenker schreef op 18 mei 2017 16:24:

    Ik voel me als door een wesp gestoken en niet welkom op dit forum. Dit is blijkbaar een plek van en voor fans van Galapagos!

    Hierbij mijn laatste reactie op dit forum met een korte reactie op het fatsoenlijke antwoord dat _Giulietta_ gaf op mijn gedachtenspinsels.

    Ad 1)
    Ja elk bedrijf wordt MEDE op toekomstverwachtingen gewaardeerd. Echter, de meeste bedrijven genereren "gewoon" omzet uit de verkoop van producten/diensten en van waaruit de bedrijfsvoering wordt bekostigd. De waarde van Galapagos is VOLLEDIG bepaald op grond van verwachtingen!

    Ad 2)
    Bij mijn weten heeft Galapagos nog GEEN enkel medicijn ontwikkeld of anders gezegd nog GEEN enkele goedkeuring van een autoriteit zoals bijvoorbeeld FDA of EMA ontvangen. Zo valt er in het jaarverslag van 2016 op pagina 44 te lezen:
    "Wij zijn een klinisch biotechnologiebedrijf en hebben nog geen belangrijke inkomsten gegenereerd. Onze activiteiten zijn tot nu toe beperkt gebleven tot de ontwikkeling van onze technologie en het ondernemen van preklinische studies en klinische proeven van onze kandidaatproducten."

    Ad 3)
    Abbvie zijn geen gekke jongens. Ze hebben een staat van dienst die aanzienlijk langer is dan die van Gilead (dit betekent niet dat ik Gilead gekke jongens vind!). Zij geven blijkbaar de voorkeur aan haar eigen ontwikkeling en ik lees daaruit dat zij daar meer vertrouwen in hebben. De tijd zal ons gaan leren wie van de twee de beste resultaten gaat genereren, of wat dat betreft een andere partij.
    Er stonden tien andere partijen in de rij? Daar heb ik grote twijfels bij. Ik kan dat op geen enkele manier toetsen. Voor mij is iets NIET waar als de CEO van een bedrijf dat zegt.

    Ad 4)
    Galapagos had voor de opt out idd een mooie kaspositie. Maar als zij de klinische trials zelf hadden moeten voortzetten was dat geld snel verdampt.
    Gilead is ingestapt en in de ogen van Galapagos is dat een goede deal geweest. Zo werd onder andere de kaspositie nog verder versterkt. Echter als je vanuit de ogen van Gilead kijkt en je beseft hoeveel geld zij in kas hebben en hoeveel leenvermogen ze daarnaast dan stelt de deal in geld uitgedrukt voor Gilead niet zo veel voor. Gilead weet dat ze meerdere deals moeten afsluiten om de kans op succes te vergroten. Niet elke deal zal geld gaan opleveren.

    Ad 5)
    Over het fantastische safety profile kan ik niet oordelen aangezien ik niet in staat ben de onderzoeksmethodieken en de achterliggende resultaten van de klinische trials te begrijpen en te interpreteren. Daar moet ik op het oordeel van anderen afgaan en daar heb ik altijd moeite mee.
    Het is een miljardenmarkt en dan hoef je niet te twijfelen aan de inzet van Gilead? Dat klopt maar het is veel te vroeg om dat te concluderen. Het is belangrijk hoe de wind waait tegen de tijd dat Filgotinib goedgekeurd wordt door bijvoorbeeld de FDA. Tot aan een eventuele goedkeuring maar ook daarna kan er nog veel gebeuren dat ervoor zorgt dat Filgotinib niet zo'n succes wordt als waarop velen nu hopen.

    Succes aan alle Galapagos aandeelhouders!

    Wat ik hier uit opmaak is dat je eigenlijk een hele beperkte kennis hebt van Biotechnologie en je moeite hebt om iets van een ander aan te nemen ook al hebben zij wel deze kennis. Maar verder is het met deze gebrek aan kennis geen drempel om alles weg te wuiven en je eigen conclusie te trekken?

    Dan vraag ik me oprecht af wat je hier op dit forum doet, we zijn hier doorgaans om kennis te delen. Je hebt je eigen visie, welke op veel punten feitelijk gezien incorrect is, maar je hebt moeite met enig tegenargument, ook al betreft het iets waar je geen kennis van hebt. Zo kom je zelf niet verder en wij ook niet.
  3. [verwijderd] 19 mei 2017 08:49
    Zo is het maar net.

