Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Euro tot mislukken gedoemd?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

87 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 mei 2017 14:03
    quote:

    erjee-ff schreef op 15 mei 2017 13:59:

    Laat ik dan bij deze bitgold starten. Een nieuwe cryotp currency waarbij de waarde van de munt gedekt zal worden door goud en andere edele metalen.
    Dat is natuurlijk onzin: de cryptonerds hebben helemaal geen geld om edelmetalen te kopen, bovendien kun je daar niks aan verdienen als cryptofabrikant.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 mei 2017 14:31
    quote:

    erjee-ff schreef op 15 mei 2017 14:05:

    [...]Natuurlijk kun je er wel aan verdienen. Aan alles is te verdienen.
    Als jij voor 1000 euro goud koopt en daarna verkoop jij 1000 zelfgemaakte geuro's voor 1 euro per stuk dan verdien je geen cent.

    Dus het is een van beiden: of je verdient er niks aan of het hele gedoe is frauduleus.
  3. don55555 15 mei 2017 14:36
    Hahaha Tampi, de 3 links verwijzen allemaal naar hetzelfde: Microsoft. En wat schrijft die? Op die site staat: U kunt dit geld niet gebruiken om items aan te schaffen in de online winkel van Microsoft. DUs 1) je kunt er alleen items mee aanschaffen waarvan de meerkosten 0 zijn bij iedere extra verkoop (zoals on line games e.d) 2) Je krijgt je geld niet terug als je niet al je bitcoins die je op de account zet gebruikt (da's lekker!) en 3) je mag maar max 5000 e er opzetten. Nee geweldig, dat biedt nog eens optie's, een tech bedrijf dat hip wil meedoen en dan onder waardeloze voorwaarden een klein stukje van zijn producten waar 0 productiekosten tegenover staan beschikbaar te stellen voor betaling in bitcoin, zodat ze geen buil vallen als het fout gaat. En weet je wat die oplichters doen als Microsoft de bitcoins komt inruilen?? Dan geven ze er geld voor terug om daarmee vertrouwen bij de duizenden andere sukkels te wekken. Dus iedereen die er in gelooft: doe een test. Stop er 20.000 euro in en kijk of je nog keiharde euro s kunt terug krijgen na een half jaar.... put your money where your mouth is.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 mei 2017 14:45
    Zilvergoudwinkel.nl, betalen met Bitcoin sinds 2013
    Zilvergoudwinkel accepteert Bitcoibetalingen al sinds 2013 en was hiermee de eerste aanbieder van goud en zilver in Nederland. Vanuit onze missie is het onze ambitie om in Nederland de beste, meest klantgedreven en vernieuwende aanbieder van zilver en goud te zijn. Betalingen accepteren met bitcoins sluit hier goed bij aan.

    Bij betalingen met Bitcoins rekenen wij geen extra transactiekosten. Momenteel hanteren wij een orderlimiet van €12.000 per 24 uur. Wij werken voor Bitcoinbetalingen samen met Bitkassa.nl. Voor goudaankopen van boven de € 11.345 vragen wij u een kopie/scan van een geldig legitimatiebewijs naar ons te mailen.
    Wij zien Bitcoin als elektronisch contant geld en zullen de zelfde wet- en regelgeving toepassen als voor contant geld. Wanneer meerdere transacties in een korte periode plaatsvinden worden de bedragen bij elkaar opgeteld. Dit worden samengestelde transacties genoemd. Bij zilver kopen is de grens voor het opvragen van een kopie van uw legitimatiebwijs € 15.000.
  5. tampi 15 mei 2017 16:26
    quote:

    8eWereldWonder schreef op 15 mei 2017 13:23:

    @DeZwarteRidder en @Tampi.

    Dat kan heel goed allemaal, en ja, vertrouwen is de basis van elke munt. Dat ben ik helemaal met jullie eens.

    Maar was de kracht van de cryptomunt niet, dat deze niet manipuleerbaar is (zou zijn) door overheden? (tenminste, dat wordt toch vaak aangehaald door voorstanders) Dat betwijfel ik namelijk.

