Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Domper bij BAM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Oplopende VIX uitstekend nieuws voor Flow Traders
  3. 16 apr Ingaan of niet op het bod op de Rabobank Certificaten?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 The Third Way... 11 mei 2017 10:35
    Op zich zeker geen slecht stuk, maar het breekt op dat de analyse geen goed vertrekpunt gebruikt zodat een horizontale vergelijking vertroebeld wordt.

    Het vertrekpunt zou kunnen zijn de laatste capitals market event van 6 april waar op slide 6 de financiele doelstellingen weer werden herhaald v/d FY 2016 presentatie, namelijk focus op: bruto marge, ROCE, vastgoedporto en WC efficientie.

    In deze eerste KW1 update wordt alleen ingezoomd op het laatste punt v/d eigen doelstellingen. Ook al is dat punt positief, het valt uitermate tegen dat rest niet aan bod komt. Temeer dat de indruk is dat het daar niet goed zit. Zo is het KW1 rapport derhalve (ook) inconsistent.

    Wanneer we kijken naar de gerapporteerde cijfers, dan valt op dat enerzijds de omzet daalt en anderzijds de commerciele marge fors is verbeterd, van 0.1 naar 4.7 mln. Dat is conform strategie om te focussen op kwaliteit marge ipv. omzet en derhalve goed, ook al praten we over niet-significante verschillen op het totaal van bv. 2017. Zoals gesteld, meer details geven is gewenst.

    Over heel 2017 verwacht het management een verbeterd gecorrigeerd resultaat (2016: 103 mln) en aanzienlijk lagere herstructureringskosten (2016: 84 mln). Met andere woorden, de echte winst voor belastingen zal fors verbeteren...

    Er wordt wel niets gesteld over de 2016 'pension one-off' ad 41 mln, die komt hoogstwaarschijnlijk niet terug. Laten we ervan uitgaan dat de netto 84-41=43 mln hetzelfde blijft over 2017. En aangezien er meer winst is wellicht meer belastingen. Conservatief geschat gaan we nu over 2017 weer rond de 50 mln netto-winst zien?

    Bij de huidige market cap van e1.4 mia betekent dat een K/W van bijna 28, best wel heel hoog.

    De uitdaging voor het management is derhalve om door meer inzicht te geven de vrees bij de beleggers weg te halen dat het gezegde hier van toepassing is dat "het hebben van hoop goed is bij het ontbijt maar slecht bij het avondeten".

    En aangezien de economische conjunctuur al voorbij het begin van de cyclus lijkt te zijn...
  2. Brulboei 11 mei 2017 10:47
    Men was vooraf iets te optimistisch over de bouw, mede door de opgepepte verhalen rondom de beursgang van Volker Wessels. Dat er bij deze beursgang op de onderkant van de bandbreedte gegokt werd zou toch ook voor BAM een teken aan de wand moeten zijn.zeker als je ook de onzekerheid mbt. Brexit in ogenschouw neemt met de daarbij behorende onzekerheid over de koers GBP/EUR.
  3. forum rang 9 objectief 11 mei 2017 10:57
    "Iets te optimistisch": Het was bij uitstek de beursfavoriet van vele beleggers...enorme teleurstelling...wat fout kan gaan gaat ook fout bij BAM...waarom dek je het GBP. niet af...en het was de bedoeling minder opdrachten aan te nemen maar met een hogere winstmarge. Resultaat: minder omzet maar nog veel lagere winst.
  4. [verwijderd] 11 mei 2017 18:41
    Deze dreunt wel na in de portefeuille maar nog steeds een dikke plus. Moet zeggen dat als ze ieder jaar zo'n 50 miljoen winst draaien, wat al niet al te best is, dat 5 miljoen wel ergggg slecht is, want dan wordt die 50 halen wel erg lastig en dus is de stevige daling van de koers goed te begrijpen. En wat Crum al zegt, liever niet vastbijten op 1 kwartaal. Bij het volgende kwartaal ga ik echter wel een besluit nemen of ik 'm aanhou of niet. En verder hoop ik dat meneer Inberg er binnenkort ook nog eens naar kijkt.

    Verder wel een goed stuk meneer Crum, duidelijk wat mening en feit is en de waarschuwing is wel op zijn plaats denk ik ja.

    Er zit inderdaad behoorlijk wat risico in dit aandeel en daar tegenover staat de verwachting die ''er misschien eindelijk een keer uitkomt'' (maar keer op keer toch een beetje tegen lijkt te vallen). Groei orderportefeuille BAM valt me dan ook heel vies tegen eigenlijk dus ik ga 'm nu goed in de gaten houden. Komend kwartaal moet beter zijn anders gooi ik ze de straat op.

    Bedankt in ieder geval.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links