    Maar iemand die beweert al ruim 20 jaar te beleggen in bijna uitsluitend biotech fondsen en daar een vermogen mee te hebben gemaakt.. Die zegt niet in staat te zijn onderzoeksmethodieken en de achterliggende resultaten van de klinische trials te begrijpen en te interpreteren? En zelfs geen betrouwbare hulp?

    Geloof er allemaal geen bal van joh. Of tenminste.. Dat niet in staat zijn gedeelte geloof ik wel. Hmmm ff kippesoepie met een broodje 7ommos naar binnen werken. Iedereen veel succes vandaag.
  4. aston.martin 19 mei 2017 09:18
    quote:

    _Giulietta_ schreef op 19 mei 2017 08:59:

    Het gaat inderdaad eigenlijk helemaal nergens over, maar ik heb me van mijn beste kant laten zien, ondanks uiterst twijfelachtig hoop ik toch dat dat het forum weer wat vooruit helpt...
    Ik heb je een AB gegeven voor de serene en beleefde manier waarop jij gereageerd hebt.

    De meeste lezers hebben onmiddellijk ingezien dat de opmerkingen van DeDwarseDenker kant noch wal raakten.
    Persoonlijk vond ik zijn post zo belachelijk en zo inhoudsloos dat ik er niet wou op reageren.
    Mijn vraag is dan ook wat de werkelijke bedoeling is van dergelijke berichten en/of dergelijke individuen. Hier onrust veroorzaken? Frustraties afreageren?

  5. _Giulietta_ 19 mei 2017 09:24
    quote:

    aston.martin schreef op 19 mei 2017 09:18:

    [...]

    Ik heb je een AB gegeven voor de serene en beleefde manier waarop jij gereageerd hebt.

    De meeste lezers hebben onmiddellijk ingezien dat de opmerkingen van DeDwarseDenker kant noch wal raakten.
    Persoonlijk vond ik zijn post zo belachelijk en zo inhoudsloos dat ik er niet wou op reageren.
    Mijn vraag is dan ook wat de werkelijke bedoeling is van dergelijke berichten en/of dergelijke individuen. Hier onrust veroorzaken? Frustraties afreageren?

    Zoals je ongetwijfeld weet zien we dit type op vrijwel elk forum, ik ben bang dat er weinig aan te doen valt aangezien zij genoegdoening uit elke reactie halen. Of je het nu fatsoenlijk of minder fatsoenlijk doet.

    Negeren zou wat dat betreft het beste zijn, maar er is er altijd wel 1 die toch reageert dus helemaal uitbannen is bijzonder lastig. Of wie weet komt Henk er nog eens in, ik heb deze week vaker op de niet OK knop gedrukt dan ooit te voren. Zonder effect overigens.
  6. durobinet 19 mei 2017 09:27
    Hoe dan ook ben ik mooi op tijd ingestapt met 1 geschreven put sept 70 en nog een dec 70 en nog een maart 75. Met name op deze laatste zit al een dikke winst! Maar laat ik lopen voorlopig (incl. de andere) want we gaan naar de 150!!
    Niet veel tijd om de verhalen van de narren te lezen vandaag i.v.m. expiratie van 8 optiecontracten vandaag!
    De mazzel en broge voor de hele misjpoge!
  7. pardon 19 mei 2017 09:50
    quote:

    greenback schreef op 19 mei 2017 09:39:

    [...]

    In ieder geval goed om te zien dat iedereen er wel achter lijkt te zijn dat de dalingen van de afgelopen dagen nergens op sloegen. In ieder geval niet zo extreem
    Was een mooie kans om wat extra inkomsten te generen.
    Aandelen gekocht puts geschreven calls gekocht.
    Vandaag 150 stuks verkocht
    Call gekocht en weer verkocht .
  8. [verwijderd] 19 mei 2017 09:57
    Vind het frappant hoe simpel er geredeneerd wordt.

    Toch even punt 4 in ogenschouw nemend omtrent grootte deal Filgotinib (ontwikkeld door Galapagos).

    DeDwarseDenker

    Ad 4)
    "Echter als je vanuit de ogen van Gilead kijkt en je beseft hoeveel geld zij in kas hebben en hoeveel leenvermogen ze daarnaast dan stelt de deal in geld uitgedrukt voor Gilead niet zo veel voor. Gilead weet dat ze meerdere deals moeten afsluiten om de kans op succes te vergroten. Niet elke deal zal geld gaan opleveren.