    Nog een vraagje:
    De eerste zoveel bitcoins zijn toch niet duidelijk van wie die zijn en er wordt vermoed dat de maker die aan zichzelf toebedeeld heeft? (of is dit inmiddels achterhaald?)

    De cryptomunt is niet te manipuleren, daarmee wordt bedoeld de werking, de deelnemers en (technische) limieten. Er is geen baas en geen man-in-the-middle.

    Iedere cryptomunt is van te voren voorgeprogrammeerd.
    Voor Bitcoin geldt: limiet 21M coins, 10 minutes confirmations, 12.5 bitcoins reward, halveringtijd reward 4 jaar, etc...
    Dit stukje is dus niet te manupuleren.
    Zelf niet door een overheid. Een overheid kan hoogsten de controle van exchanges naar fiat geld in de gaten houden vanwege witwassen en dat doen ze dus ook.

    Ik vergelijk Bitcoin graag met email in de jaren 80. Email is gewoon een middel om zonder man-in-the-middle (de postbode) een bericht te sturen. De werking van email zelf is nog nooit gehackt! Het zijn de bedrijven die email aanbieden en gebruiken die zijn gehackt. Daarnaast is er heel veel verbeterd aan de email. Vroeger kon je alleen maar tekst sturen, later ook plaatjes en filmpjes. Tegenwoordig heb je veel toegevoegde accessoires als: spamfilters, virusfilters, voorlees app en automatische reply.

    Maar de onderliggende email techniek stamt nog uit 1984 (als ik mij niet vergis) Deze onderliggende techniek is voor zover ik weet niet gemanipuleerd, bestaat ruim 30 jaar en wordt nog steeds op dezelfde manier gebruikt! De techniek van berichten is natuurlijk wel verbeterd in allerlei kloons, bv whatsapp

    De miners van het eerste uur hebben allemaal veel coins in bezit, dit geldt overigens voor alle crypto munten.
    Ik denk dat Satoshi Nakamoto, bedenker(s) van Bitcoin, tussen de 100.000 en 500.000 bitcoins in bezit heeft. Vergeet niet dat de verhoudingen met Bitcoin wel heel anders liggen dan met fiat geld, daarvan bezit 1% van de rijken net zoveel als de overige 99%.


  6. tampi 15 mei 2017 16:39
    @don55555

    Je hebt gelijk, bij Microsoft kun je wel de games betalen maar blijkbaar geen online software.

    Bij Dell heb ik 1 maand geleden met bitcoins betaald:
    zie ook: www.dell.com/learn/us/en/uscorp1/camp...

    Voor het wisselen van fiat geld van en naar Bitcoin hebben veel landen restrictie regels. Ook in NL, als je meer dan 1000 euro wisselt, wordt je gebeld door de bank of dit correct is.

    Er zijn in Nederland een aantal betrouwbare partijen waar je veilig geld kunt wisselen.

    Sinds ik verwacht dat ik over een aantal maanden geld moet betalen om mijn euros te parkeren bij een bank. Heb ik besloten een groot deel om te zetten in crypto. En zoveel mogelijk met crypto te betalen, en gek genoeg als je er open voor staat ga je nog eens zien dat er steeds meer winkels en bedrijven het accepteren.

  7. 8eWereldWonder 15 mei 2017 16:54
    quote:

    tampi schreef op 15 mei 2017 16:26:

    [...]

    ... De cryptomunt is niet te manipuleren, daarmee wordt bedoeld de werking, de deelnemers en (technische) limieten. Er is geen baas en geen man-in-the-middle....

    ... De miners van het eerste uur hebben allemaal veel coins in bezit, dit geldt overigens voor alle crypto munten.
    Ik denk dat Satoshi Nakamoto, bedenker(s) van Bitcoin, tussen de 100.000 en 500.000 bitcoins in bezit heeft. Vergeet niet dat de verhoudingen met Bitcoin wel heel anders liggen dan met fiat geld, daarvan bezit 1% van de rijken net zoveel als de overige 99%.