    Filgotiib deal (Gilead/Galapagos):

    1) $300 mln. Milestone aanvangsbetaling
    2) $425 mln. Investering kapitaal via emissie
    3) $725 mln. Development&Regulatory Milestones (afhankelijk succes ontwikkeling)
    4) $600 mln. Toekomstige Milestones (afhankelijk van verkopen Filgotinib)
    5)+$2.000 mln. Ontwikkeling + 12 ziekte-indicaties en dual combi's
    6)+$6.000-$12.000 mln. Royalties Galapagos*
    7) $.... Kosten verkoopinspanningen Gilead enz.

    $10-$20 miljard.

    *Analisten consensus piek-verkopen Filgotinib tussen de $3-$6 miljard.

    Je praat over een $10-$20 miljard deal Filgotinib!

    Dit is voor Gilead weldegelijk een zeer grote deal, zeker omdat zij vrij beperkt deals sluit.

  9. nlvmark 19 mei 2017 10:09
    quote:

    pe26 schreef op 19 mei 2017 09:57:

    Vind het frappant hoe simpel er geredeneerd wordt.

    Toch even punt 4 in ogenschouw nemend omtrent grootte deal Filgotinib (ontwikkeld door Galapagos).

    DeDwarseDenker

    Ad 4)
    "Echter als je vanuit de ogen van Gilead kijkt en je beseft hoeveel geld zij in kas hebben en hoeveel leenvermogen ze daarnaast dan stelt de deal in geld uitgedrukt voor Gilead niet zo veel voor. Gilead weet dat ze meerdere deals moeten afsluiten om de kans op succes te vergroten. Niet elke deal zal geld gaan opleveren.

    Filgotiib deal (Gilead/Galapagos):

    1) $300 mln. Milestone aanvangsbetaling
    2) $425 mln. Investering kapitaal via emissie
    3) $725 mln. Development&Regulatory Milestones (afhankelijk succes ontwikkeling)
    4) $600 mln. Toekomstige Milestones (afhankelijk van verkopen Filgotinib)
    5)+$2.000 mln. Ontwikkeling + 12 ziekte-indicaties en dual combi's
    6)+$6.000-$12.000 mln. Royalties Galapagos*
    7) $.... Kosten verkoopinspanningen Gilead enz.

    $10-$20 miljard.

    *Analisten consensus piek-verkopen Filgotinib tussen de $3-$6 miljard.

    Je praat over een $10-$20 miljard deal Filgotinib!

    Dit is voor Gilead weldegelijk een zeer grote deal, zeker omdat zij vrij beperkt deals sluit.

    De grootste portie hiervan, de royalties, zijn alleen maar van toepassing in het success scenario. Lijkt me dus niet relevant om dat mee te nemen bij de risicoanalyse vanuit Gilead.
  10. G 60. 19 mei 2017 10:19
    [quote alias=nlvmark id=10054922 date=201705191009]
    [...]

    De grootste portie hiervan, de royalties, zijn alleen maar van toepassing in het success scenario. Lijkt me dus niet relevant om dat mee te nemen bij de risicoanalyse vanuit Gilead.
    [/quote
    Als je geen vertrouwen hebt in het slagen van filgotinib dan kun je beter
    zo snel mogelijk uitstappen .
  11. [verwijderd] 19 mei 2017 10:21
    quote:

    nlvmark schreef op 19 mei 2017 10:09:

    [...]

    De grootste portie hiervan, de royalties, zijn alleen maar van toepassing in het success scenario. Lijkt me dus niet relevant om dat mee te nemen bij de risicoanalyse vanuit Gilead.
    Voor risicoanalyse idd niet.

    Wel relevant kijkend naar financieel commercieel scenario waarin het voor Gilead interessant blijft om Galapagos over te nemen wanneer iig Filgo de markt haalt voor 1 of meerdere areas.

    De kans dat Filgo voor 1 of meer areas de markt gaat halen is groot.
  12. down 19 mei 2017 10:25
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 18 mei 2017 19:02:

    [...] tussen de regels door lezende begrijp ik dat jou schrijfsels onmogelijk letterlijk serieus te nemen zijn.

    Volgens mij ben jij toch wel zeer traag van begrip of je wil niet lezen wat daar werkelijk in begrijpend nederlands geschreven staat O ja Nederlands!????
2.099 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 105 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links