    Dank je wel voor je uitleg weer, je bent ook erg duidelijk, prettig te lezen ... maar het blijft nieuwe bedenksels oproepen.

    De crypto-munt op zichzelf is inderdaad niet te manipuleren. Dat maakt de crypto-munt zo fantastisch.

    Maar mijn stelling is dat deze wel indirect te manipuleren is door het creëren van nieuwe munten.

    Elke gecreëerde munt die maar een beetje aanslaat, levert bij aan "crypto-inflatie". Je kunt weer een beetje minder krijgen voor je munt, omdat er een andere munt bijgekomen is en dus het totaal van alle middelen kunstmatig is vergroot (vergelijk dit met bijdrukken). Dat is nu nog niet zichtbaar, omdat er toch nog te weinig deelnemers zijn en de groei enorm is.

    Over de bedenker en de miners van het eerste uur: Dat betekend dus dat als bijvoorbeeld banken zich gaan mobiliseren en door hun grote kapitaal flink draagvlak voor hun eigen gecreëerde munt genereren, de andere munten wel eens weggedrukt kunnen worden. Dat lijkt mij ook wel een puntje van zorg.

    Overigens dacht ik dat ik eens gelezen heb dat 1% van de bitcoin eigenaren ook zo'n 60% in bezit had (ik weet de getallen eigenlijk niet meer). Ik dacht nog, het is net echt ;-)

  8. don55555 15 mei 2017 18:24
    Tampi, van die Satoshi Nakamoto is in 2015 al door de Economist vastgesteld dat hij van de aardbodem is verdwenen. Dat moet ook wel , want al er teveel uitgezocht wordt dan blijkt al gauw dat het gebakken lucht is, en moet zo'n man wel plotseling verdwijnen. En dan zou jij weten hoeveel bitcoins die heeft, hahaha laat me niet lachen. Je kent niets en niemand. Je weet niet wie Satoshi is, je kan hem niet bezoeken, je wet niet waar al het geld van de eerste miljoenen bitcoins is gebleven, je weet niet wie de koersen vaststelt, je weet niet hoed voorkomen wordt dat iemand maar een beetje die prijzen verzint, je weet echt niets en blijft braaf geloven in dit sprookje. EN je hebt gelijk, als dat er maar genoeg doen, blijft het nog wel even werken. Nog wel jaren misschien, net als bij Madoff....
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 mei 2017 20:37
    quote:

    erjee-ff schreef op 15 mei 2017 19:45:

    Het grappige is dat bepaalde eigenschappen van Bitcoin heel erg lijken op bijvoorbeeld goud, en dat bepaalde eigenschappen van Bitcoin heel erg lijken op fiatgeld.
    Voor de personen die allerlei rampen verwachten is een combinatie van goud en bitcoin ideaal. Goud en bitcoin vullen elkaar perfect aan.
  10. erjee-ff 15 mei 2017 22:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 mei 2017 21:52:

    [...]
    Ik vind het een geweldig antwoord; ik kan het ook niet helpen dat je geen fantasie hebt.
    Dat denk jij. Ik heb gewoon geen zin om jouw denkwerk te gaan doen. Jij stelt dat bitcoin en goud elkaar uitstekend aanvullen en ideaal zijn voor mensen die rampen verwachten. Dan mag jij die stelling van mij best onderbouwen. Tenzij je dat niet kunt, en dit een poging tot afleiding is ;-)
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 mei 2017 22:23
    quote:

    erjee-ff schreef op 15 mei 2017 22:10:

    [...]Dat denk jij. Ik heb gewoon geen zin om jouw denkwerk te gaan doen. Jij stelt dat bitcoin en goud elkaar uitstekend aanvullen en ideaal zijn voor mensen die rampen verwachten. Dan mag jij die stelling van mij best onderbouwen. Tenzij je dat niet kunt, en dit een poging tot afleiding is ;-)
    Kijk maar op het enige echte bitcoin-draadje:

    www.iex.nl/Forum/Topic/1308123/Bitcoi...
87 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links